Бърз и лесен Google Analytics за WordPress

Бързо ръководство за Google Analytics за WordPress

Стартирането на нов блог може да бъде трудно, особено след като всичко е, добре, ново. Ключова част от постигането на напредък, след като стартирате е способността да проследявате и следите напредъка си, като използвате измерими фактори като показатели за трафика и аудиторията.


Сигурно сте чували на възраст да казва “не можеш да знаеш къде отиваш, докато не разбереш къде си бил.„Това е вярно през целия живот и при много обстоятелства, но особено важи за трафика на WordPress. Трябва да следите статистиката си, да видите какво правите правилно (или грешно) трафика на уебсайта си и след това да направите корекции, за да увеличите трафика.

Защо трябва да следите статистиката на уебсайта си

Анализът е чудесен начин да видите СЗО посещава вашия сайт, кога те посещават през деня (или нощта) и където в света, от който идват. Това е важен ресурс, за да можете наистина да оптимизирате съдържанието си, като създадете подходящи и насочени статии, за да може аудиторията ви да бъде пусната в абсолютно най-доброто време.

Друга важна причина да използвате аналитиката е да видите Какво вашите посетители правят на вашия сайт и как вашето съдържание се изпълнява. Google Анализ ви позволява да видите кои статии получават най-много изгледи, колко дълго вашите читатели се задържат върху тях, дали / какви връзки натискат и свързаната степен на отпадане (посетители, които излизат без да четат). Това са важни инструменти, за да можете да създавате по-добро съдържание, на което вашата аудитория ще реагира.

Защо да използвате Google Analytics?

Един от най-разпространените начини за измерване и поддържане на раздели за трафика е Google Analytics. Което има смисъл – Google е търсачката №1, така че естествено те разполагат с най-добрия инструмент, който да помогне на потребителите да оптимизират своите SEO методи. Това също е напълно безплатна услуга за уеб анализ, която можете да използвате за проследяване и интерпретиране на трафика на уебсайта Ви. С този инструмент ще можете да го направите открийте факти и тенденции свързани с вашия уебсайт, който може да ви помогне да разберете по-добре неговата ефективност.

Има редица ползи от използването на Google Analytics, въпреки че това е основно средство за установяване как посетителите използват вашия сайт. Като такъв можете да анализирате по-добре ефективността на съдържанието си и също така да забележите тенденции като висока степен на отпадане.

Какво можете да направите с Google Analytics

Google Analytics е едно гише за всички неща, свързани с трафика и аудиторията. С този инструмент можете да събирате данни за вашите източници на трафик, устройства, събития и други. Плюс това има много инструменти за отчитане, които ще ви помогнат да видите данните в лесен за разбиране формат, като графики, проценти, карти и срокове. По този начин можете да видите с един поглед кои публикации изпълняват, откъде са по-голямата част от вашите читатели или дори как клиентът преминава от началната ви страница към завършена покупка.

Има много страхотни функции и доклади, прекалено много, за да преминете в момента. Но можете да научите повече за Google Analytics, като посетите тяхната Характеристика страница и след това разкопайте как да ги използвате чрез безплатните си онлайн курсове на Analytics Academy.

Как да се регистрирате в Google Analytics?

Google Analytics SIgnup

Регистрирането в Google Analytics е бързо, лесно и безплатно. Ще ви трябват само няколко неща, преди да можете да се регистрирате:

 1. Безплатен акаунт в Google, който да използвате за вашите анализи
 2. Приставка за Google Анализ ИЛИ достъп до вашия уебсайт WordPress чрез FTP ИЛИ съвместима тема (като Общо)

Първата стъпка е да кликнете върху бутона, за да се регистрирате. Уверете се, че е избрана новата опция за акаунт за „уебсайт“. След това добавете име на акаунт, име на уебсайт, URL адрес и информация за вашата индустрия / часова зона. След това кликнете върху синия бутон, за да получите идентификационния си номер за проследяване.

След това ще бъдете представени проследяващ код за вашия уебсайт. Копирайте кода си да поставите в предпочитания от вас плъгин за Google Анализ (като един от тези, които споделяме по-долу).

Ако предпочитате да не използвате плъгин, който е напълно добре – някои теми като темата Total WordPress включват вградена поддръжка на Google Analytics. Например, Total има поле за персонализирани действия, където можете да поставите кода си право в таблото за управление на WordPress (можете да видите повече подробности в документацията). Или ако имате повече ръце (и знаете какво правите), можете да поставите кода във вашите files.php файлове, като използвате следния фрагмент:


// Поставете кода си в Google Analytics от стъпка 4 тук

Последната стъпка е да върнете се в профила си в Google Анализ, за ​​да запазите. Сега просто трябва да изчакате малко Google да събере данни от вашия уебсайт, за да можете да започнете да проверявате статистиките и отчетите си.

Най-добрите приставки за Google Анализ

Разбира се, можете да влезете в своя акаунт в Google Analytics и да пресеете всички много (много, много) отчети, графики и други предоставени инструменти. За целта ще поставите проследяващия си код във вашата тема или основни WordPress файлове. Или можете да направите живота си много по-лесен, като използвате плъгин. Следните плъгини пренасят Google Analytics право на вашето табло за управление на WordPress.

Google Site Kit

Google Site Kit за WordPress

Що се отнася до Google Analytics, не можете да сбъркате с официалния плъгин за Google Site Kit. С него можете лесно да получите достъп до всичките си инструменти на Google от таблото за управление на WordPress, което включва Google Анализ (заедно с Мениджър на маркери, Конзола за търсене, PageSpeed ​​Insights и други). Просто инсталирайте приставката, кликнете върху Свържете услугата за Analytics, влезте с вашия акаунт в Google и потвърдете, че вие Позволява Комплект за сайт за достъп до вашия Analytics. Тогава всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Конфигурирайте Google Анализ бутон за довършване. Всичко, което обикновено влизате в Google Анализ, е удобно да се показва на таблото ви за WordPress.

Ако искате да научите повече, имаме пълно ръководство за Google Site Kit, което ще ви помогне да стартирате и да работите с приставката на вашия WordPress сайт.

Google Analytics от MonsterInsights

MonsterInsights Analytics за WordPress

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

Google Analytics от MonsterInsights е популярно безплатно решение за интегриране на Google Analytics с вашата инсталация на WordPress. Просто добавете проследяващия си код в Google и започнете да научавате за трафика си! Има допълнителни опции за проследяване на демографията, записване на изходящите връзки като изгледи на страници, персонализиране на проследяването на вътрешни връзки и други. Плюс за още повече функции (и поддръжка) можете да надстроите до премиум, за да добавите още отчети и проследяване на електронната търговия.

Табло за управление на Google Analytics за WP

Табло за управление на Google Analytics за PPgin

Безплатното табло за управление на Google Analytics за WP ви позволява да показвате ключови показатели за анализи директно на таблото за управление на WordPress. Някои от отчетите включват броя посещения, посетители и показвания на страници, които получавате, степента на отпадане и много други.

Разбира се, най-голямото предимство на използването на приставката е възможността да преглеждате ключовите си показатели изцяло в рамките на WordPress, а не да влизате директно в Google Analytics. Тази приставка включва различни опции, така че можете да преглеждате статистиката на Google в реално време от таблото си за управление. Преглеждайте много от стандартните отчети на Google за вашите посетители, сесии, изгледи на страници, проценти на отпадане и други. Тя е по-бърза и ви дава възможност да преодолеете тези показатели, които са наистина важни за вас, а не да се разминавате с безброй други (не толкова важни) отчети.

Как да интерпретирате отчетите си от Google Анализ

Разбира се, достъпът до вашите отчети за анализи е нищо друго, освен ако не знаете как да ги използвате. Някои от основните доклади, които вероятно ще искате да видите, са:

 • показвания на страници. Един от най-простите отчети, генерирани от Google Analytics, той просто ви казва колко пъти е преглеждана страница. С тази информация можете да научите какво е популярно на вашия уебсайт и какво би могло да свърши с някаква работа. Разбира се, това не ви казва цялата история и вероятно ще я използвате заедно с други доклади.
 • Източници на трафикGoogle Analytics може да проследи откъде идват посетителите, както в мрежата, така и в тяхното географско местоположение. Този показател може да бъде ключов за измерване на ефективността на маркетинговите кампании.
 • Степен на отпадане. Това измерва колко посетители са посетили домашната ви страница, след което веднага са напуснали, без да взаимодействат с нея. Високата степен на отпадане показва, че хората не се придържат да преглеждат съдържанието ви (което е лошо!). Въпреки това, след като сте наясно с това, можете да проучите защо се случва.

Има много други отчети, които можете да видите в Google Analytics и тази статия дори не може да започне да ги обхваща! Вероятно ще искате да направите собствено проучване за това, което се предлага, и да се консултирате с удобно ръководство или две на Google Анализ по пътя.

Има ли алтернатива за проследяване на статистиката на сайта?

Може би не искате да преминете през всички обръчи, за да настроите Google Analytics, или просто не искате да разчитате на уебсайтове на трети страни. Няма проблем – все още можете сами да следите основните статистически данни за трафика на уебсайтове. Вижте нашето неотдавнашно ръководство за Matomo Analytics, за да видите как можете сами да следите всичките си статистики.


Google Analytics може да се използва за генериране на множество информация за посетителите на вашия сайт и тяхното поведение. Наличието на тази информация може да ви помогне да прецените по-добре ефективността на вашия сайт и да ви даде възможност да зададете по-конкретни цели на сайта.

Имате ли въпроси как да интегрирате Google Analytics с WordPress? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map