Инструменти и трикове за спестяване на време за заетия потребител на WordPress

Използването на WordPress, вместо да създавате или актуализирате, а след това ръчно да качвате HTML страници, когато искате да промените или добавите нови страници, вече е огромна икономия на време. Но не е нужно да спирате до там. Има много трикове и плъгини, които можете да използвате, за да превърнете управлението / създаването на съдържание в още по-бързо и гладко изживяване. В тази публикация ще разгледаме някои лесно достъпни инструменти, за да ви помогнем да постигнете точно това.


Научете някои лесни, но невероятно полезни клавишни комбинации

Въпреки че може да изглежда бързо и лесно да направите връзка, като изберете текст и след това щракнете върху бутон, малки неща, които наистина се добавят в продължение на години на писане. Ако отделите няколко минути, за да научите някои лесни клавишни комбинации за WordPress, ще отделите по-малко време за форматиране и повече време всъщност за писане.

 • Ctrl + b = удебелен
 • Ctrl + i = курсив
 • Ctrl + 1-6 = Заглавие 1-6
 • Alt + Shift + u = нередовен списък
 • Alt + Shift + o = подреден списък
 • Alt + Shift + a = вмъкване на връзка
 • Alt + Shift + t = вмъкване на повече маркер
 • Alt + Shift + x = добавяне / премахване на кодов маркер
 • Alt + Shift + q = оферта
 • Alt + Shift + m = вмъкване на изображение
 • Alt + Shift + w = ​​режим на писане без разсейване

Използвайте Markdown за безпроблемно форматиране, докато пишете

евтино

Markdown е полезен инструмент, който ви помага да правите цялото си форматиране бързо и безболезнено, докато пишете своя блог пост, урок или статия. Създаването на нещо от клас 2 заглавие е толкова лесно, колкото добавянето на 2 # s преди да напишете заглавието, както е на снимката по-горе.

Едно от ключовите неща, когато става въпрос за маркиране, е, че има няколко стандарта, които използват различни шорткодове, така че не забравяйте да научите и експортирате правилния. Ако се чудите какво означава „експортиране“, това основно е скрипт / програма, за да преведете маркиращия текст в HTML.

Лично аз използвам WriteMonkey (опростен, изцяло пълен екран редактор на текстове) за по-голямата част от моите писания, включително всички материали за WordPress. Версията на WriteMonkey, която използвам, предлага експорт за Mardown extra, Textile и Wikicreole. Ако имате сайт на WordPress.com, можете да активирате Markdown от таблото за управление, но за нас, потребителите на WordPress.org, трябва да инсталираме приставка, например приставка за JP Markdown.

Пишете в свободен режим на разсейване или използвайте опростен текстов редактор

Колкото по-малко несвързани неща виждате на екрана извън собствения си текст, когато пишете, толкова по-добре. Хората в WordPress са наясно с това и затова има вграден режим без разсейване, където всички бутони и други подобни се премахват за чисто писане.

Режимът без разсейване в WordPress е чудесен, неразсейващ (не изненадващо) текстов редактор. Единствената причина, поради която не го използвам като основна, е, че се намира в прозорец на браузъра, което означава, че разстоянието между мен и интернет е с няколко кликвания по-кратко, отколкото ако използвате външен. Това е чудесно, когато проверявате факти, но не е толкова голямо, когато се опитвате да избягвате пещерата и гледате любимо шоу в Netflix или проверявате Facebook.

Ако обичате безпроблемния режим, но вашата воля срещу изкушенията в интернет липсва по подобен начин, може да искате да помислите за използване на друг опростен текстов редактор. Лично аз използвам и обичам WriteMonkey. (Безплатно е.)

Използвайте приставки за автоматично изрязване на изображения в предпочитан размер

10-WordPress-приставки-за-образ-оптимизация-EWWW образ-оптимизатор-wpexplorer

Мисълта тук е съвсем проста. Ако качвате само снимки, които са по-големи от предпочитания от вас размер, тогава можете да зададете своя плъгин за оптимизиране на изображения, за да изрежете всички изображения до предпочитания от вас размер и voila, не е нужно да се занимавате с преоразмеряване в Photoshop или Gimp, преди да качите.

Можеш да използваш Imsanity  за да не се налага отново да преоразмерявате снимки (И / или лесно да избегнете външни сътрудници да публикуват изображения с размер на вашия уебсайт). Има и плъгини, които също така ще оптимизират файловете за размер при качване, като едновременно с това ще се измъкнат. Например EWWW оптимизатор на изображения. И да, те вършат работа и двете ако е разрешено едновременно.

Архивирайте / клонирайте уебсайта си

Това е въпросът с най-голямата теоретична икономия на време. Ако най-лошото стане най-лошото, когато обновявате версията си на WordPress или когато преминавате към нова тема, създаването на резервно копие може да спести много часове и много енергия. (Клонирането е по-скоро превантивна мярка, тъй като го използвате, за да тествате дали нещо ще наруши вашия сайт, преди да го внедрите в действителния уебсайт на живо.)

Освен това може да ви спести значителни суми пари в случай на пълна катастрофа, при която уебхостингът ви може да изисква плащане за достъп до архивите или ако част от приходите ви разчитат на това, че вашият сайт на WordPress е напълно функционален.

По принцип става въпрос за предприемане на предпазни мерки, които правят най-лошия сценарий много по-малко отнемащ време, отколкото би могло да бъде. Тук в WPExplorer препоръчваме приставката Backup Buddy или VaultPress (която в момента използваме), но всяко надеждно приставки или външно решение е безкрайно по-добро от това да нямате нищо.

Ако вече не сте, използвайте Akismet или други анти-спам приставки

Akismet

Времето ви е твърде ценно, за да прекарате ръчно, плевейки коментари от спамботи от истински. Нека вместо това хубав бот да отмени работата на злите спам ботове. Можете просто да активирате Akismet който идва с WordPress или опитайте други анти-спам приставки.

Открийте незабавно всякакви прекъснати връзки с прекъснат линк за проверка

Ако сте блогирали известно време, прекъснатите връзки ще се появяват от време на време. с Проверка на прекъсната връзка можете да избегнете ръчното намиране и актуализиране на всяка публикация. Вместо това просто инсталирате и активирате приставката и тя автоматично намира прекъснатите връзки вместо вас.

График на публикации преди времето

пост-график

Използвайте вродената сила на планирането на WordPress (уверете се, че сте задали вашия WordPress сайт на правилната часова зона в Настройки> Общи в таблото за управление на WordPress). Това не само означава, че можете да го настроите предварително, когато не сте сигурни, че ще имате време или надежден достъп до интернет.

Например, ако искате публикацията ви да излезе на живо в ден, в който сте извън града или на среща. Това също означава, че не е нужно да правите връщащото пътуване, за да натиснете публикуване. (Просто редактирайте опцията „Публикуване веднага“, която се намира точно над бутона за публикуване в редактора на публикации. За повече съвети, проверете нашето ръководство за планиране на публикации в WordPress, което Том написа известно време назад.

Спрете натрапчиво да проверявате статистиките си за посетители (освен ако това не е вашата работа)

Ако сте нещо подобно на мен, може би прекарвате малко прекалено много време, вманиачени върху статистиката си. Спомням си, когато създадох първия си блог. През първите три месеца или вероятно прекарвах повече време в проверка и освежаване на статистическите данни за посетителите на моя блог, отколкото прекарах в писане на ново съдържание. Макар че това е леко преувеличение, ако не сте момент, в който поддържането на бързина с показателите за посетителите и клиентите е ключ към прехраната ви, може би трябва да го поддържате малко поглед веднъж или два пъти седмично. Ако не друго, статистиката често може да бъде по-демотивираща, отколкото да повишава.

Обобщавайки

Всички имаме толкова много неща, които би трябвало да правим в наши дни. Ние поставяме все повече неща в нашите списъци със задачи (особено през това време на годината), но разбира се, все още имаме само същите стари двадесет и четири часа на ден. Някои от нас се задоволяват да се класифицират като заети, а други избират да повишат ефективността навсякъде. Някои от нас да свършат още повече работа, други да получат още малко време за почивка. За мен това е малко и от двете.

Надяваме се, че използвайки тези инструменти и трикове, ще завършите и с излишно време. Ако имате още съвети, инструменти или трикове за добавяне, го споделете в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map