Доказани начини да увеличите процента на реализация със социално доказателство

Доказани начини да увеличите процента на реализация със социално доказателство

Маркетингът и психологията може да изглеждат две много далечни направления на обучение. Но когато се комбинират, те могат да вършат чудеса. Маркетолозите от години използват силата на психологията, за да увеличат продажбите и да развият бизнеса си. Най-често срещаната форма, в която съществува, е чрез поставяне на продукт, неговия цвят, опаковки и т.н..


В повечето случаи потребителите не успяват да идентифицират правилно своите нужди. Което пречи на всички последователни стъпки за закупуване, като например оценка на наличните алтернативи и избор на най-добрата. Работа на маркетолога е да постави правилно продукт пред потенциалните потребители, преди да почувстват нужда да го купят. И за да се случи това, психологията е мощен инструмент. от изграждане на социално доказателство в уебсайта си ще имате възможност да играете с психологията на клиента си и да им повлияете, за да вземете решение да разширите бизнеса си.

Contents

Какво е социално доказателство?

Позиционирането и ценообразуването на продуктите може да са първият слой маркетинг, но на по-дълбоко ниво маркетолозите използват FUD и FOMO.

Най- FUD Концепцията, която обозначава страх, несигурност и съмнение, е толкова мощна, че може да накара вашите потенциални потребители да спрат, да мислят и да променят поведението си. FUD и FOMO са две подобни понятия и могат да се използват взаимозаменяемо. FOMO означава „Страх от пропускане на вън“, което отговаря на основната концепция зад модела FUD.

И така, как да накарате потребителите си да спрат това, което правят, отделете секунда да помислят и да променят поведението си при покупка? Един от най-ефективните инструменти, използвани за използване на модела FOMO и FUD, е Social Proof.

Социално доказателство е генерирано от потребители съдържание, което естествено се натрупва във времето в различни социални медийни платформи. Най-честите форми на социално доказване са онлайн коментари, рецензии, оценки и споменавания. Но социалното доказателство може да съществува и под формата на броя на изтеглянията и, новите имейл регистрации.

Защо социалното доказателство е ефективно?

Да, разбира се, че работи. Страхът е първата и най-примитивната емоция при хората и най-силната. Но целта на Social Proof не е да внушите страх на потребителите си. Повечето от случаите страхът вече ще присъства в съзнанието на вашите потребители. Потребителите се страхуват да не купят лошия продукт, страхуват се да не изпуснат добрите продукти, страхуват се да не губят пари, страхуват се да не получат всички функции, страхуват се да не получат достатъчно поддръжка след покупка. Списъкът може да продължи.

Като маркетолог трябва да разрешите тези страхове и съмнения. Но защо бихте използвали Social Proof? Ще ви дадем две причини, но първо нека да хвърлим светлина върху две статистики. Според доклад 60% от хилядолетията правят реактивни покупки заради FOMO. Освен това ефективната ставка за FOMO Marketing е 87%. Сега да поговорим на теория.

Според Робърт Циалдини, който пише в книгата си Влияние: Психологията на убеждението, „Ние разглеждаме едно поведение като по-правилно в дадена ситуация до степен, в която виждаме другите да го изпълняват“. Така че първата причина гласи, че ако видите някой от приятелите си да изпълнява определена задача, ще бъдете по-окуражен да го изпълнявате сами. По същия начин, ако видите приятелите си да избират даден продукт пред други алтернативи, по-вероятно е да купите същия продукт.

И втората причина казва, че в условията на несигурност търсим информация от другите. И не само това, ние приемаме, че те имат по-изключителна информация, до която нямаме достъп и по този начин всяко решение, което вземат, ще си струва да следвате.

Видове социални доказателства за стимулиране на реализацията

Използвайки социални доказателства, вие сте в състояние да реализирате своите продажби и да изведете уебсайта си на ново ниво. Без допълнително обобщение, нека разгледаме някои от най-ефективните начини, по които можете да добавите социално доказателство към уебсайта си и да увеличите реализациите.

1. Дейност на клиента в реално време

Активността на клиентите е чудесен начин да уведомите посетителите на сайта какво правят старите потребители на вашия уебсайт. Това също значително подобрява потребителското изживяване на навигацията на уебсайта Ви. Показвайки активността на аудиторията на вашия сайт в реално време, вие сте в състояние да изградите социално доказателство на уебсайта си и да насърчите другите да правят същото в процеса..

Дейност на клиента в реално време

NotificationX е един от най-ефективните инструменти, който ви позволява да показвате автоматизирана и в реално време клиентска активност и да изграждате незабавно социално доказателство в уебсайта си. Този БЕЗПЛАТЕН плъгин за WordPress ви позволява да изградите незабавна надеждност за вашия бизнес и да повишите скоростта на реализация веднага.

Търсите начин да добавите известия за последните продажби без услуга на трета страна? Най- Плъгин за известие за WooCommerce е чудесен начин да добавите емисия за продажби на живо към вашия WordPress сайт.

2. Използвайте социално доказателство спешно

Спомнете си колко важен е страхът за търговците. Страхът от липса на продукти с добро качество на по-ниска цена е това, което държи повечето потребители будни през нощта. Но като маркетолог вашата работа не е да плашите хората. Вашата работа е да овладеете страха им и да ги подтикнете да предприемат определени действия с неотложност. Тези действия могат да бъдат всяко от следните:

 • Купете вашия продукт
 • Регистрирайте се за вашите бюлетини
 • Оставете коментар
 • Обещайте дарения

Но как да създадете усещане за неотложност? Чудесен инструмент би била анимацията на Pop-Up външния вид. Вие задавате съдържанието си в изскачащ прозорец и изскачащото поле се появява само когато се извърши определено действие. Тази непредвидена и внезапна поява на Pop-Up кутията няма да пропусне да привлече вниманието на вашите потребители.

Изскачащи кутии NotificationX

NotificationX ви позволява да създавате изскачащи кутии, които могат да съдържат всякаква форма на съобщения Social Proof. Той идва с множество вградени шаблони, които можете да внедрите незабавно, веднага щом го попълните със собствено съдържание.

WooCommerce Scheduler WordPress Plugin

Или можете да използвате плъгин като Scheduler за WooCommerce, за да добавите ограничени времеви или сезонни сделки. Използвайте вградения таймер за обратно броене, за да покажете на клиентите колко време е останало за прекратяване на сделка. И можете да насрочвате автоматично началния и крайния час, както и известие по имейл за артикули, които не са налични.

3. Излагане или популярност на социалните медии

Излагането на социални медии е двупосочен процес. Първите маркетолози подсилват Social Proof от различни платформи за социални медии и второ, те използват това, за да се уверят, че имат силно присъствие в интернет.

Излагане или популярност на социалните медии

Това може да се случи, като насърчите повече хора да оставят отзиви и оценки за вашия бизнес. След като установите социално доказателство със силно онлайн присъствие, повече хора ще се почувстват насърчени да останат свързани с вашите акаунти в социалните медии за бъдещи съобщения, като например оферти за отстъпки и надстройки на функции. И можете лесно да използвате WordPress плъгин за социални медии, за да добавите към вашия сайт връзки, броя на социалните съобщения, последните публикации и други..

4. Отзиви на клиенти

При интелигентния маркетингов подход собственикът на бизнеса знае, че доволните клиенти могат да управляват продажбите си повече от убеждаващия търговски представител или представител. Това, което водят отзивите на клиентите, е, че дава на вашия уебсайт толкова необходимата достоверност.

Препоръки Социално доказателство

Преглед на общата тема за WordPress

Показвайки положителните отзиви, оставени от вашите клиенти, вие сте в състояние да изградите незабавно социално доказателство на вашия уебсайт и да насърчите другите да изпробват вашата услуга. Ако използвате Elementor Page Builder на вашия уебсайт, тогава можете да изпробвате добавки за Elementor, за да показвате атрактивни отзиви на вашия уебсайт с лекота. В противен случай има много добри WordPress препоръчителни плъгини, които можете да използвате, за да добавите раздел за препоръки към вашия сайт.

5. Индустриални влияния или експертни препоръки

В днешните маркетингови явления влияещият маркетинг се превърна в голяма работа за растежа на вашия бизнес. Работата на тази маркетингова стратегия е да достигне до изцяло нов набор от аудитория. Тъй като знаменитостите имат свой набор от големи последователи, това ви дава интересна възможност да се възползвате от това. Когато те препоръчват или споменат вашия продукт чрез техните канали, това би довело до влияние на много техни надеждни последователи да опитат и да ви проверят. Ето как с тази техника за социално доказване можете да изкарате бизнеса си на нова висота.

Да речем например: Боб WP е влиятелни личности за WordPress. С неговите експертни препоръки чрез ревюта на Podcast или YouTube, повече хора са готови да проверят какво предлага вашият продукт и да ги изпробват и сами. Ето защо Influencer маркетингът може да бъде абсолютно решаващ за разпознаването на вашата марка и да достигне до по-широка аудитория.

6. Интеграция с други платформи

Бизнес партньорството може да бъде много важно за растежа на вашата компания. Много популярна маркетингова стратегия е да достигнете до нов набор от потребителски бази и да получите достъп и до нови продукти. Най-важното е, че повече интеграции с популярни платформи ще насърчат хората да влагат вярата си във вашите продукти.

wp optin колесни интеграции

WP Optin Wheel интеграции

Помислете само по този начин, когато купувате от магазин за електронна търговия, сте склонни да проверите първо за автентичността, нали? След като видяхме интеграции на други платформи, се чувстваме много по-удобно да се доверим на компанията. С тази техника на социално доказателство можете да направите бизнеса си доверие към новите посетители и значително да подобрите реализацията си.

7. Брой на социалните дялове

В наши дни платформата за социални медии влияе много на посетителите от четенето на всеки блог до вземането на решение за покупка. Показването на броя на социалните дялове на вашия уебсайт добавя незабавно социално доказателство към вашето съдържание. Тя насърчава вашата публика да вложи вярата си във вашата компания и да изпробва какво предлагате.

През годините социалното споделяне е доказан начин за стимулиране на реализацията на сайта. По отношение на маркетинга за съдържание, показването на общия брой на броя на акциите в блога ви влияе върху други посетители, за да проверят сами. Колкото повече хора споделят или преглеждат вашето съдържание, най-вероятно ще получите повече ангажираност.

8. Оценки и рецензии

По принцип онлайн оценките и отзивите държат пълната репутация на вашата бизнес платформа пред външния свят. Това е възможност да оставите добро първо впечатление сред посетителите на вашия сайт. По-новите хора ще се почувстват заинтересовани да купуват вашите продукти, ако клиентите ви оставят положителни отзиви за изпробване на услугата ви.

Оценки и отзиви Социално доказателство

Според изследванията, проведени от Feedvisor 90% от хората няма да закупят нито един продукт от Amazon под 3 оценки. Не само това, 50% от решенията за покупка се вземат след посещение на който и да е сайт, когато те гледат положителни отзиви с добри оценки. Ето защо е изключително важно да привличате социални доказателства към вашата бизнес платформа, като показвате оценки на клиентите.

WooCommerce има вградени рейтинги, заедно с опцията да разрешава отзиви само от реални клиенти. Това гарантира, че вашите отзиви са истински и надеждни.

9. Споменавания в социалните медии

Споменаването в социалните медии означава, когато хората ви маркират в публикациите или коментарите си, за да търсят вашето внимание. В този ден и възрастта това е най-популярният начин да накарате името на вашата марка да звъни по целия свят. Така че, винаги когато хората препоръчат вашата компания чрез акаунта си, тя може да бъде от голяма полза за вас. Той ще работи като социално доказателство и други хора биха се почувствали повлияни да го изпробват в процеса.

Споменавания в социалните медии

Ето как споменатите социални медии могат да окажат огромно влияние върху растежа на вашия бизнес. С помощта на FOMO плъгин NotificationX можете лесно да покажете вашите социални медийни споменавания на уебсайта. Можете да свържете вашите акаунти в социалните медии със Zapier и да започнете да използвате социалното доказателство на вашия сайт, като показвате изскачащи прозорци, когато някой ви препоръча.

10. Препоръки на клиентите

Спомнете си поговорката: „Клиентите винаги са прави?“ Не е ясно, че и те са най-важните неща за вашия бизнес. Е, ценните думи на вашите доволни клиенти могат да доведат до чудесен източник на трафик за вашия бизнес. За съжаление, много хора често не осъзнават важността на този аспект. Според изследванията, проведени от PR на Daily Ragan, 83% от купувачите всъщност са повлияни от препоръките, идващи от техните приятели и семейство.

Същият трик може да бъде приложен и за вашия WordPress магазин. С помощта на NotificationX можете да покажете невероятни закачки за преглед на вашите WordPress плъгини и да развиете бизнеса си.

11. Популярни публикации или продукти

Показването на свързани публикации или продукти е един от най-популярните начини да накарате посетителите си да проверят какво още предлагате. Това е доста ефективна техника, която помага на потребителите да намерят точно това, което търсят. Намирайки алтернативите на едно и също място, не би трябвало да отиват на друг сайт. Следователно, може да бъде от голяма полза да поддържате интереса на аудиторията си и да увеличите ангажираността на сайта в процеса.

Популярни публикации или продукти

За платформа за електронна търговия можете да категоризирате продуктите си към най-продаваните или най-популярните. Видими секции като тези са длъжни да хванат веднага вашите посетители и да погледнат и другите ви продукти. С помощта на тази техника за социално доказване, това е начинът, по който можете да превърнете небето в преобразуване на вашия сайт. Например, WooCommerce включва джаджа „Продукти по рейтинг“, която вече е вградена. Така можете лесно да рекламирате най-високо оценените си елементи в страничната лента, долен колонтитул или друга готова зона за джунджурии. Или използвайте интегрираната функция за продажба на WooCommerce (в раздела „Свързани продукти“, когато създавате продукт), за да препоръчате допълнителни елементи на страницата на вашия продукт – като раздел „Други също закупени“ на изображението по-горе.

12. Използвайте социални доказателства от подходящи хора

В маркетинговата психология, ако сте в състояние да покажете общия си брой информация за купувача с местоположение на уебсайта, това ще повлияе на новите ви посетители, за да получите услугата на място. Показвайки сигналите за известия за продажби в реално време на уебсайта си, е много ефективно да добавите доверие към вашия бизнес и да засилите в голяма степен реализацията на вашия сайт..

13. Абонамент по имейл или брой потребители

Електронните бюлетини са чудесен начин да правите съобщения за предстоящи подобрения на функции и оферти за отстъпки. Но често пъти потенциалните потребители няма да се регистрират за нов бюлетин, страхуващ се от спам. Никой не обича да получава имейли, които не добавят стойност към тях.

Тогава как да убедите тези нежелаещи хора да се регистрират във вашия бюлетин? Отговорът е прост: Социално доказателство. След като видят други с радост да се регистрират за вашия бюлетин, те ще се почувстват по-мотивирани да се регистрират сами.

Абонамент по имейл или брой потребители

Ако се чудите как можете да показвате сигнали за регистрация по имейл на нашия уебсайт, можете да използвате NotificationX. Този плъгин ви позволява да показвате последните абонаменти като атрактивни известия за известия на вашия уебсайт, без никакво кодиране.

Обяснение на бюлетина

Или можете да създадете свой собствен персонализиран раздел, използвайки изграждането на вашата страница. Например, с WPBakery или Elementor можете лесно да вмъкнете раздел за допълнителна информация, който включва вашето социално доказателство, заедно с формуляр за регистрация.

14. Възстановете генерирано от потребители съдържание

Потребителите могат да похвалят вашия бизнес или биха могли грубо да ви хвърлят в платформите на социалните медии. Така че да, Съдържанието, генерирано от потребители, може да бъде кошмар. Но като маркетолог можете да изявите положителни отзиви и да ги използвате като Social Proof на вашия уебсайт. Генерираните от потребителя медийни файлове, подробни блогове и рецензионни видеоклипове са всичко добро маркетингово съдържание, което може да се използва като Social Proof на вашия уебсайт и да бъде споделено повторно в социалните медии.

15. Коментиране на ангажираност в публикации в блога

Блоговете са втората най-популярна форма на онлайн съдържание веднага след Видео. Въпреки въвеждането на нови форми на онлайн съдържание, блоговете не са загубили своята популярност. Насърчете читателите си да останат ангажирани и да оставят свой коментар чрез показване на нови коментари.

Коментиране на ангажираност в публикации в блога

Лесен начин да постигнете това е като добавите джаджа „Последни коментари“ към страничната си лента или долния колонтитул. Това е техника, която много популярни блогове използват добре, включително Механа на WP.

Освен това можете да показвате сигнали за коментари, като използвате плъгин NotificaitonX. С инсталирания плъгин можете да показвате скорошни коментари, направени от потребителите като изскачащи известия. С помощта на тази техника за социално доказателство ще можете да насърчите аудиторията си да се включи в дискусията и да увеличи ангажираността на вашия уебсайт.

16. Натиснете Покритие, за да спечелите достоверност

Покритието на печата е най-старата форма на маркетинг. От началото на 1900 г. маркетолозите използват телевизионни реклами и медии за излагане. А броят на хората, които редовно гледат телевизия, четат списания и следят популярни блогове е впечатляващ. Но как да засилите това покритие на потенциалния си целеви пазар?

Натиснете за покритие, за да спечелите достоверност

Показвате го на уебсайта си, разбира се. Най-простият и лесен начин да подсилите маркетинговото си послание сред потенциалните си клиенти, да създадете витрина на ресурсите, където вашите продукти са прегледани или представени. Включете логото, цитат от статията и разбира се линк, за да могат вашите читатели да го проверят сами. Този метод на подсилване е еднакво ефективен за телевизионни реклами, ревюта на партньорски блогове и сравнителни блогове.

17. Логотата на топ клиента

Парите правят пари. Това важи за генерирането на нови клиенти. Старите потребители имат силата да конвертират нова потребителска база. Те също могат да ви помогнат да се включите в напълно нов пазарен сегмент. Ето защо е важно да подчертаете официалните си партньори, така че и други компании да се чувстват насърчени да правят бизнес и с вас.

Добавяне на няколко лога или казуси за създаване на социално доказателство на вашия сайт и даване на достоверността на вашия сайт да го изведе на следващото ниво. Ако използвате конструктор на страници, можете да създадете впечатляваща въртележка на лого за нула време.

Карусел с лого

Карусел за лого Pro е красива и мощна система за управление на логото за WordPress. Той ви позволява лесно да показвате и управлявате различни фирмени лога чрез удобен за потребителя панел за настройка на генератор на къси кодове като въртележка, изглед на мрежата, списък, филтриране и много други начини. Той има 100+ премиум полезни функции, които ще ви помогнат да покажете логата в най-простите, бързи и уникални стилове.

Този плъгин определено ще ви помогне да покажете логата си красиво и умно, отколкото всяка друга приставка. Удобният панел за настройка на Logo Carousel Pro със сигурност ще ви помогне да покажете лога по вашия начин, който е по-невероятен! Всеки, който притежава минимални умения за WordPress или технологична способност, може лесно да се справи с тази приставка. Тук ще получите всичко за Logo Carousel Pro, което не може да се пропусне на вашия сайт. След като преминете през целия списък с описания и функции, ще можете лесно да управлявате приставката и да демонстрирате интелигентно лого. Така че, нека да видим какво наистина имате с Logo Carousel Pro.

18. Показвайте най-добрите си числа

Като бизнес може да има множество основни етапи, които смятате за доказателство за вашия растеж. Например, за колко дни натиснете 100K изтегляния / покупки може да бъде страхотно маркетингово съдържание. Като постави прожектор върху ключовите фигури на вашия бизнес, това ще повлияе на посетителите на вашия сайт да се доверят на вашата компания.

Покажете най-добрите си числа

Тази социална доказателствена тактика има доказан опит в постигането на повече реализации. Въпреки това, препоръчваме ви първо да сравните този брой със средния за отрасъла. Такива цифри с цифри ще ви помогнат да създадете положителен имидж за вашия бизнес в съзнанието на целевия си пазар. Ако сте в изграждането на страницата на Elementor, тогава можете да подчертаете зашеметяващата ключова информация на вашата компания.


За да приключите това, важността на използването на социални доказателства на вашия сайт е абсолютно неоспорима. Успехът на целия ви бизнес зависи от начина, по който прилагате социални доказателства на вашия сайт. Без значение колко добри са вашите продукти или услуги, едва ли някога ще успеете да повлияете на някого да ги изпробва без него. Ето защо трябва да намерите подходящия инструмент, за да добавите социално доказателство към вашия сайт и да изведете бизнеса си на нова висота.

Има много WordPress решения, които можете да използвате, за да добавите социално доказателство към вашия сайт. Отделете време, за да прецените от какво се нуждае вашият сайт и използвайте приставки за социални връзки или изскачащи прозорци, ако е необходимо. Или дайте решение на всичко, за социални доказателства като ИзвестиеX пробвайте. Дори има БЕЗПЛАТНО версия, пълна с основни функции, за да започнете да изграждате достоверност за вашия WordPress сайт.

И така, какво мислите за инструментите Social Proof, които споменахме? Кажете ни, ако сме пропуснали някоя точка в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map