5 от най-добрите алтернативи на WooCommerce

Най-добрите WooCommerce алтернативи

Що се отнася до продажбата на каквото и да е онлайн, няма съмнение, че WooCommerce е бегъл фаворит. С близо 60 милиона изтегляния почти 30% от фирмите го избират за изграждане на онлайн магазин. Не е трудно да разберете защо – WooCommerce е лесен за инсталиране, използване и персонализиране. Освен това стотици разширения позволяват на потребителите да добавят функции, както желаят. Като се има предвид, WooCommerce може да не е най-подходящото за всички уебсайтове. Може да липсва само една функция, която е супер важна за вашия уебсайт. И така, какво ви пречи да проверите конкуренцията и да потърсите най-добрите алтернативи на WooCommerce?


За разлика от WooCommerce, някои от тези алтернативни решения са хостван софтуер за електронна търговия като Shopify и BigCommerce. Но има и други, които са самостоятелно хоствани решения за електронна търговия, подобно на WooCommerce. Те включват Magento и OpenCart, наред с други.

Хостваният софтуер за електронна търговия е готов за стартиране пакет, в който не е нужно да се притеснявате за хостинг или сигурност. Нивото на подкрепа също е по-голямо. От друга страна, собственият хостинг софтуер за електронна търговия е малко повече D-I-Y. Те се нуждаят от вас, за да започнете с страхотен хостинг на WordPress, да изтеглите и инсталирате софтуер като WordPress и WooCommerce и да го персонализирате според изискванията на вашия онлайн магазин. Голямото предимство тук е, че имате пълен контрол върху персонализирането и данните си в магазина.

Нека започнем да разглеждаме някои от най-добрите алтернативи на WooCommerce.

1. Лесни цифрови изтегляния

Ще започнем с Easy Digital Downloads – плъгин, създаден специално за продажба на цифрови стоки онлайн. Почти незабавно ще промените уебсайта си WordPress в онлайн дигитален магазин, тъй като всяка важна функция, необходима за тази цел, е вградена в приставката. Лесно ще можете да продавате вашите теми, електронни книги, музикални албуми, плъгини или PDF файлове и да събирате плащане за тях без главоболия, като използвате само основния плъгин.

Най-добрите алтернативи на WooCommerce - допълнителни цифрови изтегляния

За всякакви допълнителни функции са достъпни безплатни и платени разширения (включително разширения на трети страни). Можете да ги използвате за добавяне на шлюзове за плащания, фактуриране, съобщения, добавяне на отзиви, изскачащи прозорци и много други.

Това, което го прави по-привлекателен е, че основният плъгин е безплатен, докато разширенията могат да бъдат закупени индивидуално (точно като WooCommerce). Можете също да закупите разширения в пакети, които започват от 99 долара годишно.

Допълнителните цифрови изтегляния изграждат цифрови страници с продукти интуитивно. Той идва с обикновена страница за плащане, която прави PayPal и Amazon Payments веднага достъпни. С 40+ разширения за плащане, плъгинът е съвместим с повечето теми и плъгини на WordPress. Той също така включва вградена партньорска система, аналитични системи, системи за отстъпки и възстановяване на средства и други.

Ако се чудите дали WooCommerce позволява продажби на цифрови продукти, не забравяйте. Но ще трябва да преминете през малко настройка и избор на опции. С Extra Digital Downloads основният плъгин се грижи за целия брой функции, свързани с продажбата на цифрови продукти. Те включват маркетинг, управление на клиентски акаунти, изтегляне на файлове, кодове за отстъпки, партньорска интеграция и пазарска количка. Много от тези функции са платени разширения, когато става дума за WooCommerce. Освен това, ако не продавате физически стоки, функциите в WooCommerce, свързани с продажбата на физически стоки, ще излишно изтръпват вашия бекенд.

Това означава ли, че не можете да продавате физически стоки с Extra Digital Downloads? Изобщо, добавките ще ви помогнат в това.

Нека да го кажем по този начин – ако продавате основно физически стоки, WooCommerce е по-подходящ. Но ако филми, музика, софтуер, цифрови документи, снимки или лицензи са вашият хляб и масло онлайн, Extra Digital Downloads трябва да бъде вашият най-добър избор.

2. Шофирайте

Shopify е хоствано решение, което се грижи за над половин милион собственици на онлайн магазини, както големи, така и малки. Всеки може да изпробва този мащабируем софтуер за 14 дни безплатно, без да предоставя данни за кредитна карта. След минути ще можете да настроите вашия онлайн магазин и да сте готови да приемате поръчки и плащания от цял ​​свят.

Shopify

В края на пробния период можете да избирате от планове, които започват от $ 9 на месец (Lite) до $ 299 на месец (Advanced). И ако сте оператор на ниво Enterprise, екипът на Shopify ще персонализира планове за вас. За повечето начинаещи основният пакет при 29 долара на месец трябва да е достатъчен. Лесно ще можете да добавяте нови канали за продажби, да управлявате продукти и инвентар. Освен това ще можете да изпълнявате поръчки в една стъпка и да проследявате тенденциите в продажбите и растежа.

Shopify идва с табло за управление, което включва цялостен конструктор за електронна търговия, с хостинг, имена на домейни, дизайн, теми и маркетинг. Няма отделни такси за транзакции, когато използвате Shopify Payments.

Ако искате магазин, който отразява вашата марка, можете да продължите напред и да изградите такъв с лекота на плъзгане и пускане. Налични са 100+ готови теми за мобилни устройства, за да изглежда магазина ви страхотно, докато стотици приложения са налични за подобряване на функциите на магазина. Ако сте останали по някаква причина, ще се радвате на подкрепата от предварително одобрени експерти, които могат да ви помогнат да персонализирате дизайна и функциите. Времето на престой е минимално с денонощна поддръжка.

Ако сте начинаещ, който не иска да се занимава с хостинг или сигурност или обработка на плащания, но все пак искате напълно функционален добре изглеждащ магазин, Shopify е сигурен залог.

WP Shopify WordPress Plugin

Shopify е съвместим и с WordPress. Можете да използвате бутона Shopify Buy или да улесните живота си, като инсталирате WPShopify. Този удобен плъгин се синхронизира с вашия магазин Shopify, импортира вашите продукти и включва опцията да вмъкнете вашия бутон за покупка.

3. Gumroad

Gumroad ви помага да продавате почти всичко, което искате онлайн – цифрови или физически стоки, абонаменти и дори предварително поръчани артикули. Това е чудесно място за продажба, ако творческа серия тече във вас и искате да го използвате за търговска употреба. Затова художници, фотографи, дизайнери и писатели – обърнете по-голямо внимание на тази платформа за електронна търговия. Потребителите на WordPress могат да се възползват от помощта на a плъгин за вграждане на Gumroad в техните уебсайтове.

Gumroad

Ако цифровите стоки са вашият форте, ще се радвате, че можете да предлагате множество версии на вашия продукт, да генерирате лицензни ключове и да предлагате кодове за отстъпки. Като просто добавите знак „+“ към продуктите, можете също да помолите клиентите да платят това, което желаят. За да сте сигурни, че продуктът ви не е споделен, има вградена превенция за злоупотреба, PDF печат или изключване на изтегляния.

С достъпа до библиотеките на съдържанието и лицензните ключове за софтуера ще бъде лесно да продавате всякакъв вид повтарящи се абонаменти и планове за членство. Клиентите също ще бъдат доволни от опциите за плащане и лесното качване. Те ще могат да създадат акаунт и да запазят цялото съдържание на едно място или да го насочат към своя Dropbox или Kindle или друга стандартна дестинация.

Gumroad разполага с функции, които предлагат пълна поддръжка и за продажба на физически продукти. От вариантите на продуктите и разумното ограничение на продажбите до определянето на тарифи за доставка, отстъпки и текущи оферти за продажби, Gumroad разполага с всичко това.

Това не спира дотук – Gumroad прави продуктите ви видими за вашата публика, където и да се намират. Персонализираните визуализации за социални канали като Facebook и Twitter и персонализирани URL адреси за вашия продукт за насърчаване на брандирането са някои от начините, по които те го правят. В комбинация с мощна аналитика ще се запознаете какво работи за вас и какво не. Автоматичните работни потоци ви помагат да останете ангажирани с клиентите си с благодарствени бележки, актуализации и други.

Gumroad е свободен да започнете с, но както и вие подобряване на за професионални функции, има такса от 10 долара на месец. За продажбите, които се осъществяват чрез програмата им за откриване, има допълнителни 10% такса.

Plugin за Gumroad WordPress

Gumroad също е супер лесен за използване с WordPress. Ако не искате да използвате код, просто инсталирайте безплатния им плъгин. Плъгинът включва лесен кратък код за добавяне на наслагване на Gumroad и вграждане на джаджи за вашите продукти.

4. MemberPress

Ако искате да продавате абонаменти или членства, наистина не е нужно да надхвърляте MemberPress. Почти всяка функция, необходима за това, е достъпна с този плъгин – цифрови изтегляния, страници с цени, управление на абонаменти, капково съдържание и генериране на код на талони. Освен това приставката улеснява интегрирането на вашия персонализиран код с него. Така че можете да преминете към персонализиране, както искате.

MemberPress

В зависимост от абонаментите на членовете, MemberPress ви позволява да контролирате достъпа до вашите публикации, видеоклипове, емисии и други видове съдържание. Той се интегрира напълно с WordPress за управление на съдържание, форуми и общности. Той също така се интегрира с други решения на трети страни за обработка на плащания, партньорски маркетинг и други, без допълнителни разходи.

За да продавате членства или абонаменти с помощта на WooCommerce, ще трябва да закупите няколко отделни разширения и всичко това може да се окаже по-скъпо от MemberPress. И докато MemberPress се откроява с отличната си поддръжка на клиенти, WooCommerce предлага по-голям брой шлюзове за плащане.

Услугите се предлагат в 3 плана – Основен план при 129 долара годишно, Плюс план при 249 долара годишно и Про план в размер на 349 долара годишно. Има и 14-дневна гаранция за връщане на парите. MemberPress е сигурно решение за всеки, който иска да продава членство, абонаменти, курсове или цифрови продукти.

5. Magento

Magento е цялостна самостоятелна платформа, която включва всяка желана функция за електронна търговия и предлага висока степен на персонализиране. Вероятно е никога да не търсите разширение с Magento. За разлика от WooCommerce, не е лесно да настроите или персонализирате и много от нас може да се нуждаят от професионалисти за това.

Magento

Magento е подходящ за големи бизнеси, които търсят бърз растеж. Той лесно може да отговори на напредналите нужди на електронната търговия от операции, обхващащи международните пазари. Най-важното е, че ви позволява да възприемете мобилен първи подход, за да докоснете нарастващия пазар за пазаруване на мобилни устройства.

Интеграция на Magento 2 WordPress

И можете лесно да интегрирате вашия Magento магазин с WordPress, като използвате плъгин. Magento2WordPress Друга опция е Интеграция на продуктите Mag, който предлага прост списък с продукти.

За съжаление, Magento не е евтин и цените не са очевидни веднага. Най-вероятно ще се наложи да се възползвате от услугите на партньорите по внедряването, а цената варира в зависимост от кого изберете. По-безопасно е да отидете със сертифициран от Magento партньор, тъй като платформата е сложна с редовни актуализации и промени. Има и опция за свободен отворен код, но това е по-скоро ограничено във функциите.

Коя е най-добрата алтернатива на WooCommerce за вас?

WooCommerce е прекрасно решение за повечето магазини. Но както казах по-рано, възможно е някоя от тези алтернативи на WooCommerce да е по-подходяща. Това е особено в случаите, когато основният плъгин се изравнява по-добре с основните продукти на вашия магазин. След това решението става по-лесно – Лесно цифрово изтегляне на дигитални продукти, Gumroad за рекламни послания, MemberPress за продажба на членство, Magento за големи / бързоразвиващи се бизнеси и Shopify за тези, които се нуждаят от всичко, за което се грижи.

Какво мислиш? Бихте ли препоръчали друга опция за електронна търговия? Ще се радваме да знаем какво мислите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map