20+ основни стъпки за вашия списък за поддръжка на WordPress

20+ основни стъпки за вашия списък за поддръжка на WordPress

Независимо дали сте начинаещ или опитен уеб администратор, поддръжката на WordPress е една от областите, върху които трябва да се съсредоточите, за да подобрите вашия сайт.


Просто не можете да създадете уебсайт на WordPress и просто го оставите да седи; имате нужда от активен подход за поддържане на вашия уебсайт (а), както и други онлайн имоти. И докато инструмент за управление на WordPress като ManageWP или InfiniteWP ще ви помогне при повечето задачи, има области, които остават незабелязани.

Което е точно защо се нуждаете от контролен списък за поддръжка на WordPress, за да осигурите всяка част от вашата WordPress машини уебсайт е смазан. В противен случай нещата ще станат неудобни и вие ще загубите голямо време, особено ако това нещо за преплитане е вашият поминък.

Но първо, защо поддържането на WordPress?

Защо поддръжка на WordPress?

Управлението на уебсайт на WordPress е работа на пълен работен ден, за разлика от популярното мнение, че просто трябва да го настроите и да седнете. Нещата се нарушават в неочаквани моменти и ваша отговорност е да направите ремонт. Трябва да създадете резервни копия, да актуализирате уебсайта си и просто да продължите бизнеса.

Ако вашият уебсайт на WordPress е поминък, не можете да си позволите да оставите нещата без надзор за дълги периоди. Тук идва списъкът за поддръжка на WordPress. Определено не искате да губите сайта си срещу хакери или да изгубите бизнеса си, защото дизайнът ви плаши перспективите..

Контролен списък за поддържане на WordPress

Ако сте го направили дотук, страхотно. Сега, нека открием няколко жизненоважни елемента за следващия ви списък за поддръжка на WordPress.

1. Посетете уебсайта си

Препоръчан от Mitz, посещението на уебсайта ви като посетител ви позволява да забележите грешки, когато се появят. Жалко е, че повечето от нас се забиват в административното табло и рядко имат време за предния край. Е, познайте какво? Посетителите ви не виждат вашето административно табло.

В идеалния случай, посещавайте уебсайта си ежедневно и за предпочитане на различни устройства, за да забележите бързо проблемите с дизайна, съдържанието и много други. Това трябва да направите много преди да помислите за други аспекти на поддръжката на WordPress. Хайде, ще мине само една минута.

2. Създайте тема за деца на WordPress

Ако искате да направите значителни промени в темата си за WordPress, важно е да създадете уебсайта си с помощта на детска тема. Ако още не сте го направили, моля, създайте детска тема възможно най-рано. Простата причина е, че можете да запазите потребителските си промени, когато актуализирате темата на родителя си.

Докато правех обичайните си кръгове, намерих този човек, мисля, че неговото име е Грей или Гари – не мога да си спомня, в главоблъсканица, тъй като се страхуваше да актуализира родителската си тема. Очевидно той беше направил огромни и имам предвид огромно персонализиране към темата на родителя му, но се страхуваше да актуализира същото от страх да не загуби стиловете.

Сега се обзалагам, че неговият уебсайт е уязвими за атаки и той има главоболие от това. Така че, просто започнете с детска тема. Ето подробно ръководство за тема на WordPress за деца за ваше удоволствие.

3. Актуализирайте WordPress Core

Виждайки, че току-що засегнахме чувствителната тема на сигурността на сайта, какво ще кажете да се уверите, че лошите момчета имат изключително тежък момент да проникнат във вашия сайт? Не забравяйте, че поддръжката на WordPress обхваща всичко – от сигурност до дизайн, SEO и много други.

За да поддържате вашия сайт WordPress здрав, актуализирането до най-новата версия на WordPress е вашият приоритет номер едно. Късмет за теб, почти повечето от тях са автоматични. Винаги, когато има основна актуализация, получавате заяждане в таблото си за управление. Просто актуализирайте до най-новата версия на WordPress вече.

4. Актуализирайте теми и приставки

Ако имате детска тема на място, няма никакви смущения, когато става въпрос за актуализиране на вашата тема. Просто натиснете връзката за актуализация и сте готови. Същото важи и за вашите плъгини; поддържайте всичко актуализирано. Това повишава сигурността и ефективността на вашия уебсайт.

Освен това се отървете от всички безполезни теми и плъгини на вашия сайт. Независимо от това, изтриването на теми и приставки не е достатъчно, трябва да оптимизирате вашата база данни с помощта на WP Оптимизиране на приставката след това. Забележка, оптимизиране на вашите бази данни е елемент за вашия списък за поддръжка на WordPress сам по себе си.

Настрана: Инструмент за управление на WordPress като ManageWP срещу InfiniteWP ви помага да актуализирате всичко на няколко уебсайта с едно щракване. Оптимизирането на вашата база данни е всичко, затова издърпайте теглото си и свършете нещата.

5. Оптимизирайте скоростта на зареждане на страницата

Тъй като говорим за оптимизиране на неща, можете ли да отделите няколко минути за скоростта на зареждане на страницата си? Има едно нещо, за което хората нямат време, а това е бавно зареждане на уебсайтове. Редовно проверявайте как работи уебсайтът ви с помощта на инструменти като GTmetrix, Инструменти за Pingdom и Данни за скоростта на Google Page.

Тези инструменти обикновено ви предлагат предложения как да коригирате каквото и да забави вашия уебсайт. Въпреки това, някои от решенията са само за технологично разбиращите сред нас. За останалите хора, обикновени хора, нека намалим размера на използваните от нас изображения WP Smush.it, изберете страхотния хостинг на WPEngine и използвайте мрежи за доставяне на съдържание (CDN) като StackPath (преди MaxCDN).

Интересувате ли се да подобрите скоростта на вашия сайт WordPress? Ако е така, открийте повече с това ръководство за скорост на зареждане на страницата, което предлага полезни съвети за намаляване на времето, което съдържанието ви отнема да се зареди. Скоростта е добра и Google иска скорост сега повече от всякога.

6. Създайте редовни архиви

Виждайки, че нямах контролен списък за поддръжка на WordPress, когато стартирах, оставих няколко примерни сайта без надзор и в резултат на това бях взломен. И тъй като тъжната копка имаше пълен достъп, те лесно се преместиха от примерните сайтове към моите професионални сайтове.

Казах, че оставям нещата без надзор, което означава, че имах ненадеждна резервна стратегия. Всичките ми резервни копия бяха на моя хостинг сървър и когато хакерите удариха, лайна удари вентилатора. Накратко, трябваше да създавам уебсайтове от нулата. Как тогава търсех надеждно резервно решение.

Днес има няколко надеждни резервни решения, включително blogVault, VaultPress и BackupBuddy сред другите. Моля, запазете резервни копия, защото нямате нужда от помощта на хакер, за да разбиете собствения си уебсайт. Ако знаете, че това се случва, тогава знаете колко е разочароващо да загубите всичко.

7. Проверете за счупени връзки

Вероятно сте изминали век, без да проверявате вашия WordPress сайт за прекъснати връзки. Ако сте виновен, не се притеснявайте, не сте сами. И все пак прекъснатите връзки са истински и невалиден проблем. Счупените връзки означава гниене на връзката, а връзката гниене означава загубени SEO и UX точки. За непосветените UX означава потребителско изживяване.

Проверката за счупени връзки ръчно ще изпържи мозъка ви, поради което се нуждаете от инструменти като Плъгин за проверка на прекъсната връзка и W3C Link Checker между другото. Аз също използвам плъгин, известен като Velvet Blues, който „… актуализира всички URL адреси в уебсайта си, като заменя старите URL адреси с нови URL адреси.“

8. Създайте / променете вашата 404 страница

С прекъснати връзки идва 404 страници с грешки, които са предназначени да кажат на вашите читатели, каквото и да търсят, е недостъпно. И все пак е немислимо да пуснем този потребител. Хайде, потребителят проявяваше сериозно намерение тук момчета и момичета, така че ги накарайте, докато все още са горещи.

Как? Ако използвате страницата по подразбиране 404, която е предоставена с вашата WordPress тема, вероятно работите със страшна страница, която отвръща читателите. Включването на опции като връзки към други страници, карта на сайта или поле за търсене може да стимулира читателя да се осмели допълнително.

Вашите 404 страници за грешки не трябва да са там, където разговорът ще умре. Това е чудесен път да уловите читателя, който изпита проблеми при навигацията ви в сайта. Ако се огледате в Google, ще ви послужи за цялото вдъхновение, за да създадете 404 страници с грешки, които печелят големи.

9. Оптимизация за търсачки (SEO)

Любимата ми част от този списък за поддръжка на WordPress, страхотна стратегия за оптимизация на търсачките ще ви помогне да блеснете в резултатите от търсенето с Google. SEO е много неща, вероятно защо повечето уебмастъри се отклоняват. И все пак можете лесно да се грижите за повечето основни SEO, като използвате плъгин като Йоаст SEO.

Ние сме се осмелили да открием много SEO съкровища. Ние покриваме тези приключения в публикации като:

 • Как да поддържаме SEO сок при преместване на WordPress съдържание в нов домейн
 • Видео SEO съвети, за да извлечете максимума от вашите WordPress видеоклипове през 2017 г.
 • Най-добрите WordPress SEO инструменти за 2017 г. за подобряване на класирането на търсачките
 • Ръководство за начинаещи за WordPress SEO: Въведение, подготовка и жаргон (Пост серия)
 • WordPress SEO Най-добри практики за 2015 г. и след това

Само не забравяйте, че SEO е лесно, независимо какво най-много гурута ще повярвате ли Можете лесно да класирате вашите ключови думи, като използвате оптимизирано SEO съдържание. Качеството надвишава количеството тук и не можем да подчертаем това достатъчно.

10. Постове редовно

Активността е добра, не мислите ли? Създайте редовен график за публикуване, но се концентрирайте върху качеството, тъй като няма смисъл да запълвате блога си с безполезни боклуци. По време на писането, Брайън Дийн от Backlinko създава публикация на месец от момента, в който е започнал и редовно обновява публикациите си.

За да добави известна тежест към това качествено нещо, което току-що споменахме, той има (по времето на писането) общо 34 публикации в блога, но въпреки това е постигнал страхотна SEO класация за някои конкурентни ключови думи. Ако вашият блог остане застой, можете да очаквате класирането ви да намалее, а запитванията на клиентите да намалят.

11. Изберете велик домакин

Ако имате успех в споделен хостинг пакет благодарение на офертите с най-ниски отстъпки и обещанието за неограничено всичко, всичко е наред, пак можете да преместите сайта си в нов хост. Имайте предвид обаче, че управляваният хостинг на WordPress не е за всеки, но ако се отнасяте сериозно към бизнеса си, това е задължително условие.

Ние използваме и абсолютно обичаме WPEngine за техния ефективен и рентабилен управляван хостинг на WordPress. Те се грижат за повечето технически неща, включително архивиране и сигурност, така че можем да се концентрираме върху работа с WPExplorer и изграждане на страхотни теми.

Ако търсите домакин на бюджет за личен блог, може би просто опитвате водите, препоръчваме SiteGround или Cloudways. И двете предлагат висока мощност и сигурни пакети, които са просто блаженство.

12. Прилагане на сигурността

Средно получавам около 60 опита за влизане всеки месец и дори не тегля толкова много трафик. Вижте, бизнес моделът ми не работи с теглене на големи обеми трафик, не. Но моите формуляри за вход се бомбардират всяка седмица, като никой не работи.

Без решение за сигурност като iThemes Security (или Sucuri) на място, обзалагам се, че ще трябва да се преборя с много натрапници. Това не е всичко, те също проследяват промените на файловете в моя уебсайт и ме уведомяват, когато нещо се промени. Това означава, че можете да получите виновника, преди да нанесат големи щети.

13. Използвайте уникални потребителско име и силни пароли

Най-лошата, но най-популярната парола и потребителско име – в този ред – са „12345“ и, както се досетихте, „администратор“. Има нещо известно като груби сили за нападение. Зловредните хакери ще лобят огромна база данни от известни комбинации от потребител-парола във вашата форма за вход, докато нещо не даде.

Познайте какво се случва, когато използвате „администратор“ и някаква парола със слаби задници. Така е, ще бъдете детронирани и други щастлива случайност можете да продавате Виагра на любимия си уебсайт. WordPress се доставя с индикатор за силата на паролата, което означава, че можете да създавате военни пароли, но просто сте мързеливи.

И по дяволите, никога не използвайте „admin“ като потребителско име на администратора си. Ако вече използвате „администратор“, просто влезте в таблото си за управление на WP и отворете Потребители. Създайте нов потребител с администраторски роли. Приписвайте цялото съдържание на този нов потребител. Излезте и влезте отново с новия потребител. Изтрийте стария „администратор“.

14. Тест за отзивчивост

Отзивчивият уеб дизайн, използван за бъдещето на уеб дизайна. Днес отзивчивият уеб дизайн е основно това, което наричаме уеб дизайн. Имате нужда от напълно отзивчива и удобна за мобилни устройства тема WordPress, която изглежда и работи отлично на множество устройства.

Нали знаете, нещо като нашата собствена тема за много отзивчив многофункционален WordPress. Наричаме го тотално с някаква причина; това е единствената тема, от която се нуждаете за разнообразните си нужди. Далеч с безсрамни щепсели, можете да тествате за отзивчивост с помощта на инструмент като Отзивчив ли съм? или Тест на Google за мобилни устройства.

15. Тестови форми

Формите са предназначени да работят и ако те не успеят в това, защо да започнете с това? Те не служат на никаква естетическа цел, не, изобщо. Формите са предназначени за посетители, които биха искали да посегнат. Просто не можете да създадете формуляр, да го подредите на уебсайта си с помощта на кратък код и след това да напуснете. Тествайте това нещо момчета и момичета.

В процеса може да забележите, че вашият сайт не изпраща поща, което е толкова често срещан проблем, колкото и останалите 15 грешки в WordPress, които трябва да коригирате. Уверете се, че можете да получавате имейл от уебсайта си, когато потенциален контакт се свърже с вас. Инженерирането на контактна форма е толкова лесно, колкото и пай. Използвайте изискан плъгин като Ninja Kick форми и Gravity Forms.

Освен това актуализирайте своя имейл адрес, след като направите промени. Веднъж направих промени в моя уебсайт. Преместих уебсайта си на ново име на домейн, но забравих да актуализирам имейл адреса си. Да не говорим, че стария ми имейл администратор беше несъстоятелен веднага изпуснах стария домейн.

Накратко, не можах да получавам известия, включително връзката за възстановяване на паролата. Трябваше да вляза в phpMyAdmin, за да редактирам моята база данни, която – трябва да призная – не е за перфектния начинаещ. Можете лесно да промените имейл адреса на администратора си в раздела с настройки в таблото за администратор.

16. Свържете уебсайта си с конзолата за търсене на Google

По-рано известен като Google Webmaster Tools, Google конзола за търсене е чудесен източник на анализи за търсене за вашия уебсайт. Казвам ви, че инструментът е спасител, тъй като събирате много информация, включително входящи връзки, грешки при обхождане, топ запитвания, най-важни страници и проблеми със сигурността..

Съчетайте това с информацията, която събирате чрез Google Analytics, и имате солидна основа за следващата си маркетингова кампания. Можете да съберете много информация за вашата целева аудитория от анализа на трафика. Google Search Console и Google Analytics е.

17. Създайте профили в социалните медии

Въпреки че това няма нищо общо с вашия сайт WordPress технически погледнато, е важно социалните профили да се третират като разширение на вашата марка. Покажете ми уебсайт, който няма присъствие в социалните медии и ще ви покажа предприемач, който оставя пари на масата.

Присъединете се към няколко социални мрежи и създайте профили за вашия уебсайт. След това изградете общност на тези платформи. Отидете с Facebook, Twitter, Google+ и LinkedIn, въпреки че можете да създадете толкова, колкото можете да управлявате. Дръжте нещата разговорни, смешни и / или вълнуващи – не правете продажби.

18. Добавете бутони за социално споделяне

Наред с профилите в социалните медии, уверете се, че добавяте бутони за споделяне в социални мрежи, така че потребителите да могат лесно да споделят вашето съдържание с приятелите и общностите. Разкрихме няколко приставки за социални медии за WordPress, за да направим процеса невероятно лесен за вас Ваше Кралско Височество.

Знаете ли как да създадете вирусен пост? Нито пък аз. Ето защо се нуждаете от ангажирана общност, която поглъща вашата кука за съдържание, линия и клинчър. Именно тази ангажирана общност ще изпрати вашите публикации вирусно, независимо от темата. Във всеки случай трябва да инвестирате огромно съдържание в съдържанието си, за да работи стратегията ви за социални медии.

19. Добавете абонамент за бюлетин

Трябва да се стремите да създадете списък с пощенски адреси много преди да стартирате. Ако стартирате без пощенски списък като много от нас, моля, разберете, че всичко не е загубено. Можете лесно да добавяте абонамент за бюлетин, като използвате редица приставки. Личният ми любим е MailChimp за WordPress, но това е, защото аз използвам MailChimp.

На ваше разположение са много други услуги за електронни бюлетини. Говорим за решения като MadMimi, GetAResponse, Aweber и Постоянен контакт между другото. Не забравяйте, че маркетингът по имейл е най-ефективната ви стратегия. Наистина, както върви старата поговорка, парите са в списъка.

Можете дори да се абонирате за всички потенциални лица, които се свързват с вас. Можете да го направите автоматично или ръчно, изборът е изцяло ваш, въпреки че автоматизираното звучи по-добре. Така че добавете WordPress плъгин за бюлетин който добавя отметка към вашите формуляри, което позволява на потенциалните потребители да се абонират автоматично.

20. Утвърдете своя уебсайт

След изграждането на уебсайта си е жизненоважно да се гарантира, че всичко работи според очакванията. Това включва валидиране на всички ресурси, които съставят вашия уебсайт. Това означава да проверите HTML код, CSS и всички останали скриптове, които управляват вашия уебсайт.

Можете лесно да валидирате (и съответно да поправите) своя уебсайт с помощта на инструмент като Услуга за валидиране на маркирането на W3C. Инструментът за валидиране на маркирането ви позволява да фиксирате всички грешки в вашата маркировка. Той подчертава много грешки, които биха могли да влошат дизайна и функционалността на уебсайта Ви.

21. Създайте карта на сайта

Карта на сайта е порталът към вашето съдържание, доколкото отиват търсачките. Има голяма полза от наличието на карта на сайта, която очертава страниците ви. Създаването и изпращането на карта на сайта означава, че вашето съдържание се намира и индексира по-бързо. Можете да се възползвате от Yoast SEO плъгин или Плъгин за Google XML Sitemaps.

Отидете по-нататък и създайте карта на сайта и за вашето видео съдържание. Това гарантира, че търсачките могат да дешифрират видео съдържание на вашия сайт, сякаш това е текстово съдържание, което означава всички видове страхотни неща за вашите видео SEO усилия. След като създадете своята Sitemap, не забравяйте винаги да ги изпращате в търсачките.

Изпратете Sitemap на:

Несъмнено има много други елементи, макар и незначителни, които да включите във вашия списък за поддръжка на WordPress. Но тези съвети са чудесно място за начало!

Заключителни думи

Поддръжката на WordPress е част от работата. При условие че поддържате уебсайт на WordPress, не можете да избегнете отговорността да поддържате нещата в ред. Въпреки че има много инструменти за управление на WordPress, трябва да следите нещата, за да гарантирате, че не изпускате жизненоважни области.

Горните елементи служат като напомняне за някои от нещата, за които трябва активно да се грижите, за да управлявате успешен уебсайт, следователно и бизнес. Имате идеи, въпроси или предложения относно тази публикация? Моля, не се колебайте да споделите в секцията за коментари по-долу.

Винаги се радваме на вашите отзиви. Благодаря предварително!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map