8 начина да се включите в общността на WordPress

Работа в мрежа

Има редица начини да се включите и да се върнете на общността на WordPress.


WordPress е проект с отворен код, което означава, че основният софтуер и огромен брой инструменти за разширяването му са напълно безплатни за използване и промяна. Този етоз обхваща всички аспекти на софтуера и поддържащата информация.

Общността се обединява заедно, за да създаде допълнения към WordPress, да го преведе на различни езици и да помогне за напредъка на всеки аспект на основния софтуер.

Приносът на общността обаче не се ограничава само до разработчиците там. Всеки, който иска да се включи, може да намери начин да помогне. Всичко, от което наистина се нуждаете, е акаунт в WordPress.org и желанието да се забиете.

Има много начини да се включите и тук ще разгледаме няколко от тях.

1. Разработете безплатен плъгин или тема

Това е най-често срещаният метод за връщане към общността на WordPress. В хранилището на WordPress има хиляди безплатни теми и плъгини, които общността може да използва. За да ви покажа огромното разнообразие, което се създава, преглеждам всички тях и подчертавам любимите си плъгини и теми всеки месец.

Това не е опция за онези, които не желаят да останат ангажирани в дългосрочен план. Всяка създадена тема или плъгин ще се нуждае от постоянни актуализации, за да се гарантира, че те са без грешки и съвместими с всяка нова версия на основния софтуер.

Между другото, не е нужно да сте разработчик, за да разработвате приставки и теми. Работил съм с програмист, за да създам два приставки (с други два по пътя).

Разбира се – струва ми малко пари, но създадох приставки, за които имах лична нужда и те помагат на другите хора Това също не вреди на репутацията ми в общността на WordPress.

Разработването на приставки и теми е обща начална стъпка за много участници в създаването на собствена компания, продаваща премиум продукти за WordPress. Това е най-предизвикателното ниво на принос, но в крайна сметка без хората да се откажат от времето си за създаване на теми и плъгини WordPress не би бил толкова разнообразен, колкото днес.

2. Отговорете на въпроси за поддръжка във форумите

Форумите за поддръжка са отличен начин да се включите в общността. Винаги има нови потребители на WordPress, които търсят помощ и насоки и с недостиг на модератори там може да е едно от най-добрите места за започване на работа с връщане. Може да не го направите мисля Вие сте експерт по WordPress, но ако имате какъвто и да е опит, ще има въпроси, на които ще можете да отговорите (имайки предвид, че по-голямата част от въпросите се задават от абсолютно начинаещи).

В момента има огромен брой отворени конци, които могат да направят решение откъде да започнем малко обезсърчително. Добър начин да подходите към това е да помислите за проблем, който наскоро сте имали с WordPress, който сте успели да разрешите. Използвайте функцията за търсене във форумите, за да намерите хора, питащи за същия проблем, и напишете по начина, по който сте го отстранили.

За да научите повече за участието си във форумите за поддръжка, тази страница обяснява всичко, което трябва да знаете.

3. Поддържайте документацията

файлове

Кодексът съдържа всичко, което трябва да знаете за WordPress. Непрекъснато се актуализира и изисква доброволците да поправят грешки, да преразглеждат страници и също да добавят нови статии за разширяване на документацията на WordPress, особено когато се издават нови версии.

Винаги има изискване да помогнете за актуализирането на Кодекса. Ако смятате, че това може да ви хареса, погледнете Насоки за сътрудник на Codex и се включете.

4. Работете върху превода на WordPress

Графичният интерфейс на WordPress работи на английски по подразбиране, но има възможност да използва други езици.

Ако говорите на повече от един език, тогава идеалният метод за връщане към WordPress може да бъде да помогнете за превода на основния софтуер на вашия език. Това е особено важно, ако WordPress вече не е наличен на вашия език. Освен че работите върху софтуера, вие също можете да си помогнете, като преведете многобройните страници на Codex на друг език.

Ако искате да помогнете с превода на WordPress, можете да намерите повече информация за него на Екипна страница на полиглотите.

5. Разработете потребителския интерфейс на WordPress

Ако вашите умения лежат повече в областта на дизайна, тогава Екип на потребителския интерфейс може да е идеално място за вашите таланти. Този екип се фокусира върху разработването и дизайна на потребителския интерфейс на WordPress.

Постоянно се обсъждат проектирането и тестването на потребителите с хора, предоставящи макети на техните идеи в групата на потребителския интерфейс. Ако има нещо относно текущия потребителски интерфейс, с който не сте съгласен и бихте искали да промените, тази група е мястото, където да представите този аргумент.

6. Подобрете достъпността на WordPress

Ако вие или някой, когото познавате, използвате помощна технология, тогава подпомагането на екипа за достъпност може да е идеалното място да се включите.

Този екип работи по асистиращата технология в ядрото на WordPress и винаги търси обратна връзка. Уведомете ги за всички проблеми, които може би сте имали, и всякакви идеи, които може да се наложи да подобрите софтуера.

Ако това ви харесва, следвайте Направете WordPress достъпен блог и оставете коментари за техните дискусии там.

7. Помощ за растежа на Общността

WordCamp

Има няколко WordCamps и стотици срещи с WordPress, които се случват по света всяка година. Тези събития са идеални места за членовете на общността да се съберат на едно място, за да споделят информация за разработка, дизайн и всеки аспект на WordPress (проверете резюмето на Кари от нейния опит в WordCamp San Francisco 2013 или вижте защо приятелят Пипин посещава WordCamps ).

Ако в момента се среща среща или WordCamp във вашия район, можете да се свържете с организаторите и да предложите да помогнете.

Ако в района ви няма актуална среща или WordCamp, защо не опитате да започнете такава?

Провеждането на среща или WordCamp не е лесна задача и изисква много работа както преди, така и по време на събитието. Ако това е нещо, което мислите да направите, би било много добра идея да се свържете с други членове на сайта на Общността на WordPress, за да поискате съвет и подкрепа.

Събитията в общността не са ограничени до физически места. Съществуват множество форуми, IRC чатове и онлайн семинари, които са насочени към доброволците на общността, насочени към информация.

8. Дарете на фондацията WordPress

Ако се притеснявате, че нито една от горните опции не е за вас – независимо дали нямате време или умения да помогнете по някой от тези начини – има друг вариант, отворен за вас. Фондация WordPress е благотворителна организация, на която е възложено да разработи WordPress като проект с отворен код.

Това е нестопанска цел, която притежава запазената марка на WordPress, финансира различни проекти с отворен код и е образователна организация за WordPress и разработване на отворен код.


Говорихме за няколко варианта, с които можете да се включите в общността на WordPress, но има много други начини да дадете своя принос. За да се включите в общността всички вие наистина ли нужда е да имаш желание да дадеш обратно. Тогава просто трябва да разберете как можете да го направите по начин, който най-добре отговаря на вашите таланти.

Вашият принос към общността може да бъде под формата на прегледи на теми и плъгини или може да се работи с екипите за дизайн и потребителски интерфейс за подобряване на външния вид и усещането на WordPress. Вашият принос може дори да се основава на вашето желание да спечелите WordPress на нови потребители и да им помогнете да започнат. Наистина няма ограничение за наличните опции.

Върнахте ли се по някакъв начин на общността на WordPress? Ще се радваме да чуем за това в коментарите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map