7 съвета за създаване на привлекателни WordPress публикации

Привличането на вниманието на вашата аудитория е тежък призив, особено ако блогът ви съдържа много съдържание. Независимо дали имате продукт за популяризиране, бюлетин за електронна поща, в който искате да се присъединят, или просто искате да увеличите базата си от почитатели, като спечелите – и запазите – ангажираността на вашите читатели е от първостепенно значение. В края на деня просто искате хората да слушат това, което имате да кажете. И така, какво правите, когато искате да спечелите и поддържате интерес от посетителите? Вижте някои от тези съвети за създаване на привличащи вниманието публикации в WordPress блогове.


1. Избягвайте прекъсването на текст, за да поддържате фокусирането на своите читатели

грим пари писане

Блогът не е същият като роман – за съжаление, много начинаещи блогъри са склонни да забравят този прост, но важен факт. Когато хората четат публикации в блогове, те искат да могат да преливат през него без много усилия. Когато сърфират в Интернет, повечето хора са нетърпеливи да намерят информацията, която желаят, така че вашето съдържание трябва да бъде представено по начин, чрез който читателите на скимти могат да получат доста ясна представа за какво става въпрос.

Когато времето и усилията са фактори за читателите, те няма да се справят със задачата да преминат през големи парчета текст. Важно е параграфите да са добре разположени – (1) не повече от 100 думи на абзац и (2) отделяне на всеки абзац с прекъсване на реда са добри правила за спазване. Това ще направи публикацията ви по-лесна за четене, което (надяваме се!) Да задържи посетителите на вашия сайт за по-дълго.

2. Използвайте добре точките от куршуми и подпозиции, за да постигнете бърза оценка на точките си

Избягването на прекъсване на текст е добра идея, но трябва също така да използвате често точки на куршуми и подпозиции. Вашите посетители не е задължително да искат да прочетат всяка дума в публикацията ви, така че те гледат на подпозиции и точки от куршуми, за да получат обща представа за съобщението.

Колкото по-къси са публикациите ви, толкова по-голям е шансът да накарате читателите си да отговорят на призив за действие. Точките от куршуми могат да ви бъдат полезни тук; можете ефективно да замените много съдържание с тяхната употреба. Подзаглавията не трябва да бъдат толкова дълги, че да победят целта, нито трябва да бъдат твърде къси, че вашите читатели все още нямат представа за какво се отнасят следващите параграфи. Те трябва да са достатъчно дълги и описателни, за да дадат кратък преглед на съдържанието на следния текст.

3. Използвайте приставка за WordPress, за да помогнете да направите публикацията си по-интересна

Добавете интерес с известия за WordPress

Има много WordPress плъгини, които можете да използвате – безплатни или платени -, които могат да ви помогнат да привлечете вниманието на вашите читатели. Ето няколко, които може да искате да помислите:

 • OptinMonster: Не можем да кажем достатъчно добри неща за този страхотен плъгин. Добавете изскачащо или лепкаво поле за уведомяване, за да накарате читателите да се абонират за пощенските ви списъци.
 • FooBar: Един от най-популярните опции, Foobar е страхотно призив за действие и лента за уведомяване премиум WordPress плъгин, който да добавите към вашия сайт. Изберете персонализирани цветове, добавете ленти на база страница / пост и използвайте над 30 опции, за да проектирате перфектното си известие.
 • NotiBar: Този безплатен плъгин е само нещото, което трябва да публикувате важно известие в горната част на публикацията си. Просто поставете конкретен код в интерфейса на вашия плъгин, тогава вашето известие за привличане на вниманието ще се появи в горната част. Страхотното в това е, че вашите читатели могат да скрият лентата, ако намерят, че е твърде разсейваща, след като я прочетат.
 • Лента за известия: Друга безплатна опция, Notification Bar е много подобна на NotiBar по-горе, но позволява малко по-голяма гъвкавост. Можете да изберете от пет различни цветови опции, за да съответствате по-добре на вашия сайт. И лентата автоматично се скрива след седем секунди, което я прави привличаща вниманието, но не и натрапчива.

4. Заглавието е билетът

Преди всичко друго на уеб страницата, вашите читатели вероятно ще забележат първо заглавието на публикацията ви. Възползвайте се от този факт, като се уверите, че заглавието е интересно. Искате той да предизвика интереса на читателя, така че той да бъде примамван да се придържа, за да види за какво е публикацията ви. Дайте достатъчно информация, така че да искат да знаят повече, но не я давайте всичко.

5. Добавете изображения към всеки пост

фотографско оборудване

Колкото е важно заглавието и доброто съдържание за всеки пост, толкова е и добавянето на примамлив образ. Прекалено много текст може да стане монотонен след известно време – почти независимо от това колко ангажиращо е писането ви – така че трябва да добавите изображение с добро качество, за да събудите любопитство и да кажете на читателите си за какво пише вашият пост, без те да се налага да четат всяка дума.

Само си представете да четете уеб страница, която има изображение в сравнение с една без. Най-вероятно ще бъдете по-склонни да искате да загладите първото над другото. Всички добавени посетители към вашия блог, които едно изображение може да произведе, си струва допълнителните няколко минути, необходими за намирането на перфектната снимка.

6. Променяйте размера на шрифта всеки толкова често

Вероятно ще чуете противоречиви съвети относно размера, вида и еднородността на шрифта, който да използвате в публикациите в блога. Въпреки че може да искате да си поиграете с вашия шрифт, вероятно ще откриете, че промяната на размера и типа понякога може да добави някакъв визуален интерес.

Трябва обаче да внимавате с това. Твърде голямото разнообразие всъщност може да направи публикацията ви да изглежда затрупана и объркваща, което ще разсее вашите читатели. За да започнете консервативно, използвайте различен размер и тип шрифт за заглавията, подзаглавията, съдържанието и заглавията на страничната лента. Можете също да опитате да увеличите размера на вашия шрифт, за да подобрите видимостта, което води до по-висока честота на кликване. Разбира се, можете да направите това самостоятелно, но много премиум теми WordPress като Total включват обширни опции за типография, така че можете да промените шрифта, размера, разстоянието между редовете и други само с няколко кликвания, като използвате панела с опции за тема..

7. Използвайте мрежи за оптимални оформления на страници

Ultimate Layouts Grid & Gallery

Управлението на оформлението на вашата страница и показването на съдържанието ви по визуално привлекателен начин може да бъде много по-лесно с използването на мрежа. Оформлението на мрежата е лесен начин да ви помогнете да показвате публикациите си на началната страница на вашия сайт, както и да излагате снимки и други интересни елементи. Използването на приставка за WordPress е лесен начин да добавите решетка към вашия сайт, за да управлявате ефективно външния вид и усещането на всяка публикация в блога. Ето няколко приставки, за да проверите:

 • Essential Grid: Това е мощен премиум плъгин, който прави лесно добавянето на решетки за всеки тип публикация. Създадено от ThemePunch (основните идеи зад страхотната плъзгаща революция)
 • USquare – Универсална отзивчива мрежа: Този първокласен плъгин е много лесен за настройване и използване за управление на вашите публикации. Можете да направите множество мрежи, след което да добавите каквото ви харесва към тях. След като добавите конкретен елемент, можете да го редактирате, както сметнете за добре, включително цвета, заглавието, описанието и т.н..
 • Решетка Шок: Този безплатен плъгин за оформление на WordPress на мрежата предлага всякакви страхотни функции, които да ви помогнат да създадете отзивчиво оформление за вашите публикации. Опциите за програмисти включват размер и вид на шрифта, брой елементи, които ще се показват, как се сортират елементите, какви функции да се показват, размери на кутиите и т.н. Въпреки че има платена обновена версия на този плъгин, безплатната версия предлага много функционалност.

Колкото повече блогвате, толкова повече ще откривате нови трикове на търговията, когато става въпрос за това, че публикациите ви наистина се открояват; неизбежно помага да запазите посетителите си на страницата си за по-дълго време. Тези съвети определено си заслужават да опитам, но вероятно съм пропуснал някои. Какви тактики правят Вие използвате за създаване на публикации за WordPress, привличащи вниманието? Бих искал да чуя вашите идеи, така че ги публикувайте в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map