5 вида поддръжка, на която се нуждае всеки уеб дизайнер

5 вида поддръжка, на която се нуждае всеки уеб дизайнер

Създаването на уебсайт не е лесно, още по-малко, когато сте начело на собствения си бизнес дизайн на свободна практика. Заедно с вашата творческа работа се очаква да жонглирате собствения си сайт, както и нуждите на клиентите си.


Независимо дали сте сами или имате екип зад гърба си, това може да стане непосилно. Постоянните технически прекъсвания, падащият трафик на посетители или зловреден софтуер, с който не сте подготвени да се справите, може да ви оставят безнадеждни и разочаровани.

Но има и други места за обръщане; ако се мъчите да останете на върха на всички тези проблеми, използването на специализиран екип за поддръжка е чудесен начин да се върнете на крака – така че можете да забравите тези проблеми и да се върнете към проектирането!

1. Поддръжка на уеб хостинг

Поддръжка на уеб хостинг

Уеб дизайнер не е нищо без уебсайтове и всички уебсайтове се нуждаят от хостинг. Ако възникнат технически проблеми, първият консултант често е хостинг доставчикът. Обикновено е безплатна и мнозинството предлагат 24/7 поддръжка.

Не забравяйте, че изборът на солиден хост трябва да бъде основен приоритет. Един, който има полезна поддръжка, безплатни архиви, основни функции за сигурност и SEO и оптимизация на WordPress са неща, за които трябва да следите. Няма нужда да разкривате стотици за ненужни функции. Най-много ще трябва да го засилите само със софтуер за сигурност или допълнителна SEO оптимизация.

Накратко: Потърсете уеб хост, който предлага повечето или всички от това, от което се нуждаете. Поддръжката, която желае да работи с вас, е задължителна и всички добавки, които елиминират нуждата от резервни копия или пакети за сигурност, също са страхотни.

Можете да отидете за по-големи компании като Siteground или Bluehost, но понякога да изберете по-малък бизнес е по-добре, защото може да предложи специализирана поддръжка.

Обикновено препоръчваме управляван хостинг на WordPress, тъй като в повечето случаи получавате това, което плащате. Нашият най-добър избор е WP Engine (което е това, което овладява WPExplorer), който предлага чудесен чат на живо и поддръжка с отметка. В зависимост от избрания от вас план, те предлагат и телефонна поддръжка за планове за растеж и мащаб. Други страхотни опции включват Kinsta и Flywheel (въпреки че можете да проверите нашия най-добър WordPress хостинг списък, ако искате да видите повече).

Внимавайте за компания с приятелски екип, който предлага поддръжка по имейл и телефон. Проверете онлайн отзивите за добри компании, които дават приоритет на обслужването на клиентите и няма да сбъркате.

2. Поддръжка на теми и приставки

Поддръжка за теми и приставки

Ако използвате теми или плъгини, направени от разработчици на трети страни, в определен момент може да изпаднете в проблеми или конфликти. Изрязвайте изображения, изчезващи публикации в блогове и т.н. Можете да се справите с разработчика и често те с удоволствие разглеждат и предлагат предложения. Повечето премиум тематични сайтове или плъгини съдържат форум или поне коментари, където можете да публикувате за вашия проблем. Само не забравяйте да бъдете честни, когато поискате помощ. Ако сте направили някакви промени или персонализиране, уверете се, че програмистът е запознат, за да могат по-добре да ви помогнат.

Ако проблемът работи по-дълбоко, отколкото може да ви помогне, или просто искате специализиран екип, типичната услуга за поддръжка на WordPress ще работи добре. Просто се уверете, че предлагат поддръжка за теми и плъгини. Две компании са WPFixIt, услуга за бързо оправяне с еднократна такса и WPMaintainer, със своя ценен, но много професионален дизайнерски екип.

3. Актуализации на WordPress & Техническа поддръжка

Актуализации на WordPress и Обща техническа поддръжка

Ако използвате WordPress, вероятно вече знаете, че не винаги е лесно да се управлява. Всеки ден трябва да се актуализира приставка, сайтът трябва да се ощипва и от време на време нещо избухва. Това се отнася както за вашите собствени уебсайтове, така и за тези на вашите клиенти. Ти си дизайнер! Трябва да работите върху изграждането на нов уебсайт или тема, а не да се занимавате с дребни технически проблеми.

За щастие има изобилие от услуги за поддръжка на WordPress, които правят тези ръчни задачи по-малко утежняващи и ви позволяват да се върнете към забавните неща. Примерите включват Maintainn, WP Curve, WP Butler и други (просто щракнете върху връзката, за да видите повече). Изберете един, който предоставя услугите, от които се нуждаете, на първо място, и същевременно да останете в разумен бюджет. Колко ви струва времето ви?

Като допълнителна забележка: въпреки че може да не е в състояние да автоматизира вашите актуализации на плъгини за вас, вашата хостинг компания може да е в състояние да помогне все още. Потърсете хост, който поддържа WordPress и предлага помощ при всякакви проблеми, които може да срещнете при използването му. Не всички хостове предлагат поддръжка за WP, така че вижте дали е запознат с платформата, преди да се обърнете към тях за помощ.

Обща техническа поддръжка

Не използвате WordPress? Техническата поддръжка може да не е толкова евтина. Почти всеки уеб дизайнер знае малко HTML, CSS или Javascript – но когато възникнат големи проблеми, може да не знаете какво да правите.

Преди да вземете решение за ИТ консултант, потърсете мнения извън сайта и вижте какво трябва да кажат потребителите. Това може да означава разликата между избора на компания, която не струва много, дори откровена измама или качествена инвестиция.

4. Сигурност на сайта и архивиране

Сигурност на сайта и архивиране

Когато поставите уебсайта си там, вие се отваряте за потенциална атака. Невинните уебсайтове могат да бъдат превърнати във вектори за разпространение на зловреден софтуер, или откупният софтуер може да вземе важни файлове и да поиска плащане. Макар и рядко, тези ситуации са отрезвяващо напомняне за важността на онлайн сигурността.

За щастие функциите за сигурност обикновено са в комплект с други ИТ услуги. Ако обаче сте взели решение за безопасност или сте решили да пропуснете общата техническа поддръжка, инструмент, който поставя вашия сайт на блокиране, може да бъде това, което ви трябва.

За сигурност, силно препоръчваме Sucuri – пакет за поддръжка, който е изключително достъпен за всички, които предлага. Можете също така да закупите защитна стена, която е снабдена с DDoS защита. Въпреки че има много плъгини и начин за подобряване на вашата WordPress сигурност, професионална услуга като Sucuri е най-добрата защита (за вас и вашите клиенти).

Точно както при ИТ компаниите, проверете прегледите, преди да инвестирате в услуга за сигурност или архивиране.

Архивите

Поддържането на архивиран уебсайт, макар и често да се пренебрегва, е едно от най-важните неща, които всеки собственик на уебсайт трябва да направи. Няма да знаете колко сте пропуснали тези снимки или публикации в блогове или файлове на базата данни, докато не ги изчезнат – унищожени от вирус или природно бедствие или някакво друго бедствие. Силно препоръчваме да научите как да архивирате WordPress самостоятелно, независимо дали е ръководство или с услуга като VaultPress.

Повечето пакети за технологии се предлагат с резервни копия, така че може да не е необходимо да харчите допълнително за това. Домакини, охранителни услуги, пакети за техническа поддръжка – повече от вероятно е, че един от тях има тази важна функция. Ако получите късмет, потърсете услуга като WP Грижа за сайта. Ежедневни резервни копия, множество планове на достъпни цени, щедро количество пространство … Това е всичко, което трябва да търсите.

5. SEO поддръжка

SEO поддръжка

Необходима е много работа, за да подобрите вашия WordPress SEO; най-добре е да го направите, когато започвате от нулата, а не в средата. Услугите, които SEO оптимизацията може да предостави, са безценни за увеличаване на посетителите на сайта.

Докато търсите специалист по SEO, важно е да внимавате за измамни практики, които могат да повредят класирането ви при търсене или да ви премахнат изцяло от двигатели.. Това ръководство от Google очертава само няколко сенчести практики, които може да срещнете.

Но не позволявайте това да ви възпира. Просто бъдете сигурни, че винаги правите своите изследвания на компания предварително. Искаме да можем да препоръчаме конкретна компания за това, но за да бъдем честни, това зависи от вашия бизнес и местоположение. Ако сте пицария, ще ви е по-добре с местните специалисти по SEO – вероятно хора с офис във вашия град. Те трябва да знаят района и да ви помогнат да насочите ключови думи като „най-добра пица Торонто“ или „пица в центъра на Торонто“, ако това е мястото, където се намирате. Онлайн бизнеса (като WPExplorer) вероятно може да се справи отлично с отдалечена компания, но за предпочитане такава, която е специализирана в тяхната индустрия. За WPExplorer ще търсим човек, който разбира нишата на WordPress. Имате идея.

Няма повече бедствия

Независимо дали е утвърден бизнес или един човек, който първо се потопи на свободна практика, важно е или да имате мрежа за поддръжка, която да ви хване, когато има криза.

Гарантирането, че избраният от вас уеб хост е полезен и посветен на своите клиенти, може да направи чудеса. Но ако се окажете, че се нуждаете от малко допълнителна поддръжка, има много компании там повече от желаещи да свалят натоварването. Както споменахме по-рано, проверете отзивите (или дори се свържете директно с компанията), за да сте сигурни, че избраният от вас е подходящ за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map