4 прости стъпки за ефективно създаване на съдържание в WordPress

Когато всичко е казано и направено, съдържанието е това, което движи успеха на блога. Не ме разбирайте погрешно – дизайнът и промоцията са неразделни, но без съдържание те не служат на никаква цел. Ето защо повечето потребители на WordPress (разработчици и други подобни) прекарват повече време, създавайки съдържание в WordPress, отколкото всичко друго.


Като такъв, той плаща за ефективен процес за създаване на съдържание в WordPress. Като човек, който блогове за живот – пише всеки ден над 4000 думи за WordPress сайтове – с времето разработих това, което считам за методичен и рационализиран работен процес за създаване на съдържание. В този пост искам да го споделя с вас.

Той е съставен от четири стъпки, които трябва да следвате, за да ги подредите. След като свалите принципите и инсталирате необходимите приставки, трябва да откриете, че процесът ви за създаване на съдържание е много по-бърз и по-ефективен.

Стъпка 1: Почистете работното пространство

Не се притеснявайте – не говоря за вашето физически работно място. За целите на тази публикация, тя може да остане толкова разхвърляна (или чиста!), Колкото е в момента.

Всъщност визирам вашето „виртуално“ работно пространство – т.е. страницата на WordPress „Добавяне на нова публикация“. За много от нас това е бъркотия с недостатъчно използвани функции и неизползвани джаджи. Първото нещо, което трябва да направите, е да разрешите този проблем.

Вероятно вече знаете за функцията „Кухненска мивка” в текстовия редактор на TinyMCE:

Кухненската мивка

… но ако не, уверете се, че сте го активирали сега. Защо екипът за разработка на WordPress би искал да скрие тези ценни функции за форматиране по подразбиране, е извън мен, но ето, че отивате. Вероятно всъщност няма да използвате този текстов редактор в по-голямата си част (повече за това по-късно), но не ви боли да разполагате с опции за редактиране в последния момент и т.н..

Сега нека преминем към тези неизползвани джаджи – каква стойност са за вас? Всичко, което правят, е да претрупва вашата страница и според моя опит една затрупана страница е пречка за ефективното писане. За да се отървете от затруднението, просто кликнете върху раздела „Опции на екрана“ в горната дясна част на страницата и де-изберете всичко, което не ви трябва:

Опции на екрана

Не се притеснявайте – винаги можете да се върнете и да активирате джаджи, които решите, че сте правя трябва. Като такова си струва да бъдете агресивни – може да се изненадате какво можете да направите без.

В блога ми са активирани само следните джаджи по подразбиране:

 • Категории
 • Tags
 • откъс

След това няколко необходими приставки за приставки:

Ако се чувствате наистина ревностни, можете да премахнете трайно джаджи (включително и тези, които не можете да премахнете чрез раздела „Опции на екрана“, като използвате този урок)

Също така ще искате да отделите една минута, за да разбъркате тези джунджурии наоколо, така че те да са лесно достъпни. Сега, не се ли чувства по-добре?

Стъпка 2: Изберете вашия инструмент за писане

Ако все още се борите с текстовия редактор по подразбиране TinyMCE, трябва да знаете, че има далече налични са по-добри опции. Първата (и моят любим любим) е функция по подразбиране в ядрото на WordPress. Говоря за редактора без проблеми (DFE):

The Distraction Free Editor

Минималистично небе

Не мога да разбера колко подобрение има в сравнение със стандартния текстов редактор. Имате много повече недвижими имоти на екрана, с които да играете и се възползвате от – както подсказва името – напълно среда без разсейване. Опитай го; може да се изненадате колко много го предпочитате.

Едно често срещано оплакване относно DFE е, че той липсва много от опциите за форматиране, налични в стандартния текстов редактор. Въпреки това виждам това като възможност да подобрите значително ефективността си, като научите многобройните клавишни комбинации, които ще ви позволят пишете много по-бързо в WordPress.

Сега върху моя предпочитан метод. Ако се чувствате особено приключенски, препоръчвам ви да проверите Markdown. то е изключително интуитивен език за маркиране – като HTML (но далеч по-опростен). Използвайки Markdown, вие избягвате дразнещите бъгове в TinyMCE и DFE и имате пълен контрол върху създаването на съдържание. Забележително е лесно да се научи – може да ви хареса.

В зависимост от вашата платформа препоръката ми е MarkdownPad (PC) или Byword (Mac). В момента използвам Byword, за да напиша тази публикация:

Слово за Mac

След като приключите с писането на публикация в Markdown, просто копирайте съдържанието си (като HTML) и го поставете в редактора на WordPress HTML. Това е всичко, което е необходимо!

Стъпка 3: Оптимизирайте публикациите си за търсачките

В тази публикация няма да се впускам в сложността на оптимизацията за търсачки (SEO) – всъщност покрих тази тема наскоро често срещаните SEO грешки тук. въпреки това, плаща, за да се уверите, че сте подходящо оборудвани, за да увеличите максимално SEO SEO на вашия пост.

Препоръчвам ви да инсталирате следните два приставки:

 1. WordPress SEO от Yoast
 2. Брояч на заглавията на публикациите

Ако сте чели гореспоменатите ми публикации в SEO, тогава ще знаете всичко за първата плъгин – що се отнася до мен, WordPress SEO от Yoast е задължително условие за който и да е Потребител на WordPress. Що се отнася до брояча на заглавия на публикациите, това е проста приставка, която ви позволява бързо да видите колко символа е съставено от заглавието на вашата публикация:

Брояч на заглавията на публикациите

Тъй като Google има тенденция да отсече всяко заглавие на публикацията, което е по-голямо от 65 знака, то е много полезно като референтен инструмент.

Стъпка 4: Създайте контролен списък

След като намалите работния си процес за създаване на публикации, препоръчвам ви да създадете контролен списък, с който да работите. Защото повярвайте ми – ако правите всичко това прав неща, ще ви е необходим списък, за да ги следите.

Ето копие на контролния ми списък:

 1. Изберете заглавие
 2. Проверете конкуренцията на ключовите думи и редактирайте заглавието, ако е необходимо
 3. Статия за проучване и план
 4. Добавете категория и маркери
 5. Попълнете SEO информация (ключова дума за фокусиране, SEO заглавие, мета описание)
 6. Напишете първата чернова
 7. Редактиране и подчертавам ключови фрази
 8. Добавяне на изображение (и) и атрибуция (и)
 9. Проверят
 10. Поставете в WordPress
 11. Извършете анализ на страницата (с приставката за WordPress SEO) и редактирайте статия, ако е необходимо
 12. Добавете откъс
 13. Визуализация и окончателно четене
 14. публикувам

Това е много за запомняне, нали? Хубаво е, че имам контролен списък, който да работи по цялата работа ефикасно. Приложете нещо подобно и ще се изумите колко по-лесно е да публикувате съдържание в WordPress.

Сега отидете да пишете!

Сега знаете всичко аз по отношение на създаването на съдържание в WordPress, така че какво чакате? Време е да приложа моите мерки и да се пропукам!

Бих искал да знам какво мислите за моите методи. Всички коментари, предложения и конструктивни критики са добре дошли!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map