Как да направите вашите WordPress сайтове по-лесни за използване

Когато сте в режим на генериране на идеи, преди всъщност да седнете и работите върху нов сайт, е лесно да се изгубите малко. В крайна сметка сте изправени пред милион различни възможности и всички те изглеждат страхотно. Съблазнително е да хвърлите всичко и кухнята да потъне в сайт само защото можете. И макар че няма нищо лошо в това на собствения Ви локален хостван сайт за провеждане на тестове, това вероятно не е добър подход за клиентски сайтове.


Ако научих нещо за използваемостта на мрежата, това е по-малко, определено е повече. И ако искате да задържите посетителите на вашия сайт, трябва да помислите за опита на крайния потребител от самото начало. Това означава, че се връщате, когато идвате с концепцията и основното оформление на сайта. Потребителското изживяване е нещо, което пряко влияе върху това как посетителите взаимодействат с вашия сайт и до голяма степен определя дали те ще се придържат или не достатъчно дълго, за да конвертират. Ето няколко начина, по които можете да гарантирате, че фокусът ви остава върху потребителското изживяване по време на етапите на проектиране и разработка.

Помислете за предпочитанията на вашия сайт

Въпреки че не всеки клиент, когото някога получите, ще мисли точно както вие, може да бъде полезно да се оттеглите от личните предпочитания, когато мислите за дизайна на сайта. В крайна сметка, как се чувствате, когато гледате даден сайт играе основна роля за това как получавате неговото съдържание. Същото важи и за вашите идеални посетители на сайта. Няколко универсални предпочитания включват:

Текст, който може да се сканира

Дори ако имате много да кажете, лошо е да претоварите посетителите с тон текст. Поне, не плътни блокове от него. Текстът трябва да бъде сканируем, което точно така звучи: кратки абзаци, много подзаглавия и списъци и използването на изображения на всяка страница. Това разбива блокове текст, които в противен случай биха могли да накарат посетителите да остъклят.

Бяло пространство

Казах го веднъж и пак ще го кажа: по-малко е повече. Изграждането на удобен за потребителите сайт означава да помислите за цялостния му дизайн и това включва къде решавате не за поставяне на предмети. Здравословното количество бяло пространство около текст и изображения дава на вашите посетители място за дишане. Освен това по-добре им позволява да обработват това, което гледат и прави съдържанието по-„сканируемо“.

Избор на шрифт

Google-шрифтове-WordPress

Ще запазя това едно просто и просто: не използвайте трудни за четене шрифтове. Пропуснете къдравите сигнали и сценария. Придържайте се към прави шрифтове, които са общопризнати във всички типове браузъри. И ако искате да направите добри и сигурни, че вашите посетители ще имат възможно най-доброто преживяване, интегрирайте Google Fonts във вашия сайт. Това лесно се постига чрез WP Google Fonts плъгин.

Различими (и работещи) връзки

Достатъчно просто: уверете се, че връзките в тялото на вашите публикации и другаде са лесно забележими. Те трябва да бъдат подчертани поне или с различен цвят от основния текст. По същия начин, уверете се, че всички връзки работят. Едно от най-смущаващите неща, които посетителят на вашия сайт може да изпита, е неработеща връзка, така че не позволявайте това да се случи! Най- Проверка на прекъсната връзка плъгинът може да ви помогне да предотвратите това и да се уверите, че когато потребителят кликне, ще стигне до желаната от вас дестинация.

Изследване на индустрията

Друг аспект на удобството за потребителя, на който трябва да обърнете внимание, е уместността на индустрията. Това има много малко общо с дизайна, както предишните атрибути, но тежи много по-силно на очакванията, отколкото всичко друго. Очакванията на посетителите варират от индустрията до индустрията и трябва да сте наясно с тези неща от първа стъпка.

Например, да кажем, че създавате сайт за недвижими имоти. Евентуален посетител на сайта на брокера би очаквал темата на сайта да изглежда по определен начин и тя да включва определени функции като MLS свързаност, виртуални обиколки и т.н. Въпреки че не винаги трябва да останете „вътре в кутията“ по отношение на естетическия дизайн, е задължително да включите в сайта съответните функции, свързани с конкретна индустрия. В противен случай можете да объркате посетителите в най-добрия случай и да ги отчуждите в най-лошия случай.

Помислете за навигацията

Удобният за WordPress сайт лесно ще намира и използва навигацията. Като такъв, не трябва да се опитвате да проявявате прекомерна креативност с това как се справяте с менюта. Падащите падания, които се спускат в още повече падащи, няма да ви правят приятели. Менютата, които са скрити някъде, ще накарат посетителите ви да работят ненужно трудно за достъп до съдържанието ви. Това не е нещо, което искате да направите. Вместо това поставете навигационните менюта на видно място – обикновено в горната част на сайта или от лявата страна.

Трябва също така да се уверите, че вашият сайт има лесно достъпна лента за търсене. Отново, не го прави по-трудно, отколкото трябва да бъде за посетителите ви да намерят съдържанието, което търсят.

Google-карта на сайта

И накрая, уверете се, че уебсайтът ви има карта на сайта. Макар това да не се отразява непременно на потребителското изживяване, това ще направи сайта по-лесен за четене от търсачките, което му помага да се класира по-високо, а от своя страна насърчава повече трафик. Най- Google Sitemap плъгинът е добър избор, тъй като прави много лесно да се създаде карта на сайта за Google Webmaster Tools.

Помислете за използваните устройства

Ключовият компонент на удобството за потребителя включва признаването, че хората ще имат достъп до вашия сайт от различни устройства. Избирайки отзивчива тема, вие ще се справите с този проблем с един кратък момент. По този начин ще бъдете сигурни, че сайтът ще изглежда по предназначение на смартфони, таблети и настолни компютри. Навигационните елементи винаги ще бъдат над сгъвката за лесен достъп и бутоните ще бъдат подходящо оразмерени за устройството, на което се гледа. Изображенията ще се коригират така, че да пасват на екрана. Отзивчивостта е начинът да направите вашия сайт възможно най-приятелски настроен към потребителите.

Оптимизирайте за скорост

tinypngКолко бързо зареждането на страниците на вашия сайт също оказва влияние върху общата удобство за ползване. Например, ако сайтът се зарежда бавно, но посетител вече знае точно какво трябва да кликне, за да стигне до мястото, където трябва да отиде, този посетител междувременно ще бъде много разочарован. Така че, използвайте някакъв здрав разум. Избягвайте огромни изображения и / или ги компресирайте с помощта на инструмент като TinyPNG и Smush. Тези инструменти ще намалят значително размера на файловете с изображения.

За да намалите времето за зареждане в целия сайт, можете да използвате кешинг плъгин като W3 Общ кеш да ускорим нещата също.


Много от изложените по-горе съвети са стандартни най-добри практики за интернет, които трябва да използвате, независимо от платформата, на която изграждате сайт. WordPress CMS обаче опростява създаването на по-удобен за потребителите сайт благодарение на някои от присъщите му качества и възможността да разширява функциите си чрез плъгини. И това, че можете да предлагате постоянно удобно за потребителя изживяване, е сигурно, че повтаряте клиенти и реферали.

Какви атрибути свързвате със сайтове, които смятате за удобни за потребителя? Какви са задължителните според вас? Ако смятате, че съм пропуснал нещо или просто искам да предложа вашите две стотинки, моля, не се колебайте да го направите в коментарите. Винаги сме нетърпеливи да чуем какво имате да кажете!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map