Как да извлечете максимума от публикациите в блога за малкия бизнес

Как да извлечете максимума от публикациите в блога за малкия бизнес

Според слуховете потребителите на WordPress публикуват около 70 милиона публикации в блога всеки месец. Означава ли това, че трябва да се присъедините към тях възможно най-скоро и да започнете да си водите блогове?


Определено. Всъщност наличието на собствен блог може да донесе множество ползи за вашия бизнес. По същество това е евтина алтернатива на наличието на уеб присъствие, което ви дава много възможности да споделяте своите виждания, да достигате до целевата си аудитория и да конвертирате посетителите на уебсайтове в клиенти. И най-добрата част? С мощни системи за управление на съдържанието като WordPress, воденето на собствен блог вече е по-лесно от всякога (всъщност, ето защо WordPress е идеален за всеки малък бизнес навън).

Лошата новина обаче е, че простото създаване на блог няма да бъде достатъчно, за да се възползвате максимално от потенциала си. За щастие, имаме няколко съвета, които могат да ви превърнат в успешен блогър за нула време. Нека да започнем!

1. Предайте нагоре

Започнете блогване

Стартирането на блог може да изглежда доста просто решение, особено предвид предимствата на блоговете в WordPress. Независимо от това, това решение идва с няколко други важни избора – като избиране на правилния CMS и допълнителни инструменти или интеграции, които могат да ви помогнат да използвате максимално своите публикации в блога.

Как можете да улесните този процес? Започнете с лесен, популярен CMS. Като се има предвид това 35,7% от всички уебсайтове в Интернет се захранват от WordPress. Това определено е едно от най-популярните (и харесвани) решения там. Освен това можете лесно да го сдвоите с други популярни приставки за блогове – като Google Analytics, софтуер за маркетинг по имейл или SEO инструменти.

В същото време не трябва да пренебрегвате дизайна на блога си и качеството на визуалните изображения, които ще включите в публикациите си. Всички те трябва да са достатъчно привлекателни, за да направят вашия блог приятен за четене. За щастие, след като изберете WordPress, можете лесно да изберете най-добрата тема на WordPress за вашия блог и да направите няколко корекции, за да го направите по-„вашият“. Тогава безплатни снимки и инструменти за онлайн дизайн на изображения ще дойдат на помощ, когато търсите подходящи изображения за всичките си публикации.

2. Проверете състезанието

ahrefs SEO инструменти и ресурси Премиум абонамент

Както вече споменахме, има милиони блогове там. При такива обстоятелства свалянето на вашия блог и привличането на посетители не е най-лесното – особено ако не знаете срещу кого се изправяте. Нещо, което определено може да ви помогне, е да отделите време за задълбочено проучване на вашите конкуренти. Много от тях може да са подправени блогъри, но не е задължително да е лошо нещо. Трябва да мислите за това като възможност да се поучите от техните грешки. Сега как можете да се възползвате максимално от тази възможност?

За начало се опитайте да идентифицирате блоговете с най-добри резултати. След това потърсете модели – кои публикации в блога изглеждат най-успешните? Защо? Има ли нещо, което бихте могли да добавите към темите, които привличат най-много читатели? Идеята тук е да намерите своя собствена ниша и конкретен ъгъл, който може да разграничи вашия блог от конкуренцията.

Не се притеснявайте дали се борите с анализа на конкурентите или ви отнема твърде много време, за да разгледате всички блогове там. В такъв случай: просто опитайте да експериментирате с инструменти като SEMrush или Ahrefs. Най-малкото, което могат да направят за вас, е да ви предоставят набор от подходящи ключови думи, които привличат трафик към вашите конкуренти и конкретни страници, които се класират високо за тях.

3. Инвестирайте време в собствените си публикации в блога

Най-добрите WordPress приставки за подобряване на страниците ви в блога

Това трябва да се разбира, но определено няма да извлечете максимума от публикациите в блога си, ако качеството им е ниско на първо място. Има поне няколко неща, за които трябва да се обърнете внимание при блоговете – и да следите конкуренцията си е само началото.

На първо място: оптимизация на ключовите думи. За щастие, горепосочените инструменти също могат да ви помогнат да намерите фрази, които потенциалните клиенти може да търсят и са сравнително лесни за вашия блог, за да се класира високо. Тогава е време да напишете парче, което потенциалните клиенти ще са готови да прочетат и да се надяваме да споделят.

Второ, що се отнася до малкия и средния бизнес, никога не боли да се отразява в социалните медии, както и в свързаните с индустрията сайтове и блогове. За да направите това, трябва да продължите да публикувате добре обмислени и задълбочени ресурси и да инвестирате в маркетинг на социални медии. Интересното е, че постовете на блогове също са много по-склонни да бъдат споделяни в социалните медии от вашите абонати на електронна поща – така че не пренебрегвайте да създавате своя имейл списък. Помислете за себе си като експерт в индустрията, който тепърва ще бъде открит!

В интерес на истината, блоговете са чудесен начин да споделите знанията си с клиентите си и да отстоявате авторитета си като лидер в индустрията. Много фирми се опитват да постигнат точно това, но не всички от тях обръщат достатъчно внимание на публикациите в блога си, за да могат да го направят. Уверете се, че обмисляте всичките си парчета (и второ мнение, ако е възможно) – това всъщност ще ви помогне да се откроите от останалите в дългосрочен план.

4. Останете последователни

Как да планирате групово WordPress публикации

Без притеснения – това, че сте последователни, не е публикуване на съдържание всеки ден. Качеството все още има значение повече от количеството, но това не променя факта, че редовното публикуване също е важно. Не просто “слагайте всичките си яйца в една кошница”, като публикувате няколко публикации в блога в рамките на една седмица, а след това мълчите напълно месеци наред.

По същество, колкото повече публикувате – толкова повече шансове имате да достигнете до вашата целева аудитория и да извлечете максимума от вашия блог. Въпреки че няма единна рецепта за успех, когато става въпрос за честота на публикуване, наистина си струва да бъдете последователни. Всъщност, 44% от блогърите предпочитайте да публикувате нови публикации „само“ 3-6 пъти на месец, но все пак правите това редовно.

Да останете последователни се отнася и за вашите усилия за популяризиране на съдържанието. Особено в самото начало може да е наистина трудно да привлечете всички читатели. Опитайте се да отделите малко бюджет за популяризиране на публикациите в блога си. Ако те наистина са висококачествени (както вече обсъдихме), те трябва да започнат сами да генерират някои органични акции, харесвания и имейл абонаменти..

И пак: не опирайте само на лаврите си. Продължавайте да пишете, подобрявате и популяризирате съдържанието си с всяка публикация в блога. И ако имате нужда от помощ, за да останете на пътя, помислете дали да използвате редакционен календар, за да планирате и организирате своя блог.

5. Бъдете нащрек за връзки и публикации на гости

Публикуване на гостите в WordPress

Популяризирането на съдържание не се свежда само до реклами в социалните медии и маркетингови усилия по имейл – можете лесно да изградите авторитет и да насочите трафика към вашия блог със съответните връзки и публикации на гости. И в много случаи няма да е нужно дори да харчите пари за това. Какво не е да се харесва в това?

Важно е да бъдете придирчиви към връзките на страниците и текста на котвата, както и за възможностите за публикуване на гости. Ако съдържанието ви действително добави стойност към уважаван източник, то може лесно да изпрати известен трафик (и потенциални клиенти) по вашия начин. Напротив – когато допринасяте за съмнителни страници, е малко вероятно да изградите доверие сред целевата си аудитория. Още веднъж: не забравяйте, че що се отнася до блоговете, това е всичко качество.

6. Ангажирайте с посетителите на блога си

Подобрете ангажираността и предотвратете загубените потенциални клиенти с WordPress Излезте изскачащи приставки

Надяваме се, че досега сте създали висококачествени, може би дори провокиращи мисли мисли в блогове, свързани с вашия бизнес, и привличате значителен брой посетители на всичкото отгоре. Но какво ще стане, ако всъщност искат да ви зададат въпрос относно съдържанието ви?

Да, вие имате това право – проницателните публикации в блоговете са напълно способни да предизвикат разговор с потенциалните ви клиенти. За да се случи това, уверете се, че секцията за контакти (един от тези плъгини за формата за контакт) е добре показана на вашия блог и оставете място за коментари.

Още по-добре, можете също да приложите плъгини, за да насърчите ангажираността. Като добавите абонамент за коментар (например Абонирайте се за коментари презаредени), изскачащи прозорци или дори приставка за чат на живо (като например LiveAgent) в блога си можете да проведете действителен разговор с вашите читатели.

Започнете да използвате максимално своите публикации в блога

Все още не сте сигурни дали вашият SMB се нуждае от блог? Задайте си тези няколко въпроса:

 • Имам ли достатъчно време за последователно създаване на задълбочено съдържание?
 • Мога ли да достигна до клиентите си по този начин?
 • Мога ли да се възползвам максимално от публикациите си в блога?

Ако отговорът на всички въпроси по-горе е „Да, разбира се!“, Е много вероятно да успеете и всъщност да се възползвате максимално от своя блог. След като го направите – имайте предвид всички наши съвети и не се страхувайте да експериментирате с различни инструменти и тактики. Ключът е да видите какво работи най-добре за вашия бизнес и да продължите да правите точно това. В началото може да се случи опит и грешка, но резултатите могат наистина да ви изненадат в дългосрочен план.

Запомнете: конкуренцията никога не спи! Като се има предвид броят на публикациите в блогове, публикувани редовно само от потребителите на WordPress, някой може би вече се бори за вашите клиенти. Не им позволявайте да печелят.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map