Как да изградим бизнес на свободна практика, ръководство за символи за WordPress

Изградете свободен бизнес с WordPress

Вие сте роден предприемач, рисков човек. В даден момент от живота си, наскоро или в миналото, сте решили: „По дяволите, аз ще се занимавам с бизнес“, и ето ви. Може би това не е така. Може би просто ненавиждате 9 до 5 смилането, в което сте останали. Имате нужда от повече от живота. Копнееш за свободата да си собствен шеф и възможността да печелиш безкрайно повече.


Искате да изградите бизнес на свободна практика, така че можете да работите навсякъде и по всяко време. Искате да работите от вкъщи и никога не трябва да седите с часове в движение. Искате да работите във вашия pjs, всъщност гответе обяд и гледайте епизод от вашето любимо шоу между проектите. Искате да пътувате по света, без да се налага да чакате ваканция през цялата година. Копнееш да се влюбиш в новите култури и да си истински щастлив.

Чувствате го в червата си, че се подготвяте за предизвикателството и нямате търпение да спечелите пари при първата си проверка. Може би вълнението е силно. Може би обичате интензивно. Интензивността е добра. Е, амбицията ви е възхитителна, но откъде да започнете?

В днешното публикуване ще разгледаме някои основи, които трябва да вземете предвид (и да ги приложите) при изграждането на бизнес на свободна практика, базиран на WordPress. Подгответе се за инструкции и още повече за вдъхновение, тъй като тези съвети ще ви направят доста шампион, който желаете и заслужавате. Готов ли си? Ето ни.

Вземете решение за бизнес идеята

Първо, първо трябва да решите бизнеса, който искате да стартирате и да изградите. Не можете да започнете бизнес, само за да започнете такъв – знаете ли – за ада, или за тръпката, или за да се покажете на приятели. Вашата най-добра бизнес идея трябва да се ръководи от вашите страсти, опит и знания. Както видяхме в Как да спечелим пари с WordPress, има няколко свързани с WordPress пътища, в които можете да се осмелите. Просто трябва да намериш любовта си.

Можете да разработвате WordPress теми и / или плъгини, ако притежавате умения за уеб разработка или сте достатъчно страстни, за да се учите. Можете да се трансформирате в уважаван блог на WordPress, да осигурите хостинг на WordPress и / или да предложите на живо WordPress поддръжка на живо. Въпреки че всичко това е доходоносни възможности, ще прекарате много време в работа и за вашия бизнес, така че най-добре е да следвате страстите си.

Също така трябва да сте добре запознати с каквото и да правите. Как ще предложите услуга, ако не сте първото нещо за услугата? Най-важното е, че вашата бизнес идея не трябва да пада от космоса. Тя трябва да бъде достатъчно реалистична, за да се справи с определен проблем; трябва да бъде решение на пазара. По-просто казано, вашите продукти и услуги трябва да са нещо, което хората са готови да платят. И накрая, можете да създадете всеки бизнес на свободна практика с WordPress, така че не се ограничавайте в опциите, които споменахме.

Изработете стабилен бизнес план

създаване на-а-бизнес-план

Когато започнах бизнеса си с блогове на свободна практика, нямах никакъв план. Просто късче идея и мотивация за десет души. Независимо от това, липсата на бизнес план забави прехода ми към пълноцветен блогър. Научих урока си, който е …

План ви помага да останете в центъра на вниманието си и да останете на върха на бизнес въпросите, дори когато се чувствате като да се откажете. Можете да правите финансови прогнози, да създавате надеждни стратегии за съдържание, да създавате ефективен маркетинг и като цяло да печелите големи. И без план ще бъдете като кораб без навигация. Ще загубите посока, развалина и в крайна сметка губите много време и пари. Това знам от първа ръка и от опита си сега започвам бизнес (както и деня си) с план.

Не е необходимо планът ви да запълва страници; не е нужно да бъде планът на века; просто писмена декларация за това как ще преминете от нулеви продажби към здравословен бизнес на свободна практика. Вашият ежедневен план може да бъде няколко задачи Evernote, или приложението ви в календара. Нуждаете се от помощ при съставянето на бизнес план? Вижте Бизнес план за свободна практика: Можете да планирате успех или да очаквате неуспех от iThemes за малко вдъхновение. Преместване на…

Изградете го и те ще дойдат

Най-важният актив, който можете да имате като фрийлансър на WordPress, е онлайн център, където бъдещите клиенти могат да научат повече за вашите услуги / продукти, да проверят портфолиото си, да се свържат с вас и в крайна сметка да правят поръчки. Тук грее WordPress.

Платформата е лесна за настройка и използване. С перфектната тема на WordPress (вижте Total Responsive многофункционална WordPress тема) и няколко приставки можете да изградите просто перфектния уебсайт за портфолио без караница (например това, или дори това).

Не е нужно да наемате уеб програмист, за да настроите WordPress сайт за вас, просто активирайте избраната от вас тема, добавете няколко захранващи приставки и е добре да продължите. Без съмнение ще ви трябва страхотен хостинг на WordPress за вашия бизнес, така че можете да се концентрирате върху бизнеса, без да се притеснявате от злонамерени хакери, например.

За инструментите, които трябва да създадете професионален сайт за WordPress, моля, проверете следните ресурси:

 • Ресурси на WordPress за вашия професионален инструментариум
 • 20 най-добри теми за WordPress на една страница
 • Как да създадете WordPress тема от HTML
 • Най-добрите приставки за социални медии за WordPress
 • 40 Трябва да има приставки за WordPress
 • Теми на WPExplorer Premium, елегантни теми и тематични гори
 • 10 приставки за BuddyPress, които трябва да имате
 • И много повече!

Станете на разположение

грим време

След като вече имате своя WordPress сайт и работи, е време да уведомите клиентите, че сте достъпни за наемане. Ако никой не знае, че сте наем на WordPress на свободна практика, кажете ми как ще сложат хляб на вашата маса и кърпа на гърба ви?

Не е нужно дори да изпотявате процеса, като започнете, като се възползвате от непосредствения си кръг от приятели, колеги и клиенти, с които сте работили в миналото. С други думи, използвайте своето непосредствена мрежа. Нека тези хора да знаят, че сте на разположение да създавате WordPress сайтове, да пишете страхотно съдържание в блога, да предлагате поддръжка и / или да се консултирате по всички въпроси WordPress.

Уведомете за наличността си на вашия сайт, както и на всяка друга платформа, с която се появите. Просто не спазвайте живота от съществуващите си контакти в мрежа, защото никой не го обича. Ще се изненадате колко бързо можете да съставяте проекти, просто като уведомите близките си контакти, че сте на разположение.

Ако не сте правили никакви проекти, първо трябва да създадете няколко образци за вашия уебсайт. Искате ли да започнете кариера в уеб дизайн на свободна практика? Представете няколко страхотни образци на уеб дизайн на вашия сайт (дори можете сами да ги хоствате като демонстрационни сайтове, ако все още нямате клиент). Можете да раздавате безплатни теми, плъгини и т.н., ако се опитвате да стартирате бизнес за уеб разработка. Търсите ли да започнете бизнес с блог на WordPress на свободна практика като вашия наистина? Добавете няколко проби за писане / блогване към вашия сайт и така нататък и така нататък.

Пробите ще ви помогнат да установите достоверност, авторитет, опит и професионализъм. След това се натрупвайте дъски за работа, където вашите клиенти публикуват задания и кандидатстват. Но ако не сте за молби за работа и за работа (въпреки че междувременно те могат да ви помогнат със сметките), какво ще кажете за разработването на вашите собствени продукти или пакети услуги?

Разработване на продукти и / или пакети за услуги

Ако не харесвате идеята да залагате дъски за работа и искате клиентите да идват вместо вас, трябва да разработите продукти, или по-скоро пакети услуги, за да продавате. Вие сте амбициозен разработчик на WordPress? Можете да пакетирате премиум теми на WordPress и да ги продавате за годишен абонамент, точно като Ник Роуч от елегантни теми.

Можете да създавате пакети за платени консултации. Можете да предлагате услугата си за блогове като пакети с различни ценови точки. Можете да създадете всеки продукт, който можете да си представите, и да извършите убийство при условие, че има търсене (Студио Envato е пълно с фрийлансъри, предлагащи услуги). Потърсете проблем във вашия конкретен пазар (ниша) и след това предложите решението. Това решение се превръща във ваш продукт. Това разбира се предполага, че имате значителен трафик към вашия онлайн бизнес, нещо, което ще покрием в няколко. Междувременно нека поговорим за събирането на правилните такси.

Заредете справедливо и добавете стойност

добави стойност

Нищо не ви спира да таксувате $ 3k за разработка на WordPress. Но ако се обърнете, купете тема на WordPress на стойност 50 долара, инсталирайте я, губете време и изпратете сайта на клиента, наистина ли правите клиента и сами ли имате някаква услуга?

Няма значение как го гледате, но каноничното правило на бизнеса е винаги да обслужвате клиента първи. Ако споменатият клиент установи, че сте ги презаплатили, за да инсталирате тема, която вероятно биха направили сами, получавате лошо представителство. Тогава става дума, че сте люспест човек или момиче, маскиращи се като уеб програмист. Оттам природата поема, а останалото е просто ефект на домино.

Бъдете напред и ясни, и тъй като няма нищо лошо в използването на предварително изградени теми за WordPress, нека клиентът разбере защо таксувате $ 3k за услуга, която ще получите за $ 200. Ако използвате предварително изграден шаблон, уведомете ги! Ако таксувате $ 3k, уверете се, че предоставяте стойност над $ 3k. Това важи за всички фрийлансъри. Превишаването на очакванията на клиента е в крайна сметка най-добрият начин да бъдете запомнени и да печелите повтарящ се бизнес. В обобщение, знайте каква е вашата стойност, проверете пазарните цени и таксувайте съответно. Просто не прекалявайте или презареждайте и не забравяйте да направите себе си запомнящо се.

Въпросите на клиента имат значение

От моя опит бизнесът не е свързан само с подписване на договори, внасяне на пари и доставка на продукта. Търговска сделка, която не насърчава човешките и човешките връзки, в крайна сметка ще стане кисела. Това важи дори ако клиентите ви живеят от другата страна на земното кълбо.

Човекът в края на получаването на вашите имейли, чатове и обаждания е всеки човек толкова човечен, колкото и вие. Те се радват на повечето неща, които ви харесват. Третирането на клиентите ви като приятели и семейство, за разлика от бързите средства до края, ще ви отдели от ордата от неопитни фрийлансъри.

Дори финото качество като честност, търпение и смирение може да ви спечели сърцата на много клиенти. Както вече споменахме, клиентът винаги е на първо място. Услугата и опитът, които предлагате, оставят клиентите си да се чувстват по-добре? Ако не, направете подходящи промени, но имайте предвид, че това не означава да целунете **. Отидете да правите това и скоро ще останете без работа.

Опростете процесите си, осигурете страхотно потребителско изживяване (включително на вашия сайт) и осигурете най-добрите продукти. Съчетаването на тези неща ще допринесе за страхотно преживяване на клиента. Всичко е за клиента – човекът, който отрязва чека. Не е за вас и никога няма да бъде.

Препоръки, препоръки и препоръки

смислен бизнес-взаимоотношения

Препоръките и препоръките показват на бъдещите клиенти, че другите са използвали и се радват на вашите услуги / продукти. Подкрепата е как позволявате на минали клиенти да се борят за вашата кауза, като катапултирате бизнеса си на по-големи висоти. Работя и по това, като видях, че не успях да помоля клиентите да ми пишат сочни препоръки.

Защо така? Обичам да печеля похвала и одобрение естествено и тъй като клиентите ми са страхотни мотиватори, обратната връзка, която ми дават след всеки проект, наистина ще се нуждае от дълга страница и аз не се прехвърлям така. Хаха, на кого се шегувам? Вероятно трябва да започна да публикувам всеки отзив, всяка препоръка и всеки ред за обратна връзка.

Стига вече за мен, Джонатан Уолд, Консултантът на WordPress на свободна практика на непълно работно време казва това за одобренията:

Не го усложнявай. Помолете клиента да напише 2 – 3 изречения за техния опит в работата с вас. Вземете тяхното одобрение и го поставете на уебсайта си …

И какво да правя? Точно така, публикувайте го на своя уебсайт, за да може светът да види. След това ги помолете за реферали. Кажи какво? Първи отзиви, а сега трябва да помолим клиента да ни препоръча на друг клиент? Е, рефералите са чудесен начин за разрастване на всеки бизнес под слънцето.

Овладейте вашата търговия

Нищо не е поставено на камък в забързания свят, който е интернет. Технологията, която е актуална днес, може да бъде остаряла след няколко месеца. Тенденциите и прищявките идват и си отиват. Техники се променят непрекъснато и се раждат нови технологии. Независимо от областта, която сте избрали да използвате, никога не можете да спрете да учите и да развивате своите умения допълнително.

„Професионалистите печелят най-много пари, имат най-голямо влияние и като цяло имат доброто…“, защото са отделили време да научат въжетата. Те са се научили от миналите си грешки или от това, което наричаме опит, и не са спирали дотук. Те изминават допълнителната миля, четат блогове, книги и посещават събития. Те учат активно своя занаят.

Вие също можете да станете професионалист на WordPress. Вие също можете да овладеете търговията, която може да изглежда плашеща в началото, но тя ще ви помогне да се откроите от тълпата. Можете дори да спечелите фантастични заглавия като гуру, сенсей и експерт сред другите �� Овладейте това, което правите, и никога не спирайте да се учите.

Отглеждане на вашия свободен бизнес в WordPress

отглеждане вашия бизнес

След като спечелите сцепление и получите малко вкус да притежавате бизнес, може да се изкушите да седнете, да знаете, да се насладите на плодовете на вашия тежък труд. Примамливо е да отслабвате, когато нещата започнат да се търсят, но не смейте да ги натискате спирачки. Винаги можете да си отдъхнете малко, но след това се върнете на меленето и развийте своя бизнес на свободен WordPress. как?

насърчаване

Насърчаването на вашия бизнес на свободна практика е просто да получите своите продукти / услуги пред бъдещите си клиенти. Няма значение как го правите, при условие, че е етично, трябва да изчерпвате всеки наличен достъп, за да достигнете максималния брой перспективи.

Можете да използвате реклами от Google. Можете да използвате реклами във Facebook и Twitter, насочени по географски път, за да привлечете местни перспективи. Можете да гостувате в блогове, в които бъдещият ви клиент се мотае. По дяволите, можете да използвате прессъобщения, конкурси, маркетинг по имейл и почти всичко, което е на ваше разположение, за да насочите повече трафик към вашия WordPress сайт.

Никога не спирайте да популяризирате бизнеса си, дори когато вече имате клиенти и постоянна работа. А? Защо трябва да популяризирам бизнеса си на свободна практика, когато чинията ми вече е пълна? Отговорът на този въпрос се съдържа в следващата ни точка.

Създайте главен екип

Всички обичаме екипи. Отборите са страхотни тъй като правят дори на пръв поглед невъзможните задачи да са изпълними. Със сигурност можете да постигнете успех сами, но с екип, който ви помага да завъртите зъбците, ще пристигнете до местоназначението си по-бързо, лесно и със стил. Вие също ще се радвате на успеха си по-дълго.

Събрах веднъж двучленен екип и въпреки че беше предизвикателно да се управлява и скъпо да се поддържа, удвоих доходите си, намалих значително работното си време и много се забавлявах. Твърде много забавно, докато парите не отидоха в главата ми и аз обърках цялата операция. Е, бях млад и това беше опит за учене.

Екипите са страхотни и трябва да се вгледате в изграждането на вашите веднага щом научите работата. След това популяризирайте стриктно вашия базиран на WordPress бизнес и разпределете натовареността между членовете на вашия екип. С екип можете да изградите доходоносен бизнес на свободна практика без много дръзки. Просто не забравяйте да отделите време, за да изберете добре своя екип, или в крайна сметка ще губите време, пари и доверие на клиентите във вашия бизнес.

Управление на проекти

Но много преди да изградите екипа си, трябва да сте в течение на своите проекти, да извършите счетоводството, фактурирането и комуникацията си между други административни задължения, като все още балансирате личните си житейски ангажименти. Ще трябва да следите паричния поток, да подадете данъци и да жонглирате много други предприемачески шапки.

Ще ви трябват инструменти като Trello да организира и сътрудничи по проекти, WP-фактура за фактурирането, Разширена система за билети WordPress за подкрепа, Система за одобрение на дизайна за да получите бързо одобрение на работата си, WP Резюме за създаване на красиви автобиографии и WP Отзиви на клиенти за събиране на отзиви.

Това са само част от инструментите, от които се нуждаете. Други включват BackWPup, iThemes Security, GoodBye Captcha, и Akismet между другото. Не се колебайте да разгледате този списък от професионални ресурси на WordPress за още инструменти.

Фрийлансирането не е ваканция

О, да, ще работите дори когато почивате във Филипините или Хаваите. Ще работите дълги и странни часове. Ще трябва да се занимавате с всякакъв вид хора, защото, добре, цялото земно кълбо ще бъде вашата арена. Ще се забавлявате също толкова много, като работите за себе си.

Ще работите от където и да е, когато и когато. Ще зададете свои собствени графици, такси и всичко останало. Ще се научите и ще растете. Ще се забавлявате повече от всякога в задушна 9 – 5 бюро. Ще презираш кабината и единственото ти съжаление ще бъде: „Защо по дяволите не започнах това по-рано?“

ресурси

работно бюро-

Искате ли да научите повече за изграждането на успешен бизнес на свободна практика с WordPress? Ето няколко страхотни ресурси:

Последна дума …

Изграждането на бизнес на свободна практика с помощта на WordPress е лесно. Трябва само да инсталирате WordPress, да получите страхотна тема и няколко плъгини и ще е добре да рок-н-рол. Израстването на бизнеса до зрялост е различно животно, макар и много изпълнимо. Просто следвайте съветите, които споделихме днес тук, и трябва да намерите златната си гъска. Или светлината в края на тунела.

В края на краищата всичко, от което се нуждаете, е идея, план и воля да се издигнете над предизвикателствата и ще станете следващото голямо нещо в кръговете си, ако не и в целия свят. Имате ли някаква идея, съвет или въпрос? Моля, елате запазете огъня в раздела за коментари!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map