Как да култивирате аудитория от редовни посетители за вашия уебсайт WordPress

Как да култивирате аудитория за вашия сайт WordPress

Много е написано за това как да привлечете посетители към вашия уебсайт WordPress. SEO, висококачествено съдържание, промоция в социалните медии. Какво обаче да накараме тези посетители да се връщат редовно?


За да бъде наистина успешен уебсайтът ви трябва постоянен поток от надеждни посетители. Но как да осигурите това?

Е, за щастие има много начини за култивиране на аудитория от редовни посетители за вашия уебсайт WordPress. Избраните от вас опции зависят много от типа на сайта, който стартирате.
Ако създавате общност, за да могат хората да се събират и да се ангажират онлайн, тогава може да искате да изберете модела на членство или да превърнете сайта си в повече от социална мрежа.

Ако продавате продукти или информация, тогава трябва да обмислите провеждането на състезания, промоции или уебинари, за да създадете лоялни последователи. Освен това, независимо от какъв тип сайт разполагате, определено трябва да помислите за използването на силата на електронната поща.

В тази статия ще разгледаме как можете да приложите някои от тези стратегии и тактики, които ще ви помогнат да развиете лоялна аудитория от многократни посетители

Сайтове за членство

Ограничете съдържанието Pro за WordPress
Вероятно най-очевидният избор за насърчаване на редовни посетители на вашия сайт е да добавите към него компонент за членство.

Сайтовете за членство работят при условие, че трябва да се присъедините, за да видите съдържанието. Членството може да бъде безплатно, но за да насърчите посетителите да се завърнат и да направят вашия сайт печеливш, таксуването на такса е добре да се обмисли. Ако клиентите са платили да се присъединят към елитен клуб с ексклузивно съдържание, те ще се уверят, че се връщат.

Ограничи съдържанието Pro е премия WordPress плъгин, който ви дава всички инструменти, необходими за изграждането на сайт за членство. Този плъгин ви позволява да зареждате хората да преглеждат конкретно съдържание и предлага различни опции като множество нива на членство, така че можете да се погрижите за различните нужди на вашата аудитория.

С помощта на ограничаване на съдържание Pro можете да създадете членски сайт, който хората плащат, за да се присъединят, и по този начин ще се връщат отново и отново, за да получат парите си.

Вземете социални с BuddyPress

BuddyPress

Ако не искате да създавате пълноценно първокласен сайт за членство, но все пак ще създадете общност от мислители с единомислие, ангажиращи се с вашия сайт, тогава може да искате да изберете BuddyPress. Безплатен приставка за WordPress, BuddyPress ви помага да добавите много функции за социални мрежи към вашия уебсайт.

Чрез инсталирането на BuddyPress, членовете могат да създават свои собствени профили и можете да настройвате потребителски групи, съобщения, потоци на активност и много други. Това насърчава общността да се появи и да стане активна на вашия сайт, като дава възможност на хората да обсъждат и споделят мисли и информация по определена тема или ниша. Помощта на хората да осъществят връзки като тази е от ключово значение за създаването на социален сайт на редовни посетители.

Значението на пощенския списък

MailChimp

Списъците за изпращане са от съществено значение за всички уебсайтове, които искат да създадат следното. След като получите някой имейл, тогава можете да поддържате връзка с тях и да започнете да изграждате връзка.

Изпращайки имейли, той напомня на посетителите на вашия сайт и ги поддържа актуализирани с всяко ново и интересно съдържание, което сте добавили, че в противен случай те може да не знаят. Важно е да се има предвид, че ако искате редовни посетители, тогава трябва да изпращате редовни имейли.

MailChimp е безплатен инструмент за маркетинг на имейли, който ще събира, съхранява пощенски адреси и ще изпраща вашите имейли автоматично или винаги, когато имате какво да кажете. Изпращането на имейли чрез MailChimp е лесен начин да насърчите хората да посещават вашия сайт.

Изпращайте новини за състезания, безплатни електронни книги, нови продукти или вълнуващи събития, които ще ги накарат да зареждат URL адреса на вашия сайт. Уверете се, че винаги включвате връзка към вашия сайт, така че хората да могат да го посещават директно от имейла. Колкото по-лесно е да достигнете до сайта си, толкова повече посещаващи посетители ще получите.

Използване на уебинари за напомняне на посетителите да се върнат на вашия сайт

WebinarsOnAir
Уебинарите са изключително полезен инструмент за напомняне на хората да се връщат редовно на вашия сайт. Хората често мислят да използват уебинари за генериране на печалба или за привличане на нови посетители.

Редовните уебинари обаче са умен начин за задържане на посетителите. Често новите посетители на сайт няма да се върнат, просто защото забравят за него или не могат да намерят време за това. Чрез насрочване на уеб семинари хората ще имат определена дата за посещение на вашия сайт и конкретна причина за това.

WebinarsOnAir е мощен вариант за хостинг на семинари. Това решение предлага автоматизирани вебинари, опции за платени вебинари, чатове на живо и въпроси, както и много други. Това означава, че можете да се съсредоточите върху качеството на вашия семинар и да не се притеснявате за техническите подробности.

BuddyPress работи добре с уебинари, тъй като след това посетителите могат да останат на вашия сайт или да се върнат през цялата седмица, използвайки форумите на BuddyPress, за да обсъдят темата или въпросите във вашия семинар. Това насърчава силна активна общност и, разбира се, много желания чест посетител.

Искате редовни посетители? Пускайте редовни промоции

WooCommercePromotionManager

Промоциите са доказани от време на време и са много успешен начин за насърчаване на посетителите на вашия сайт. Ако обаче искате да насърчите посетителите си да посещават по-редовно вашия сайт, еднократната промоция може да не е най-добрият начин да го направите. Пускайки редовни промоции, ще имате по-голям шанс да накарате целевата си аудитория да се върне многократно. Така че, вместо да провеждате една голяма промоция, опитайте по-малки, но по-редовни оферти. Например „10% отстъпка от избрани продукти всеки понеделник“.

WooCommerce Promotion Manager е популярен плъгин за WordPress, който можете да използвате за настройване на промоционални кампании. Този плъгин струва само 25 долара за инсталиране и ви спестява много време и усилия. Тя ви позволява да изберете продукти за продажба, времена и дати на промоции и ще показва банери за слайдшоу, за да рекламирате вашите промоции. Използвайте MailChimp заедно с вашите промоции, като напомняте на абонатите за най-новите си оферти и ги насърчава да посетят вашия сайт, за да ги проверят..

Въпреки че промоциите са чудесен начин да насърчите някого да посети вашия сайт, преди да го стартирате, трябва да помислите за няколко неща. Номер едно, можете ли да си позволите да стартирате промоцията? Проверете вашите номера, чудесно е да увеличите продажбите, но само ако печелите.

Номер две, определено ли печелите от тях? Следете внимателно промоциите си. Хората купуват ли други продукти на пълна цена едновременно с промоциите? Записвате ли нови имейл адреси за посетители? И най-важното – посетителите постоянно се връщат?

Хората обичат състезанията

PhotoContestWordPressPlugin

Състезанието, подобно на промоцията, е друг начин, който е доказано, че привлича повече трафик към вашия сайт. Състезанието е интересно и забавно за вашата публика и създава добра вибрация. Хората обичат безплатни неща, така че създаването на ситуация за предаване е сигурен начин за събиране на имейли и добавяне на последователи. Но какво да кажем за създаването на редовни посетители?

Е, много зависи от вида на състезанието, което провеждате. Има много добри опции за плъгин за WordPress, които можете да избирате, които ще ви помогнат да създадете и управлявате различни състезания.

Това, което искате е такова, което ще насърчи взаимодействието между вашите посетители и ще ги накара да се върнат на вашия сайт или страници в социалните медии, за да видят какво се споделя. WordPress плъгинът на Photo Contest е добър вариант, тъй като насърчава хората да споделят снимки.

Изображенията винаги ще интересуват хората повече от текст, така че ако можете да създадете състезание, където хората споделят вълнуващи снимки, това може да доведе до това, че зрителите се връщат често, за да видят какво е добавено..

Какъвто и тип да изберете, помислете внимателно за конкуренцията и го наблюдавайте отблизо. Може да сте събрали много имейл адреси, но какво друго? Преобразували ли са тези имейл адреси в обикновен трафик за вашия блог? Запазили ли сте силно социално присъствие след приключването на състезанието, напомняйки на хората от вашия сайт?

Ако сте избрали състезание, което насърчава коментарите и дискусиите подобри ли ангажираността на вашия сайт? Може да се наложи да проведете поредица от състезания, така че не просто привличате нови посетители с едно състезание, а насърчавате завръщащите се с допълнителни възможности да спечелите нещо.

Заключителни мисли

В тази статия има много идеи, които да ви помогнат да увеличите броя на редовни посетители, които получавате на вашия сайт. Определете какъв тип сайт имате и помислете внимателно кои опции ще са най-подходящи за вас.

Каквото и да изберете, уверете се, че го наблюдавате. Работи ли? Получавате ли редовни посетители? Можете ли да си позволите да го управлявате, финансово и с времето си? Ако една концепция не подобри връщащите се номера на посетителите, опитайте друга. Създаването на редовна аудитория е трудна и текуща работа, но определено си заслужава.

Как планирате да култивирате аудитория или да повтаряте посетители за вашия уебсайт? Какво ви кара да се връщате към уебсайтовете, които посещавате? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map