5 начина да увеличите трафика към уебсайта си WordPress със силата на Pinterest

5 начина да увеличите трафика към уебсайта си WordPress със силата на Pinterest

Pinterest е вторият по големина референтен трафик на социални медии след Facebook, който води много повече реферали, отколкото Twitter, StumbleUpon и Reddit взети заедно. Ако вече не сте инвестирали време в разработването на стратегията си Pinterest, има вероятност да пропуснете огромния източник на трафик.


За щастие, изграждането на присъствие на Pinterest не трябва да е трудно. Има много прости тактики, които можете да въведете, които ще ви помогнат да влошите силата на платформата и да увеличите трафика на уебсайта си. Като направите съдържанието си удобно за Pinterest и прекарате известно време „приковаване“, можете да представите уебсайта си пред огромна нова аудитория.

Тази статия първо ще обясни как работи Pinterest и защо трябва да помислите за разработването на подходяща стратегия за вашия уебсайт. След това ще ви предложим пет начина да получите повече трафик от Pinterest.

Нека се напукаме!

Въведение в Pinterest

Pinterest е сайт за социални медии, който показва връзки под формата на „щифтове“ в решетка в стил зидария. Вашата начална страница на Pinterest показва емисия от изображения (всяко свързано към уеб страница) въз основа на вашите настройки и предишна активност. Когато щракнете върху щифт, той се разширява, за да покаже по-голямо изображение и допълнителни подробности. Когато кликнете отново, ще бъдете отведени до източника на изображението – било то публикация в блог, новина или друг тип уеб страница.

Освен да преглеждате игли в емисията, можете да запазвате игли в собствените си публични или частни табла или в групови дъски, чийто член сте. Pinterest също има вградена визуална търсачка, така че можете да въведете ключови думи или фрази, за да видите свързани пинове.

Пример за резултат от търсенето в Pinterest

Пример за резултат от търсенето в Pinterest.

През 2015 г. Pinterest надмина 100 милиона активни потребителски марки и продължава да расте. Със 75 милиарда пина и 2 милиарда месечни търсения, тази платформа не трябва да се пренебрегва като потенциален източник на трафик. Ако все още не сте се регистрирали за Pinterest, опитайте го сега и вземете фиксиране!

5 начина да увеличите трафика на уебсайта си със силата на Pinterest

Както при всеки друг маркетинг на социални медии, важно е да се приложи добре обмислена стратегия на Pinterest, за да се максимизират препоръките. Да се ​​задълбочим в пет тактики, които можете да използвате, за да помогнете за привличане на трафика на Pinterest към вашия уебсайт.

1. Добавете бутони за споделяне на Pinterest към вашия уебсайт

Преди Pinterest да може да действа като реферален инструмент, вашето съдържание трябва действително да се появи в платформата. Можете да фиксирате собственото си съдържание, но също така ще искате да се уверите, че и другите могат лесно да го прикачат. Това може да стане чрез активиране на бутони за социални споделяния – по-специално бутони Pinterest – на вашия уебсайт, ако още не сте го направили. Има много начини за включване на бутони за споделяне на Pinterest на вашия сайт. Ето няколко от тях:

 1. Ако имате Реактивни раници, можеш активирайте прости бутони за социални споделяния – включително бутона Pinterest.
 2. Можете също да използвате специален Pinterest плъгин за да добавите Закрепете го бутон към вашите изображения, страници и публикации.
 3. Ако искате повече опции за персонализиране, помислете за приставка за социални медии като MashShare или Лесни бутони за социално споделяне за WordPress.

2. Използвайте специфични за Pinterest графики на вашия уебсайт

Когато споделяте съдържанието си в Pinterest чрез специалните бутони, сайтът автоматично ще вземе изображения от вашата страница или другаде на вашия сайт. Обикновено ще ви даде няколко опции за подреждане на щифтове, от които да избирате:

Три опции за пинове, изтеглени от публикация в блог

Pinterest предлага множество пинови оформления за съдържание.

Доказано е, че някои видове графики се представят по-добре на Pinterest, получавайки повече печатания и кликвания. Може да искате да помислите за включването на специални графики за Pinterest в публикациите или страниците си, за да постигнете максимален успех на вашите пинове.

Ето няколко съвета за създаване на тези изображения:

 1. Използвайте съответните размери: Типичният размер на пин графиката е 736px x 1104px, но напоследък се наблюдава тенденция за по-дълги щифтове с височина до 2061px.
 2. Добавете текстови наслагвания: Наличието на заглавие или описание на вашето изображение ще информира читателя и ще ги насърчи да кликнат.
 3. Използвайте последователно оформление: Помислете за създаване на шаблон с инструмент за проектиране като Canva. Постоянното оформление на всички ваши изображения на Pinterest ще ви помогне да създадете сплотено изображение на марката. Освен това ще минимизира проектирането в дългосрочен план.
 4. Скриване на изображенията в публикацията ви: Поради техните размери може да откриете, че специфичните за Pinterest графики просто не изглеждат добре в вашите публикации или страници. В такъв случай можете да предотвратите показването на изображенията в предния край на вашия сайт, като ги увиете с просто парче код.

Също така, Pinterest е публикувал удобно ръководство, ако искате да научите повече за създаването на перфектни пинове.

3. Активирайте богати щифтове

Заглавната страница на Rich Pins.

Богати щифтове са специално за бизнеса, за да добавят допълнителна информация и функции към своите пинове. Предлагат се шест вида богати игли, а допълнителните функции зависят от типа, който използвате. Например, ан Прикачване на приложения ще има Инсталирай бутон и Поставете щифтове включете карта и информация за контакт:

Пример и кратко описание на изводите за артикули

Активирането на богати щифтове е просто и пълни указания можете да намерите в Уебсайт на Pinterest.

4. Използвайте SNAP за автоматизиране на щифтове

SNAP WordPress Plugin

Ако се чудите колко често трябва да фиксирате, проучванията показват, че хората, които фиксират 15 до 30 пъти на ден, получават най-добри резултати. Въпреки това би било доста непрактично повечето хора да правят това ръчно, където е SNAP (the Автоматичен плакат за социални мрежи) Идва. Този инструмент е уеб и мобилно приложение, което ви позволява да планирате пиновете си (и туитове, споделяния и т.н.) преди време. Той не само служи като платформа, от която да фиксирате, но също така ви предоставя възможността да „завъртате“ съобщения, да избирате вашите изображения и други.

5. Присъединете се към груповите съвети на Pinterest

И накрая, докато повечето потребители създават множество лични табла в Pinterest, вие също можете да се присъедините групови дъски. Те могат да имат стотици хиляди последователи, което означава много повече хора да видят и пренасочат вашето съдържание. Има достатъчно ресурси за намиране на някои страхотни стратегии за подреждане на групови дъски и много хора, които са разработили свои собствени стратегии за възползване от тях.

Можете също така да създадете свой собствен групов съвет и да се стремите да станете Pinterest авторитет във вашето поле. Като каните сътрудници и търсите да създадете списък от хора, които ще преглеждат и споделят вашите пинове, можете да експлодирате съдържанието си сравнително пасивно.


Pinterest ви предлага възможността да насочите огромни количества трафик към вашия уебсайт. Въпреки че може да не сте сигурни как можете да използвате тази платформа като ефективен маркетингов метод, това не е толкова трудно.

Използвайки петте съвета, които описахме в тази статия, можете да бъдете на път да спечелите силата на Pinterest и да увеличите трафика на уебсайта си.

Кои стратегии, насочени към Pinterest, ще прилагате, за да спечелите трафик за вашия уебсайт? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map