5 съвета за оптимизация, за да направите вашия сайт WordPress Mobile мобилен

Все повече и повече хора използват смартфони и таблети всеки ден по целия свят. Всъщност се изчислява, че до края на тази година повече хора ще използват мобилните си устройства за търсене в мрежата, за разлика от настолния интернет. Още повече причина да се уверите, че вашият WordPress сайт е готов за мобилни устройства, нали? Ако не разпознаете силата на мобилния пазар и със сигурност ще пропуснете възможностите големи и малки, за да достигнете до по-голям пазар от потребители.


За щастие за вас, това не е толкова технически предизвикателно, колкото може би първо мислите да оптимизирате сайта си за мобилна употреба. Обърнете внимание на следните съвети, за да накарате уебсайта си WordPress да се изравни с останалата част от мрежата, готова за мобилни устройства.

Защо вашият WordPress сайт трябва да е готов за мобилни устройства?

Огледай се. Почти всички носят някаква марка мобилни устройства. Дори децата ги имат в днешно време. Тъй като повечето хора притежават мобилен телефон, има вероятност да четат нечий блог или уебсайт на него. Защо не и твоя? Вероятно вече сте направили надлежното си старание, когато става въпрос за привличане на трафик към вашия уебсайт, например за изграждане на вашите SEO усилия, например. Е, не бихте ли знаете, че оптимизацията на мобилни устройства попада в тази категория?

Трябва да използвате всеки канал, за да получите колкото се може повече трафик. Имайки предвид факта, че американците ежедневно прекарват около 2,7 часа в проучване на социалните мрежи на мобилни телефони, има вероятност те да попаднат на куп различни блогове и сайтове, които споделят техните приятели.

Винаги трябва да сте на пръсти, когато става дума за света на технологиите и маркетинга. С десетки хора, които използват мобилни устройства, за собствениците на уебсайтове е важно да идентифицират нов път за маркетинг на своите уебсайтове, за да генерират нов трафик. И най-добрият начин да направите това? Мобилна оптимизация, разбира се! Чувствате ли тенденция тук?

Ако вашият сайт не е оптимизиран за гледане на мобилно устройство, ще бъде трудно за зрителите ви да прочетат вашето съдържание и да видят вашите изображения. Уебсайтът трябва да бъде правилно оптимизиран специално за използване на размерите на екраните, които имат мобилните устройства. Размерът и разделителната способност на екрана трябва да са точно. Ако не, посетителите ви ще намерят различен уебсайт, на който да отидат. С течение на времето това може да ви струва потенциални клиенти.

Искате сайтът ви да генерира трафик. Но след като са там, искате опитът им да бъде положителен. Наличието на сайт, готов за мобилна употреба, ще подобри изживяването на посетителите ви и ще увеличи шансовете ви да ги превърнете в многократни клиенти.

Съвет №1: Използвайте подходящи за мобилни теми теми

За да поддържате темата на вашия уебсайт съвместима между десктоп и мобилни версии, мобилна тема е идеална за вас. По този начин не е нужно сами да го развивате или да наемате някой, който да го направи вместо вас. Наред с увеличаването на използването на мобилни устройства идва и увеличаване на броя на наличните мобилни теми. Смешно как става това, а??

Ето няколко за проверка:

Двадесет и Четиринадесет

 • Двадесет Четиринадесет. Темата по подразбиране на WordPress всъщност е идеална за много уебсайтове. Той е отзивчив, привлекателен и предлага множество конфигурации на менюто, за да се поберат на екрана с всякакъв размер.
 • Обща тема. Тази тема за най-продавани е чудесен начин за показване на уебсайта Ви на различни мобилни устройства. Total е отзивчив към течността, така че оформлението на страниците ви автоматично се настройва към прозореца на браузъра. Плюс добавените персонализирани мобилни опции улесняват оптимизирането.
 • ананас. Тази минималистична WordPress тема е невероятна като тема, която използва мобилен отзивчив дизайн.
 • Mayashop. Ако използвате сайт за електронна търговия, плъгинът Jigoshop е чудесна опция, която работи безпроблемно с темата Mayashop. Сайтовете за електронна търговия са малко по-трудни за оптимизиране за мобилни устройства. Тази тема ще ви помогне да отговаряте на вашия специфичен дизайн.

Съвет №2: Използвайте приставки

Едно от най-добрите неща в WordPress е наличието на приставки, които правят работата на собственика на уебсайта много по-лесна и по-рационализирана. Приставките служат за много цели, включително помагат да се направи уебсайт мобилен.

Като собственик на сайта, по-скоро прекарвайте времето и усилията си, концентрирайки се върху действителното съдържание на вашия сайт, отколкото всички технически мамбо джъмбо, които се случват зад кулисите, за да накарате сайта си да функционира, нали? Един прост плъгин може да ви помогне лесно да се чете съдържанието на вашия сайт, без да се налага да увеличавате милион пъти или да превъртате отляво надясно, когато се опитвате да четете абзац на телефона.

Ето няколко приставки, които може да искате да проверите:

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Pack. Този плъгин ви дава пълен контрол над мобилната версия на уебсайта ви. Картирането на домейни улеснява идентифицирането на най-популярните устройства, като една тема се предлага в четири различни цветови палитри.

WP мобилен детектор

WP мобилен детектор. Този плъгин предоставя прост начин за оптимизиране на вашия сайт за мобилни устройства за нула време. WP Mobile Detector работи с хиляди различни смартфони, таблети, телефони с активиран уеб и т.н., като предоставя на посетителя приятно изживяване, без да се налага да прекарвате седмици в опит да разберете всичко сами.

Съвет №3: Направете своя сайт отзивчив

Най-вероятно сте посетили отзивчив уебсайт в миналото. Тези типове сайтове отговарят подходящо в зависимост от устройството, на което се гледа. Когато се гледа на десктоп, сайтът се представя по един начин. Когато се гледа на смартфон, той се представя в друг. Същото се случва, когато гледате сайта на таблет или лаптоп или друго мобилно устройство, на което можете да получите ръце.

Наличието на отзивчив дизайн на вашия сайт просто означава, че той ще бъде персонализиран автоматично, независимо от източника, от който посещава зрителят ви. Доста готин, нали? Да имате отзивчив уебсайт е лесно като пай, ако използвате WordPress като платформа на вашия сайт. Всичко, което трябва да направите, е да намерите отзивчива тема на WordPress, която да отговаря на стила на уебсайта Ви (не можем да спрем да говорим за нашата напълно отзивчива тема Total WordPress с вграден конструктор на drag & drop страници, така че можете да създадете всяко отзивчиво оформление, което искате! ).

Съвет №4: Минимизиране на сложната графика

Помислете за размера на екрана на мобилно устройство. При условие, те изглежда стават все по-големи с всеки изминал ден, но със сигурност са по-малки от средния работен плот. Забравете запълването на уебсайта си с фантазия – твърде много от тях просто ще доведат до увеличаване на времето за зареждане, което е не-не за мобилните сърфисти.

Това важи особено за сайтовете за електронна търговия. Пазаруващите не искат да бъдат бомбардирани с графика, за да трябва да пресяват. Те искат да могат да направят покупка бързо и ефективно. Затова наложите вето на излишната графика и я поддържайте проста.

Съвет №5: Изберете текст Wisely

В допълнение към минимизирането на графики на уебсайта си, ще искате да намалите и текста. Посетителите имат много ограничено пространство на екраните си, за да проверят какво продавате или пишете. Тъй като няма вероятност да увеличават или намаляват или превъртате нагоре и надолу, дръжте текста си съсредоточен върху бръснача върху това, за което става дума.

Забравете за всички „усещания“, които много продавачи се опитват да използват, за да привлекат повече внимание на своите продукти. Дайте на купувачите само това, което им е необходимо, за да направят информирана покупка.


Оптимизирането на вашия WordPress сайт за мобилни устройства не трябва да е сложно. Но трябва да се направи, независимо какво. Като разумен онлайн предприемач, вече знаете това. Всеки с двойка очи може да види как мобилният свят превзема. Така че, да се надяваме, че тези съвети ще се окажат полезни.

Вече сте направили уебсайта си мобилен приятелски? Ако да, какви стъпки предприехте, за да постигнете това? Обичам да знам!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map