3 по-малко известни съвета за управление на изображения в WordPress

по-малко известни съвети за управление на изображението в WordPress
 1. 1. Крайното ръководство за управление на изображения на WordPress
 2. 2. В момента четете: 3 по-малко известни съвета за управление на изображения в WordPress
 3. 3. Грешки в WordPress Image и как да ги поправим

Добре дошли във втория пост в Последно ръководство за управление на изображения в WordPress. Първият пост беше за стартиране на десния крак. Научихме кога да използваме JPG или PNG формат на изображения (макар и с строги примери), както и няколко съвета за правилното качване на стоково изображение.


В днешната публикация ще разгледаме някои от по-техническите аспекти на поддръжката и управлението на изображенията във вашия WordPress сайт.

 • Какво се случва с вашите изображения, когато промените URL адреса на сайта или преместите сървърите?
 • Какво става, ако имате няколко автори на вашия сайт и някои от тях свързват към външни изображения? Как да получите тези изображения, които да бъдат хоствани на вашия сървър?
 • Какво се случва, когато някой ви връща горещи изображения? Btw Какво е гореща връзка?

Това са някои от въпросите, на които ще отговорим в днешната публикация. Както винаги с нашите поредични серии, ние започваме с защо и след това преминаваме към как. Да започваме!.

Съвет №1: Управление на изображения с актуализации на URL адреси на сайта

Това е една от най-често срещаните грешки, които срещаме при потребителите на WordPress.

Кога се променя URL адресът на сайта на WordPress?

Но първо трябва да разберем кога URL адресът на сайта вероятно ще се промени. Следват трите най-често срещани сценария.

1. Преминаване към ново име на домейн

URL адресът на сайта се актуализира при промяна на името на домейна. Например, Moz преди беше известен като SEOMoz. С новата си марка те трябваше да актуализират всички съществуващи URL адреси на изображения, PDF файлове, партньорски връзки и т.н. от seomoz.com до moz.com

2. Промяна на инсталационната директория на WordPress

URL адресът на сайта също се променя, когато промените местоположение на вашата WordPress инсталация. Всъщност това е един от най-често срещаните случаи.

WordPress се инсталира в нова директория по подразбиране, наречена блог. Много от потребителите на WordPress за първи път несъзнателно завършват инсталирането на WordPress в example.com/blog.

Само за да разберат по-късно, че искат да преместят WordPress в основния домейн, т.е.. example.com. (Ако сте компания за продукти или услуги, която включва маркетинг на съдържание в по-късните етапи, ще се свържете.)

След като WordPress бъде преместен в основната директория, URL адресът на сайта се променя от example.com/blog просто example.com. Всяко изображение, PDF (или всеки медиен файл за този въпрос) ще изглежда така:

 • СТАР: example.com/blog/ebook.pdf
 • НОВО: example.com/ebook.pdf

3. Преминаване между Staging и Production (Live) сървъри

Това е разпространено в блогове с висок трафик или уебсайтове за електронна търговия, където всяка грешка води до спад в реализациите. Миграцията към и от стадиращ сървър може да бъде много проста, ако използвате управляван хост, като WPEngine или Flywheel. (Btw, ние от WPExplorer използваме WPEngine през трите години подред и никога не сме се сблъсквали с прекъсване!)

Проблемът възниква, когато някой качи изображение или връзки към някоя публикация, използвайки URL адреса на сървъра за сценарий Когато прехвърляте сайта си обратно на сървъра на живо, връзките на поетапните се използват за изображенията, качени в средата на сценичния сървър. Следователно това в идеалния случай трябва да се избягва. Ако в случай, че смятате, че някой от вашия екип би могъл да е качил съдържание в сценичната среда, можете да приложите поправката, която предстои да споделим по-долу.

В подобна бележка някои от вас може да поставят под въпрос – Е, каква е вредата от използването на връзки от сценичния сървър? Няма ли да спести честотна лента от текущия / на живо сайта?

Не грешите, че мислите така. Но в действителност това рядко се случва. Ето защо:

 1. Етапният сървър обикновено работи с по-ниски ресурси. Ще правите компромиси със скоростта на сайта, което би повлияло негативно на потребителското изживяване.
 2. В много случаи коренната връзка на сценичния / тестващия сървър продължава да се променя – което може да доведе до тона прекъснати връзки. Представете си урок с 3000 думи с разбити екрани навсякъде. Как би се почувствал това?
 3. Това също ще се отрази негативно на вашия SEO SEO. Не забравяйте, че търсенето на изображения в Google е все още източник на органичен трафик. Ако изображението не принадлежи на вашия домейн – ще загубите от безплатен органичен трафик и SEO точки!

Какво се опитваме да разрешим?

Сега, когато знаем кога URL адрес на сайта на WordPress е променен, нека видим пример къде има потенциално място за грешка. Връзките, които са генерирани автоматично (като партньорски връзки), не срещат проблем. Връзките, които са поставени ръчно в публикации и страници (като вътрешни връзки, връзки към изображения и т.н.), трябва да бъдат актуализирани ръчно.

Всички използваме изображения в нашите публикации и страници. Типичен пример за връзка към изображение е:

HTTP: //mywpsite.tld/wp-content/uploads/year/month/image-name.png

Когато URL адресът на вашия сайт WordPress се промени, връзките към източниците на всички изображения Трябва също се променя на:

HTTP: //newwordpressdomain.tld/wp-content/year/month/image-name.png

Не само изображенията, всички връзки (включително междинни връзки, медийни файлове, PDF файлове и т.н.) трябва да бъдат актуализирани.

Добре, изглежда, че обсъдихме проблема задълбочено. Сега нека разгледаме как да коригираме проблема веднъж завинаги. Както винаги, ние имаме приставка за WordPress за спасяване!

Velvet Blues Update URL адреси

 • Първо, изтеглете и инсталирайте Velvet Blues Update URL адреси
 • След активиране, преминете към Инструменти за табло за WordPress> Актуализиране на URL адреси страница за конфигуриране на настройките на приставките.

Подмяна на URL адрес в WordPress – любезното съдействие на приставката за актуализиране на Velvet Blues URL адреси

Спомнете си как използвахме Намерете и заменете функция Microsoft Word? Е, това е по същество това, което прави приставката! То находки старите URL адреси в страницата или съдържанието на публикацията и заменя то с новите URL адреси. По този начин връзките към изображения се актуализират във всичките ви публикации.

Освен това можете да разширите функционалността на приставката, за да намерите / замените URL адреси в линкове към сайта, откъси, прикачени файлове, персонализирани полета и мета кутии.

Следват няколко примера за стари URL адреси на вашия сайт:

 • Ако се движите от стационарен сървър, старият URL адрес ще е нещо като: hostname.com
 • Ако променяте / актуализирате името на домейна, просто използвайте новото си име.
 • Ако сте използвали „https“ като протокол, заменете „http“ с „https“.

В нашия пример сме заменили стария URL адрес от http://seomoz.com да се https://moz.com. След като въведете стария и новия URL адрес, просто кликнете върху Актуализирайте URL адреси СЕГА. Приставката ще сканира всичко вашите публикации и страници и прилагайте нейната магия за намиране и замяна. Всички ваши URL адреси ще бъдат актуализирани до Нов URL адрес стойност

Слово на внимание: Сканирането и подмяната на множество публикации и страници може да бъде ресурсно интензивно, особено ако вашият WordPress блог има стотици публикации. Ако сте избрали всички опции за сканиране (връзки към сайта, откъси и т.н.), използването на ресурса ще се увеличи значително. За много актуализации на URL адреси за целия сайт може да доведе до временно спиране на вашия хостинг акаунт поради прекомерна употреба на ресурси. Този проблем ще бъде най-разпространен при доставчиците на споделен хостинг. Ето защо бих препоръчал малко предпазливост, когато стартирате приставката.

Съвет №2: Импортиране на външни изображения в WordPress

Външните изображения са тези, които не са хоствани на вашия сървър. В този урок ще научим как бързо и ефективно да импортирате всички външни изображения към вашия собствен WordPress сайт.

За по-голяма яснота нека приемем, че използваме изображенията с подходящи лицензи (иначе бихме могли да стигнем до съвсем друг дебат!).

За бързо резюме, ето две причини, поради които не трябва да използваме външни изображения в нашия WordPress сайт:

 • Те консумират честотната лента на други хора, което не е наистина справедливо.
 • Нараненият ни имидж SEO резултати.

Нека разгледаме следната публикация. Доста е трудно да се разбере дали публикацията използва или не външно изображение с помощта на Visual Editor.

WordPress Visual Editor

Освен ако, разбира се, не се преместим на Изглед на текст на редактора на WordPress.

Текстов изглед на редактора на WordPress, разкриващ изходния HTML код на съдържанието на публикацията.

Виждаме, че това изображение всъщност се хоства на imgur.com – популярен уебсайт за хостинг на изображения. За да коригираме това, трябва да:

 • Изтеглете изображението
 • Качете го в WordPress
 • Актуализирайте връзката в публикацията

Можете ли да си представите повтаряне на всички тези стъпки за всяко и всяко изображение за всички публикации? Само намирането на всички външни изображения ще отнеме дни! Така че трябва да има решение, нали? Или аз извеждам това, само за да ви разочаровам?

Разбира се, че не! Има решение. И както винаги, това е страхотно безплатен приставка за WordPress.

Как да импортирате външни изображения в WordPress

Едно от първите неща, които харесвам в този плъгин, е самото му име. Това е ясно, ясно и точно. За начало изтеглете и инсталирайте Импортиране на външни изображения плъгин. Активирайте приставката и преминете към Табло за управление на WordPress> Медия> Импортиране на изображения

Трябва да видите опционен панел като този:

Импортиране на опции за плъгини на WordPress за външни изображения

Ако забележите в долния десен ъгъл, ще видите, че приставката вече е идентифицирала публикациите, съдържащи външни изображения.

В нашия пример ние изпълнихме този плъгин в поетапна среда, поради което имаме само един пост, с един външен образ.

Всичко, което трябва да направите сега, е да кликнете върху Импортирайте изображения сега за да започне процеса. След завършване трябва да видите подобно съобщение за потвърждение на общите импортирани изображения.

По желание можете също да изберете да изключите изображения въз основа на името на домейна. Това е полезно, ако имате специални връзки за изтегляне на изображения (от платени външни сайтове за хостинг на изображения, като Photobucket), които не искате да замествате.

След като импортирането на изображение завърши, ако проверим медийната галерия, ще видим всички импортирани изображения.

Изображенията се импортират автоматично и се съхраняват в медийната библиотека на WordPress.

Добре, така че изображенията да бъдат импортирани в медийната галерия на WordPress. Какво ще кажете за съдържанието на публикацията? Все още ли сочат към стария URL адрес на изображението? Абсолютно не!

Приставката също замества връзката на файла с изображения с новия URL адрес, т.е. връзката на вашия домейн!

След импортирането връзките към изображения също се актуализират.

Въздействие върху производителността: Подобно на проблемите с консумацията на ресурси, които обсъждахме в приставката за актуализиране на URL адреси, при импортирането на външни изображения в WordPress също се изразходва справедливият дял на ресурсите на сървъра. За щастие, разработчикът е поставил мерки за контрол на използването на сървъра. Плъгинът сканира максимум 50 публикации на обаждане (т.е. когато посетите или опреснете страницата за настройки на приставката). Освен това ограничава максималния брой изображения до 20 на всяко повикване за импортиране.

Съвет №3: Как да се предотврати гореща връзка на изображение в WordPress

Казано по-просто, горещата връзка означава да се разхождате из града по резервация на някой друг Uber. Помисли за това. Резервирате Uber за пътуването си и непознат по някакъв начин успява да открадне вашата резервация и да я използва по желание. Вие плащате за техните вози. А сега си представете дали някой бихте могли просто да си направите резервация в Uber – използвайте го, колкото искат – докога искат – и не можете да направите нищо по дяволите.

добре, образна връзка е донякъде подобен. Хората вземат вашите изображения и го използват на сайта си. Те печелят слава и вие в крайна сметка плащате сметките им. И няма какво да направите за това.

Дръжте се! Последният ред в не е вярно. Вие мога направи нещо по въпроса. В крайна сметка това е WordPress! Вероятно си мислите „Ах Сурав ще въведе друга плъгина“. Bazzinga! Не съм.

1. Конфигурирайте вашия уеб сървър за предотвратяване на горещи връзки (Apache или NGINX)

Вашият уеб сървър е достатъчен, за да попречи на други хора да ви връщат горещи изображения. Двата най-разпространени уеб сървъра са Apache и NIGNX. Ако използвате Apache като свой уеб сървър, тогава можете да предотвратите гореща връзка на изображението в WordPress, като добавите няколко реда код във вашия .htaccess файл. Още през 2013 г. написах кратък урок за това – той е приложим и днес.

Ако обаче използвате NGINX като вашия wes сървър, след това добавете следния фрагмент на код във вашия конфигурационен файл на NGINX.

местоположение ~. (gif | png | jpe? g) $ {
valid_referers няма блокирани .yourwebsite.com;
ако ($ invalid_referer) {
връщане 403;
}
}

Заменете yourwebsite.com с вашето действително име на домейн.

С две думи, този кодов фрагмент предотвратява връзката на GIF, PNG и JPG / JPEG файлове. Тези файлове ще бъдат достъпни само от вашия домейн и никой друг. В случай, че някой се опита да препрати към тези 3 файлови формата, ще получи грешка 403.

Ето бързо обяснение по реда на откъсания код.

 1. Ред 1 определя форматите на изображенията. Можете да добавите и видео формати като mp4.
 2. Ред 2 казва на NGINX, че исканията от вашия домейн трябва да бъдат разрешени. Ако някой друг домейн го поиска, блокирайте заявката.
 3. Ред 3 казва на NGINX какво да прави, ако заявката е от забранен домейн
 4. Ред 4 казва на NGINX да хвърли HTTP 403 Забранена грешка, ако условието в ред №3 е изпълнено.
 5. Редове 5 и 6 затварят правилно кода, така че той да се изпълнява!

По същия начин, ако искате да предотвратите гореща връзка на цяла директория, има и кодов фрагмент за това.

местоположение / качване / {
valid_referers няма блокирани .yourwebsite.com;
ако ($ invalid_referer) {
връщане 403;
}
}

Заменете / качете / с директорията, която искате да предотвратите гореща връзка. В нашия пример сме избрали WordPress по подразбиране качени директория. Ако сте като повечето от нас, вие ще качите всички свои изображения, PDF файлове и други медийни файлове, използвайки по подразбиране качител на WordPress, което от своя страна би поставило файловете в / uploads / папката. По този начин, защитавайки главната папка, ние предотвратяваме връзката на всички и всички качвания.

2. Използвайте CDN за предотвратяване на обратна връзка в WordPress

Изненадани ли сте? Такава бях и аз, когато за първи път прочетох за това. Всички сме чували за CloudFlare като един от най-добрите безплатни CDN там. Знаете ли, че предлагат и безплатна защита от гореща връзка?

За да активирате защита от гореща връзка, просто преминете към таблото за управление на вашия акаунт в CloudFlare, последвано от Scrape Shield. Превключете бутона на ВКЛЮЧЕНО и сте готови.

Ако използвате Cloudflare, можете лесно активирайте защита от гореща връзка под Scrape Shield във вашия акаунт. Тъй като Cloudflare е напълно прокси услуга, няма нужда да се притеснявате дали да активирате защита с гореща връзка на вашия първоначален сървър.

Ако използвате услуга на премиум CDN като StackPath CDN или KeyCDN, всичко, което трябва да направите, е да създадете подходящи правила за зоните на референтите и да ги приложите. KeyCDN има a прекрасен урок по този въпрос си струва да го прочетете.

3. Използвайте Plugin: Всичко в едно WP Plugin за сигурност и защитна стена

Ако предпочитате да не се смесвате с .htaccess код и желаете да има плъгин, който да се грижи за бизнеса – е, имате късмет.

Вижте Всичко в едно WP сигурност и защитна стена плъгин. С над половин милион активни инсталации, този плъгин има множество основни функции за защита на WordPress.

Ето какво трябва да направите, за да активирате функцията за предотвратяване на връзки към образа.

Как да се предотврати гореща връзка на изображението в WordPress, използвайки приставката за сигурност „Всичко в едно“

 • Изтеглете и инсталирайте плъгин.
 • Активирайте го и преминете към Табло за управление на WordPress> WP сигурност> защитна стена и кликнете върху Предотвратяване на горещи връзки
 • Поставете отметка в малкия отметка в долната част и кликнете върху Запазване на настройките.

И това е. Горещата връзка на изображението отсега е предотвратена.

заключение

За да приключим този пост, нека бързо да преминем през това, което научихме досега.

 1. Как да актуализирате, по-скоро заменете старите URL адреси с новите. Решението е изискан плъгин, наречен Velvet Blues Update URL адреси.
 2. След това научихме как да импортирате външни изображения в WordPress. Много колеги блогъри са правили това поне веднъж в живота си! Отново решението беше в плъгин, наречен Импортиране на външни изображения.
 3. И двата плъгина, споменати в горните два сценария, имат влияние върху производителността. Ще трябва да стартираме тези плъгини с повишено внимание.
 4. Накрая разгледахме какво представлява гореща връзка и видяхме два начина да я предотвратим. Единият беше чрез добавяне на няколко реда код към .htaccess плъгин, а вторият – чрез използване на a плъгин за сигурност.

Въпрос – какви са вашите мисли за тези съвети? Намерихте нещо полезно? Имате ли нещо по-добро да предложите? Също така как харесвате поредицата досега? Уведомете ни в коментарите по-долу и следете за следващата част от поредицата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map