6 техники за маркетинг на WooCommerce за увеличаване на продажбите

Техники за маркетинг на WooCommerce за увеличаване на продажбите

Вълнението от пускането на онлайн магазин е непобедимо. След като отворите метафоричните врати на магазина си към света, се оказвате в очакване на първата продажба. И когато това се случи, няма как да не сте над Луната. Достатъчно скоро, нетърпеливостта се промъква. Искате да видите още посетители. Искате да видите повече клиенти, повече продажби и да наблюдавате как печалбите ви се увеличават.


Кой не?!

Що се отнася до изграждането и функционирането на онлайн магазин, предизвикателството не е работа с технология или работа с поддръжка; най-голямото предизвикателство е получаването на потенциални клиенти и превръщането им в продажби.

Увеличаването на конверсията е нещо, което може да направи или разруши вашия бизнес. Но това не е нещо необикновено Години на изследване са били изразходвани за разбиране психология на купувача, декодиране на тригери за реализация и оптимизиране на цикъла на продажбите.

Въз основа на това обширно проучване сме съставили топ 6 техники и тактики на WooCommerce маркетинг, които можете да използвате, за да увеличите продажбите на вашия онлайн магазин.

1. Предлагайте персонализирано пазаруване

Техники за маркетинг на WooCommerce: Персонализирано преживяване при пазаруване

Когато отделите време за персонализиране на WooCommerce, можете да дадете на клиентите си усещане за облекчение. Облекчение от какво? Освобождаване от постоянно претоварване с информация. Чувства се по-добре, когато чуете специален глас, адресиран до вас, в хаоса на интернет шум. Можете да използвате този психологически спусък, за да повлияете на повече хора да пазаруват във вашия онлайн магазин.

Персонализацията може да бъде фина. Началната страница на вашия уебсайт WooCommerce, например, може да бъде вплетена в интересна приказка, адресирана до читателя. Ако можете да разберете персоната на вашия купувач, тази история може да се свърже с потенциалните ви клиенти, може да им накара да почувстват, че говорите изключително с тях, в крайна сметка ще ги накара да купят вашия продукт.

Колкото повече разбирате психологията на купувача, толкова повече вашите истории могат да се свързват с публиката.

Има директен начин и за персонализиране. Простите промени включват, обръщане към клиентите чрез техните имена вместо общо „Здравей, там“. Или изпращане на персонализирани имейли при определени случаи като годишнини или рождени дни. Добър трик е да изберете продукти от списъка с желания на клиента, за да ги насърчите да завършат покупката. Особености като тези помагат да се свържат незабавно с клиентите.

Друга ефективна техника за персонализиране е персонализирането на цената за клиента. Въз основа на връзката, която имате с клиента, да речем, че той е дългосрочен купувач или партньор на едро, можете да зададете подходящите цени. Персонализирането на цената кара клиентите да се чувстват специални и може да добави перфектния тласък към вашата търговска стратегия.

2. Добавете спешни задействания

Техники на маркетинг на WooCommerce: Спешни задействания

невромаркетинг казва, че извършването на тази малка промяна във вашия уебсайт, т.е. инсталирането на таймер за обратно отброяване, може да доведе до значително увеличение на продажбите. Не бихме могли да се съгласим повече.

Тя се основава на психология на убеждаване и принципа на страх от изчезване. Можете да разгърнете различни таймери за обратно отброяване. Подобно на таймер за наличност на склад, можете да говорите за период на отстъпки (мълниеносна сделка!), Който приключва скоро, или да поставите таймер, за да оставите вашите клиенти да се възползват от безплатна доставка.

Основната концепция е ясна – Спешните ситуации ни принуждават да действаме бързо. И недостигът също ни подтиква да предприемем действия. Работи непрекъснато. Например, може да не обърнете внимание на стартирането на мобилен телефон, ако знаете, че можете да закупите мобилния по всяко време. Но ако запасът е наличен за ограничен период от време или ако можете да го купите само в определени дни – ще бъдете заинтригувани. Подобно на магията, незаинтересованият купувач вече обръща внимание. Това е, което искате и в магазина ви, нали?!

А приставка за планиране за WooCommerce може да ви помогне да настроите таймер за продукт или категория за дадена дата и час, за да направите всеки продукт достъпен за покупка за ограничена продължителност. След като изтече времето, продуктът е скрит. Доста удобно, нали ?! Не се шегувахме за вълшебната част! ��

3. Предлагайте продуктови пакети и пакети

Техники на маркетинг на WooCommerce: Пакети продукти и пакети

Разбирането на психологията на потребителите е важна техника за маркетинг на WooCommerce, както и един от най-важните аспекти за постигане на растеж на бизнеса като цяло.

Стъпкайте в обувките на клиента си и помислете как бихте искали всичко? Присъединете се към важни форуми и групи за социални медии, свързани с вашия бизнес, където клиентите се изразяват. Разберете техните интереси, най-новото съобщение, новите нужди, автентичната обратна връзка и всичко, което ви помага да се адаптирате.

Персонализаторите харесват усещането да получите повече стойност при една покупка.

Винеет Кумар от Йейл и Тимоти Дерденгер от Карнеги Мелън проведоха 4-годишно проучване, което завърши,

„Смесеното пакетиране предлага уникален и досега неизследван метод за извличане на повече стойност от потребителите през жизнения цикъл на продукта.“

Започнете с анализ на възможните пакети продукти въз основа на минали покупки. Клубирайте продуктите, които е по-вероятно да се продават заедно. Предлагайте отстъпки за пакети.

Създаването на пакети намалява изследванията и усилията на купувача. В крайна сметка помагате на клиента си в съкращаването на пътуването при покупка. Полагате достатъчно усилия, така че клиентът да не се наложи. Това е, което клиентите обичат.

Пакетите също могат да бъдат персонализирани, така че да можете да угодите на всеки купувач от целия спектър от клиенти.

4. Захващайте потенциалните води

Техники за маркетинг на WooCommerce: Улавянето води

Всеки посетител на вашия магазин на WooCommerce е водещ и трябва да се третира по този начин. Някои води са по-очевидни от други. Например тези, които добавят продукти в количката и след това просто напускат магазина ви, без да правят разпродажба. Но има и такива, които искат да направят покупка, но не. Безмълвните, които искате да се хванете.

Докато изоставените плъгини за колички могат да се използват за опит за затваряне на покупка, плъгини за списъци с желания или запитвания могат да се използват за насочване към тези, които разглеждат вашия уебсайт. Тези потенциални клиенти може да са избягали незабелязано, ако не им дадохте възможността да запазите продукта за покупка или да зададете въпроси за него, преди да решите да го купите.

Съветът е, че една твърда маркетингова стратегия за имейл трябва да бъде съчетана с вашите приставки за заснемане. Помислете за създаване на персонализирани имейли, които да са насочени към клиентите според тяхното състояние по време на покупката.

5. Използване на социални сигнали

Техники на маркетинг на WooCommerce: Социални сигнали

Нека разгледаме някои подходящи статистически данни. 57% от потребителите казват, че социалните медии влияят на пазаруването им, водени от Facebook на 44%. Това прави социалните медии една от най-важните техники за маркетинг на WooCommerce

50 милиона фирми използват Facebook. Има голяма вероятност да имате и бизнес страница. Но достатъчно ли е ангажиращо?

Уверете се, че имате разрешени препоръки на вашата страница, така че клиентите ви да могат да преглеждат бизнеса ви. Други незабавни действия могат да бъдат отговаряне на текущи съобщения във входящата поща на Facebook и Twitter страници.

Можете да работите върху увеличаване на ангажираността на социалните медии чрез уебсайта си. Уверете се, че на всички страници с продукти присъстват бутони за социални медии, така че клиентите да могат да споделят продуктите, които харесват. Освен това, всеки път, когато се извърши покупка, уверете се, че имейлите се изпращат на клиентите с молба да прегледат бизнеса и продукта в социалните медии.

Ако има отрицателни отзиви, опитайте се да не ги изтривате, докато не са клеветнически. Отговор на всеки отзив. Това ще увеличи вашата достоверност.

Хората често използват Twitter, за да споменат своите проблеми или преживявания. Поддържайте дръжката си в Twitter активна и отговаряйте на всяка заявка, предложение или обратна връзка.

Можете да продължите с една стъпка напред, като назначите мениджър на социални медии, който да се грижи за дръжките. Facebook ви дава неизползвана възможност за създаване и конвертиране на нови клиенти.

6. Въпроси и отговори на продукта

Техники за маркетинг на WooCommerce: Въпроси и отговори на продукта

Това ще забележите на страниците с продукти на Amazon. Най-популярните въпроси на клиентите се публикуват заедно с продукта и отговорите на самите клиенти. Това е интересен начин за създаване на съдържание за даден продукт и отговор на въпроси, които клиентът може да има, преди да направи покупка.

По-малко клиенти ще изпитат нужда да използват чата на живо или други функции за поддръжка, когато предварително публикувате отговорите на популярни заявки, свързани с продукта. Това ще даде малко място за дишане на вашия екип за поддръжка.

Препоръчително е да поставяте реални въпроси. Не само някакъв технически жаргон. Езикът трябва да е прост и решенията не трябва да са объркващи.

Опитайте да включите a Свържете се с поддръжката бутон в близост до множеството въпроси и отговори, за всеки случай клиентите имат какво да зададат. Всяко олово е еднакво важно. Уверете се, че не оставяте никакъв запас, за да се изплъзне.

Преди да приключим с маркетинговите техники на WooCommerce, ето още един съвет

Горните техники за маркетинг на WooCommerce ще ви дадат по-бързи резултати. Следващата стъпка е да анализирате повече уебсайта си и да измислите уникални техники според вашия бизнес.

Като начало можете да започнете да си задавате въпроси за вашето публика. Започнете да разглеждате демографията и измислете подходящи маркетингови стратегии. Подробният анализ ще ви помогне да разберете поведението на клиентите при пазаруване на вашия уебсайт WooCommerce.

Опитайте се да намерите основните причини за причините да не стават реализации. Това ли е съдържанието или липсата на конкретна функционалност? Потребителският интерфейс причинява ли трудности на клиентите да сърфират през уебсайта? Има ли технически проблеми, които са довели до незавършени транзакции? Или слабата система за поддръжка пречи на посетителите да стигнат до етапа на решение?

Разберете средната стойност път които са преобразували потенциални клиенти, изразходвани за вашия магазин. Опитайте да анализирате посещенията на уебсайтове от клиенти, като спазвате това средно време като ориентир. Започнете да диагностицирате причините за успешните и неуспешните преобразувания, за да намерите подходящи модели.

Действайте като клиенти и посещавайте различни конкурент сайтове. Сравнете това с опита за пазаруване на вашия уебсайт. Внимателно наблюдавайте разликата и намерете липсващата връзка.

Оценки като тези трябва да се извършват редовно и да се съставят наблюдения за бърз достъп. Моделите започват да се появяват, само ако анализирате достатъчно с правилния подход.

Както казва Рой Т. Бенет, „Избутайте границите си извън обикновеното; бъде това „допълнително“ в „извънредно“.

Ако имате някакви въпроси относно горните съвети или някои от вашите собствени, за да добавите, просто оставете коментар по-долу. Ще се радваме да чуем вашите мисли за техники за маркетинг на WooCommerce.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map