Как да архивирате вашия WordPress сайт (ръчно или чрез приставки)

Как да архивирате WordPress

Загубили ли сте някога сайта си в WordPress? Или просто сте загубили сайта си WordPress? Може би сте станали жертва на злонамерен хакер. Може би вашият уебсайт просто се счупи след инсталирането на дефектен плъгин, тема или добавка. Може би хостингът ви се е провалил – лошото куче изяде сървъра. Страшно е, нали? Не, не кучето; загуба на вашия сайт. И можете да отидете batsh * t луд, ако не знаете какво да направите, за да възстановите любимия си WordPress сайт до предишната си слава.


Е, познайте какво: не е нужно да изпотявате едно малко с надеждно резервно решение. Всичко, което трябва, е да натиснете бутона за възстановяване и Виола! – създавате резервно копие и работи. Вижте какво направих там?

В тази публикация научавате, че архивирането на вашия WordPress сайт е изключително лесно. Научавате се да създавате пълни резервни копия на вашия бизнес, базиран на WordPress, така че да можете да си починете лесно, особено когато се случи гадното. Извадете химикалка и малко хартия и се пригответе да притежавате резервни копия на WordPress като шеф. Готов? Чудесно, нека топката да се търкаля.

Защо трябва да поддържате резервни копия на уебсайта си WordPress

Преди да стигнем до по-сочните подробности, неотдавна бях объркан относно този архивен бизнес. Нямах представа за какво става дума за архивирането на сайт. По дяволите, нямах идея как да създам пълни архиви на моя сайт WordPress, докато обстоятелствата не принудиха ръката ми. Трябваше да се уча, след като бях хакнат, и да се науча, че го направих.

Като новобранец ти си почти толкова объркан, колкото и аз. Ето няколко бързи въпроса.

Какво е резервно копие?

Отговорът е доста прост. Резервното копие е просто копие на вашия сайт, което можете да преинсталирате (възстановите), ако нещо се обърка. Това е безотказна и предпазна мярка, която ви спестява много ненужен стрес. Това е като застрахователна полица, която защитава всички усилия, време и пари, които сте инвестирали във вашия WordPress сайт.

Какво включва архивиране?

Сега, за да ви дам по-ясна картина, ще задълбоча по-нататък какво представлява резервно копие на fullWordPress. Вашият WordPress сайт е съставен от два компонента, като първият е файлове на уебсайтове т.е. файлове, скриптове, мултимедия и др., които съставляват структурата на вашия сайт и предоставят функционалност. Тогава имаме a MySQL база данни който съхранява вашите публикации в блога, коментари и опциите, които сте задали в администраторската си област на WordPress.

Защо трябва да архивирам сайта си?

Повечето от евтините уеб хостове ще говорят за предлагане на резервни копия, но всичко, което правят, е да архивират вашата база данни MySQL само ако те правят резервно копие на нещо изобщо. Те не архивират вашите файлове, което означава, че не можете да възстановите промените, които правите например в темата си, ако са повредени. Също така е доста трудно да поискате копие на уебсайта си от техните резервни копия, така че най-добре е да направите резервно копие на сайта си самостоятелно. Знаете ли, само за да сте сигурни, че всичко е безопасно.

Пълният архив, който ви помагаме да изградите тук, ще се погрижи за вашите файлове, както и за вашата база данни. Това означава, че ако загубите сайта си, просто трябва да преинсталирате архива и работата ви е свършена. Това не е начин, нека създадем пълни архиви на вашия WordPress сайт.

Метод 1: Архивиране на WordPress чрез вашия хостинг

Резервни копия, управлявани от хостинг доставчика

Вашият първи вариант е просто да изберете хостинг компания, която завършва пълни, ежедневни резервни копия на вашия WordPress сайт. Например хостингът на WordPress, управляван от WP Engine, предлага автоматично ежедневно архивиране на всички ваши основни WordPress файлове, теми и приставки и вашата база данни (включително всичките ви медии). Плюс това можете да инициирате собствените си архиви по всяко време (като преди основна актуализация на WordPress или при промяна на теми).

Ако искате да прехвърлите управляващите си резервни копия на хостинг доставчика на следващото ниво, влезте от време на време и изтеглете собственото си копие на ZIP файл, за да запазите собствения си твърд диск. Никога не можете да бъдете твърде безопасни.

Метод 2: Резервно копие на WordPress ръчно

Вашата WordPress директория съдържа подпапки, напр. wp-съдържание, wp-включва и т.н. и файлове, напр. wp-config.php, теми и файлове с плъгини и т.н., изисквани от вашия WordPress сайт. Папката wp-content съдържа всичките ви теми, плъгини, кеш и качвания между другото. Не можете да си позволите да загубите тези данни. Wp-admin носи всички файлове, изисквани от вашата администраторска област WordPress, така че не можете да си позволите да загубите и това. Папката включва wp съдържа основните файлове на WordPress. Това е папката, в която живеят всички основни кодове на WordPress. Определено не искате да загубите този код.

Стъпка 1: Архивирайте вашите WordPress файлове ръчно

За да създадете копие на вашите WordPress файлове, просто трябва да изтеглите цялата си директория WordPress. Как? Можете да влезете на вашия сървър чрез Cpanel или използване на a SFTP програма.

Архивиране чрез cPanel

Това е толкова лесно, че можете да го направите във времето, необходимо за приготвяне на чаша кафе. Ето процедурата:

 • Влезте в уеб хоста си и отворете cPanel. За повечето уеб хостове cPanel обикновено е първата страница, която срещате, когато влизате
 • Придвижете се до File Manager, който трябва да ви доведе до вашия public_html или У дома указател
 • От тук просто намерете вашата WordPress директория. Това е папката, която искате да архивирате
 • За съжаление не можете да изтеглите папката WordPress в File Manager, без първо да я компресирате. Не се притеснявайте обаче, компресирането на папка не трябва да е предизвикателство
 • Кликнете върху вашата WordPress директория и изберете Компресиране от лентата с менюта. Освен това щракнете с десния бутон върху папката и изберете Компресиране от падащото меню с опции, което се показва
 • Изберете типа компресия, напр. ZIP, Tar, GZIP и т.н. от диалоговия прозорец, който се отваря. Винаги ходя с ZIP архив
 • Тогава просто натиснете Компресиране на файлове бутон и изчакайте процеса да започне своя ход. Вашият сървър ще запази вашата компресирана папка WordPress
 • Кликнете върху току-що създадения архив и изберете Изтегли от менюто. Друга възможност е да щракнете с десния бутон върху архива и изберете Изтегли.
 • Изберете сигурно местоположение на вашия твърд диск и запазете резервната си копия
 • И това е!

Бакшиш: Качете резервното копие в своя Dropbox акаунт, Google Drive, запишете го на DVD / CD, изпратете го по имейл и т.н. – просто се уверете, че имате няколко копия, за да гарантирате, че няма да загубите сайта си, ако някой от резервните копия умре.

Ако вашият уеб хост използва различен контролен панел, напр. vDeck, Plesk и т.н., просто трябва да намерите вашия File Manager и просто да следвате процеса, т.е.. Намерете File Manager> Намерете вашата WordPress директория> Compress> Download. Повтаряйте редовно.

Архивиране чрез SFTP

Препоръчваме да използвате популярен файлов мениджър като FileZilla или предаване защото те са леки и лесни за използване. Първо ще трябва да инсталирате приложението на вашия компютър и да изтеглите своите идентификационни данни за вход в SFTP от вашия хостинг акаунт.

SFTP вход с предаване

След това влезте в файловия мениджър по ваш избор (използваме Transmit в този пример) и въведете данните за вашия уеб сайт, включително псевдоним, URL адреса на вашия уебсайт, вашето уникално потребителско име и парола за SFTP и променете номера на порта на 2222.

SFTP копиране и изтегляне на файлове

След като влезете, трябва да видите всичките си WordPress файлове. Просто изберете всичките си файлове, щракнете с десния бутон на мишката и изберете опцията за „Изтегляне на избрани елементи“. След като бъдат изтеглени, уверете се, че файловете са с цип и им дайте запомнящо се име, като днешната дата.

Стъпка 2: Резервно копие на вашата база данни WordPress ръчно

Сега, когато имаме ново копие на вашите WordPress файлове, нека да архивираме вашата база данни на WordPress, за да можем да имаме пълна резервна копия, която ще ви бъде полезна в този пословичен дъждовен ден. Това също е толкова лесно, че ще архивирате сайта си винаги, без да нарушавате пот.

Просто отворете хостинг панела и намерете phpMyAdmin. Той е за потребителите на cPanel, под които ще бъде разположен Инструменти за база данни:

как-да-бекъп-ви-WordPress-сайт-изберем-PhpMyAdmin

Въпреки това, в зависимост от вашия хостинг, той може да се намира другаде. Например, потребителите на WP Engine могат да намерят своя phpMyAdmin от главното потребителско табло, като кликнат върху иконата chevron до вашата (ите) инсталация (и):

WP Engine Достъп до phpMyAdmin

След като влезете в phpMyAdmin, трябва да видите главен панел за администриране:

phpMyAdmin Главна страница

Изберете Данни на Guide-Bulgaria.com раздел, за да изброите вашите бази данни. Ако сте инсталирали вашия WordPress сайт, използвайки платформи на трети страни като Softaculous или Mojo Marketplace, може да нямате представа с коя база данни да работите. Какво да правя?

От вашия File Manager отидете до вашата директория WordPress и намерете файла wp-config.php. Щракнете с десния бутон върху файла и изберете изглед. В прозореца, който се отваря, искате да намерите този ред:

дефинирайте ('DB_NAME', 'име на база данни');

Името на вашата база данни е стойността, съдържаща се във втория набор от единични кавички, което е „име на база данни“ в нашия пример по-горе. Въоръжени с тази информация, намерете вашата база данни в phpMyAdmin. Кликнете върху базата данни, за да я отворите. Трябва да видите нещо като:

Пример за база данни на phpMyAdmin

Изберете всички таблици, които искате да архивирате, като поставите отметки в квадратчетата. Кликнете върху „Проверка на всички“ в долната част, за да изберете всички наведнъж. След като изберете таблиците, щракнете върху износ раздел. Изберете метода на експортиране и задайте формат на SQL:

Експортирайте вашата база данни phpMyAdmin

Удари Отивам бутон и запишете вашата база данни в защитена папка на вашия компютър. Не забравяйте да запазите копия на същите места, където сте запазили копията на вашите WordPress файлове. Това е всичко, сега имате пълен архив на вашия WordPress сайт!

Използвате друга настройка? Ако хостът ви не предоставя cPanel, моля, проверете това WordPress резервна публикация в Codex.

Бакшиш: Създавайте редовни архиви в зависимост от честотата на публикуване на вашия WordPress сайт. Ако публикувате 50+ публикации на ден, трябва да създавате резервни копия по-редовно от този, който публикува веднъж месечно. Освен това, помислете за проверка дали вашият уеб хост предлага надеждно решение за архивиране.

Придвижвайки се, нека автоматизираме архивирането на WordPress, използвайки няколко изящни приставки за архивиране на WordPress. Всичко съм за ръчно архивиране, защото по този начин вие имате пълен контрол. Същото ето, има няколко страхотни приставки за WordPress, които можете да използвате за автоматизиране на процеса.

Метод 3: Автоматично архивиране на WordPress с приставки

Добавките за архивиране на WordPress добавят елемента на лекота за създаване на надеждни архиви за вашия WordPress сайт. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате любимата си приставка за архивиране на WordPress, да конфигурирате няколко настройки и сте добре.

VaultPress Premium архивиране от Automattic

VaultPress за WordPress

VaultPress е създаден от Automattic, за да улесни архивирането и сигурността на уебсайта Ви. VaultPress взема автоматично ежедневно архивиране на вашия уебсайт, които се съхраняват сигурно извън сайта. И да ги използвате за възстановяване на вашия уебсайт е толкова лесно, колкото да влезете в акаунта си и да натиснете бутон.

Други функции предлагат VaultPress дублиране и миграция на сайтове (трябва да обичам тези пълни архиви), сканиране на зловреден софтуер и вируси, автоматизиран ремонт на файлове и дори защита от спам. Започвайки от просто 39 долара годишно като част от JetPack Personal, това е много достъпна добавка за сигурност, в която си струва да инвестирате.

BackupBuddy Premium WordPress Plugin

BackupBuddy WordPress приставката за архивиране

Информация и DownloadView Демонстрацията

Втората премийна приставка за архивиране на WordPress в нашия списък днес е BackupBuddy от iThemes. Можете да използвате приставката, за да създадете пълна резервна база данни и файлове и / или лесно да преместите вашия сайт на друг сървър.

Можете да архивирате вашия сайт на вашия твърд диск и различни външни услуги за съхранение, включително Amazon Web Services, Rackspace, имейл, FTP, Dropbox и BackupBuddy Stash, сред другите.

Планирайте архивиране на WordPress с BackupBuddy, докато сте; отново сте в движение и се насладете на услуга за архивиране, както никой друг. Цените започват от 80 долара годишно за лиценз за един сайт, въпреки че iThemes също предлага доживотен Gold пакет с еднократна такса от 297 долара, която предлага неограничена употреба на приставката, което го прави чудесен за бизнеса.

Дубликатор безплатен приставка за WordPress

Дубликатор безплатен приставка за WordPress

С над 1 милион активни инсталации, Duplicator е повече от вашата типична резервна приставка. Първо, Duplicator ви помага лесно да клонирате или мигрирате вашия сайт на друго място. Тази основна функция го прави мощно резервно решение.

Въпреки че няма да ви позволи да планирате архивиране, той автоматично изхвърля вашата база данни в SQL файл и я записва в ZIP архив заедно с вашите WordPress файлове. Тогава той създава специален PHP файл, който ви позволява лесно да инсталирате резервното копие. Просто качете ZIP архива и PHP файла на вашия сървър, а останалото е лесна работа. Искам още? Checkout Duplicator Pro, който добавя още функции, включително архивиране на графици, свързване в облачно хранилище, известия по имейл, поддръжка за професионалисти и други.

BackWPup Безплатен WordPress Plugin

BackWPup Безплатен WordPress Plugin

BackWPup е популярна приставка за архивиране на WordPress, която ви помага да създавате пълни архиви на вашия WordPress сайт и да запазвате същото на външно място като Dropbox, Amazon S3, FTP, RackSpace Cloud и много други.

Можете да планирате пълни архиви, което означава, че целият ви WordPress сайт, файлове и всичко това, ще бъде безопасно винаги. По-нататък можете да проверите / поправите и оптимизирате вашата база данни, а ако имате нужда от повече сок, можете да отидете за професионалната версия.

Безплатни добавки за WordPress за архивиране и възстановяване на UpdraftPlus

Добавка за архивиране на UpdraftPlus WordPress

Един от най-класираните приставки за архивиране на WordPress, UpdraftPlus добавя забавление и лекота за архивиране на вашия WordPress сайт. С редица сладки функции, включително архивиране на Amazon S3, Google Drive, FTP, Dropbox, имейл и други опции за съхранение, бързо възстановяване, планиране, копиране на сайтове, възможност за разделяне на големи сайтове в множество архиви и много повече, можете да „ няма да се объркате с UpdraftPlus (а разработчиците предлагат и професионална версия, която е доста добра, ако търсите още функции).

Свързани ресурси

Искате да научите повече за архивирането на вашия WordPress сайт? Открихме тези екстри за ваше удоволствие:

 • Архивирайте WordPress в облак с BackWPup
 • 10 приказки за архивиране на WordPress, които могат да убият вашия сайт
 • Най-добрите резервни приставки за уебсайтове на WordPress
 • BackupBuddy WordPress приставката за архивиране
 • Как да тествате архивирането на WordPress сайта

В края на деня наличието на надеждно решение за архивиране е най-доброто нещо, което можете да направите за вашия бизнес, базиран на WordPress. Всичко може да се случи по всяко време, но с резервни копия на място, ще избегнете нежелан стрес. Просто натиснете възстановяване и отново се върнете в бизнеса.

Разкрихме нашите методи, но как да архивирате вашия WordPress сайт? Коя е любимата ви добавка или услуга за архивиране на WordPress? Моля, споделете с нас в коментарите. Ще се видим!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map