Google+ за WordPress – Съвети и приставки за вашия блог

Въпреки че всички са чували за Google Plus, често това е последният канал за социални медии, който хората смятат, когато популяризират бизнеса си. Работейки по подобен начин на Facebook и Twitter, Google Plus предлага всичко, което бихте очаквали от канал за социални медии. Google Plus показва емисия за скорошни събития и публикации, ви позволява да следвате други и да изграждате свои собствени последващи, да споделяте собствено съдържание, да харесвате и да коментирате други предложения и много други. Въпреки това, като Googe Plus е несъмнено по-малко популярен от някои от другите социални платформи, защо трябва да го използвате?


В тази статия разглеждаме предимствата на използването на Google Plus и как да започнете с него. След това разглеждаме по-задълбочено как можете да използвате тази платформа за социални медии за промотиране на вашия бизнес и как да го интегрирате с вашия уебсайт WordPress.

Защо да използвате Google Plus?

Google Plus

Google Plus е идеална платформа за популяризиране на вашия бизнес, свързване с потенциални клиенти и взаимодействие с настоящата ви фен база. Google Plus използва и лесно се интегрира с редица инструменти на Google, включително Google Photos, Hangouts, Maps, Calendar, YouTube и много други. Това прави публикуването в Google незабавно по-бърз и лесен процес от много други социални канали.

И това не е всичко, редовното ангажиране с Google Plus помага за подобряване на класирането на страниците и публикациите на уебсайта ви в търсачката на Google. Тези, които ви следват в този канал, също е по-вероятно да ви покажат съдържанието ви в Google Plus, ако търсят в Google с помощта на подобни ключови думи. И накрая, Google Plus не Ви таксува да популяризирате вашите бизнес публикации и поради функцията си „кръгове“ можете да насочвате съдържанието си към конкретни групи хора.

Така че сега знаем малко за Google Plus и ползите от използването му, нека разгледаме как да го стартираме и работим …

Първи стъпки с Google Plus

Изключително бързо и лесно се регистрирате с Google Plus. За това обаче ще ви е необходим акаунт в Google. В горната част на началната страница на Google Plus изберете бутона „Вход“ и следвайте инструкциите за създаване на нов акаунт в Google или изберете акаунта в Google, с който искате да влезете..

Преглеждайте своите новини

Начална страница

Когато влизате в Google, ще намерите вашия Newsfeed на първоначално показаната страница „Начална страница“. Вашият Newsfeed съдържа селекция от публикации, публикувани, споделени и харесвани от вашите последователи, препоръчани публикации, теми за разглеждане, статии, които са в Google Plus и много други. Прегледайте Newsfeed, за да разберете какво се случва в Google Plus и какво публикуват други.

Под всеки показан пост ще видите бутон 1+. Това е еквивалент на Facebook като „Like“. Броят на +1 с публикация е показан до иконата 1+. Ще видите също поле за коментари и икона за споделяне, показвани под публикации. Важно е да се ангажирате с други хора във вашата ниша, за да помогнете за разрастването на следващите. Харесването, коментирането и споделянето на публикации е ефективен начин за това.

Редактирай профила си

Страница на профила

Потребителският ви профил е страницата, която вашите последователи ще видят при проверка в Google Plus. Ето защо е от съществено значение да попълните всички необходими подробности на страницата на потребителския си профил и да го направите максимално приветлив и подробен.

Има няколко начина за персонализиране на страницата на вашия профил. За целта в менюто отляво на таблото за управление на Google Plus изберете „Профил> Редактиране на профил“. Тук можете да напишете свой собствен етикет и да качите снимка на профила и фоново изображение за страницата си.

Можете също да добавите информация за себе си. На страницата на потребителския си профил щракнете върху „За“, за да добавите датата на раждане и професията си, както и да качите албуми. Имайте предвид обаче, ако решите да добавите тази информация, тя ще се показва и в другите ви услуги на Google, като Google Drive и Photos. Изберете иконата „+“, за да добавите други подробности като информация за работа и образование, където живеете, и връзки към другите ви профили и уебсайтове в социалните медии.

Вашата страница с профили показва също всички публикации, които сте публикували или споделили, както и общностите, към които сте се присъединили, и колекциите, които сте създали. По-нататък в статията ще разгледаме общности и колекции.

Добавете последователи

хора

Под „Хора“ в менюто на таблото на лявата ви ръка можете да намерите хора, които да следят, да видите кой ви следва и да управлявате тези, които следвате. В раздела „Намиране на хора“ Google Plus ще предложи на хората да ги следвате и можете също да търсите конкретни лица, като използвате функцията за търсене в горната част на страницата.

Разделът, озаглавен „Следвайки“, ви позволява да видите кого следвате. Една от характеристиките, която отличава Google Plus от другите канали за социални медии, е концепцията им за „кръгове“. Кръговете ви позволяват да създавате различни групи и можете да поставите своите последователи в тези групи съответно. Това може да бъде особено полезно за създаване на конкретни целеви групи, за да се популяризират различни видове съдържание.

Започнете да публикувате

Добавяне на публикация

За да публикувате в Google Plus, изберете „Начало“ или „Профил“ от лентата с менюта и след това просто кликнете върху иконата на молив в долния десен ъгъл на екрана. В изскачащия прозорец напишете публикацията си, добавете интерактивни връзки, изображения, споделете местоположението си и още. След като публикувате, все още можете да редактирате публикация, да я преместите в колекция, да я закачите в горната част на потребителския си профил и да деактивирате коментарите или споделянето, за да посочите няколко опции.

Как да използвате Google Plus за популяризиране на уебсайта си WordPress

Така че сега знаете малко за това как да започнете с Google Plus. Отделете време за запознаване с тази платформа за социални медии. След като сте уверени, че използвате Google Plus, следващата стъпка е да помислите как да го използвате, за да популяризирате най-добре уебсайта си WordPress.

Активирайте Google Plus за вашата марка

Създайте марка

Ако искате да популяризирате уебсайта си WordPress в Google Plus, тогава трябва да създадете акаунт за марка Google Plus. Настройвайки собствената си страница на марката, феновете могат лесно да търсят, намират и да ви следват в Google Plus. Вашата марка също може да публикува, коментира и споделя, както и да създава свои собствени колекции и общности.

За да създадете акаунт за марка Google Plus, отворете Марка Google Plus страница. Дайте име на страницата на марката си и изберете „активиране“. След това Google Plus ще се отвори в рамките на новия Ви акаунт на марката. Можете да създадете толкова много акаунти на марката, колкото желаете, и да превключвате между тях и личния си акаунт, като кликнете върху иконата на акаунти в горния десен ъгъл.

Вашият акаунт за марка ще бъде напълно празен, когато го настроите. Така че ще трябва да отделите време за редактиране на страницата на потребителския профил на вашата марка, намиране на хора, които да следят, създаване на колекции и като цяло настройване на вашата марка.

Оптимизирайте страницата си в Google Plus

Оптимизирайте страницата на марката

Опитайте и свържете брандирането на страницата си Google Plus възможно най-близо до тази на вашия уебсайт. Освен да показвате същото име, използвайте същото лого и изображения, така че страницата е веднага разпознаваема за вашите фенове, които се опитват да се свържат с вас в Google Plus.

Под „Профил“ изберете „Редактиране на профил> Управление на страницата“. Тук можете да добавите информация за контакт, връзки към вашия уебсайт и други платформи за социални медии. Освен това кликнете върху „Story“, за да напишете описание на вашия бизнес, като се уверите, че включвате ключови думи и допълнителни връзки към съдържанието на вашия уебсайт..

Когато създавате публикации, използвайте ключови думи, които търсите да класирате в текста. Добавете обаждания за действие, връзки към вашия сайт и задавайте въпроси, за да ангажирате последователите си и да започнете дискусии. Hashtags се използват и в Google Plus, за да могат читателите бързо да намерят съдържанието, което търсят. Затова винаги добавяйте подходящи хештегове в края на публикация, за да увеличите потоците от трафик към съдържанието си.

Присъединете се към общностите

Нова общност

Общностите са ефективен начин да се свържете с други хора във вашата ниша. Под „Откриване“ в лентата с менюта можете да видите многобройните категории на общността или да потърсите конкретна общност в лентата за търсене. Можете също да създадете свои собствени общности в „Общности> Създаване на общност“.

Присъединяването към общности ви позволява да получите достъп до целевата си аудитория, да споделяте публикации, да разговаряте по подходящи теми и да видите какви теми се обсъждат широко във вашата индустрия. Общностите също са чудесно място да се представите като експерт във вашата област и да помогнете да увеличите последователите си.

Създавайте колекции

Създайте колекция

Създаването на разнообразие от „Колекции“ ще ви позволи да групирате съдържанието си и да го споделяте с конкретни целеви групи. За да създадете колекция, щракнете върху иконата „молив“ в долната част на страницата си „Профил“ или „Начална страница“. След това до името си кликнете върху връзката и изберете „Създаване на колекция“. Тук можете също да изберете коя колекция да публикувате и ново съдържание.

Колекции и тяхното съдържание могат да бъдат споделени с вашите „Кръгове“ и последователите могат да избират да следват отделни колекции. Това е чудесен начин да изпращате правилното съдържание на правилните хора и да не претоварвате последователите си с неподходяща информация.

Как да интегрирате вашия уебсайт WordPress и Google Plus Channel

Важно е да се уверите, че популяризирате страницата си в Google Plus на уебсайта си WordPress, за да насърчите посетителите на вашия сайт да ви следват. Показването на бутони за следване в социалните медии и социална емисия ще ви помогне да постигнете това.

Показвайте бутоните за следване в социалните медии

монарх

Monarch от Elegant Themes е ефективен плъгин за социални медии, който предоставя стилни бутони за следване, които могат да се показват на различни места на вашия уебсайт. След като посетителите ви се присъединят към вас в Google Plus, вие ще можете да поддържате връзка с тези потенциални клиенти и да увеличите шансовете за повторно посещение на уебсайта ви в бъдеще.

Вградете социална емисия в Google Plus

Flow-Flow G + Social Stream

Вграждането на социална емисия в страници или приспособления на вашия уебсайт WordPress е друг начин да се харесате на посетителите на вашия сайт. Социалният поток Flow-Flow WordPress ви позволява да показвате съдържание и дискусии от страницата на потребителския си профил в Google Plus (плюс 15 други социални мрежи и емисии) на вашия уебсайт. Това ще помогне на посетителите да направят кратък преглед на това, което им липсва, ако не ви следват в Google Plus. В крайна сметка използването на социална емисия трябва да доведе до увеличаване на следващите ви Google Plus и да ви позволи да поддържате контакт с аудиторията си добре, след като те напуснат уебсайта ви.

Заключителни мисли за използването на Google Plus

Както можете да видите, Google Plus може да бъде истинско оръжие в бронята ви, помага да ви даде голямо предимство пред вашата конкуренция. Този канал за социални медии ще ви помогне да популяризирате уебсайта си, да достигнете до нови потенциални клиенти и да поддържате връзка с настоящите последователи. Наред с всичко това ще помогне и за подобряване на класирането ви в Google. И така, какво чакате … време е да се регистрирате с Google Plus!

Какъв е опитът ви от използването на Google Plus? Моля, споделете мислите си за този канал в социалните медии в коментарите по-долу …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map