Как да изберем цветова схема за вашия WordPress проект

Избор на цветова схема за WordPress и най-добрите цветни генератори

Изборът на цветова схема за вашия проект на WordPress може да бъде много трудна и отнемаща време задача. Правилните цветове ще ви помогнат да създадете красив и внимателен уебсайт, който да привлече посетителите ви и да ги насърчи да се връщат отново и отново. Но го объркайте и вашите повтарящи се номера на посетители, продажби, проценти на реализация и бизнес може да страдат.


За щастие за вас много най-продавани теми на WordPress включват вградени цветови опции. Темата за Total WordPress например включва подбор на цветове за почти всеки модул за създаване на страници, както и тонове вградени опции в LivePress Customizer. Така че с правилната тема можете напълно да приложите вашата цветова схема.

В този кръг от най-добрите генератори на цветове ще разгледаме различни инструменти, които ще ви помогнат да изберете цветова схема за вашия уебсайт WordPress. Изборът на цветни генератори, споменати в тази статия, предлага множество функции между тях. Така че, независимо от вашия дизайнерски опит, ще можете да намерите инструмент за генериране на цветове, който да отговаря на вашите нужди.

Марка Палитри

Маркови палитри от Bold Web Design

Един от най-добрите начини да започнете със собствената си цветова схема е да се вдъхновите от големите марки във вашата ниша. Не се притеснявайте – това не включва Googling и проверка на изображения, за да дешифрирате перфектния нюанс на синьото. Смел уеб дизайн създаде удобен марка цветова палитра инструмент на късмета 500 компании да направят това лесно!

Пример за FedEx на марката

Този безплатен инструмент за цветна палитра прави лесно да видите какви други марки във вашата ниша използват. Използвайте филтрите, за да изберете конкретна индустрия, след това кликнете върху лого, за да видите шестнадесети цветове, които конкретна компания използва за своя уебсайт и маркетинг. Въпреки че не бихме предложили да копираме марката на дадена компания, това е отличен инструмент за получаване на вдъхновение и преглед на тенденциите в цветовата палитра. По този начин можете лесно да стесните посоката, която искате да вземете вашите собствени цветове.

Adobe Color CC

Adobe Color CC

Както всички продукти на Adobe, Adobe Color CC е модерно решение, което ще включва малко крива на обучение, ако искате да извлечете максимума от неговите функции. Изберете от предварително генерирани цветови палитри или създайте свой собствен въз основа на цвят или качено изображение по ваш избор.

Adobe Color CC ви позволява да избирате свои собствени цветови правила или ръчно да коригирате цветовете. Ако търсите основен и бърз генератор на цветове, това не е софтуерът за вас. От друга страна, ако дизайнът е вашето нещо и ви е приятно да изследвате сложността на цветовите палитри, Adobe Color CC ще бъде точно на вашата улица.

Coolors

Coolors

Coolors ви позволява бързо да създавате красиви цветови схеми, които винаги работят заедно. Заключете цвят, който искате да използвате, щракнете върху интервала и след това Coolors ще генерира подходяща цветова схема. Ако базирате цветна схема около изображение, просто качете изображението и оставете Coolors да намери най-добрите цветове, които да го съвпадат.

Цветовете могат да бъдат персонализирани чрез регулиране на температура, нюанс, насищане и др. След това палитрите могат да бъдат организирани и запаметени в Облака, което ви позволява да получите достъп до тях от всяко място.

ColorHexa

ColorHexa

ColorHexa е безплатен инструмент, който ще генерира цветова палитра за всеки цвят по ваш избор. След като изберете цвят, ColorHexa ще предостави подробна информация за този конкретен цвят. Това включва процентите от цветове, които съставят избрания от вас цвят, и статистиките за оттенък, наситеност, яркост и други.

Генерират се редица цветни палитри, както и алтернативни опции, промени в нюанси и тонове и визуализации на цветен текст и рамки. Като цяло, ColorHexa е изключително задълбочен инструмент, който ще ви даде възможност да създадете правилната цветова схема за вашия уебсайт WordPress.

Palettr

Palettr

Palettr е интересно средство за генериране на цветове. Вместо да базира цветова палитра на отделен цвят, Palettr избира цветова палитра около тема или място. Просто въведете дума или думи, които най-добре описват тема или място. След това изчакайте Palettr да намери подходящите цветове.

Palettr работи, като намира изображения, свързани с вашите думи, и след това генерира цветни палитри около тези снимки. Без съмнение, Palettr е умна концепция. И чудесен начин да намерите вдъхновение, ако се мъчите да намерите подходящите цветове за проект.

Colorfavs

ColorFavs

Colorfavs е чист малък инструмент, който ще произвежда гама от цветови палитри и информация за цветовете по ваш избор. Този уебсайт ще генерира красиви цветови палитри от URL адреси, изображения или да съответства на определен цвят. Colorfavs ще покаже допълващи се цветове и цветни преобразувания. Те включват гама от цветови схеми, градиентни нюанси, палитра оттенъци и др.

Можете също така да изберете от Colorfavs много предварително избрани цветни палитри. Като любимите си цветове и палитри. Или създайте колекции от палитри, които можете да запишете и да използвате повторно за различни проекти на WordPress.

ColorLovers

ColorLovers

ColorLovers е сайт за общност, който има за цел да предостави на творците място да се съберат, да споделят работата си и да намерят вдъхновение за следващия си проект. Тук можете да изследвате гама от цветове, палитри и модели, да обсъждате тенденции и статии и да взаимодействате с цялата цветна общност.

ColorLovers съдържа няколко различни инструмента за дизайн. PHOTOCOPA е цветен генератор, вдъхновен от изображения. Просто качете снимката си и PHOTOCOPA ще се върне с шест цветни палитри, изтеглени от изображението.

COPASO е усъвършенстван инструмент за цветна палитра от ColorLovers, който намира цветовите палитри, за да съответстват на избраните от вас цветове или отново от качено изображение. COPASO е един от по-мощните инструменти на ColorLovers, което се отразява в по-модерния му интерфейс.

Палитра за дизайн на материали

Материал Deisgn

Палитра за дизайн на материали е изключително лесен, ако и малко основен, инструмент за генериране на цветове. Просто изберете два цвята от цветовите опции на Material Design и той ще генерира цветова палитра за вашия проект WordPress.

Полезно е, че Material Design етикетира всеки цвят, който предлага в генерираната палитра, как най-добре да го използва. Например, той ще избере един цвят, който ще се използва най-добре като цвят на основния текст, един като цвят на вторичния текст и т.н. Това е особено полезно за онези, които ще имат малка визия за дизайна и които наистина се нуждаят от ориентиране през целия процес на подбор и използване на цветове, които работят заедно.

Palettable

Palettable

Palettable е още едно чудесно средство за тези, които търсят бърз и лесен цветови генератор без излишъци. Това решение работи, като предлага цветове, което е достатъчно просто. Тогава решите да като или неприязън, което ви позволява да запазите цвета или да го предадете. След това се добавят още цветове, които съответстват на оригиналните цветове, което ви позволява да създадете цялостна цветова схема от пет цвята.

Има два големи плюса на Palettable. Единият е екранът на цветовете в пълен размер. Това ви позволява да получите добра представа и усещане за това как цветовете работят заедно. Второто е лекотата на използване. Можете да изберете и персонализирате цветовете само с няколко щраквания на бутон.

Заключителни мисли

Намирането на правилния набор от цветове е изключително важна част от всеки проект (почти толкова важно, колкото избора на най-добрата тема на WordPress). Както можете да видите, има много инструменти на разположение онлайн, които да ви помогнат да го направите правилно. Когато за първи път започнете, опитайте да използвате няколко различни цветни генератора. Това ще ви помогне да видите кой най-добре отговаря на вашите нужди и опит. След това седнете и гледайте как вашите проекти оживяват с новите динамични цветови схеми, които сте създали.

Кой цветен генератор хваща окото ви? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map