9 причини никога да не избирате безплатен хостинг на WordPress

Когато създавате WordPress сайт за първи път, повечето от нас биха избрали препоръчан хост на WordPress, докато някои може да помислят за безплатен хост на WordPress. В крайна сметка WordPress.com предлага безплатен план, така че защо не трябва да WordPress.org?


Така ли е? Не толкова.

Нека изясним едно нещо. Днес има няколко безплатни хостове в WordPress че всъщност работят. както и да е свързан с риска с безплатен хост напълно не си струва нулевата цена. Тази статия ви казва защо. Ще обсъдя често срещани клопки за използване на безплатен хост на WordPress и препоръчайте няколко алтернативи за разходи.

Звучи добре? Да започваме.

В този раздел обясних всеки рисков фактор с примери от стандартни бизнес практики и евристика. Имайте предвид, че не всичко безплатни домакини ще има всичко от тези въпроси, но най-много от тях е много вероятно да има поне няколко проблеми.

1. Уязвимости в сигурността в безплатен хост WordPress

Безплатните домакини на WordPress нямат ресурси да наемат мрежови инженери и вътрешни експерти по сигурността. При лоша защитна стена и неадекватни мерки за сигурност, безплатен хост е уязвим за външни мрежови атаки, превръщайки го в практика за начинаещи хакери.

Второ, тъй като бариерата за влизане в безплатен хост на WordPress е почти нулева (дори не се нуждаете от кредитна карта за регистрация), потребители или ботове със злонамерено намерение лесно могат да се регистрират за безплатен хостинг акаунт. Тъй като вашата инсталация на WordPress пребивава в един и същ сървър, вие сте уязвими към вътрешни атаки.

Най-лошият тип атаки са мълчаливи – тези, чието съществуване е неизвестно до момента, в който се разкрият. Нека ви дам пример:

 • Представете си сложен зловреден софтуер, който пребивава неоткрит във вашия сайт, а също така получава резервно копие в планирания процес на архивиране на WordPress.
 • Когато настъпи моментът, злонамереният софтуер се удари. Това може да е, когато сте натрупали голям брой абонати на бюлетини, или не дай Боже, когато имате плащащи клиенти във вашия онлайн магазин.
 • Зловредният софтуер открадва данните на клиентите ви (включително информация за вход) и ги използва за безброй злонамерени цели.
 • Ако клиент използва същата парола на други уебсайтове, въздействието е по-лошо.

Като се има предвид, възможността някой да пусне магазин WooCommerce на безплатен хост на WordPress е много малко вероятно. Въпросът беше да ви дам представа за нещата, които могат да се объркат, и да ви накарат да инвестирате в сигурността на WordPress, дори ако използвате платен хост.

2. Проблеми с изпълнението

Знаем, че споделените хост на WordPress имат проблеми с производителността, особено когато има скок на трафика или някой злоупотреби с ресурсите на споделения сървър.

Сега си представете случая с безплатни хостове, където абсолютно всеки може да получи акаунт, без да харчи и стотинка. Има добър шанс, който ще има вашия сайт WordPress прекъсващ престой и много лошо цялостно представяне.

3. Ограничени ресурси на сървъра

Споделените хостове имат пари да купуват мощни сървъри и да предлагат на своите наематели (хора в един и същ споделен хостинг сървър) неограничено дисково пространство, висока квота за операции на I / O операции и неограничена честотна лента (подложени на политика за честна употреба).

Безплатните домакини просто нямат този бюджет! В резултат на това сте останали ниско дисково пространство (понякога едва достатъчно, за да инсталирате вашите WordPress приставки), ограничена честотна лента, и (много) нисък макс размер на качване на файл.

В резултат на това може да не можете да качите големи изображения или важен медиен файл (да речем 5MB PDF) на вашия сайт, което прави усилията ви безполезни. И познай какво? Наистина не можеш да се оплачеш.

Безплатните домакини също имат интересен бизнес модел, където те Ви таксуват нереални суми пари за прости надстройки като FTP достъп или увеличено пространство на диска. Това се нарича upselling, което ще обсъдим по-нататък в тази статия.

4. Автоматизираните архиви на WordPress са предразположени към неуспех

Винаги сме подчертавали важността на архивирането на WordPress и как те могат да бъдат животоспасяващи понякога. Най-препоръчителните споделени хостове като BlueHost и SiteGround предлагат автоматизирани R1Soft архивиране на вашия хостинг акаунт. Безплатни домакини не.

В безплатен хост на WordPress, дори и да конфигурирате автоматично архивиране с помощта на, да речем, UpdraftPlus, има голям шанс заданието cron (планировчик) да се провали. Дори ако планировчикът премине, има шанс задачата за отдалечено качване да се провали поради мрежови грешки или времеви интервали за максимално изпълнение на PHP. Винаги ще трябва да проверявате дали архивирането на WordPress всъщност е било успешно.

5. Малка или никаква поддръжка на клиенти

Тук да бъдем истински – безплатните домакини не ви дължат никаква форма на поддръжка на клиенти. Ако те не реагират, няма какво да направите за това (освен да се преместите на платен хост!)

6. Неизбежно и необратимо прекратяване на услугата

През годините е имало много безплатни хости на WordPress. CodeInWP направи проучване къде тествах дали безплатните хости на WordPress действително са работили. За тяхна изненада някои от тях го направиха. Въпреки това, напредвайки няколко години до 2019 г., двама от тези четири домакина (50%) са прекратили дейността си.

Безплатни хост WordPress, които вече не са функционални през 2019 г., проучване от CodeInWP

Безплатни хостове на WordPress, които вече не работят през 2019 г. Източник на изображение: CodeInWP

И познай какво? Не съм изненадан!

В най-лошия случай – има вероятност безплатният ви хост на WordPress да изчезне за една нощ, без никакво предупреждение или комуникация. Ти не знаеш кога или дори ако те се връщат И ако имате късмет – ще имате пълен архив на WordPress, съхраняван на отдалечено място, с помощта на който можете да възстановите сайта си.

7. Електронните имейли и формулярите за контакт на WordPress няма да работят

Основен проблем с безплатните хостове е лоша доставка на имейл. По-специално, невъзможност за изпращане на имейли от хостинг сървъра. Тъй като безплатните хостове позволяват на всеки да се регистрира за акаунт, злонамерените ботове използват тези сървъри, за да изпратят много спам. В резултат на това IP-адресите на безплатни хостове са включени в черен списък от основните доставчици на имейли, което прави всички имейли, произтичащи от тези IP адреси, да бъдат автоматично изпращани до спам.

Ето защо повечето безплатни хостове или деактивират възможността да изпращат имейли от сървърите си, или, ако е разрешено, шансовете на имейлите да достигнат до входящата ви поща са доста малки.

 1. Това е особено проблематично, когато имейлите на WordPress на системата, като имейли за нулиране на паролата и отговори на формуляри за контакт, не се доставят във вашата пощенска кутия. Следват две решения:
 2. Можете да получите достъп до отговорите на формуляри за контакт чрез настройките на приставката в таблото за управление на WordPress.
 3. Можете също така да коригирате проблема с доставката на електронна поща, като използвате специален плъгин за SMTP като WP Mail SMTP, който доставя имейли на WordPress чрез SMTP услуга като SendGrid или Mailgun.

8. Поддомейни, реклами и SEO

Повечето безплатни доставчици на хостинг услуги в WordPress ще ви позволят да използвате само поддомейн, в опит да запазите техните усилия за брандиране. Ако искате да свържете персонализиран домейн, това ще бъде платен ъпгрейд.

Същата е природата с рекламите. Безплатните хостове ще показват рекламите си на вашия сайт WordPress (защо не го направи?) И няма да ви позволят да пускате свои собствени реклами. Дори и да го направят, никога няма да получите одобрение от голяма рекламна мрежа (като Google AdSense), използвайки уебсайт, чийто URL адрес е поддомейн.

И накрая, що се отнася до WordPress SEO, ето няколко начина, по които безплатен хост на WordPress вреди на вашия SEO:

 1. Вашият сайт се хоства в поддомейн със слаб DA. Видимостта на търсачките вече е на загуба тук.
 2. Претоварените сървъри водят до по-голямо натоварване на страниците, което пречи на вашия SEO резултат.
 3. Има възможност за линк ферма, където вашият основен домейн има стотици, ако не и хиляди изходящи връзки към други сенчести / непопулярни домейни. Резултатът – силно негативно влияние върху вашия SEO.
 4. (Този взема тортата) Ако Google открие известен зловреден софтуер на вашия сайт, той автоматично ще го включи в черен списък. Веднъж поставен в черен списък, това е последният пирон в ковчега за SEO. Можете да наддадете на този сайт довиждане! Единствената ви възможност би била да започнете отново с нов домейн и (надяваме се) платен хост на WordPress.

9. Свръхценени продажби и трудна миграция

 • Един от основните (и законни) начини безплатните домакини печелят пари е чрез upsells. По същество те таксуват надценени суми за незначителни подобрения, като увеличено пространство на диска или честотна лента на прехвърляне.
  • По-малко легитимно печелене на пари включва продажбата на клиентски данни като списъци с имейли на известни спамери или „списъци с купувачи“.
 • И накрая, ако или когато решите да мигрирате уебсайта си далеч от безплатния хост, те могат да направят процеса на миграция ненужно сложен.

По-добри алтернативи на безплатен домакин на WordPress

В началото на тази статия споменах, че ще споделям по-добри алтернативи на безплатния хостинг на WordPress, които също са безплатни. Ето няколко:

WordPress.com (безплатно)

wordpress.com безплатна целева страница

Вярвате или не, безплатен сайт на WordPress.com е много по-добър избор отколкото използването на безплатен хост на WordPress. Двете ограничения са:

 1. Поддръжка само на поддомейни за безплатен акаунт в WordPress.com.
 2. Понякога рекламите се показват на вашия сайт.

Добрата новина е, че получавате високо надежден уебсайт, продължителност и ефективност, достъп до десетки страхотни безплатни теми и най-доброто от всичко – вие сте вече в екосистемата WordPress! Всичко, което трябва да направите, за да преобразувате вашия сайт в професионален (и да премахнете всички ограничения), е или чрез:

 1. Надграждане до платен план, започващ от $ 5 / месец или
 2. Преминаване към самостоятелно хостван WordPress сайт, който започва от около $ 2,95 на месец

Препоръчва се за: WordPress.com безплатно е чудесен за малки портфолио сайтове, случайни блогъри, любители и за споделяне на общи актуализации с приятели и семейство.

Споделен хостинг на WordPress – BlueHost ($ 2,95 / месец)

BlueHost е един от най-популярните хостинг доставчици на WordPress, препоръчан от WordPress.org. Той разполага с над 2 милиона WordPress сайтове и предлага една от най-достъпните споделени хостинг услуги на пазара.

Препоръчва се за: Хората, желаещи да инвестират малко в техния проект, и да изградят нов WordPress сайт по препоръчания начин. Забавен факт – ако вложите пари, е по-вероятно да бъдете ангажирани с вашия проект!

VPS хостинг – DigitalOcean ($ 5 / месец)

Ако искате да се позабавлявате с WordPress или се нуждаете от малко допълнително захранване, VPS DigitalOcean (известен още като капчица) е чудесен хост.

Препоръчва се за: Хората, които търсят допълнителна хостинг мощ при нисък бюджет (с една чаша кафе).

Cloudways – Управляван облачен хостинг ($ 10 / месец)

Хостингът на вашия WordPress сайт в облачни изчислителни сайтове като AWS или Google Cloud може да бъде малко труден за някои. Точно тук идва Cloudways. Той управлява вашия облачен сървър, като гарантира, че вашият WordPress сайт е в най-добро състояние.

Препоръчва се за: Хората, които търсят високоефективен WordPress хостинг, с възможност да изберат доставчик на облачен хостинг по свой избор.

Алтернативи без WordPress

Днес има стотици безплатни и платени алтернативи на WordPress. Повечето от тях предлагат рекламен поддържан freemium хостинг, подобен на WordPress.com, докато други са CMS, подобно на WordPress.org.

Всяка от тези безплатни алтернативи има различна поддръжка за функции като поддръжка на потребителски домейн и възможност за показване на реклами. Използвахме няколко от тези платформи и препоръчваме Blogger, Tumblr, Dribbble, Adobe Portfolio (безплатно, ако имате активен абонамент за Adobe Creative Cloud), Wix и Weebly.


Чудили ли сте се някога защо някои хора избират безплатен хост на WordPress? Ето две причини, за които се сещам:

 1. Много хора обмислят да изберат безплатен домакин, защото се опитват да направят хоби и не са сигурни в дълголетието на проекта. Следователно те не искат да се ангажират с платен план. В такива случаи е така винаги по-добре за да изберете препоръчителна алтернатива, такъв безплатен сайт на WordPress.com.
 2. Някои хора може просто да искат да изпробват самостоятелно хостван WordPress сайт, без всъщност да купуват хостинг план. Облачни хостове като DigitalOcean и AWS предлагаме щедър изпитателен период, който е идеален за такива приложения.

The Lowdown

В обобщение, парите, които смятате, че ще спестите с безплатен хост на WordPress, в действителност са измама. Времето, което ще отделите за коригиране на проблеми, свързани със сигурността на сайта, производителността и общата надеждност, ще бъде в крайна сметка ви струва много повече. Няма такова нещо като безплатен обяд и винаги е така при безплатния хостинг на WordPress.

Ако се отнасяте сериозно към сайта си в WordPress и искате да се ангажирате с него, това е така винаги по-добре да започнете с препоръчания хост на WordPress. Те започват от около $ 3 / месец, което е по-малко от цената на една чаша кафе.

Използвали ли сте безплатен хост на WordPress в миналото? Какъв беше твоят опит? Уведомете ни в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map