Как да изберем най-добрите партньорски програми за популяризиране във вашия WordPress блог

Как да изберем най-добрите партньорски програми за популяризиране във вашия WordPress блог

Ако сте решили да създадете партньорски маркетинг блог, първите ви стъпки ще бъдат да намерите своята блогова ниша и да настроите вашия сайт. След това е време да изберете вашите партньорски програми. Грешните програми могат да доведат до ниски реализации и намалени продажби, така че вашето решение тук е от решаващо значение.


Изборът на ефективни партньорски програми може да ви позволи да осигурите приходи от блога си и да генерирате доходи. С правилните филиали ще имате възможност да изградите партньорства, да се присъедините към единомислени общности и да управлявате успешен бизнес.

В тази статия ще обсъдим как да намерим перфектните филиали и да интегрираме техните програми с вашето съдържание. Също така ще препоръчаме някои инструменти, които ще ви помогнат да се съсредоточите върху филиалите, които са най-подходящи и печеливши за вашия блог. Нека се потопим!

Какво е партньорски маркетинг (и как може да ви бъде от полза)?

Партньорският маркетинг е вид програма, базирана на споделяне на приходи. Популяризирате продукти чрез партньорска мрежа и печелите комисионна въз основа на продажбите, генерирани от вашия сайт. Това може да се направи чрез създаване на пълноценни прегледи на тези продукти, просто добавяне на връзки към тях във вашето съдържание и различни други методи.

Както при всеки бизнес, започването на партньорски маркетинг изисква време и усилия. Ползите обаче са много, включително:

 • Ниски стартови разходи. Отстраняването на вашия партньорски маркетинг блог ще изисква известна инвестиция (ето реалната цена за стартиране на блог на WordPress, ако се интересувате), но не бива да ви струва твърде много.
 • Не се изисква поддръжка на продукта. Като партньор на маркетинг, просто трябва да популяризирате продукти на други хора. Това означава, че не е нужно да се притеснявате за разходите за създаване и продажба на собствените си вещи.
 • Гъвкав график. Партньорският уебсайт е нещо, което можете да управлявате и отглеждате със собствено темпо, по свой собствен график.

Ако тези ползи звучат примамливо, партньорски блог може да е подходящ за вас. Разбира се, ключът към успешния партньорски бизнес е избора на правилните програми.

Как да идентифицирате перфектните филиали за вашия WordPress блог (3 ключови съвета)

Макар че предимствата да бъдете партньорски маркетинг са изобилни, важно е да направите своите изследвания, за да намерите най-добрите програми, които да се присъедините. Нека се потопим право и да обясним как да идентифицираме тези програми.

1. Разберете нишата на вашия блог

Независимо дали смятате да осигурите приходи от текущия си блог или да започнете нов, трябва да разберете „нишата“ на вашия сайт. Това е още един термин за неговия фокус – темата, в която е блогът ви, и че читателите идват при вас, за да научите повече. Например, Justin Chung Studio плътно се вписва в нишата на фотографията на лайфстайла:

Джъстин Чунг Студио Фотография

Докато ти мога стартирайте блог и пишете за всичко, което ви впечатлява, много по-трудно е да развиете по този начин специализирана аудитория. Вместо това е най-добре да изберете конкретна ниша и да се придържате към нея. Разбирането на нишата на вашия блог ви позволява да създавате по-фокусирано съдържание и да привличате хора, които се интересуват от това, което имате да кажете.

Яснотата на нишата на вашия блог също ви дава възможност да изберете най-добрите партньорски програми. Можете да провеждате изследвания и да опознаете аудиторията си, за да разберете какво ги интересува, какви въпроси имат и какви проблеми се опитват да решат. Това ще ви помогне да изберете най-добрите партньорски продукти, които да преследвате, тъй като можете да популяризирате тези, които ще отговарят на уникалните нужди на вашите читатели.

2. Започнете със списък на продуктите, които използвате в момента

Ако използвате конкретен продукт, вече разбирате неговите плюсове и минуси. Запознаването ви с този продукт ще ви позволи да пишете за него знателно и истинно. Ето защо е важно да започнете с продукти, с които имате известен опит.

Можете да създадете списък с потенциални продукти, като просто огледате дома си (или уебсайта си) и прецените какво е ценно за вас. Или можете да разгледате предишните си онлайн покупки, за да прехвърлите паметта си. След това се запитайте защо сте закупили всеки артикул и как е бил полезен за вас. Вашата аудитория ще бъде съставена от клиенти също като вас, така че можете да използвате личните си преживявания, за да разберете какви продукти могат да се интересуват от други хора.

Когато имате списък от възможности, следващата ви стъпка ще бъде да решите кои продукти са идеални кандидати за партньорство. Опитайте тези съвети, за да определите кои продукти ще работят най-добре:

 • Можете ли да създадете „вечнозелено“ съдържание около продукта? Най-добре е да разчитате на продукти, за които има обща и постоянна нужда.
 • Бихте ли препоръчали този продукт на хора, които ви се доверяват? Ако в списъка ви има продукт, който не бихте препоръчали на някой, който ви интересува, не трябва да го предлагате на аудиторията си.
 • Да продукт продавач цени своите филиали? Ако вашият партньорски доставчик не цени маркетолозите си, не можете да му се доверите да оцени аудиторията си.

Ако даден продукт отговаря на всички горепосочени критерии, вие сте го намерили лично ценен, и отговаря на нишата на блога ви, той е перфектен кандидат.

3. Проучете потенциалните си партньори, като използвате популярни пазари

Екранна снимка на Share-A-Sale

Партньорски пазар или мрежа е посредник между вас като маркетолог и вашия доставчик като доставчик на програма. Можете да използвате пазар, за да решите какви програми са налични и да определите дали има вероятност да са печеливши.

Ето солидни опции, за да започнете:

 • ShareASale: Този пазар има повече от 2500 програми, базирани на комисионна, от които да избирате. Сортирането на предложенията на ShareASale е чудесно начално място.
 • CJ филиал: CJ Affiliate предлага повече от 3000 марки. Използването на този сайт за намиране на подходящите филиали изисква няколко допълнителни стъпки, но си струва да отделите време.
 • ClickBank: ClickBank, подобно на ShareASale, е стандарт в партньорския маркетинг. Започването е лесно, благодарение на ориентирания към потребителите подход.
 • Амазонка: Не е изненадващо, че Amazon винаги е сигурен залог за всеки партньорски магазин. Не само има милиони продукти, които да препоръчате, но и ще направите комисионна за цялата покупка на клиента (не само за продукта, с който сте свързали).

Всеки пазар предлага ценна информация за партньорски изследвания. Препоръчваме ви да ги опитате, за да решат коя работи най-добре за вас.

Как безпроблемно да добавяте партньорски връзки към съдържанието си

Сега, когато сте избрали своите партньорски програми и продукти, е време да добавите връзките към съдържанието си. Ето няколко съвета, за да започнете:

 • Не вкарвайте множество публикации в партньорската си публикация. Твърде много връзки ще отчудят читателите, които търсят ценно съдържание.
 • Постигнете баланс между потребителското изживяване и печеленето на пари. Минимизирайте рекламата в съдържанието си, за да я фокусирате и да печелите стратегически.
 • последвам Насоки за FTC за одобрения на продукти. Поддържането на съвместимост поддържа бизнеса ви надежден (и за щастие има някои страхотни инструменти, като безплатните Партньорско разкриване за WooCommerce плъгин, който можете да използвате за лесно разкриване на партньорски отношения на вашия сайт).

Има и много инструменти, които могат да ви помогнат да интегрирате партньорски връзки със съдържанието си. Ето няколко заслужаващи да проверите:

 • E-наркоман ви позволява да продавате партньорски продукти директно от вашия сайт или блог. Можете също да управлявате комисионите си чрез своята партньорска платформа.
 • Лесни партньорски връзки е плъгин за WordPress, който можете да използвате за управление на всяка партньорска връзка на вашия уебсайт. Можете да проследявате кликвания, да добавяте кратки връзки и да създавате категории връзки от едно и също място.

Безпроблемното добавяне на партньорски връзки отнема практика. Препоръчваме да предприемете минималистичен подход в началото, докато нямате опит под колана си.


Когато решите да генерирате доходи чрез блога си, ще искате да го направите възможно най-автентично. Ако не сте напреднали относно опита си с даден продукт, рискувате авторитета си на маркетинг. Ето защо е толкова важно да изберете подходящи филиали.

Имате ли въпроси относно това как да изберете идеалните филиали за вашия блог на WordPress? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map