5+ причини защо трябва да опитате Jetpack (отново)

Ако сте потребител на WordPress, за който вероятно сте чували Реактивни раници – когато бе пуснат на потребителите на WordPress.org преди малко повече от две години, беше посрещнат с микс от наслада и подозрение.


За тези от вас, които не са запознат с бебето на Automattic, Jetpack включва няколко различни популярни функции (и някои не толкова популярни) в един добре завързан пакет. Някои хора го обичат по тази причина, други го мразят.

Но не съм тук, за да мразя Jetpack – в края на краищата, сам го използвам. аз не го направи много дълго време под погрешното впечатление, че не предлага много, но момчето грешах Въпреки че има своите недостатъци, има много да се обича от Jetpack и много функционалност, за да се изтръгне от него.

В тази публикация ще разгледам подробно само шепа функции на Jetpack, но те са ми любими и единствено трябва да ви убедя, че това е чудесен вариант за вашия WordPress сайт. Ако знаете много малко (или нищо) за Jetpack, или дори ако сте го използвали и мисля че не ви харесва, четете нататък. Има какво да предложим.

Преди да започнем …

Вече споменах, че има причини, поради които хората не харесват Jetpack. За да бъда честен, разбирам разсъжденията им. Почти определено е предназначени като превозно средство за предоставяне на първокласни услуги и могат да бъдат малко надмощни при изпълнението му, но винаги имате избор да игнорирате премиум офертите. По мое мнение, нагоре (т.е. всички безплатни функции) си заслужава.

Там е но само едно нещо, което не ми харесва в това, и това е функцията за автоматично активиране. По принцип, ако нов модул е ​​добавен към приставката за Jetpack, той ще се активира по подразбиране на вашия сайт. За щастие, има лесно решение за това: просто инсталирайте и активирайте плъгина за ръчно управление за Jetpack. Това предотвратява автоматичното активиране на нови функции и ви дава пълен контрол върху функционалността на вашия сайт.

С това не трябва да се потопим в забавните неща!

1. Публикувайте

Ако сте блогър, тогава почти определено имате акаунти в социалните медии най-малко във Facebook и Twitter (ако нямате, не правите блоговете правилно ;-)). Едно от заниманията, което винаги ме притеснява, е популяризирането на нови публикации чрез тези акаунти в социалните медии. За щастие, модулът за рекламиране на Jetpack премахва всички проблеми, свързани с промоцията в социалните медии.

Просто закачете вашите акаунти в социалните медии до Jetpack …

Настройки за споделяне на социални медии

… И всяка нова публикация ще бъде публикувана в тези акаунти:

Публикувай Meta Box

Както можете да видите, можете също да създадете персонализирани съобщения, които да споделяте с вашата конкретна аудитория. Той е много гладък, много лесен за използване и прави споделянето на вашите публикации абсолютна промяна.

2. Коментари

В миналото прекарвах много време в обсъждане коя система за коментари да използвам. Започнах с по подразбиране (както го правят всички), изпробвах Livefyre, след което превключих обратно. Според моето скромно мнение не можете да го победите.

Всъщност се оказва, че можете (някак си). Jetpack Comments приема системата за коментари по подразбиране и я зарежда със страхотен сос. Посетителите вече могат да влязат, за да оставят коментар чрез Facebook, Twitter или WordPress.com.

Освен това формата изглежда елегантна и секси и има тенденция да се интегрира идеално с вашата тема:

Коментари на Jetpack

Както можете да видите, обновената система за коментари също включва опции за посетителите да се абонират за коментари и нови публикации (тази незадължителна функция се контролира от отделния модул Абонаменти). По принцип коментирането и абонирането се прави изключително просто за ангажирани читатели, което е точно това, което искате.

3. Споделяне

Социалното споделяне е нещо, което повечето блогъри (включително и аз) обсебват. Обичаме да получаваме тези социални дялове. Лично аз съм голям фен Digg Digg и ще продължи да го използва. Но аз също използвайте модула за споделяне на Jetpack:

Социално споделяне

Както можете да видите, опциите за социално споделяне изглеждат фантастично и се интегрират красиво, без да е необходимо персонализиране. Настройката на моята лента Digg Digg предлага само опцията за споделяне чрез Facebook, Twitter и Google+, но използвам възможността с модула за споделяне на Jetpack, за да дам на читателите редица опции.

Освен това поставянето на тези бутони за споделяне действа като приятно напомняне за опцията им за споделяне, ако потребителят е сляп за плаващата странична лента на Digg Digg.

4. Форма за контакт

Всички блогъри се нуждаят от формуляр за контакт и Jetpack доставя на тази лицева страна. Просто активирайте модула и ще видите нов бутон на вашите екрани за публикации / страници:

форма за контакти

Натиснете този бутон и ще получите прост и интуитивен екран, от който можете да изградите формата си за контакт:

форма за контакти

След като сте готови, просто щракнете върху бутона, за да добавите формуляра и това е всичко! Хората вече могат да се свързват бързо и лесно. Не само това, но ако имате Akismet инсталирани във вашия блог, изпращането на формуляри за контакт ще се изпълнява чрез системата му срещу спам, така че да получавате само истински съобщения.

5. WordPress.com Статистика

Това ми спести известно време, откакто го инсталирах. Въпреки че почти определено използвате Google Analytics или друг пакет от Google Анализ като Clicky (Използвам и двете), модулът за статистика на WordPress.com (по същество друг пакет за анализ) е добре да се активира.

Защо? Тъй като получавате аналитични данни точно на вашето табло за управление на WordPress:

WordPress.com Статистика

Таблото за управление на WordPress има толкова голям потенциал от гледна точка на това да се превърне в централизирано място за всички данни, които искате да виждате ежедневно, а добавянето на WordPress.com Stats в сместа просто го прави много по-функционален.

Тъй като вече влизам в таблото си за управление поне веднъж на ден, за да проверя коментари и изтегляния на моя информационен продукт (чрез страхотната джаджа Easy Dashboard за лесно цифрово изтегляне), не е необходимо да включвам анализи там, така че не трябва да вземам време за влизане в отделна услуга. Още по-добре WordPress.com Stats не поставя допълнително натоварване на вашия сървър.

И има толкова много повече ….

Наистина просто драскам повърхността тук. В момента Jetpack е съставен от не по-малко от 25 различни модула, всеки от които има важна роля, ако желаете неговата функционалност. Други акценти включват:

 • Известия през лентата с инструменти на предния край на сайта
 • Възможността за блог чрез вашия имейл клиент
 • Допълнителни джаджи на страничната лента
 • Проверка на правопис, стил и граматика на базата на изкуствен интелект
 • Пълноекранни галерии с коментари и мета данни
 • Самостоятелен редактор на CSS
 • Мобилна тема
 • WP.me ​​скъсяващ URL адрес

Плюс това има още повече. За повечето блогъри ще има редица модули, които потенциално биха могли да бъдат от голяма полза, така че ви призовавам да се запознаете!

Изчакайте…

Може да имате няколко въпроса относно Jetpack (и моля, не се колебайте да ги зададете в секцията за коментари по-долу), но има един, който ми се откроява повече от повечето: Не можете ли да изтеглите отделни приставки от WordPress.org, които репликират повечето от Модулите на Jetpack?

Моят отговор на това ще бъде едновременно да и не. Да – част от функционалността в модулите на Jetpack се дублира от самостоятелни приставки. Вече споменах приставката Digg Digg – любимата ми за социално споделяне – например. Тогава има Форма за контакт 7; изключително популярен плъгин за контактна форма. Списъкът продължава.

Въпреки това, Jetpack предлага нещо, което другите плъгини може да не: На практика ви се гарантира прекрасна функционалност и плътно кодирана функционалност, която ще бъде непрекъснато актуализирана в обозримо бъдеще. Това е огромен полза, а не една, която да се игнорира.

Всеки модул Jetpack, който съм използвал, се интегрира с темите на моите блогове без никакви проблеми. Добавената функционалност винаги изглежда страхотно и се държи точно както се очаква. Какво по-малко бихте очаквали от Automattic? Че за мен е основната точка на продажба на Jetpack – практическата гаранция, че получавате качествен продукт.

Сега бих се радвал да се сдобия Вашият мнение за Jetpack, така че, използвайте тази възможност, за да разберете мнението си в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map