15 начина да ангажирате посетителите и да ги превърнете в четци

Вероятно четете тази статия с малко повече интерес, отколкото обикновено, само за да видите дали имам нещо всъщност полезно да кажа за това как да ангажирам посетители.


Ще се опитам да не ви разочаровам. Нека да започнем.

Вероятно се чудите защо съм избрал толкова необичайно заглавие на статията. Като цяло, заглавието на статията (това е H1 таг) е една от най-влиятелните функции в SEO. Прав си! Но имам причина.

Виждате ли, първият урок, който бих искал да споделя, е следният:

Цел на читателите, а не на посетителите.

В крайна сметка даваш на човек риба, той яде за ден; научете го да лови риба и той яде цял живот.

Човек може да приложи подобна логика за дебатите на читателите срещу посетителите. Вашите читатели са по-ценни в сравнение с вашите посетители. Вашите читатели са хора, които всъщност се интересуват от това, което имате да кажете. По-вероятно е те да се абонират за вашия бюлетин, да участват в анкети и анкети и да посещават редовно блога ви в сравнение само с посетители.

Наличието на малък брой посетители, чието мнозинство са читатели, трябва да се счита за успех във вашата книга. Тази статия има за цел да ви покаже как да ангажирате посетителите и да ги превърнете в читатели.

Заглавието

писане на блог -постЗаглавието на темата е приложено под H1 тага и е един от основните фактори в SEO. В заглавието ви трябва да има точните ключови думи, към които искате да насочите публикацията си. В моята статия се стремя към комбинацията – „обърнете посетителите си към читатели“ или нещо подобно.

Като правило, заглавието трябва да е последното нещо, което трябва да направите, когато пишете статия. Това е така, защото само когато завършите статията си, вие сте в състояние да й дадете подходящо заглавие. Има школа на мисълта, която твърди, че заглавието на вашата тема трябва да е първото нещо, което трябва да разрешите. Това зависи изцяло от вас, стига да свършите работата!

Отваряне на вашата статия

Въведение в статията ви трябва да е кратко, примамливо и да привлече вниманието на читателя. Това е една от най-трудните задачи там, тъй като всеки има различни макар и модели. Не се притеснявайте – практиката прави перфектни.

Грабването на вниманието на читателя е 50% от свършената работа

Например тази статия, която пиша, е по-скоро самоуверена. Ето защо предпочитам да започвам с необичайна линия – нещо, което хората не биха очаквали.

Ето няколко съвета:

 • Вашето въведение трябва да съответства на настроението на вашата статия. Ако пишете за сериозно събитие като противоречието между Evanto и WordPress за лицензите с отворен код, трябва да започнете с официален тон.
 • Интересното отваряне е друг чудесен начин за привличане на вниманието на читателя. Някои предпочитат да завършат с любознателен тон, докато други предпочитат и двете.
 • Пазенето е кратко и сладко.

Структуриране на съдържанието ви

Вероятно сте чели много неща за това как да подобрите съдържанието си, но ето някои вечни, които намирам за особено полезни:

Граматиката е като кислород

 • Ръце на жената, използваща лаптоп компютърГраматиката е критично важна. Неправилно напрежение е като да пием чай със сол. Не Дори ако чаят е страхотен, вкусът се губи.
 • Корекцията е също толкова важна. Без значение колко сте сигурни, че правите 0 грешки, най-добре е да преминете през съдържанието си (свежо), преди да го публикувате.
 • Категоризирайте съдържанието си по абзаци и, ако е възможно, им дайте съответните заглавия.
 • Включете източници. Ако отправяте смели искания, не забравяйте да подкрепите аргумента си с връзки от уебсайтове на авторитети.
 • И накрая, пишете за хората. Не търсачките. Последните изминаха дълъг път от предоставянето на прости резултати до претеглянето на хиляди фактори, преди да изброят уебсайта си в страницата с резултати от търсачката (SERP). Не забравяйте, че доброто съдържание е основата на всеки добър уебсайт.

Диван режим

Couch режимът се отнася до режим на четене без разсейване. Това означава без реклами, без банери – нищо. Просто ясният текст за страхотно четене – подобно на Джоб. Освен че е изключително полезно, това също показва, че се интересувате от комуникацията на съобщението, а не от показването на реклами на вашия читател. Ще имаме кратка статия, която показва как да активирате режим на дивана във вашия уебсайт. Слободан Манич всъщност състави публикация известно време за това как да добавите разсейване без четене на вашия WordPress сайт с помощта на код.

Заключение на вашия член

Изводът трябва да бъде толкова добър, колкото и вашето въведение. Обикновено завършвам, като пожелавам късмет на читателите си.

По-разумно е да завършите с любознателна бележка

Винаги е по-добре да ги попитате за тяхното мнение. Това отваря пространството за коментари и обмен на идеи.

Авторската кутия

Следващото нещо, което виждат вашите читатели, е полето „За автора“. Това поле се използва за създаване на подсъзнателна връзка с вашия четец. Може да звучи кабелно, но е истина. Казано по-просто, в полето с автора поставяте аватар, кратка биография, своя профил в Twitter, страница в Google+ и т.н. Показва се след всеки пост.

Ето няколко съвета:

 • Дайте на вашата био смес от неофициален и официален тон, за да постигнете правилния баланс. Аз лично избрах неформални въведения.
 • Опитайте и избягвайте неодушевените предмети за вашия аватар. Да се ​​сдобиеш с добър аватар е трудно, но си струва, тъй като създава добро впечатление в съзнанието на вашите читатели.

Винаги е добра идея да свържете предишните си статии

Лично казано, ако прочета добра статия, имам смисъл да следя автора в Twitter като знак на моята признателност. И, не, не ви намеквам да правите същото! ��

Gravatar-син-алфаШегува се отделно, сега се вижда, че повечето премиум (и някои безплатни) теми имат разпоредба за полето на автора. Ако сте объркани къде да добавите аватар си просто. Просто се насочете към Gravatar и да зададете снимка на имейл адреса, който сте използвали, за да се регистрирате на вашия WordPress сайт. Вашата снимка ще бъде автоматично обслужена.

Подобни публикации

Не мога да поставя число на много пъти съм преминавал от една тема към друга благодарение на свързаните публикации, открити в долната част на статия. Това е чудесен начин да увеличите честотата на кликване в сайта си. YARPP е страхотен безплатен плъгин, който ви позволява да правите точно това!

Коментари

Наистина е лоша идеята вашите посетители да попълнят капча, за да изпратят коментар. Защо? Защото унищожава моето искрено желание за коментар. Трябва да избягвате като чумата. Има много страхотни плъгини като Disqus, IntenseDebate и Livefyre които имат защита от спам, интеграция с OpenID, отговори в реално време и известия. Ако използвате полето за коментар по подразбиране WordPress, тогава трябва да активирате Реактивни раници захранвани коментари, така че посетителите могат да оставят коментар чрез своя Facebook, Twitter или WordPress акаунт.

Изпращането по имейл до коментатора винаги е добра идея. Благодаря ми по-късно е плъгин, който ви позволява да правите точно това. И CommentLuv е плъгин, който присвоява рангове на вашите коментатори. Това помага за изграждането на силна читателска база.

Социална медия

Някои хора, които са гладни на трафик, са склонни да инсталират приставки, които се появяват на всеки две минути с молба да „харесате“ тяхната страница във Facebook или да ги следвате в Twitter. Това изпраща лошо съобщение – сякаш молиш за трафик. Повярвайте ми, това не е това, което искате.

като-ми-бутонНе молете за подобно

Въпреки това е чудесна идея да се появи имейл абонамент / Facebook като поле веднъж след като посетителят е прекарал известно време в сайта. Това всъщност е страхотна маркетингова стратегия за генериране на повече клиенти. Разгледайте списъка на Том с любимите му приставки за социални медии.

Публикувайте безплатни електронни книги

Този метод отнема много усилия, но напълно си заслужава. Ако имате колекция от страхотни плъгини за WordPress или подробен урок, отличната идея е да ги сортирате в електронна книга, да поставите страхотна корица и да я публикувате. Посочете го във вашия сайт и когато хората кликнат върху връзката за изтегляне, попитайте ги за техния имейл адрес, който казва, че връзката за изтегляне ще им бъде изпратена по имейл.

Всички обичаме безплатни неща

Лесни цифрови изтеглянияТова тук е класически начин за генериране на повече клиенти. Лесно цифрово изтегляне от Pippin е чудесен безплатен плъгин за тази цел. Честно казано, щях да купя този плъгин, ако Пипин не беше толкова щедър. Можете също така да заключите връзката за изтегляне към вашата електронна книга, като инсталирате този първокласен пристав, наречен Платете с Like. Тази приставка основно заключва съдържанието на публикацията (в този случай връзката за изтегляне) зад Facebook Like или +1 или бутон Twitter. Има и безплатен плъгин което ви позволява да направите това!

Infographics

С прости думи, инфографики показва много данни (повече от числа и по-малко думи) с помощта на графика. Те са забавни за четене и разпространение на вируси в социалните мрежи много лесно. Това е чудесен начин да спечелите повече последователи във вашите социални канали, ако питате мен!

Вирусни изображения направени правилно

Въпреки че това е чудесен начин да спечелите повече читатели, те изискват много усилия, за да положат. Ако имате талантлив дизайнер, отидете за това.

Бюлетини

nesletter-регистрацииТова е задължително условие за всеки блог. Маркетингът по имейл е една от най-големите форми на интернет маркетинг досега. Почти съм сигурен, че вече имате такъв в блога си.

Истинските пари са по имейл

Това, което повечето блогове нямат, е опцията за персонализиране в бюлетините – независимо дали искам седмичния или месечния имейл. Винаги е хубаво да имаш опции.

Анкети и анкети на домакини

Гласуването е основно право. Така че защо да не имате нещо подобно на вашия сайт? Хостинг анкети и анкети не само ви помага да получите проницателни подробности за вашите читатели, но също така показва, че цените тяхното мнение. Това е чудесен начин за изграждане на онлайн общност.

Поставете реклами мъдро

Честно казано имам по-малък опит в тази област, но ми беше казано, че разположението на реклама е изключително важно във всеки уебсайт. Тя очертава фина граница между елегантност и досада. В идеалния случай рекламите Ви трябва да се съчетават с цветния код на уебсайта Ви. Те трябва да са подходящи – не бихте искали злонамерен софтуер от рекламните ви мрежи и рискувате да бъдете забранени от Google.

Светът върви по реклами

Би било разумно да не инвестирате в невероятно високи компании за CPC. Ако това е твърде добро, за да е вярно, вероятно не е. Най-добре е да отидете AdSense или партньор с BuySellAds.

Раздяла с думи

Изброих някои от начините, по които можете да превърнете посетителите си в читатели, като по този начин увеличите читателската си работа в блога. След като започнете да си изграждате репутация, тя се разпространява като див пожар – вашата имейл база, последователи в социалните медии – всички те започват да се увеличават.

Каква е фундамента ти?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map