4 най-добри съвета за потребителско изживяване за подобряване на вашия уебсайт WordPress

Когато става въпрос за създаване на популярен (и печеливш) уебсайт, вашият основен фокус трябва да бъде винаги бъдете на потребителското изживяване.


Че Трябва разбира се, и въпреки това толкова много уебмайстори изглежда пренебрегват това, което считам за златното правило за създаване на уебсайт. С най-голямо уважение, ако не поставяте първо своите потребители, вие сте луд.

И това ме води към темата на тази публикация: безбройните начини, по които можете да подобрите потребителското изживяване на вашия уебсайт WordPress. Ще се спра на някои специфични често срещани грешки, допуснати от много уебмастъри (и по-специално потребителите на WordPress) и ще ви покажа какво Трябва правите, за да насърчите хората да се връщат на вашия сайт отново и отново.

Основите

На първо място, нека да поговорим за трите неща, които трябва да получите правилно, за да създадете красиво потребителско изживяване:

 1. Дизайн
 2. ползваемост
 3. съдържание

Ако имате красив външен сайт, който е лесен за навигиране и разполага със страхотно съдържание, вие сте златен. Всичко, което трябва да направите тогава се фокусира върху звездна маркетингова кампания (но това е съвсем друга тема за друг път). Докато изброяването на горните три изисквания е достатъчно просто, изпълнението им на практика е съвсем друга история.

Следните полезни съвети са насочени към дизайн, използваемост и съдържание. Ако не приемате нищо друго от тази публикация, признайте, че фокусът ви трябва винаги бъдете на тези три неща, когато става дума за проектиране, поддържане, оптимизиране и актуализиране на вашия уебсайт WordPress.

Добре – нека се справим с това!

1. Направете дизайна си чист и прост

Лошите уеб дизайнери често са по-ангажирани с създаването на нещо, което е по-скоро, отколкото функционално. Грешката на този подход е дълбока – посетителят почти винаги предпочита функция над формата. Когато проектирате уебсайт, основният въпрос, към който винаги трябва да се връщате, е: „Ще обърка ли сайта ми посетителите?“

Уникалните и интригуващи дизайни могат да спечелят награди, но по своята същност обикновено са кошмар за използваемост. Защо? Защото хората като предвидимост. Те очакват да видят определени елементи на определени места, а когато не го правят, се объркват и разочароват. После си тръгват.

Няма абсолютно нищо лошо в стандартното оформление на блога (заглавие, последвано от основното съдържание и странична лента, последвано от долния колонтитул). И в действителност можете да направите много със стандартните оформления, за да ги направите поразителни. Помислете, че трафикът е един от любимите ми примери:

Мислете за трафика

Дизайн с пълна ширина със смели цветове и красива типография. Чисто и просто, но в същото време поразително и красиво. Той представлява страхотен баланс между форма и функция. Това е точно това, което трябва да търсите.

2. Направете навигацията лесна и очевидна

Навигирането през вашия сайт трябва да бъде абсолютно безпроблемно за крайния потребител. Те трябва да бъдат представени с един или повече навигационни елементи, което улеснява намирането на това, което търсят. Препоръчвам едно или повече от следните:

 • Навигационна лента (практически от съществено значение)
 • Списък с категории във вашата странична лента
 • Поле за търсене в страничната лента
 • Страница с архиви
 • Навигационен

Използвайте мощната функция на персонализирани менюта на WordPress (Външен вид> Менюта във вашата странична лента), за да подреждате и именувате ключови страници, точно както прави Пат при Умен пасивен доход:

Умен пасивен доход

Препоръчвам безплатния плъгин Relevanssi за търсене. Що се отнася до страницата „Архиви“, предлагам да следвате формата, който имам в моя блог, оставяйки работа отзад:

Оставяйки работата зад себе си

Давам на потребителя възможност да разглежда сайта ми по дата, категория и маркер. Разбира се, представянето на опции като това е полезно за крайния потребител само ако категоризирате и маркирате ефективно своето съдържание.

И накрая, галета са чудесен начин посетителите да видят къде се намират на вашия сайт и веднага да намерят своите лагери. Използвам галета в блога си P90X Journal:

P90X Journal

Интегрирането на галетата в сайта ви е лесно – просто използвайте функцията Вътрешни връзки, включена в WordPress SEO от Yoast (любимият ми SEO плъгин от разстояние).

Общата тема, която работи в горните примери, е лекотата на навигацията. Много хора ще напуснат сайт, след като видят само една страница. Вашата работа е да им дадете лесен вариант да продължат да изследват. Ефективната навигация ви помага да направите това.

3. Дайте им място да започнат

Освен ако нямате публикация, която е много вирусна (и дори тогава), най-вероятно ще откриете, че началната ви страница е най-посещаваната страница на вашия сайт. Причината за това е двойна:

 • Това е очевидна входна точка и ще бъде свързана с други сайтове по-често от всяка друга страница.
 • Това е очевидната следваща стъпка за хората да кликнат, когато посетят за първи път вашия сайт който и да е страница.

Следователно можете да увеличите драстично потребителското изживяване, като предоставите на новите посетители помощна ръка по отношение на демонстрирането на това как вашият сайт може да им бъде от полза. Препоръчвам ви да направите това по два начина.

Първият е кутия с функции. Това трябва да бъде показано на видно място в горната част на вашия сайт и да даде на посетителя моментална представа за това, което имате да предложите. Той може също така да служи като форма за високо конвертиране за отказ, подобно на Дерек Холпърн в Социални задействания:

Социални задействания

С добре поставена кутия с функции на място никой посетител няма да бъде объркан относно това, което вашият сайт може да предложи. В сравнение с линейна начална страница, която съдържа само най-новите публикации в блога и подобни елементи, това е огромно подобрение по отношение на потребителското изживяване.

Второто нещо, което бих препоръчал, е страница Start Here. Целта на тази страница е проста – ясно да очертае предимствата на вашия сайт и да даде на хората действия за следващи стъпки, за да напредват. Използвам страница от тук за „Оставяне на работа отзад“:

Оставяйки работата зад началото тук

Подобно на полето за функции, можете да използвате страница Start Here, за да постигнете двоен ефект на ухажване: привлечете хората по-активно с вашия блог и изпратете ги до страниците на вашия сайт, които най-вероятно ще доведат до реализация и / или продажба.

4. Направете вашето съдържание да изглежда добре

Уеб уеб фолк дивата е доста причудлив куп – често ще ценим съдържанието по-високо, когато е направено да изглежда по-добре. Аз лично осъзнах ефекта от това съвсем наскоро, когато стара моя статия беше синдикирана в списание iOS. Излезе от това да изглежда така:

Оставяйки работа зад пост

До това:

Статия в списание

Чувствах се принуден да прочета статията, която бях написал чисто въз основа на това погледнах по-интересно.

Има два начина, по които можете да направите съдържанието си по-привлекателно за потребителя (освен всъщност да пишете по-добро съдържание):

 1. Дизайн, типография и т.н..
 2. Форматирането

WPExplorer е чудесен пример за това как типографията може да се използва за осигуряване на разнообразие и интерес към обикновен текст, с оранжевите си заглавки и лесен за четене шрифт sans serif. Що се отнася до форматирането, това зависи от вас по-късно. Помислете следното:

 • Кратки думи, кратки изречения и кратки абзаци: улесняват читателя.
 • Подглавници: използвайте либерално и ги правите описателни.
 • Смело: подчертайте ключовите пасажи.
 • Курсив: подчертайте определени думи.
 • Изображения: използвайте либерално, за да добавите цвят и разнообразие.
 • Други графични елементи: използвайте списъци, таблици, блокове и всичко друго, което ще добави малко подправка към вашето съдържание.

Създаването на завладяващо съдържание не е само в самото съдържание – а в това как го представяте и правите Изглежда по-завладяващ.

Какво следва?

Ако заложите на горните понятия, тогава ще бъдете на път да създадете добре ангажиран уебсайт. Но въпреки че включих по-горе това, което считам за най-важните съображения за положително потребителско изживяване, има огромен брой неща не покрит.

Имайки това предвид, бих искал да прочета вашите предложения в секцията за коментари по-долу. Какви други мерки според вас трябва да предприемат уебмайсторите, за да създадат възможно най-доброто потребителско изживяване за своите посетители? Кажи ми!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map