Как да използвате Patreon за преустановяване на вашето WordPress съдържание

Как да използвате Patreon за преустановяване на вашето WordPress съдържание

Стигнахте до тази статия, за да научите повече за това как можете да използвате Patreon за краудфонд. Защо? Е, може би сте започнали вашия блог за WordPress като хоби. Или може би сте инвестирали много време в създаването на ценно съдържание, за да спечелите някакъв пасивен доход и не сте виждали реално изплащане? Това може да бъде особено разочароващо, ако имате прилично следване, но традиционните потоци от приходи дори не носят достатъчно за покриване на хостинг таксите ви.


В този сценарий може да искате да научите повече груповото финансиране. Това е изключително популярен метод за набиране на пари, който се подобрява върху старата школа на концепцията за бакшиш. По-специално Patreon се превръща във все по-често срещан начин за създателите да печелят приходи последователно. С две думи, тя дава възможност на вашите последователи да допринесат за разходите на вашия сайт и да генерират редовен доход за вашето съдържание.

В цялата тази публикация ще ви запознаем с Patreon и ще проучим допълнително нейните предимства. Тогава ще ви покажем как да го интегрирате със своя WordPress сайт, за да можете да пренасочвате съдържанието си. Нека се потопим!

Въведение в Patreon и неговите ползи

Patreon да тегли вашия сайт

Просто казано, Patreon е платформа базирана на членове, която ви позволява да получавате директно заплащане от вашата аудитория. Чрез този сайт вие генерирате приходи от съдържанието, което вече създавате. Феновете или покровителите се ангажират да плащат избрана от тях сума, която обикновено се дължи всеки месец или всеки път, когато публикувате ново съдържание. Когато използвате Patreon за crowdfund, те вземат малка такса, а вие получавате остатъка от парите.

Patreon дава на абонатите начин да се присъединят към вашата общност и да ви плати за правенето на нещата, които им харесват, без да е необходимо посредник. Тъй като избират сумата и честотата на плащане, те никога не трябва да се притесняват от непланирани такси. По-важното е, че Patreon ви помага да изградите отношения на патрон и художник с вашата публика.

Ето някои от основните предимства на платформата:

 • Получавате предвидим доход. Тъй като можете ясно да видите колко плаща всеки абонат и с каква честота (например на публикация или на месечна база), знаете колко пари да очаквате.
 • Все още можете да използвате други източници на доходи. Ако използвате партньорски връзки, Google AdSense или друг вид генериране на приходи, можете да продължите да се възползвате от тях, без да засягате профила си в Patreon.
 • Вие запазвате собствеността върху съдържанието си. Всичко, което създавате, все още е ваше, като Patreon не претендира за права на собственост.
 • Не е нужно да управлявате плащания или поддръжка. Всички подробности за обработката на плащанията и предоставянето на поддръжка за платформата Patreon се обработват за вас.

Преди да започнете, важно е да се отбележи, че използването на Patreon за crowdfund работи най-добре, когато вече имате следи в своя блог или уебсайт. Обикновено вашите покровители ще станат наясно с тази опция чрез присъствието на вашия сайт и социални медии и ще решат да ви подкрепят, защото вече се радват на съдържанието ви. Това означава, че трябва да отделите време, за да изградите своята аудитория преди каниш ги да станат патрони.

Друго, което трябва да имате предвид, е това Patreon начислява такса за финансиране, въз основа на процент от вноските на вашия патрон. Цените са прозрачни, но сте подлежат на промяна, което може да повлияе на вашите покровители и вашите доходи по пътя.

Как да използвате Patreon за преустановяване на вашето WordPress съдържание

Въпреки че не се нуждаете от хиляди редовни посетители на сайта, за да постигнете успех в Patreon, трябва да имате някакво следване, преди да започнете. Увеличаването на трафика на сайтове чрез SEO, активното ангажиране с последователи в социалните медии и осигуряването на висококачествено съдържание са всички начини за генериране на солидно следване. След това можете да настроите акаунта си в Patreon!

1. Създайте акаунт на Patreon

Регистрирайте се за акаунт на Patreon Creator

Ако вече сте член на Patreon, просто трябва да влезете в акаунта си, да отидете до вашия Настройки меню и изберете Станете Творец. Ако сте напълно нов в сайта, от друга страна, можете просто да щракнете върху Стартирайте моята страница бутон на началната страница на Patreon. Оттам можете да се регистрирате с акаунта си във Facebook или с помощта на имейла си.

2. Създайте своя Patreon страница

Екран за стартиране за създаване на акаунт на Patreon Creator

След това ще трябва да създадете вашата страница Patreon. Удобният съветник ще ви преведе през процеса. Има няколко стъпки, така че е най-добре, ако имате готови следните неща:

 • Вашите акаунти в социалните медии, заедно с профил и снимка на корицата.
 • Идея за това как искате да бъде настроен графикът ви за плащане.
 • Терена за генериране на аудитория (може също да искате да помислите за създаване на интро видео).
 • Планове за това как да възнаградите вашите покровители за тяхната подкрепа (допълнително или ранно съдържание, създаване на видеоклипове или публикации, специален форум или бюлетин и т.н.).

Като се подготвите с тези подробности, ще улесните процеса на създаване на страницата. Разбира се, винаги можете да редактирате цялата тази информация по-късно.

3. Популяризирайте стартирането си на вашия сайт и акаунти в социалните медии

След като сте готови страница, можете да я стартирате, когато пожелаете. Тук нещата стават интересни. Първо, обаче, важно е да направите някои основи и да популяризирате страницата си Patreon на вашия сайт WordPress и социалните медии. В противен случай никой никога няма да разбере за тази възможност.

Така че, преди да щракнете върху хвърлям бутон (който ще направи търсенето на страницата ви в платформата), имайте предвид следните съвети преди стартиране:

 • Планирайте ориентация към старта си, като обсъдите членството си в Patreon и очертаете целите си пред аудиторията си.
 • Възползвайте се от вашия инструменти за предварително стартиране, и не забравяйте да визуализирате страницата си.

След като промоцията ви преди стартиране е извън пътя, продължете и направете страницата си Patreon на живо. Само не забравяйте, че ще искате да продължите да го популяризирате на вашия сайт и където и да е другаде, когато аудиторията ви излиза.

4. Използвайте бутона Free Patreon, Widgets и Plugin за интегриране на Patreon с WordPress

Patreon бутони, джаджи и плъгин

Сега, когато стартирахте страницата си в Patreon към crowdfund, ще искате да продължите инерцията на вашия сайт. Един от най-добрите начини да направите това е да използвате плъгин, който свързва вашия сайт директно с вашия Patreon акаунт. За целта препоръчваме Patreon Button, Widgets и Plugin.

Този плъгин е лесен начин за интегриране на вашия уебсайт или блог с Patreon. Тя ви позволява да:

 • Добавете бутони Call for Action (CTA) директно към вашия сайт WordPress.
 • Включете джаджи, които свързват страниците и публикациите ви директно към вашия Patreon акаунт.

Нещо повече, ако надстроите до професионалната версия, можете дори да включите съдържание само за Patron директно на вашия WordPress сайт. Това ви позволява да свързвате вашето специално съдържание на Patreon, като същевременно насърчава феновете да ви подкрепят.


Вероятно е, че полагате много усилия за изграждането на съдържание за своите последователи. Въпреки че можете да го направите заради любовта да създавате, също е интелигентно да осигурите финансова подкрепа, като използвате Patreon за crowdfund, за да можете да продължите производството на висококачествено съдържание. Активирането на вашите последователи да станат меценати, които осигуряват постоянни приходи е идеален начин за това.

В тази публикация обсъдихме предимствата на използването на Patreon за набиране на средства за вашето WordPress. Също така обяснихме как да започнете и как да интегрирате Patreon със съществуващия си сайт. Но може би сме пропуснали нещо. Имате ли някакви въпроси относно използването на Patreon за набиране на средства за вашето съдържание? Нека ги обсъдим в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map