5 основни счетоводни съвета на WooCommerce

5 основни счетоводни съвета на WooCommerce

Счетоводството може да е болезнено, но всички знаем, че е необходимо. Ако искате бизнесът ви да расте (или дори да продължи да функционира), трябва да имате своите номера в ред и да се подготвите за всеки данъчен сезон.


Мисълта за данъчния сезон причинява ли ви стрес и тревожност? Страхувате ли се да подготвите тези данъчни формуляри за вашия онлайн магазин WooCommerce? Чувствате ли се, че не виждате своите бизнес прозрения, каквито би трябвало, защото провеждате счетоводството си в електронна таблица?

Ако отговорът е да, тогава тези 5 основни съвета за счетоводство на WooCommerce може да са точно това, от което се нуждаете! Изпълнете тези съвети и ще бъдете отлично подготвени следващия път, когато настъпи данъчен сезон!

Преди да се преуморите, нека просто да го предговорим, като кажем, че посочените по-долу съвети няма да добавят допълнителна работа към вашия вече натоварен график. Всъщност те вероятно ще намалят натовареността ви! Изпълнете нашите предложения по-долу и през следващия данъчен сезон ще вдигнете крака с чаша вино в ръка.

Готови ли сте да се потопите? Ще започнем с основите!

1. Определете правилата за данък върху продажбите и Nexus

Когато настройвате вашия онлайн магазин и се подготвяте за продажба на вашите продукти или услуги, едно от първите неща, за които трябва да помислите, са данъците. Въпреки че това не е най-атрактивната тема, тя трябва да бъде разгледана. В началото може да се почувства като пречка, но WooCommerce ви предоставя многобройни ресурси, за да подпомогнете създаването на данъци. Добрата новина е, че след като измислите правилата си за данък върху продажбите, ще можете да го направите конфигурирайте WooCommerce за начисляване на данък върху продажбите автоматично!

Определете правилата за данък върху продажбите и Nexus

Забележка – първо трябва да поставите отметка в квадратчето за „активиране на данъчни ставки и изчисления“ в „Общи настройки“, за да активирате раздела Данъчни настройки.

Препоръчваме ви да се срещнете със счетоводител, за да гарантирате, че напълно разбирате данъчните си задължения. Местоположението на вашия бизнес, продаваните от вас продукти и данъчната връзка ще определят данъчните ставки, които трябва да начислявате. Имайте предвид, че те могат да варират според графство, държава и държава.

Може би не е нужно да събирате данък върху продажбите, или може би сте един от късметлиите, който таксува всички клиенти за определена ставка. Ако не сте, може да се наложи да изчислявате и събирате данък въз основа на адреса за доставка на клиента. В такъв случай, силно препоръчваме да отделите време за преглед и установяване на данъците си.

… и това ни води към следващата стъпка!

2. Настройте данъчните правила в WooCommerce или използвайте приставка за управление на данъка

След като определите задълженията си за бизнес данъци, е време да конфигурирате данъците си в онлайн магазина си. Самият WooCommerce предлага възможността автоматично да начислява данък върху продажбите за всяка поръчка. Той може автоматично да изчислява и начислява данъци въз основа на продуктите на клиента, адреса за доставка и / или вашите данъчни зони. Това означава, че всеки път, когато продадете нещо, WooCommerce може автоматично да начисли съответния данък върху продажбите.

Ако вашият бизнес е данъчна връзка изисква да начислите данък върху продажбите въз основа на адреса за доставка на клиента или в много щати или държави, може да се наложи да зададете стотици данъчни правила (както и да гарантирате, че те са актуализирани по всяко време). В такъв случай приставката за автоматично изчисляване на данъка може да се окаже изключително полезна.

Настройки за приставки на TaxJar

Приставки като например TaxJar и Avalara AvaTax автоматично ще управлява всички ваши данъчни изчисления – и те дори помагат при отчитането и вписването на тези данъци. След това те ще предадат тази информация заедно, за да гарантират, че данъкът върху продажбите е правилно начислен в поръчката ви за WooCommerce.

И така, кой плъгин за изчисляване на данъка трябва да изберете? TaxJar и Avalara са най-популярните опции. Предлагаме ви да оцените двете по отношение на цените и характеристиките, за да намерите какво работи най-добре за вашия бизнес. Може да откриете, че цените на TaxJar са по-ниски, но Avalara предлага повече функции.

3. Синхронизирайте данните на WooCommerce в счетоводна платформа

Сега, когато сте настроени да начислявате данък върху продажбите си, следващият въпрос е: как ще го следите? Ще трябва да можете да представите и включите начисления данък върху продажбите си и ще трябва да сте сигурни, че посочените числа са точни. Нашият основен съвет, за да следите данъка върху продажбите, заедно с други забележителни цифри, като приходите от продажби, е да синхронизирате данните си със счетоводна платформа.

Синхронизирайте данните на WooCommerce с счетоводна платформа

WooCommerce е платформа за електронна търговия, а не счетоводна платформа. Той не предоставя нивото на събиране на счетоводни данни, което трябва да подготвите за данъчен сезон или да видите решаваща информация за вашата бизнес ефективност. Можете обаче да въведете всичките си данни от WooCommerce в счетоводна платформа, за да следите внимателно финансите си, както и да разполагате с всичките си данни на едно място.

Най-популярната счетоводна платформа е QuickBooks. Има няколко различни версии на QuickBooks, а най-популярната е QuickBooks Online. Имате достъп до тази платформа от всяко устройство и по всяко време. QuickBooks предлага невероятно полезни функции, като лесно проследяване на разходите (просто щракнете снимка на разписка!), Както и опции за фактуриране.

QuickBooks ще ви струва между $ 40 – $ 70 на месец и бързо ще си плати за времето и работата, която ви спестява. Всъщност това може да доведе до автоматизиране на голяма част от работата, за която ще трябва да платите на счетоводител.

Създаването на вашата компания QuickBooks обикновено отнема около 30 минути и ние предлагаме да се срещнете с експерт-счетоводител за най-добри практики, докато създавате.

След като настроите QuickBooks, може да започнете да въвеждате данните си за продажби на WooCommerce в QuickBooks. Въпреки че технически бихте могли да въведете ръчно продажбите си в WooCommerce, това може да отнеме доста време, ако имате повече от шепа поръчки. За щастие има начини за автоматизиране на този процес!

Синхронизиране на QuickBooks за WooCommerce от MyWorks

Синхронизирането на QuickBooks за WooCommerce от MyWorks автоматично ще синхронизира всички данни на WooCommerce с вашата счетоводна платформа QuickBooks.

Нашата основна препоръка е да синхронизирате вашите данни на WooCommerce с QuickBooks автоматично, използвайки Синхронизиране на QuickBooks за WooCommerce от MyWorks Software. Синхронизирането ще вземе всички ваши продажби, клиент, продукт, инвентар, данни за плащания и други и ще ги синхронизира с QuickBooks. Всичко това ще се случи автоматично и в реално време, без да се изискват допълнителни усилия от ваша страна.

Резултатът? Всички ваши данни за продажбите ще се синхронизират с QuickBooks автоматично и ще бъдат категоризирани правилно! След това можете да проследите вашите приходи, разходи, разходи за стоки и други! Нивата на запасите дори ще бъдат актуални между WooCommerce и QuickBooks!

4. Проследяване и докладване на ключови фигури

Проследяване и докладване на ключови цифри

След като синхронизирате вашия магазин на WooCommerce със счетоводна платформа като QuickBooks, ще можете да следите по-внимателно здравето на бизнеса си, като проследявате важни цифри. Тези ключови цифри включват вашите приходи, разходи, разходи за продадени стоки и печалби.

Счетоводните платформи правят невероятно лесно да стартирате тези отчети, а QuickBooks дори създава табла за обзор, които ви позволяват да наблюдавате здравето на бизнеса си с един поглед. Както казахме преди, като синхронизирате данните си за продажби на WooCommerce във вашата счетоводна платформа, вие ще имате точни номера по всяко време и следователно ще можете да следите здравето на вашия бизнес по всяко време!

Препоръчваме да стартирате отчети и съгласуване на вашите акаунти често. Това е като да отидете на лекар – най-добре е да се регистрирате редовно и да хващате някакви проблеми, преди те да се развият!

Една от най-важните цифри, която трябва да наблюдавате, е вашият паричен поток. Ако все още нямате отделен бизнес акаунт, предлагаме да създадете такъв. Поддържането на вашите бизнес финанси отделно от личните ви финанси ще направи всичко много по-лесно. Най-лесният начин да се уверите, че вашият бизнес печели пари е да наблюдавате вашите парични потоци. Проследявайте това, което идва, и проследявайте това, което излиза, за да сте сигурни, че можете да изпълните всички финансови задължения навреме.

На следващо място, ние също предлагаме да проследявате вашия опис и себестойност на продадените стоки. Това е ключова фигура, за да разберете какво всъщност правите от всеки продаден продукт. Може дори да откриете, че губите пари с някои продажби на продукти! QuickBooks може лесно да изчисли това за вас, така че просто ще трябва да следите цифрите.

Друг важен е разходи! Вашата счетоводна платформа също ще може да категоризира вашите разходи – затова обърнете внимание на общите числа, както и на отделните номера. Ние също така предлагаме да категоризирате разходите си като фиксирани или като променливи.

На следващо място, не забравяйте да проследите общата си сума продажби и печалби, дори преди данъчния сезон. Ще трябва да вземете предвид данъчните си разходи през сезона на данъците и да отделите пари, за да ги покриете.

5. Познайте вашите срокове

Как да планирате групово WordPress публикации

Пропускането на краен срок е като пропускане на рожден ден – освен данъчните служби никога няма да забравят грешното, което сте направили! Потърсете вашите срокове, добавете ги в календара си, задайте аларми, направете всичко, което трябва да запомните. Има дори премиум услуги, като Календар за съответствие LegalZoom които можете да използвате, за да поддържате върха на графика си за отчитане. Просто не забравяйте да подадете навреме!

Имайте предвид, че може да се наложи дори да подадете тримесечни данъци. Ако не сте сигурни, консултирайте се със своя счетоводител. Те са най-добрият ви приятел, що се отнася до числата!

Въпреки че можете да възложите счетоводството си, ако предварително се подготвите и поставите автоматизирани системи, няма да имате какво да се притеснявате следващия път, когато настъпи данъчният сезон! Сега можете да се сбогувате с онези счетоводни главоболия и кутии за обувки, пълни с разписки, и да поздравите с безпроблемното и притеснително безплатно счетоводство.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map