5 бързи ощипвания за увеличаване на блоговите преобразувания

5 бързи ощипвания за увеличаване на блоговите преобразувания

Има много страхотни неща за правене на пари онлайн, но едно от тях е фактът, че можете да си поставите количествено измерими цели и да ги измерите с голяма степен на точност. Например, ако искате да намалите степента на отпадане с 5%, просто въведете мерки, които смятате, че ще помогнат. Използвайте услуга като Google Analytics, за да наблюдавате ефекта, след това изплакнете и повторете.


След като имате установена аудитория или клиентска база (дори сравнително малка), възможностите за настройване на вашия блог за увеличаване на реализациите и доходите са почти неограничени. Често можете да постигнете повече със същото количество усилия, като опънете това, което вече имате, за разлика от търсенето на нови посетители.

Това е нещо, което започнах да приемам сериозно през последните няколко месеца, тъй като опитах собствения си блог, за да увелича броя на реализациите, и в крайна сметка, моята основна линия. В тази публикация искам да споделя с вас някои изключително бързи и лесни ощипвания, които можете да направите, за да увеличите своя собствен успех в блоговете.

Значението на проследяването

Преди да започнем, трябва да заявя колко е важно да разполагате с точни средства за проследяване на всички показатели, които са от значение за настройките, които правите.

Например, ако въвеждате настройка, която се надявате да увеличи скоростта на абонамент за бюлетин, ще искате периодично да знаете броя на новите абонати, които привличате. Но вие сте също ще искате да знаете броя на посетителите на вашия блог за същия период, така че да можете да генерирате процента на реализация като процент от тези посетители. Увеличението на абонатите на имейли не означава непременно, че ощипването ви е работило – може просто да привлечете повече посетители.

За да ви помогна на този фронт, ще завърша всяко оправяне с препоръки за показателите, които трябва да проследявате.

Направете го една стъпка в даден момент

И само още нещо, преди да стигнем до добрите неща – уверете се, че прилагате и проследявате само един ощипвам наведнъж. Ако внедрите множество ощипвания едновременно, положителните (или отрицателните) ефекти могат да „кръстосат замърсяване“ и няма да имате представа кой ощипвам постигна какъв резултат.

Скоростта, с която можете да получите категорични резултати, наистина разчита на това колко трафик достигате до вашия блог. Можете да изберете да проведете един експеримент седмично или може би един на месец, ако нямате много трафик. Играйте на ухо и вижте как върви първото ви ощипване.

Добре, това е достатъчно от предварителните справки – нека да преминем към тези ощипвания!

1. Увеличете броя на публикациите в блога на вашата първа страница

Звучи доста скучно, нали? Каква възможна разлика ще има това за реализациите или доходите? Е, по отношение на усилията за прилагане на тази настройка спрямо потенциалната полза, всъщност голяма разлика.

На първо място, не забравяйте, че увеличаването или намаляването на броя на публикациите в блога на началната страница е просто, ако блогът ви е първа страница. Това може да направите за около 5 секунди, като навигирате до Настройки> Общи в таблото за управление на WordPress:

Увеличете броя на публикациите в блога на вашата първа страница

Ако използвате конструктор на страници за началната си страница, промяната на броя на блоговете ще зависи от строителя, който използвате. Например, ако използвате темата Total (която включва създателя на визуални страници на WPBakery), ще искате да редактирате броя на публикациите в раздела „Заявка“ за вашата мрежа:

Увеличете броя на публикациите в блога на вашата първа страница със своя Builder

Това е може би най-бързият ощипвам, който някога ще правите. Сега да поговорим за потенциалните ползи.

Има и два начина за аргументи, когато става дума за това колко публикации в блога трябва да имате на първа страница. Някои хора биха казали, че трябва да имате по-голям брой (да речем 10), защото това дава възможност на читателите да разглеждат повече от вашите публикации, без да се налага да кликват върху друга страница. Други твърдят, че по-малкото публикации в блога означава по-малко време за зареждане (а всички знаем колко е важно да ускорите WordPress), което означава по-щастливи посетители. Има огромно количество убедителни данни за архивиране на този втори аргумент.

Както при повечето подобни въпроси, ключът е да се признаят и двете страни на спора и след това да се тестват. Ако имате само 5 публикации в блога на началната си страница, опитайте 10 и обратно. Може би опитайте още повече или по-малко в зависимост от това колко приключенски се чувствате.

Показатели (само за първа страница): степен на отпадане, време на сайта, страници на посещение и средна продължителност на посещението

2. Използвайте ръчни откъси

Това предложение следва директно от предишното и може да облекчи всякакви страхове от времена на зареждане на мамут. Особено, ако ще включите много публикации в блога на началната си страница.

Когато става въпрос за показване на публикации в архивна форма (например на началната ви страница или страница с категория), обикновено има три начина за това:

 1. Показване на цялата публикация
 2. Показване на автоматично определен откъс (например 100 знака)
 3. Показване на ръчно създаден откъс

Аз лично съм фен на вариант три. Това позволява на посетителя да прочете бърз преглед на всеки от публикациите на началната ви страница, без да се налага да задълбавате в пълното съдържание, освен ако не искат. Мисля, че това е идеалният компромис.

Повечето добри теми ви позволяват да добавяте ръчни откъси по един от двата начина.

WordPress Прочетете още таг

Първо можете да добавите етикета „Прочетете повече“ (Alt + Shift + T) в точката на публикацията си, в която искате изваждането да приключи.

WordPress откъс Metabox

Или поставете вашия персонализиран откъс в мета полето “Откъс” на екрана Редактиране на публикация.

Показатели (само за начална / архивна страница): степен на отпадане, време на сайта, страници на посещение и средна продължителност на посещението

3. Направете основната си CTA по-изявена

В случай, че се чудите, CTA означава „Call to Action“ – елемент, който насърчава посетителите да извършат желаното от вас действие. Това може да е да се абонирате за бюлетина си, да закупите информационния си продукт или нещо друго изцяло.

Въпреки че може да имате множество CTAs в блога си (макар да се надяваме, че не са толкова много, че да бъдат преобладаващи), трябва да имате такъв, който е по-важен от останалите. За мнозина това е формулярът за абонамент по имейл. Този „първичен“ CTA трябва да бъде възможно най-виден. Ако не е, ощипнете го така, че да е. Предложенията включват:

 • Това го прави най-цветният елемент на страницата
 • Преместването му над сгъвката (което може да доведе до огромни увеличаването на кликванията)
 • Поставяне в горната част на страничната ви лента
 • Поставянето му над основното ви съдържание
 • Преместването му в изскачащ прозорец

Затова изберете едно от горните (не забравяйте – не повече от едно!) И тествайте резултатите. Може да получите приятна изненада.

Показатели (на всички страници, където се показва CTA): желания резултат от CTA (напр. нов абонат), общ брой посетители на вашия блог и първият, разделен на втория (за да ви даде процент процент на реализация)

4. Добавете видна връзка към основната си „страница с пари“

Вероятно в блога ви има определена страница, която генерира повече приходи (пряко или косвено) от всяка друга. Може да е нещо като страница „Ресурси“. Или може би продукт. Каквото и да е, трябва да го направите лесно достъпен за посетителите си. Тъй като може да няма смисъл да добавяте към основното си меню, можете да добавите видна връзка в страничната лента, долния си колонтитул или е възможно в заглавката (в зависимост от вида на вашия сайт). По този начин вашата връзка ще се появи на най-възможните страници.

Под видни наистина имам предвид графичен. Това не трябва да е просто друга текстова връзка – тя трябва да се откроява по същия начин, както вашите CTA (защото по същество е CTA като всяка друга).

Добър пример за това е лентата за опис, която WPExplorer използва в горната част на страницата:

WPExplorer Main Barlo Callout Bar

Той ясно се откроява в сравнение с други връзки на страницата или менюто.

Метрика: посещения на страница с пари, общ брой посетители на вашия блог и първата, разделена на втората (за да ви даде процент на процента на кликване)

5. Увеличете значението на социалното споделяне

Надявам се, че с най-малък минимум имате плъгин за социално споделяне в блога си. Но всъщност можете да направите много повече, за да насочите социалните си реферали към вашия блог.

Простият факт е, че много хора няма да се вбесяват от споделянето на съдържанието ви, освен ако не го направите наистина просто (и изкушаващо) за тях. Трябва да ги направите, за да си заслужите.

Има различни начини, по които можете да направите това, но ето два лесни.

AddThis Social Plugin

Опитайте плаващи бутони за споделяне. Добър плъгин са бутоните за споделяне на WordPress от AddThis. Лесно е да инсталирате и поддържате над 200 канала за социални медии. Посетителите на вашия сайт ще имат много опции за споделяне с AddThis.

Социален дял в блога

Или включете бутони за споделяне в горната и / или долната част на всеки пост. В зависимост от вашата WordPress тема, тази опция може да бъде вградена. Например, с темата Total WordPress, до която ще отидете Външен вид> Персонализиране> Блог> Единична публикация и използвайте „Елементи на едно разположение“, за да активирате модула Social Share. След това просто го плъзнете и пуснете там, където искате. Независимо дали това е преди представеното изображение или след основното ви съдържание. Освен това тази функция е включена и в Плъгин за JetPack – просто трябва да го активирате Jetpack> Настройки> Споделяне.

Можете да разберете повече за тези тактики в скорошна публикация, която направих при задвижване на трафика към вашия блог от Twitter. Започнете да прилагате тези ощипвания (и всичко останало, което вашето въображение може да ви зарадва) и анализирайте резултатите.

Метрика: брой социални препратки към вашия блог, общо посетители на вашия блог и първата, разделена на втората (т.е. увеличава ли се процентът на социалните посетители на вашия блог в резултат на ощипването ви?)

Драскане на повърхността

В тази публикация представих шепа прости ощипвания, които можете да направите, за да стимулирате блоговите преобразувания. Но факт е, че там има много повече. Например, дори не съм споменат разделителни инструменти за тестване, което може би е най-ефективната форма на настройване, която можете да направите. Оптимизирането на вашия блог трябва да е вечен процес и настройките по-горе трябва да са само началото.

Имайки това предвид, бих искал да знам дали имате някакви свои предложения за внедряване на оправки на вашия сайт, които могат да увеличат реализациите и доходите. Ако е така, моля, споделете с нас в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map