13 причини защо WordPress е идеален за стартиращи и предприемачи

Защо WordPress е идеален за стартиращи и предприемачи

Стартъпите и предприемачите обикновено са огромни по идеи и не са достатъчни в брой. Най-общо казано, повечето стартиращи компании разбират, че присъствието в интернет е неразделно за идеята им да се превърне в печелившо начинание. Уебсайтът е удобно и рентабилно място за тях да обяснят идеите си, да представят пътната карта за постигането им и да информират всички заинтересовани страни за напредъка си. Тя предоставя на предприятието доверие с подробности за име, адрес и телефон за връзка.


Уебсайтът е също така място за обръщане към търсещи работа, инвеститори, доставчици и потенциални клиенти в ранните етапи и за изграждане на шум до старта на деня. И тъй като начинанието започва, уебсайтът може да бъде превърнат в място, което е на разположение 24 × 7 за пускане на пазара на продукта или услугата и поддържане на контакт с всички заинтересовани страни. При толкова много налични системи за управление на съдържанието, изборът на подходящия за вашия уеб сайт може да бъде труден. В тази публикация ще видим 13 причини, поради които WordPress за стартиращи фирми и предприемачи е добра идея.

1. WordPress е надежден

WordPress е изпитана платформа с отворен код, която се поддържа от общност от хиляди професионални кодери, тестери и разработчици. В момента това е водеща служба за управление на съдържанието в интернет. Това е около 10+ години, използвано от милиони уебсайтове и претърпено много усъвършенстване. Не само това, WordPress разчита на звукови технологии като PHP, SQL и JavaScript, които следват практиките, зададени от Google и други търсачки.

Какво означава всичко това? Можете да заключите, че за разлика от много конкуренти, WordPress ще бъде наоколо много по-дълго и ще се разраства като платформа.

2. WordPress е безплатен

Какво може да звучи по-сладко за стартиране на пари, отколкото фактът, че WordPress е безплатен? В същото време възниква въпросът – каква е уловката? Подобно на Wikipedia и Ubuntu, WordPress е безплатен, тъй като е с отворен код, което означава, че не е собственост на никого. Той е подкрепен от двете милиарда долара компания Automattic, както и от хиляди доброволци от цял ​​свят, които работят за подобряването му постоянно.

WordPress е лицензиран под GNU General Public License. Това го прави безплатно за всеки, който може да използва да се изгради толкова много уебсайтове, колкото искат с WordPress. Освен това потребителите на WordPress получават достъп до безплатни актуализации, хиляди безплатни теми, както и 50 000+ приставки в директорията на WordPress. Безплатните безплатни теми и плъгини гарантират, че потребителите започват напред, като по този начин спестяват време и пари.

WordPress за стартирания -Plugin Library

Въпреки това, нека да изясним едно нещо – софтуерът за WordPress е безплатен, както и хиляди теми и приставки. Но това не означава, че можете да стартирате уебсайт на цена Nil. Има и други разходи, свързани с работата на уебсайт като име на домейн, хостинг, опционални персонализиране и можете да разберете всичко за разходите за изграждането на WordPress сайт в нашия блог. Тези разходи не са характерни само за WordPress, но са приложими и за други системи за управление на съдържанието.

3. Няма Word Lock

В началото много предприятия не са сигурни в технологиите и софтуера, необходими за своя уебсайт и не са склонни да харчат за софтуер, в който не са сигурни. Освен това те ще бъдат обвързани с доставчика на софтуерни услуги за текущи актуализации и поддръжка. Преминаването към друга платформа на по-късна дата може да се обърка, тъй като в повечето случаи всички данни се заключват към стария софтуер.

За щастие това не е така с WordPress – вашите данни са ваши собствени при инсталиране на WordPress, самостоятелно хоствано. Така че можете да изберете да мигрирате от WordPress към всяка друга платформа с всичките си данни непокътнати. Освен това има голям набор от WordPress талант, който да ви помогне да се разбирате.

4. Какъвто и да е вашият бизнес, WordPress може да се справи с уебсайта за него

Нека оставим тази магия да почива веднъж завинаги, WordPress не е само за блогове. Да, тя започна като платформа за блогове, но оттогава се развива като платформа за всякакъв вид уебсайт. Можете да го използвате за,

 • Корпоративни или бизнес уебсайтове
 • Портфолио уебсайтове
 • Онлайн магазини
 • Новини сайтове
 • Сайтове за членство
 • Уебсайтове на хотели

Този списък е само илюстративен. Можете също така да създавате уебсайтове за НПО, форуми, приложения и дори да правите пари с уебсайт на WordPress. И вие имате допълнителното предимство, че WordPress има блог функция, която можете да използвате заедно с вашия уебсайт.

5. WordPress е професионалист в електронната търговия

Популярният WooCommerce приставка е водеща технология за електронна търговия в мрежата, и може да захранва всяко начинание за електронна търговия. Ако имате нужда от още повече функционалност за вашия магазин, ще се радвате на стотиците безплатни и премиум разширения, които могат да разширят вашия онлайн магазин. WooCommerce може лесно да започнете с продажбата на всеки продукт или услуга. И ако продавате продукти, които продавате, ще ви помогне приставката за лесно цифрово изтегляне.

6. WordPress е мобилен за мобилни устройства

Броят на хората, които използват интернет мобилните устройства са изпреварили номерът за достъп чрез десктопи. Освен това трябва да знаете, че що се отнася до мобилните телефони, Google не се отнася любезно към уебсайтове, които не са мобилни за мобилни устройства.

Не се притеснявайте, WordPress ви покри. Въпреки че самата технология, използвана от WordPress, е съвместима за създаване на уеб страници за мобилни телефони, WordPress също има редица безплатни и премиум теми, които автоматично се мащабират до размера на потребителския екран. Има официални мобилни приложения за iOS и Android, които могат да изобразяват страници на WordPress на мобилни телефони. Ако по някаква причина не сте направили своя уебсайт отзивчив, можете да го направите и впоследствие.

7. WordPress е готов за SEO

WordPress е приятелски търсачка извън кутията. И е одобрен от човек не по-малко от Мат Кътс, преди това с Google. WordPress се грижи за по-добрата част от оптимизацията на търсачките.

Не само това, има много плъгини, които помагат да направите правилното си SEO. Важно е обаче да запомните, че класирането в търсачките зависи много повече от CMS. И можете да бъдете доста сигурни, че ако се плъзгате в класациите, това не е за сметка на WordPress като вашата CMS.

8. WordPress е разширяем с приставки

Различните уебсайтове имат различни нужди. Някои може да искат да продават продукти, други могат да искат интерактивни общности, докато други могат да искат перфектна целева страница. WordPress предлага основна платформа за всички видове уебсайтове, което им позволява да добавят нужните функции, докато вървят заедно. Тези функции се добавят чрез отделни приставки. Ако желаете, можете да добавите и функции с персонализирано кодиране.

В WordPress плъгини хранилище, можете да избирате от повече от 50000 безплатни приставки, за да изпълнявате повечето от функциите, от които се нуждаете. Освен безплатните плъгини, има планове за премии на трети страни, в които можете да се потопите. Това прави WordPress изключително разширяваща се платформа.

CodeCanyon

За човек, започващ с нов бизнес, безплатните плъгини са не само чудесно допълнение към уебсайта им, те могат да добавят функции както и когато възникне нужда, без да се налага да планирате всяко изискване в началото. Например, може да не ви е необходим Live Chat на вашия уебсайт в началото, но ако нуждата възникне по-късно, можете просто да добавите плъгин за тази функция по-късно.

9. WordPress може да се разшири с вашия бизнес

Повечето стартиращи компании не са сигурни в растежа си в началото. Те управляват стегнат кораб, поддържайки нещата ключови. Но им трябва помещението да се мащабира и да се разрасне, ако идеята им се развие по голям начин. WordPress е идеално място, тъй като им позволява да стартират малки и след това да мащабират, за да управляват дори организации на ниво предприятие, които обхващат много страни и континенти. Компанията на Уолт Дисни и Mercedes-Benz управлява своя уебсайт на WordPress. Можете да използвате WordPress на почти всеки сървър с основен споделен план за хостинг към специализирани сървъри от висок клас. Той също така работи за малки блогове и огромни предприятия.

10. WordPress е сигурен

Сигурността е основна грижа за всеки уебсайт, особено когато става въпрос за парични транзакции или чувствителна информация. Фактът, че големи и известни имена харесват Фондация Обама, и Nginx използвайте WordPress трябва да ви увери, че WordPress е безопасна платформа.

Това, което трябва да знаете за сигурността, е, че никоя платформа не е 100 процента безопасна, с хакери винаги. Нарастващата популярност на WordPress също го прави любима мишена за хакери. Но с WordPress сте сравнително безопасни. Това е така, защото екипът на WordPress постоянно следи за заплахи за сигурността. Широко разпространената и проактивна WordPress общност също бързо съобщава за проблеми със сигурността. Актуализациите за сигурност се пускат незабавно и още повече, по подразбиране незначителните актуализации се извършват автоматично.

Важното е също, че като потребител има много неща, които трябва да направите, за да запазите уебсайта си безопасен, като например да изберете надежден хост, да работите със силни потребителски имена и пароли, да изберете качествени теми и плъгини и редовно да актуализирате WordPress. И за да бъдете допълнително безопасни, можете да инсталирате приставки за сигурност и да архивирате редовно уебсайта си. Следователно, в ръцете на отговорен потребител, WordPress е сигурна платформа.

11. WordPress е лесен за употреба

Ако ме помолите да избера любимата ми функция за WordPress, аз бих избрал удобството за потребителя. Без да знаете какъвто и да е код, можете да създавате уеб страници от удобен за потребителя интерфейс. Работата с WordPress е толкова лесна, колкото работата с всеки текстов процесор. Разбира се, това помага, ако знаете някакво основно кодиране, особено когато трябва да отстраните проблеми. Но дори и в такива ситуации ще откриете, че има уроци, курсове, видеоклипове за обучение, подкасти и блогове, които ще ви помогнат. WordPress се отличава в „Направи си сам“. Дори новаците могат лесно да създават съдържание. Освен това WordPress поддържа изображения, аудио и видео и ефективно управлява медийни файлове. Можете също да вграждате съдържание на трети страни като YouTube и Vimeo.

12. WordPress Активира гладък работен процес

WordPress има много вградени потребителски роли, всяка със собствени възможности. Всеки член на екипа може да получи достъп до различни нива чрез възлагане на подходяща потребителска роля. И ако вградените потребителски роли не са подходящи за вашия екип, можете също толкова лесно да създадете нов потребител и да им зададете привилегиите, които искате. Ако това е блог с много автори, с който работите, управлението на редакционния работен процес става лесно с WordPress.

Можете също така да оборудвате уебсайта си WordPress с разширено поведение и да създадете редица приложения. Използвайки персонализирани полета и условна логика, можете да автоматизирате редица задачи на WordPress.

13. WordPress помага при брандиране

Въпреки че уеб страницата на WordPress по подразбиране може да изглежда някак стандартна, повечето от наличните теми предлагат множество опции за персонализиране, които ви позволяват да подравните уеб страниците с вашата марка. Цветове, лога, шрифтове, почти всеки елемент могат да бъдат персонализирани от митнически панел с опции. Промените могат да се видят в режим на визуализация на живо, преди да ги запазите. WordPress помага да отразявате вашата марка в мрежата.

Обобщавайки

Всички изброени по-горе причини трябва да ви дадат достатъчно основание да изберете WordPress за вашия уебсайт. Това е идеална опция за бързо създаване на уебсайт с минимални разходи.

Освен това WordPress е готов за бъдещ растеж. С въвеждането на REST API ще има по-добра интеграция с приложения на трети страни и ще видите нови възможности.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map