25+ общи грешки в WordPress, които трябва да се избягват

Като куратор на съдържание, една от най-големите и смущаващи) грешки, която направих през 2014 г., е да повторете известните грешки когато дойде WordPress и блоговете като цяло. Всяка Нова година изисква нови резолюции. Някои (опитват се) да отслабнат – „Ще тежа 130 килограма до края на тази година“, някои правят авантюристични планове – „Определено ще скачам с парашут през март“, докато някои решават най-накрая да завържат възела – „Време е да го етернализираме“! Не че сме месец тази година, нека всички добавим резолюция към списъка – „Грешки в WordPress никога да не се повтарят през 2015 г. (или годините напред)“.


Допринасям за WPExplorer вече повече от година и бих искал да започна тази година с чисто нова публикация, която се занимава с най-често срещаните грешки в WordPress. Започваме с разглеждане на 5 решаващи фактора, които се занимават със стартирането на WordPress сайт и преминаваме към препоръки, които ще дадат плод в дългосрочен план. Тези добре познати точки могат лесно да бъдат класифицирани в категорията „там, направено“, но не забравяйте да не ги повтаряте, както аз. Не забравяйте, че дори тренираното око понякога се изморява.

Contents

Грешки и решения на WordPress

Ще намерите много статии онлайн, адресиращи подобни проблеми, които възнамерявам да обсъдя в следващите публикации. Но открих един аспект, който липсваше на повечето от тях – an в дълбочина обяснение. Защо? Защо не? Какви са последствията? Някакви решения? Алтернативи? Примери?

Това са въпросите, които си задавах, когато четох тези статии. Възнамерявам да обсъдя всеки един от често срещаните въпроси, на дължина, за да можете да разбирате добре темата.

Всички точки, обсъждани в тази публикация, идват от опит, експерименти и, разбира се, поуки от предишни грешки. Опитах се да представя възможно най-много примери, така че да придобиете практически опит и да свържете прочетеното с реалните сценарии. Призовавам ви да запазите тази статия в офлайн четец като Instapaper или Pocket и да я прочетете в свободното си време. Затова просто седнете, отпуснете се и се насладете на статията.

1. Не се прави резервно копие

Случвало ли ви се е да мислите – Ей това е нов сайт, аз почти нямам съдържание. Позволете ми да се тревожа за резервното копие по-късно. Скъпи приятелю, да ти кажа, че е един от решаващ грешки, които можете да направите в кариерата си в WordPress. Това може да ви струва малко пари, a много на пари или в най-лошите случаи, всичко. Имаше смразяващи гръбначния стълб истории на онлайн предприемачи (блогъри, куратори на съдържание и др.), Които са загубили хиляди долара, само защото отложиха резервното копие.

Планиране и осигуряването на архивиране е една от основните отговорности на уеб администратора от всяка дисциплина. Когато става въпрос за WordPress, мястото за грешка е ограничено за чирак. Но след като стигнете до техническата страна на нещата, като промяна на тема или конфигуриране на разширен плъгин, можете:

 • Унищожете вида на сайта
 • Врати за сигурност в пристанището
 • Ражда бял екран на смъртта

Невъзстановими инциденти са доста често срещани и не можете да бъдете прави през цялото време. По този начин, резервно копие е необходима предпазна мярка. Ако сте от онези хора, които смятат, че WordPress автоматично създава резервно копие на вашите данни – грешите. Прочетете повече за често срещаните митове за архивиране в WordPress в моята статия – 10 WordPress резервни приказки, които могат да убият вашия сайт.

Решение:

Има много безплатни и премиум резервни приставки за архивиране на WordPress, всеки с различни функции. Ако планирате да имате редица сайтове на WordPress, VaultPress е вашият най-добър избор. Той е проектиран и поддържан от Automattic (компанията зад любимия ни CMS) и се доверява на милиони потребители. Някои от нашите любими приставки за архивиране на WordPress включват:

 1. VaultPress (Премия)
 2. BackupBuddy от iThemes (премиум)
 3. BackWPUp (Безплатно)

2. Тестване на нови продукти на сайт на живо

Тестване на сайт на живо

Много хора повтарят това привидно безобидна, но все пак опустошителна грешка. Да предположим, че имате жив сайт на WordPress и искате да инсталирате резервен плъгин – да речем BackWPUp, след като прочетох последната ми точка (да!). Но решавате да инсталирате приставката директно на сайта на живо – само за да спестите допълнителните усилия.

Какво става, ако нещо се обърка и трябва да поставите сайта си офлайн за няколко часа, за да отстраните новите, безпрецедентни щети? Да видим някои от нещата, които ще загубите:

 1. Органичен трафик от търсачките
 2. Директен трафик на реферали
 3. Партньорски доход
 4. Кликвания върху рекламата
 5. Преобразувания и продажби
 6. Избиране по имейл
 7. Загубите класацията на търсачката си – когато Google пренасочи търсещия към вашия сайт и установи, че е офлайн, автоматично губите SEO точки

С други думи, ще загубите трафик и пари!

Решение:

Ако се занимавате с тестване на нови теми и плъгини на вашия WordPress сайт, бих препоръчал да използвате експериментално копие на вашия сайт на живо. Най-добрият пример ще бъде зона за постановка в WPEngine. Той просто копира a най-скорошен копие на вашия WordPress сайт като друга инсталация, за да експериментирате. Ако счупите нещо, можете просто да възстановите от последната работеща резервна копие.

Ако хостът ви няма достъп до зона за поставяне (поради което винаги препоръчваме да използвате страхотна среда за хостинг на WordPress), предлагам да настроите своя собствена зона за поставяне (ръководството излиза). Експериментирайте с нови продукти и услуги на вашата експериментална настройка. След като новото допълнение е правилно конфигурирано на вашия сайт, просто го обединете с вашия сайт на живо.

3. Не обезопасяване на архива ви в WordPress

Осигуряване на архивирането на вашия уебсайт

Или както обичам да го наричам: Архивирайте резервното си копие.

Да, така е. Взимането на пълна резервна копие и съхраняването й на твърдия диск на компютъра е толкова добро, колкото и правенето на резервна копие на драскано DVD. Най-надеждният начин е да качите резервната си копие в облака – и ние имаме много (безплатни) опции за избор – Dropbox, Box, SkyDrive и др. Препоръчваме безплатното BackWPUp плъгин или VaultPress – и двете автоматично качва резервната си копие в облака.

4. Не се използват Permalinks

Не се използват препратки

Постоянните връзки не са нищо друго освен начина на структуриране на URL адреса на вашия сайт. По подразбиране WordPress използва следната постоянна връзка:

www.wpexplorer.com/?p=

Нека си спомним, че тази структура ще винаги работа, независимо от добавянето на нови структури за постоянна връзка. Препоръчва се да използвате удобна за потребителя структура на URL – тази, която съдържа ключови думи. Това ще посетителите ви запомнят по-добре URL адреса и ще подобрят класирането на търсачките. Обмислете моята статия за преглед на MaxCDN. И двата по-долу URL адреса работят, но вторият е по-запомнящ се и работи добре за търсачките.

 1. https://www.wpexplorer.com/?p=30951
 2. https://www.wpexplorer.com/maxcdn-review-best-cdn-wordpress/

Решение:

Ние от WPExplorer използваме и препоръчваме използването на Име на публикацията перманентна структура.

 • За да промените постоянни връзки през администраторската област на WordPress, вашият .htaccess файл трябва да бъде писане.
 • Да го направя, WordPress официално препоръчва че промените разрешението на файла .htaccess на 644.
 • Ако нямате разрешение да актуализирате .htaccess през администраторската област, WordPress ще ви даде кода за избраната ви структура с постоянна връзка, така че да актуализирате .htaccess файла ръчно. След това можете ръчно да актуализирате .htaccess файла чрез мениджъра на файлове на вашия хостинг акаунт или с помощта на клиент на File Transfer Protocol (FTP).

5. Използване на евтин уеб хостинг

Евтин уеб хостинг Pitfall

Повечето хора препоръчват да използвате споделен хост, когато започнете с вашия WordPress сайт. В миналото сме използвали BlueHost и силно го препоръчвам. Въпреки че струва около $ 5 на месец, някои хора се опитват да търсят нови хостинг компании, които са виждали в различни хостинг форуми. Причината е – те са евтини. (Някои дори предлагат хостинг пакети за $ 1 на месец!).

Проблемът с евтините уеб хостинг компании

Получаваш това, за което плащаш. Евтините хостинг компании обикновено заливат сървърите си с един твърде много клиентски акаунти. Един скок на трафика (или DDoS атака) и целият клъстер (включително всички уебсайтове в този клъстер) е свален! Такива хостинг компании имат и много ниска граница на толеранс при използване на ресурси.

Изтеглете сродни публикации за WordPress

Класически пример е Свързани публикации Plugin за WordPress. Свързани публикации пита базата данни на WordPress, за да разбере публикациите, които са свързани с определена публикация (да кажем XYZ), като използва параметри за търсене като тагове и категории. След това получените публикации се показват под текущата публикация (XYZ). Тази техника служи като отлично средство за подобряване на ангажираността на потребителите и намаляване на степента на отпадане на вашия WordPress сайт.

В задния период, процесът на търсене на YARPP изисква значителни запитвания към базата данни на WordPress, която се увеличава с броя публикации, маркери и категории във вашия WordPress сайт. Повече заявки = по-голямо натоварване на сървъра = по-бавен сайт.

Проблемът е, че това прекаляване се случва автоматично и не можете да ограничите количеството на сървърния ресурс, който плъгинът може да използва. (Би било страхотно, ако можехте). Но ти си отговорен за ресурсите, които използвате. След като надхвърлите определен лимит, мониторът на сървърните ресурси регистрира прекомерна употреба / злоупотреба с ресурси срещу вашия акаунт. Повторете това няколко пъти и акаунтът ви автоматично се спира.

Ето защо, винаги трябва да посетите препоръчани уеб хостинг компании и когато дойде времето, преминете към по-мощно решение като VPS или още по-добре, управляван хостинг на WordPress.

6. Инсталиране на твърде много приставки

мрежов център

В последната ни статия говорихме за това как YARRP плъгинът може да предизвика прекомерно използване на ресурсите на сървъра, което може да доведе до спиране на вашия споделен хостинг акаунт. Подобен проблем възниква, когато инсталирате и активирате много ненужни плъгини – такива, които рядко използвате.

Важно е да се осъзнае разликата между инсталиран плъгин и ан активиран плъгин. Всички плъгини имат две състояния – активиран и деактивиран.

 • По подразбиране, когато инсталирате плъгин (независимо от начина на инсталиране – FTP качване или чрез мениджъра на приставки), приставката остава деактивирана. Трябва да активирате ръчно приставката, за да работи.
 • Второто състояние е активно състояние, където плъгинът е активен и функционира във вашия WordPress сайт

Нежеланите ефекти започват да възникват, когато имате множество активни приставки. Два основни проблема могат да възникнат:

 1. Конфликти между приставки и теми – Даден плъгин (или тема) може да не работи поради някакво ограничение, наложено от друга плъгин (или тема). Нека ви запозная с концепция за програмиране, наречена взаимно изключване. Един плъгин (или тема) може да задържи определен ресурс (за неопределено време) и да не позволи други хора да го използват. Ако друга приставка иска да получи достъп до ресурса, тя не може – защото преди това е блокирана. По този начин новата приставка няма да работи.
 2. Buggy плъгини – Има много плъгини, достъпни в хранилището на WordPress. Всеки може да допринесе за това – начинаещ програмист или експерт с десетилетия опит в програмирането. Разликата се крие в качество на кода където последният безспорно би превъзхождал. Затова трябва да избягваме плъгини с нисък брой на изтеглянията. Дори и да го направим, не забравяйте да се тествате в експериментална настройка

Решение:

 • Придържайте се към известни и популярни теми и плъгини
 • Използвай длъжен брой плъгини (опитайте се да я поддържате възможно най-ниска)
 • Деактивирайте неизползваните приставки
 • Избягвайте да изтегляте приставки, които не са достъпни в хранилището на WordPress
 • Проверете за съвместимост на плъгини с текущата ви версия на WordPress
 • Извършете пълно резервно копие, преди да инсталирате плъгин с основна функционалност
 • Опитайте се да създадете експериментална настройка на вашия WordPress сайт и инсталирайте приставки в него

Някои от вас могат да попитат – Добре ли е да инсталираме толкова много плъгини, колкото искаме, и да активираме тези, които са крайно необходими? Отговорът на това отличен въпрос би бил – за ваша изненада – не! Ето защо:

Определени плъгини, например – WordPress SEO плъгин от Yoast, изискват определено количество счетоводство. Различните SEO параметри, персонализирани настройки и т.н. Цялата тази информация се съхранява във вашата база данни на WordPress.

Повечето плъгини създават нови полеви записи във вашата база данни на WordPress в момента, в който ги активирате. Когато инсталирате твърде много от тези плъгини, той излишно размазва размера на базата данни. По-късно, дори и да деактивирате приставката – новосъздадените полета в базата данни на WordPress ще продължат да съществуват. Затова просто не забравяйте да обмислите кои плъгини активирате.

7. Чести промени в темата

шиене-фон-Оксана-Ковач

Темите са облекло към сайта на WordPress. Някои богати на функции теми като темата Total WordPress могат да бъдат използвани в хиляди различни проекти – всеки с уникално оформление. Чистата, добре организирана тема ще направи чудеса за вашия процент на реализация.

Честа практика е сред начинаещите блогъри (или собственици на сайтове) да продължават да прескачат от една тема в друга. Що се отнася до WordPress, изкушението е просто твърде много! Имате хиляди красиво изработени Безплатно теми – на една ръка разстояние!

Естествено, новите потребители на WordPress няма да бъдат доволни от темата, която са инсталирали и ще са склонни да превключват теми – в търсене на идеалната. Спомням си броя теми, които превключих, докато конструирах първия си блог – 27!

Ето един съвет, който бих искал да използвам:

Няма такова нещо като съвършен тема!

Сега нека разгледаме частта „защо“.

Техническата част

персонализирайте WP тема

Подобно на плъгините, някои теми, богати на функции, включват допълнителни свойства като персонализирани настройки, гласове, оценки и др. Съхраняването на тези настройки ще изисква създаването на нови таблици или полета във вашата база данни WordPress. Подобно на случая с плъгини, когато инсталирате твърде много теми, същият ефект се пренася напред. В крайна сметка имате затрупана база данни с увеличено време за отговор на заявките.

Психологическият аспект

shutterstock_186351248

Когато някой посети вашия сайт, изображението се регистрира автоматично в съзнанието му. Ако качеството на съдържанието и дизайнът е добър, печелите една точка в съзнанието на посетителя. Когато същият човек отново посети вашия сайт (по друго време и види същия дизайн), паметта му ще бъде освежена. След това ще сте вкарали две репутация сочи в съзнанието му. Така установявате репутацията на вашия сайт.

Сега помислете за алтернативата. Да предположим, че сте продължили да променяте темата си. Ако посетителят види съвсем различен дизайн при второто си посещение, паметта му не се освежава. Предишното ви впечатление се губи и се създава ново впечатление. Всички натрупани по-рано точки на импресия са изгубени.

Факторът на марката

shutterstock_140282785

И накрая, има аспект на брандиране. Всеки сайт или бизнес трябва да се стреми да установи своята марка. След като установите име на марката на вашата компания, няма ограничение за вашия успех. Вземете например елегантни теми. Техният Monarchsocial плъгин получи огромен отговор от онлайн общността – още от деня на неговото стартиране. Трябва да се опитаме да запазим единна тема, свързана с нашия сайт / марка.

8. Инсталиране на WordPress в подпапка, наречена „wordpress“

wordpress папка

Много инсталатори за автоматично инсталиране на WordPress като Softaculous инсталират WordPress по всякакъв начин, който предпочитате. Някои хора мислят: „Тъй като инсталирам WordPress, трябва да го инсталирам в подходяща (с име) папка“ Не! Това не е правилно!

Ако възнамерявате да стартирате вашия сайт, използвайки само един CMS (WordPress), тогава винаги трябва да го инсталирате в основната директория – т.е. без да използвате подпапка. Помислете за това, изглежда www.wpexplorer.com път по-професионален от www.wpexplorer.com/wordpress

Единственият път, когато създавате различна папка за нова инсталация на WordPress, е когато използвате различен CMS за вашето бизнес портфолио и WordPress за блога. Дори и в този случай папка с име „блог“ звучи много по-добре от „wordpress“.

9. Използване на „администратор“ като потребителско име

администраторска парола

По време на инсталирането на WordPress потребителското име по подразбиране е администратор. Вие трябва да гарантира че използвате друго потребителско име. Оставянето на потребителското име по подразбиране на „администратор“ е сериозна вратичка за сигурност на WordPress, като се вземе предвид неотдавнашната атака на груба сила над над половината сайтове на WordPress.

Когато имате „администратор“ като потребителско име, той дава на хакерите безплатен пропуск. Половината им работа (т.е. предполагат правилното потребителско име) е свършена. Всичко, което трябва да направят, е да използват серия от брутални атаки, за да познаят паролата си. След като го направят, те проникват във вашия сайт, открадват имейл адреса на клиента, регистрационни файлове за плащане и по принцип унищожават това, което сте създали толкова дълго време. Ако вече имате администратор като потребителско име – не се притеснявайте, направих урок специално за тази цел – Как да изтриете потребителското име на WordPress „администратор“.

10. Използване на слаби пароли

LastPass

Това може да изглежда като глупава точка. Но на практика хората все още използват много уязвими пароли. Ако бяха използвали силни пароли, тогава Twitter нямаше да публикува списък от 370 забранени пароли. Силната парола трябва винаги да съдържа тези три знака в тях:

 1. Главна буква
 2. Малки букви
 3. численост
 4. Специални символи

Разбирам го – то е непрактично да си спомням тези луди пароли като 6efH & 9sD2! LP. Като решение можем да използваме безплатен онлайн инструмент за управление на пароли като LastPass, който има разширения за почти всички уеб браузъри, мобилни операционни системи и самостоятелно приложение за Mac. Принципът е прост – съхранявате всичките си сложни пароли в този инструмент и трябва да запомните само един парола за достъп до нея.

11. Игнориране на актуализациите на WordPress

WordPress актуализации

От изключително значение е да актуализирате уебсайта си WordPress веднага щом станат достъпни. Ето защо:

 • Всеки ден нови грешки, уязвимости и съвети за подобряване на производителността се откриват и докладват от глобална общност от разработчици. Тези предложения се преглеждат и включват в бъдещо издание на WordPress.
 • Ако уязвимостта е достатъчно сървърна, тогава непосредствен актуализацията се освобождава.
 • С всяка основна версия на WordPress се въвеждат и вълнуващи нови функции като страхотния редактор на изображения на WordPress (който между другото ви позволява да изрязвате и преоразмерявате изображения в движение).

Какво се случва, ако не актуализирам WordPress?

 • Пренебрегването на актуализациите на WordPress означава не изправителен известни или идентифицирани вратички за сигурност Това не прави нищо друго, освен улеснява работата на хакера. Какво се случва след това? Разберете в следващото заглавие!
 • Пропускате да заредите нови функции и актуализации за подобряване на производителността.

Последствия от хакерски уебсайт:

Нека разгледаме няколко последствия от хаквания уебсайт на WordPress:

 • Вашият имейл списък (един от най-важните активи на който и да е уебсайт) е откраднат и бомбардиран със спам. За да стане по-лошо, този имейл списък може да се продава и на други купувачи на „черен пазар“.
 • Вашият сайт може също да бъде заразен със злонамерен софтуер. Това от своя страна ще зарази някой който посещава вашия сайт. Най-лошото е, когато не знаете, че сайтът ви е взломен – това причинява максимални щети, тъй като ви носи илюзия за безопасност.
 • Ефектът от хаквания сайт е най-пагубен, когато управлявате членски сайт. Хора които заплащане за да видите съдържанието на вашия сайт, се заразяват техните компютри / устройства и се нарушава тяхната поверителност.
 • След като Google идентифицира вашия сайт като домейн, заразен от злонамерен софтуер, рангът ви в търсачката пада през покрива. Възстановяването от домейн в черен списък е невероятно болезнен и скъп процес.
 • Понякога хората може дори да се наложи Спри се техният бизнес и отиват за изцяло нова марка!
 • Накратко, веднъж хакнат, репутацията на вашия сайт и всичко бъдещи перспективи са невъзвръщаемо унищожен.

лекарство

Очевидното средство за защита е актуализирането на вашия сайт WordPress на проактивна основа. Благодарение на новото Автоматични актуализации на фона функция (която беше въведена с WordPress 3.7), хората не трябва да се притесняват да актуализират сайта си. WordPress се грижи за него на заден план.

Ако сте на хостинг услуги на управляван WordPress като WPEngine, вие сте вече изживяваща тази на най-добрите WordPress услуги в бранша. WPEngine не само актуализира автоматично вашето WordPress ядро, актуализациите са добре настроен към спецификациите и мерките за сигурност на сървъра им, така че да получавате всеки последен бит за повишаване на производителността и сигурността.

Ако поради злощастен обрат на събитията, сайтът ви се хакне, тогава бих препоръчал да наемете професионални разработчици за сигурност на WordPress, като например Sucuri за да го почисти. О, и споменах ли WPEngine също ви дава безплатно хак почистване?

12. Пиратски теми и приставки

пиратски кораб2

Нека се обърнем към него – за всяка нова тема или плъгин, пуснати в Themeforest (или всеки друг основен пазар на WordPress за този въпрос), пиратска или „нулирана“ версия на продукта е налична в много сайтове за Безплатно.

Защо мислите, че някой би купил тема за 75 долара и ще ви я даде безплатно?

Някои от вас може да са наясно, че тези пиратски теми / плъгини не са хоствани в Themeforest. Те са хоствани в услуги за споделяне на файлове или „киберблокери“. Събрах малко въведение към такива „киберблокери“, ако се интересувате.

411 за киберблокерите:

 • Киберблокерите са услуги, които съдържат вашите файлове безплатно.
 • Основният им източник на приходи включва реклами и премиум акаунти.
 • Рекламите се показват на страницата за изтегляне на файла.
 • Премиум акаунтите дават предимства на изтеглящия потребител като бърза / неустановена скорост на изтегляне и нула „време на чакане“ преди изтеглянето.
 • Някои киберблокери също плащат на “качващите” миниатюрна сума от $ 2-5 USD за всеки 1000 изтегляния, които файлът получава.
 • Лошата част: Някои киберблокери показват злонамерени реклами, които носят множество зловреден софтуер. Техните бутони за изтегляне са преднамерено подвеждащо, за да ви подмами да щракнете върху злонамерената реклама.
 • Те също така включват много изскачащи прозорци и изскачащи прозорци, които причиняват хаос на вашата система, ако не е инсталиран подходящ антивирус..

Това са jus някои от опасностите от изтеглянето от киберблокер. Разбира се, това не означава това всеки използва киберблокери за незаконни цели. MediaFire е отличен пример за добра услуга за споделяне на файлове и се използва от милиони за законни цели.

Да се ​​върнем към Nulled WordPress теми …

Ако трябваше да изчисляваш приходи, генерирани от тези нечестни средства, ще откриеш, че бизнесът не е печеливш. Свързаните рискове са много по-големи от ROI. Така че човек трябва да попита – каква е уловката?

Бъдете спокойни, там е един. И това е гадно също! Най- крайна причина зад качването на нулирани теми и плъгини е да инжектирайте злонамерен код във вашия уебсайт. Това създава онова, което хакерите и експлоататорите наричат ​​„задни врати“Във вашия сървър. След като хакер получи достъп до вашия уебсайт, вие зная безкрайните възможности.

Морална полиция, готовност …

Това е и причината, поради която никога не трябва да инсталирате нулирани / пиратски теми и плъгини. Разработчиците пускат няколкостотин часа на работа, разработване, поддържане и актуализиране на продукта им. Не искам да проповядвам, но следващия път, когато изтеглите продукт безплатно, просто се поставете техен обувки и вижте как ще се чувствате.

13. Безплатни теми от Shady Sources

7034829-красива черно-бяла фотография

Точно като „нулирани теми“, има няколко “Безплатно” WordPress теми, които се появи да са безобидни. Не визирам хилядите теми в официалното хранилище на WordPress. Всички теми, представени в хранилището, подлежат на строги критерии за подбор, който, бъдете сигурни, включва контрол за вредния код.

Имам предвид тези, които намирате в никога не чутите уебсайтове, предлагайки ви „безплатни красиви теми на WordPress“. Има случаи, при които тези „безплатни теми“ са били заредени със злонамерен софтуер. По правило изтеглете безплатни теми от:

 • WordPress хранилище
 • Уважаеми източници като WPExplorer или WooThemes
 • Популярен магазини с теми, които предлагат определени безплатни теми

14. Не деактивиране на сърфирането в указатели

Това не е толкова вратичка за сигурност, колкото а предпазен измерване. Разглеждането на директории просто се отнася до процеса на сърфиране в съдържанието на папките, присъстващи в уеб коренната директория. Трябва да деактивирате сърфирането в директория поради редица причини за сигурност. Моля, проверете този урок, където обсъдих тези проблеми и описах как да деактивирам сърфирането в директория в WordPress и няколко други съвета!

15. Не се инсталира приставка за сигурност

ithemes сигурност

И накрая, ние имаме основната точка на тази публикация – плъгин за сигурност. Вече говорих много за сигурността, последиците от хакване на вашия сайт и т.н. Днес бих искал да посоча няколко ключови думи.

 • Има много от известни и неизвестни уязвимости, когато става дума за WordPress
 • Много от тях зависят от вашия хостинг среда и на начина, по който сте инсталирали WordPress.
 • Преодоляването на всяка от тези уязвимости е най-малко досадна задача.
 • Освен това много потребители на WordPress нямат необходимия технически опит за обработка и прилагане на мерките за сигурност.

Ето защо препоръчваме a плъгин за сигурност. Да вземем iThemes Security например. Плъгинът адресира всички гореспоменати проблеми и поддържа вашия сайт защитен.

Можете да платите премия за допълнителни мерки за сигурност, които обикновено са необходими за сайтовете за членство. След като започнете да генерирате приходи от вашия онлайн бизнес, е добра практика да:

 • Преминаване към управлявана среда за хостинг на WordPress
 • Абонирайте се за премиум защитен плъгин като iThemes Security Pro

16. Не оптимизиране на изображения

неоптимизирано изображение

Оптимизацията на изображения е един от основните фактори, които играят роля за бързината, производителността и потребителското изживяване на уебсайта. Първото нещо, което някой вижда в публикацията в блога, е изображение на заглавката. Ефектът е по-дълбок, когато изображението на заглавката се използва като фон на текста – например, разгледайте публикациите в среда.

Резултатът е най-важен, когато постигнете перфектния баланс между качество и количество.

качество се отнася до контекстуален използване на изображения. Изображенията в заглавката на вашия блог трябва да бъдат съответен, текущ и трябва да може да се свърже с четеца. Избор на правото запасно изображение изисква много мозъчна атака. Вижте презентацията на Карли на как да изберете добър запасен образ за няколко готини практически съвета.

количество се отнася до техническите аспекти на изображението – като измерение, размер, отзивчиво свойство, формат и т.н. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, и обсъдих ги подробно в статията Техники за оптимизация на изображението в WordPress..

17. Използване на Favicon по подразбиране или без

икона на сайта

Favicon е малкото изображение, което се показва в левия ъгъл на заглавната лента на уеб браузъра. Той е важен фактор за брандиране, когато става въпрос за вашия уебсайт. Може би се чудите защо подчертавам важността на брандирането. Ето защо.

Брандиране 101

Маркирането на уебсайт еволюира във времето. Трябва да се съсредоточим върху продукта първи, вместо да харчите време и пари за фантастични лога и банери, които да споделяте в социалните медии. Но това не означава, че брандирането може да бъде пренебрегвано.

Дори и да имате страхотен продукт, никой няма да направи втори поглед, ако марковият ви продукт е обикновен. С други думи –

Брандирането е как приковавате вниманието

След като сте готови прилично количество съдържание, работа на вашата марка. Прекарвам време и пари за него. Ако бюджетът позволява, не идете за 5 $ графичен дизайнер – повечето от тях са любители, които искат да направят бърз долар (без обида). След като разполагате с лого за вашия продукт / уебсайт, можете да го използвате като свои профили в социалните медии. Препоръчва се да използвате същото лого като фавикона на вашия сайт. Това допълнително подобрява осведомеността на вашия сайт за марката! Ако работите по малък проект и се нуждаете от бързо поправяне, можете да намерите много безплатни файлове от сайтове като IconFinder.

18. Не премахване на постове по подразбиране

публикации по подразбиране

Една от основополагащите идеи зад WordPress е да се направи публикуването в интернет интуитивен процес. Следвайки тези стъпки, WordPress генерира няколко примерни неща, веднага след завършването на инсталацията. Тези проби имат за цел да ви помогнат да започнете работа с WordPress – да ви даде усещане за това как изглежда всичко. Те включват:

 1. Публикация, озаглавена „Здравей свят
 2. Страница, наречена „Примерна страница
 3. Коментар на „Здравей свят”Публикувам
 4. Категория по подразбиране, наречена „Без категория” за “Здравей свят”Публикувам

Трябва да изтриете тези образци, преди да индексирате / изпратите уебсайта си в търсачките. за жалост, хиляди на уебсайтове забравете да изтриете примерната публикация и страница. По този начин има хиляди копия на едни и същи данни всичко тези уебсайтове.

Това е лошо. Можете ли да познаете защо? Е, това се дължи главно на две причини:

 1. Тъй като (неволно) хоствате дублирано съдържание, вашите SEO резултати се влияят неблагоприятно. В някои случаи те дори се считат за спам,
 2. Изглежда наистина ли непрофесионални и изглеждате небрежни към посетителите си.

Решение

Ако не сте изтрили примерните публикации, трябва да го направите незабавно. Посетете Google Webmaster Central, намерете примерните страници от списъка с индексирани страници и изпратете заявка за деиндексиране. Това ще ускори процеса на премахване на страницата от индекса на вашия сайт.

19. Публикуване на непълни публикации

непълни публикации

Да, някои хора правят това. Ако сте един от тях, горещо ви препоръчвам. Ето защо:

 1. След като публикувате публикация, WordPress автоматично изпраща редица търсачки, които в крайна сметка започнете да индексирате страницата си. След като индексират страница, следващата итерация за индексиране на един и същ страница обикновено се случва след a дълго Зависи и от това колко популярен е вашият уебсайт. През този интервал можете да актуализирате публикацията си с ново съдържание, но резултатите няма да бъдат отразени, до много по късно. Това в значителна степен вреди на вашите SEO кампании.
 2. Когато хората посещават вашия сайт чрез канали в социалните медии и разберат, че публикациите ви са наполовина пълни, те сте ще напуснете вашия сайт – и дори активно започнете да го избягвате.

лекарство

Понякога не е възможно да публикувате цялото си съдържание с един замах. Просто може да има много съдържание и / или недостатъчно време или просто твърде много съдържание за публикуване в един пост. Решението е просто –

Разделете и завладете – разбийте го на по-малки постове

Тази техника работи наистина добре. В WPExplorer използваме комбинация от две неща:

 1. Разделихме (наистина дълги) публикации например на две части
  • Маркетингови съвети за WordPress теми – Част 1
  • Маркетингови съвети за WordPress теми – Част 2
 2. Създайте нов след серия. Вземете например тази серия от публикации. Всяка седмица споделям ново съдържание за грешките на начинаещи в WordPress. Това поддържа ангажираната публика и не е нужно да се притеснявам да напиша всичко в един замах.

Проучване на случая – MacRumors

Наистина готино и малко по-различно изпълнение на пост поредица идеята е направена от MacRumors. Те покриват най-новите технологии от Apple – преди Apple официално да ги стартира. Например, проверете тяхното покритие на iPhone XR. Има главна страница, посветена на нея, която обхваща цялата информация с един поглед. След това просто се свързва към всичко по-рано свързаното съдържание под „Времева линия“.

БАКШИШ: Винаги можете да експериментирате с различни техники и графици за публикуване и да използвате този, който работи най-добре с нишата на вашия сайт.

20. Не използвайте отзивчив дизайн

RWD

Google има започна по-добре да класира сайтовете в зависимост от това колко добре работят на мобилните устройства. Много скоро те отиват санкционират сайтове, които не реагират на мобилни устройства. Почти всяка безплатна тема на WordPress (забравете премията), пусната в наши дни е мобилен отзивчив.

2015 г. И няма извинение за това.

По някакво космическо чудо, ако сайтът ви не отговаря на мобилните устройства, моля, продължете и го актуализирайте. Ето няколко съвета, които да ви помогнат в това –

 • Ако сте агенция с много въпроси, свързани с брандирането, наемете професионален дизайнер, който да прехвърли текущата ви тема на WordPress в рамка като Genesis или Total Framework. Това ще бъде изключително полезно в бъдеще.
 • Ако темата ви няма адаптивна версия и не искате да променяте темата си, тогава можете да използвате мобилния модул на Jetpack, който просто създава мобилна / таблетна версия, оптимизирана за вашия сайт.

В такъв случай обаче дизайнът на вашия сайт няма да бъде последователен (различни дизайнерски и цветни схеми на различни устройства). Това може да повлияе неблагоприятно на усилията ви за брандиране поради несъответствие. Следователно силно препоръчително е да получите стандартна тема на WordPress, която е базирана на HTML5 (т.е. по същество защитен от бъдещето) и има подходяща отзивчива версия.

21. Не се използват детски теми

Теми за деца на WordPress

Първоначално начинаещите WordPress нямат техническото ноу-хау, за да започнат да променят облика на темата на WordPress. Ето защо те предпочитат да се променя от една тема на друга. Ние говорихме за това в част 2 от тази серия, точка 7. След като получите представа за това как работят нещата около WordPress, може да искате да започнете да експериментирате с неща.

Това е чудесно, но се опитайте да запомните нашите малки разговори за тестване на нови неща в уебсайт на WordPress на живо (част 1, точка 2). Нека сега да кажем, че следвате всички тези правила и започнете да променяте тема при вторична (или клонирана) инсталация на WordPress. И все пак, има нещо не е наред. Не използвате детска тема.

Детски теми 101

А WordPress детска тема е разширение на родителската тема. Тя наследява всички атрибути от родителската тема и добавя към нея свои собствени модификации. (Разбиранията, кодирани от вас, разбира се).

Помислете за случай, в който не използвате детска тема. Вие директно редактирате родителска тема. Кажете, че искате да редактирате семейството на шрифтове на темата и оформлението. Вероятно ще започнете да редактирате темите stylesheet.css и functions.php файлове. Тук се крие проблемът.

Стандартните теми за WordPress се актуализират постоянно, за да изтриете грешки, да подобрите производителността, да премахнете остарелите елементи, да добавите нови функции или просто да сте в крак с най-новата версия на WordPress. Точно както е важно да актуализирате вашето WordPress ядро, трябва да актуализирате и вашата WordPress тема.

Когато актуализирате родителската тема, всички модификации, направени в тази тема, са загубен. След актуализацията всички промени, които сте направили в темата, ще бъдат загубени. Затова се препоръчва да винаги използвайте детска тема, докато правите промени в темата си.

Когато използвате детска тема, целият код от родителската тема автоматично се наследява. Можете да добавите нови свойства или да промените съществуващите (например семейството на шрифтовете). Свойствата, които вие не променете връщането към първоначалната си дефиниция (които са дефинирани в родителската тема), тъй като те вече са наследени.

Ползата

 • Всички промени, които правите в темата сте организиран във файл.
 • Когато темата за родителите се актуализира, новите функции автоматично се наследяват по темата на вашето дете.
 • Получавате актуализациите, без да губите свои собствени модификации.

WordPress детски теми са наистина ли лесен за изграждане. Вижте официалния кодекс на WordPress, за да започнете.

22. Не използвайте кеширане на WordPress

WordPress кеширане

Кеширането на вашия WordPress сайт значително подобрява производителността и консумира по-малко сървърни ресурси в дългосрочен план. Това е чудесно за подобряване на вашите SEO резултати, тъй като Google обича бързите уебсайтове. Освен това, посетителите ви обичат да се обслужва супер бърз уебсайт (което подобрява потребителското изживяване), като същевременно доставя минимално натоварване на вашия сървър. Това е идеален за споделени хостинг среди, където се споделят ресурсите на сървъра. Имаме цяла поредица за кеширане на WordPress, обяснявайки какво е, как работи и как да го приложим.

23. Не модериране на коментари

Модериране на коментарите

Коментарите започват да постъпват от първи ден само при следните обстоятелства:

 • Съдържанието ви се представя в Reddit или Digg
 • Получава вируса в социалните медии
 • Вие обявявате блога си на приятелите и семейството си
 • Вече имате огромна имейл база, в която обявявате новия си уебсайт

Във всички останали случаи се взема постоянен поток от коментари път. Зависи и от това колко ангажиращо е вашето съдържание или как сключвате публикациите си. Във всеки случай, след като коментарите започнат да влизат, трябва да започнете да модерирате коментарите си. Ето няколко съвета, които да ви помогнат в това –

 • Инсталирайте например приставка против спам, например, Akismet.
 • Можете също да използвате плъгин за управление на коментари като Disqus или Livefyre. Това ви спестява тежестта от инсталирането на социални приставки за вход
 • Не одобрявайте всички коментари, които идват по пътя ви. Прочетете коментара. Ако това е стръв за връзка, променете името на коментатора. Ако някой на име „най-добър козметичен спа бостън“ пише „благодаря, че намерих това много проницателно“, това обикновено означава, че ботът (използван за масово коментиране) има добър алгоритъм!
 • След като опашката за спам или протритите коментари започнат да се раздуват, я изпразнете. Това ще намали размера на вашата база данни на WordPress, тъй като всички коментари (спам или друго) се съхраняват в нея.

24. Неправилен баланс между категории и маркери

07-категории марки

Въпреки че етикетите са склонни да се индексират по-бързо, в дългосрочен план добре структуриран уебсайт винаги ще печели. Някои SEO „експерти“ ви казват да използвате колкото се може повече тагове. „Заглавие на публикацията? Използвайте го като маркер! “

Направи си услуга и не Слушай ги. Доверявайте се само на блогове на доверителен орган като Moz, SEJ или Matt Cutts – хора, които знайте за какво говорят. Ето едно общо правило, когато става въпрос за маркери и категории. Тъй като повечето от нас са ентусиасти на WordPress, нека вземем това като пример.

Да предположим, че нашият сайт има следните категории –

 • Съвети
 • уроци
 • Списъци с теми
 • Отзиви за продукта
 • мнение

Можете да копаете по-дълбоко, като използвате подкатегории. Например, the Съвети категорията може да бъде прецизирана в Съвети за сигурност, Съвети за изпълнение и Съвети за монетизиране. Как ще решите да усъвършенствате сайта си зависи единствено от вас.

Отметките от друга страна трябва да се обработват деликатно. Сведете броя на маркерите до минимум. Управлявайте ги старателно. Например, ако вашият сайт се фокусира върху сигурността, трябва да използвате съветите за сигурност като маркер, а не като категория. Обмислете следните публикации:

 • Преглед на приставка за сигурност на WordPress
 • Събиране на безплатни приставки за сигурност за WordPress
 • Урок за .htaccess съвети за подобряване на сигурността
 • (Становище) Защо WordPress сигурността трябва да бъде приоритет

Всички тези постове имат едно общо нещо – сигурността. Всеки от тях принадлежи към различна категория. По този начин, вместо да присвоите няколко категории на всяка от тези публикации, присвойте една категория и „съвети за сигурност“ като маркер!

Няма “перфектно” решение, кое да използвате – маркер или категория? Важното, което трябва да запомните, е да не прекалявате с нито една от тях. Google става само по-умен. Играйте на панаира на играта (което несъмнено ще отнеме значително време и усилия). В края на деня вашият сайт ще види незначителен спад в трафика, докато други се рушат при пускането на нов алгоритъм за търсене.

Последните два съвета са ми любими. Поверих ги, тъй като съм сигурен, че 99% от потребителите на WordPress имат при първия си опит.

25. Индексиране на вашия сайт след инсталиране

Индексиране на вашия сайт след инсталиране

По време на последните фази на инсталирането на WordPress, той ви дава малък отметка, който гласи „Разрешаване на търсачките да индексират моя сайт“. Тогава нямате съдържание, което да индексирате, нали? Дори и да сте планирали всичко навън, има вероятност да промените някои от функциите като маркери и категории.

Моят съвет е да премахнете отметката от тази кутия по време на инсталацията. След като имате 2-3 публикации, готови за публикуване, върнете настройката. Това може да се направи от WP табло за управление> Настройки> Четене > Разрешаване на търсачките да индексират моя сайт. След като сте готови, не публикувайте публикацията все още!

Отворете Google / Bing Webmaster Central и регистрирайте ръчно вашия сайт. След като заявката бъде подадена, върнете се назад и публикуйте публикацията. WordPress ще пинг всички търсачки за новата ви публикация.

Този съвет е по-скоро предложение, научено от практически опит. Търсачките са много добри в приоритизирането на съдържанието на вашия сайт. След като видят, че част от съдържанието или публикация / страница липсва, в крайна сметка ще го премахнат! Това е само за да ви даде начален старт в новото си начинание за бизнес.

26. Съвет за бонуси – Започнете да създавате своя списък с имейли

Започнете да съставяте своя списък с имейли

Не знаех за важността на списъка с имейли, преди да прочета блога на Джон Чоу. Не правете същата грешка като аз! Електронните бюлетини са един от най-важните аспекти на всеки онлайн бизнес! Те са вечнозелен източник на трафик при поискване, който само се увеличава. Можете да се взирате безплатно с имейл маркетинг софтуер като MailChimp.

Над теб

Това завършва нашата поредица. Трябва да преживея онзи вълшебен момент, когато получих първия си имейл абонат или този първи коментар в моя блог. Сега, когато поглеждам назад към грешките, не съжалявам, че ги направих. Защото аз научен от тях. И днес ги споделям с вас. Така че, ако вече сте допуснали няколко или всички тези грешки, не се чувствайте (дори и за секунда) зле.

Защо падаме, господарю Уейн?

В такива случаи въпросът на Алфред ми вдъхновява. Отговорът на Батман подмладява душата ми –

За да станете и да се биете отново

Няма да ви помоля да коментирате, защото вече имате (както винаги). Благодаря ти за това! Надявам се, че сте научили нещо ново от тази поредица. Ако имате история за разказване или съвет, който да споделите, ще се радваме да чуем!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map