5 Инструменти за тестване на ефективността на WordPress и скоростта на сайта

Инструменти за тестване на производителността на WordPress и скоростта на сайта

Били ли сте някога седяли и чакали уеб сайт за бавно зареждане? Шансовете са, вместо да чакате ценни секунди за сайта да се зареди, вие избрахте обратно бутон. С други думи, интернет работи с трескаво темпо и ако сайтът ви не може да бъде в крак, рискувате да загубите клиенти, посетители и абонати – това е причината да редовно тествате ефективността на WordPress и да правите подобрения на вашия сайт.


Бързите сайтове имат по-добра ангажираност на потребителите, коефициент на реализация и може би дори класиране на търсачките – време е да се включите. В тази публикация проучвам пет инструмента за тестване на ефективността и скоростта на вашия WordPress сайт, така че днес можете да направите необходимите промени.

Защо вашият WordPress сайт е бавен?

Има няколко причини, поради които сайтът ви може да се представя по-лошо от обикновено. Скоростта на зареждане ще варира в зависимост от сайта, но има няколко фактора, които преодоляват повечето сайтове.

За уебсайтове на WordPress, най-честите причини на забавянията при зареждане на страници са:

 • подути / лошо кодирани приставки
 • лошо кодирани теми
 • големи файлове с изображения
 • лош хостинг (не е подходящ за вашия уебсайт)

По-долу ще ви покажем как да коригирате тези често срещани проблеми. Въпреки това, преди да преминете към оптимизиране на уебсайта си, трябва да видите колко бързо се изпълнява на първо място.

Топ инструменти за тестване на производителността на WordPress

Следните инструменти за тестване на ефективността на WordPress ще ви дадат пълна представа за това колко добре работи уебсайтът ви. Можете да използвате един инструмент или да ги използвате заедно за препратка към данни на уебсайтове.

1. Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights

PageSpeed ​​Insights е дете на Google. Това изящно уеб приложение измерва и тества производителността на WordPress на вашия сайт на множество устройства, включително настолни и мобилни браузъри. Това е полезно, ако посетителите ви осъществяват достъп до вашия сайт от различни размери на екрана и устройства.

2. Инструменти за Pingdom

Инструменти за Pingdom

Pingdom е безплатен инструмент, който ви предоставя пълна информация за ефективността на сайта, включително време за зареждане, размер на страницата, както и подробен анализ на всяка страница на вашия уебсайт. Най-хубавото е, че това приложение запазва историята на вашите резултати, така че можете да проследявате дали вашите усилия за подобряване на времето за зареждане работят.

3. GTmetrix

Тест за ефективност на GTmetrix

Докладът, че GTmetrix generates ще ви покаже пълна история на скоростите на зареждане на уебсайта, както и подробен отчет, който предлага начини за подобряване на ефективността на вашия уебсайт. Отвъд първоначалните инструменти за анализ на страници, този уеб инструмент има и функция за възпроизвеждане на видео, която ви позволява да видите къде възникват тесните места в скоростта на зареждане.

4. WebPagetest

WebPageTest

WebPageTest Ви дава скоростта на зареждане на сайта Ви и степенна разбивка на ефективността на сайта Ви. Той е уникален по това, че ви позволява да изберете държава, от която да преглеждате отчета си, така че да можете да видите как се представя вашия сайт в целия свят. Това е полезно, ако имате голяма потребителска база в чужбина.

5. YSlow браузър Plugin

YSlow браузър Plugin

YSlow е приставка за браузър, която ви позволява да проследявате ефективността на всеки сайт, който посещавате в момента. Не ви дава действителното време на зареждане, но разгражда над 20 различни сигнала за производителност. Това може да ви помогне да сравните сайта на други конкуренти в нишата си, за да видите как се изправя.

Опции за подобряване на ефективността на вашия WordPress сайт

След като имате ясна представа за ефективността на вашия сайт, можете да започнете да го подобрявате. По-долу ще намерите няколко от най-често срещаните виновници за бавно зареждане на страницата и какво можете да направите, за да ги поправите.

Специализиран хостинг

WPEngine

Най-евтиното хостинг решение никога не е най-добрият избор за висока производителност на уебсайта. По-евтиният хостинг обикновено няма специализирана честотна лента, която да се погрижи за всеки детайл на вашия сайт WordPress (това е един от начините да поддържат разходите си в чек, за да ви предложат тези лудо ниски цени).

Споделеният хостинг все още може да покрие всички нужди на вашия сайт; просто първо трябва да направите изследването си. Ако търсите специализирана услуга за хостинг на WordPress, едно от следните неща е чудесен избор:

 • WP двигател
 • Kinsta
 • Медиен храм
 • маховик
 • WordPress VIP

Помислете за деинсталиране на определени приставки

Монитор на заявката Безплатен Plugin за WordPress

Може да е много изкушаващо да добавите още една функция към вашия уебсайт чрез използването на плъгин; в края на краищата, има над 30 000 плъгини на разположение от WordPress Plugin Directory сам.

Ако обмисляте да инсталирате приставка, уверете се, че тя е висококачествена, тъй като лошо кодираните приставки могат да забавят вашия сайт. Когато избирате плъгин, уверете се, че той има висока оценка, голям брой изтегляния и е актуализиран наскоро.

Един от начините да видите кои плъгини влияят върху работата на вашия сайт е да използвате инструмент, наречен Монитор на заявките. Можете да преминете през всяка приставка на вашия сайт, да деактивирате и да активирате отново всяка, докато правите тестове за зареждане на сайта – или можете да използвате тази приставка. Този плъгин създава пълен отчет за всички заявки към базата данни на вашия сайт, който след това може да бъде филтриран по компонент, за да видите кои плъгини използват вашите ресурси. Плъгинът също така предоставя информация за задействаните куки, PHP грешки, варианти на заявки, скриптове и стилове, HTTP заявки, пренасочвания, заявки на Ajax и други.

Пуснете своята лошо кодирана тема

Имайте предвид, че лошо кодираните и нискокачествени теми могат драстично да повлияят на ефективността на вашия сайт. Дори и да сте платили премия цена за тема, това не гарантира, че ще има висококачествен код.

Добър показател е да тествате текущата си тема или тема, за която мислите да купувате, срещу родната тема на WordPress, която присъства след нова инсталация (и само така да знаете, всички наши безплатни теми на WordPress и премиум теми, изработени тук на WPExplorer използва чист и валиден код, за да помогне за оптимизиране на ефективността на вашия сайт, включително нашата най-продавана рамка Total WordPress.

Компресиране и оптимизиране на изображения

TinyPNG

Висококачествените изображения са от решаващо значение за подпомагането на съдържанието и уебсайта ви да се открояват, но не им позволявайте да влияят върху работата на вашия сайт. Можете да компресирате и оптимизирате изображения, без да губите качество, което ще поддържа сайта ви бързо работещ. Следващите приставки ще компресират всичко, което е в секцията „Медия библиотека“ на вашия уебсайт.

Ако не искате да инсталирате приставка, друга възможност е да използвате онлайн инструмент за компресиране на изображения, като например TinyPNG или Kraken, преди да качите изображението на вашия сайт.

Използвайте приставка за кеширане

W3 Общ кеш

Тъй като WordPress сайтовете трябва да отправят редовни заявки към база данни, кешинг плъгин намалява тези искания, като генерира статична HTML страница, която да се показва вместо това. Кеширащите приставки могат да помогнат на вашия сайт да се справи с по-големи количества трафик, а също така да компресира и оптимизира други области на вашия сайт. Два от най-често използваните приставки за кеширане са WP Супер кеш и W3 Общ кеш. Трудно е да изберете един над друг, така че погледнете себе си и изберете каквото е, което ви харесва.

Продължаваща поддръжка на сайта

Ако искате вашият сайт да остане бърз, ще трябва да го поддържате редовно. Продължителната поддръжка на вашия сайт включва справяне със спам за коментари, коригиране на неработещи връзки и страници и оптимизиране на вашата база данни с плъгин като WP-DBManager. Това ще ви помогне да поддържате ефективността на вашия сайт висока, така че да не виждате намаление на вашия нов обновен сайт, за който сте работили толкова усилено.

Заключение за изпълнение на WordPress

Наличието на уеб сайт с висока ефективност с бързи скорости на зареждане ще стане само по-важно с течение на времето. За щастие, с набор от безплатни онлайн инструменти и WordPress плъгини, можете да тествате ефективността на WordPress на вашия сайт, за да намерите проблемните места и да ги отстраните без много работа..

Как поддържате сайта си строй и работи бързо? Някой споменаващ плъгин, който сме пропуснали? Бих искал да чуя за тях!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map