5 причини, поради които уебсайтът ви на WordPress не е класиран в Google

5 причини Вашият WordPress уебсайт не се класира високо в Google

Вие сте създали вашия WordPress сайт и четете много статии „Как да“ относно оптимизацията на търсачките. Чувствате се доста добре къде стои вашият уебсайт, така че официално го стартирате. Сега всичко, което трябва да направите, е да изчакате Google да индексира вашия уебсайт и да видите къде се нарежда уебсайтът ви … но защо все още установявате, че вашият уебсайт WordPress не е класиран в Google?!


Но може би е минало известно време – може би няколко месеца, може би година или повече – и все още не можете да изминете третата страница. Какво правиш грешно? Има добри и лоши новини. Добрата новина е, че вашето ниско класиране вероятно се дължи на проблем, който може лесно да се измени. А лошите новини? Просто ще трябва да му отделите още малко време, за да видите дали поправката помага на вашата класация.

Ето някои от най-честите причини, поради които уебсайтът ви на WordPress не е класиран в Google.

1. Вашият WordPress сайт има слабо съдържание

1. Вашият WordPress сайт има слабо съдържание

За Google съдържанието и връзките са двата му най-важни фактори за класиране. Така че, ако нямате добро съдържание, вашият WordPress сайт няма много шанс за класиране. Има много елементи, които влизат създаване на “добро” съдържание. За да направите съдържанието си възможно най-доброто, използвайте следното като контролен списък:

 • Информативен – Вашето съдържание трябва да остави читателя с усещането, че са научили нещо и че времето им не е пропиляно.
 • Граматично правилно – Спазвайте правилния английски език, като се съобразявате с въпроси като печатни грешки, фрагментни изречения, препинателни знаци и други.
 • Дълъг – Съдържанието трябва да е минимум 400 думи, но най-добре изпълняваното писмено съдържание е 1000 думи или повече.
 • свежест – На колко години е вашето съдържание? Често ли актуализирате блога си с ново съдържание? Никога актуализирането на вашия сайт с ново съдържание не е проблем, който може да доведе до класирането ви. Стремете се да актуализирате нещо поне веднъж месечно,
  и за предпочитане седмично.

Осигурявайки ежедневно свежо и качествено съдържание, няма да се притеснявате да не се класирате за един от най-важните фактори на Google.

2. Променихте перманентните си връзки

2. Променихте перманентните си връзки

Постоянната връзка се отнася до постоянната връзка към страница на вашия уебсайт или блог. Искате те да бъдат описателни и, колкото е възможно по-често, да включите ключовата дума, към която е насочена страницата или публикацията.

Ако вашите перманентни връзки имат допълнителни битове като “? P = 3282949” или ако са твърде дълги, или съдържат стоп думи (напр. “И”, “от” или “направи”), те трябва да бъдат променени, за да бъдат по-човешки и машинно четене. Ако обаче го направите по грешен начин, Google ще загуби тези страници и ще загубите ранг.

Ако в даден момент трябва да промените перманентните си връзки, ето как можете да промените своите перманентни връзки, без да жертвате класирането си.

3. Сайтът не е мобилен

3. Сайтът не е мобилен

Малко над половината от трафика на уебсайтове се генерира чрез мобилни телефони. Уеб дизайнерите имат предизвикателството да направят един уебсайт, който да угоди на множество браузъри на различни устройства – затова много правят уебсайтовете „отзивчиви“.

“Чувствителен” уебсайт ще се адаптира към формат, който е удобен за потребителя за определено устройство. Уебсайт, който не е удобен за потребителя, ще бъде заличен от Google по време на търсения, базирани на мобилни устройства. Google се занимава с популяризиране на уебсайтове с отлично потребителско изживяване.

За да проверите уебсайта си, използвайте Google Мобилен инструмент за тестване. Той ще ви каже дали уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства и ще ви предупреди за всякакви проблеми (като страници, частично зареждащи се), така че да знаете какво да коригирате. И ако разберете, че вашият настоящ дизайн на WordPress не е оптимален за вашите мобилни читатели, помислете за преминаване към една от най-добрите бизнес теми на WordPress – всички те отговарят напълно на повечето устройства.

4. Вашият уебсайт не е видим за търсачките

4. Вашият уебсайт не е видим за търсачките

Ако уебсайтът ви в WordPress не е класиран в Google и вие просто започвате с WordPress, може да не сте запознати с много от опциите за персонализиране на настройките на вашия уебсайт. Така че е възможно да промените нещо, без да осъзнавате как би станало влияят на оптимизацията на вашата търсачка.

Влезте в таблото си за управление на WordPress и отворете Настройки> Настройки за четене и превъртете надолу до Видимост на сайта. Трябва да бъде избрана опцията „Разрешаване на търсачките да индексират този сайт“.

Уверете се, че премахнете отметката за видимостта на търсачката

Ако то не е изберете, изберете го и след това оставете известно време Google да индексира вашия сайт и да види дали позицията на вашата страница се подобрява.

Ако то е избрано, може просто да се наложи да изчакате още малко или може да срещнете друг проблем.

5. Това не сте вие, това са вашите ключови думи

5. Това не сте вие, това са вашите ключови думи

Ключовите думи са важни за оптимизиране на търсачката и подпомагане на класирането на страницата ви, но ако се използват неправилно, всъщност могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Ето три най-добри практики, за които трябва да имате предвид:

 • Не поставяйте ключови думи – Пълненето на ключови думи включва попълване на параграфи с ключовата дума (и), която се опитвате да насочите. Съдържанието с ключови думи се чете лошо и неестествено. Искате да използвате ключови думи, но по начин, който е естествено да четете и да повдига вашите мисли и точки в цялото парче.
 • Използвайте ключови думи с дълга опашкаКлючови думи с дълга опашка са дълги три или четири (може би дори повече) думи и са по-специфични за това, което купувачът иска. Тези ключови думи са по-лесни за класиране. Плюс това клиентите, които използват тези ключови думи, вероятно ще продължат напред в цикъла на купуване, защото знаят точно какво искат.
 • Не се опитвайте да класирате за твърде конкурентни ключови думи със слаб сайт – Ако се опитвате да класирате само за ключови думи с висока степен на конкуренция, вероятно загубите от други уебсайтове. Ето защо е най-добре да започнете да насочвате към ключови думи с ниска или средна конкурентоспособност. Когато започнете да се класирате за тях, можете да разгледате ключови думи с по-голяма конкуренция. Просто не забравяйте първо да направите своите изследвания!

И ако искате малко помощ при използването на ключовите си думи, помислете за използване на плъгин. Чудесен вариант е Йоаст SEO, която включва опция „ключова дума за фокус“. След като зададете ключовата дума, върху която искате да се съсредоточите, ще можете да анализирате плътността на ключовите думи, използването в заглавия, ако ключовата дума е във вашия URL адрес и т.н. Плюс това, ако надстроите до Yoast SEO Premium, можете да насочите до 5 ключови думи на страница, което прави още по-лесна оптимизация.

Работа за по-високо класиране

Използвайте тази информация, за да извършите одит на вашия уебсайт и вижте дали несъзнателно сте саботирали класирането на уебсайта си. Някои може да са по-лесни или по-бързи корекции от други, но всички ще помогнат. Не забравяйте, че за всеки от тях ще трябва да отделите време на Google (помислете няколко седмици), за да коригирате класирането.

Имате ли съвети за добавяне? Или въпрос по една от причините, които разгледахме, защо уебсайтът ви на WordPress не е класиран в Google, за който споменахме? Оставете бележка в секцията за коментари и започнете разговора.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map