12 най-добри WordPress резервни приставки и услуги

10+ най-добрите WordPress резервни приставки и услуги

Създаването на уебсайт е забавно изживяване, когато нещата вървят както трябва. Опитът обаче може бързо да се развали, ако възникне проблем с вашия уебсайт WordPress. Например, можете да станете жертва на злонамерен хакер или да се поддадете на повредени данни, когато инсталирате нова тема или плъгин. Или може би просто сте направили промяна, която искате да не сте имали и сега няма начин да се върнете назад. Срещането на проблеми със сайта ви може да бъде смущаващо, още повече, когато нямате идея как да го възстановите.


WordPress обикновено е безопасна и надеждна система за управление на съдържанието за вашия уебсайт. Но понякога, въпреки всичките ви предпазни мерки, нещо може да се обърка. Кажете, че загубите уебсайта си, как бихте решили да го възстановите до предишната си слава?

Резервните копия са отговорът. Те са една от най-добрите и най-надеждни защити срещу всяка форма на заплаха за вашия сайт. При наличие на редовен график за архивиране, всичко, което трябва да направите, е да възстановите съдържанието си и отново да работите.

Ръчно спрямо автоматично архивиране (известен също с Plugin)

Ръчното архивиране ще работи за малък уебсайт с малък брой зрители и малък персонал, но с увеличаване на аудиторията и персонала на уебсайта, рядко можете да си позволите да разрешите на уебсайта ви да излиза офлайн. Въпреки че ръчните архиви предлагат по-голям избор, определено е по-тромаво да продължите ръчно да архивирате уебсайта си. Можете да прочетете повече за това как да използвате ръчно архивиране в пълното ни ръководство за това как да архивирате WordPress.

Като цяло администраторите на уебсайтове са твърде заети, за да архивират ръчно своите уебсайтове и ако не може да се архивира редовно, може да остави уебсайта си податлив на прекъсване, ако той загуби данни или стане жертва на хак. Или ако сървърите на вашия хост са подложени на физическа атака (Всяко естествено бедствие, вземете своя избор) или по друг начин. За уебсайт с респективно голяма аудитория е най-добре да използвате първокласна услуга за резервно копие или плъгин. И дори ако уебсайтът ви не е много популярен, все пак трябва да използвате най-малко безплатен плъгин.

Дори и да сте за ограничен бюджет, харченето на малко повече за резервно обслужване е добре изразходвани пари. Тези услуги правят всички тежки повдигания за вас, така че можете да спите здраво, да знаете, че вашият сайт на WordPress е в добри ръце. Но направихме всичко възможно да включим най-доброто от най-добрите WordPress резервни приставки – безплатни и премиум. Така че, само защото бюджетът ви не ви предоставя достатъчно място за клатене за една от платените опции, които споменаваме, това не означава, че не можете да намерите страхотен безплатен плъгин, който да ви помогне редовно да архивирате сайта си.

1. VaultPress

VaultPress за WordPress

Официалната услуга за архивиране, предоставяна от Automattic, VaultPress предлага множество възможности за резервно копие, вариращи от най-базовите, започващи от $ 2 / месец, до напредналите цени на $ 20 / месец. Всъщност ние се доверяваме на VaultPress да архивира WPExplorer всеки ден.

VP възстановява

VaultPress може да създаде и задържи актуално копие на уебсайта си с ежедневна / реална синхронизация на цялото ви съдържание в WordPress и да предостави автоматични опции за възстановяване. Освен това се извършва сканиране на защита, за да ви информира за всички възможни заплахи за сигурността на сайта.

VaultPress

Много е лесно да потърсите резервния архив и да решите кой архивен файл може да искате да използвате. С VaultPress можете лесно да възстановите уебсайта си с FTP или SSH връзка. Можете да изтеглите архивите си и да ги запишете на всяко преносимо устройство за съхранение или да го качите на всеки уебсайт за онлайн съхранение като Google Drive или Dropbox. Ако някога имате проблеми с реставрациите, VaultPress предоставя страхотна поддръжка, за да ви помогне при възстановяването на уебсайтове.

За $ 29 / месец получавате защита от спам, автоматизирани възстановявания, архивиране в реално време, сканиране на сигурността, пълен архив за архивиране и поддръжка на сейфа. Най-минималният план Lite, осигурява ежедневно архивиране, автоматизирани възстановявания, поддръжка на сейфа и 30-дневен архивен архив.

Можете да използвате VaultPress за множество уебсайтове само с един акаунт. И можете да получите достъп до всички архиви, като инсталирате Plugin за VaultPress.

2. BackupBuddy от iThemes

BackupBuddy - WordPress Backup Plugin за възстановяване на Move WordPress

Информация и изтегляне

Използвайте BackupBuddy за архивиране и възстановяване на уебсайтове на WordPress безпроблемно и без много усилия. Можете да запишете архива си навсякъде чрез уеб услуги на Amazon, Dropbox, Rackspace Cloud, FTP и имейл.

BackupBuddy - WordPress резервна приставка за възстановяване на Move WordPress (1)

С BackUp Buddy можете да стартирате чести архивиране на база данни или пълни архивирания, да използвате опции за външно съхранение, да използвате BackUp Buddy Stash съхранение, да планирате архивиране, да изключвате някои файлове от архивиране и да създавате резервни профили..

BackupBuddy - WordPress резервно копие на приставката за възстановяване на Move WordPress (2)

Възстановяването е много лесно за проследяване, дори и за начинаещ WordPress. BackUp Buddy може лесно да транспортира вашия WordPress сайт до друг домейн или хост. Други функции на BackUp Buddy включват известия по имейл, ограничения за съхранение на резервни копия, индивидуално съхранение на файлове, сканиране на злонамерен софтуер, подмяна на текст на базата данни, сканиране и ремонт на база данни и интерактивна карта на сайта.

3. UpdraftPlus

Добавка за архивиране на UpdraftPlus WordPress

UpdraftPlus е ефективен и много популярен freemium плъгин, който помага да създавате резервни копия на уебсайта си WordPress на Amazon S3, Google Drive, Rackspace Cloud, Dropbox, FTP, SFTP, SCP, OpenStack Swift, WebDAV и дори по имейл.

С тази опция ще можете бързо да направите цялостно архивиране на вашия WordPress сайт и да ги съхранявате или в облака или да ги изтеглите направо на вашия компютър. Плъгинът също поддържа планирани и резервни копия при поискване и позволява различни графици за файловете и базите данни на вашия уебсайт.

Опции за надстройка

Използвайте Updraft за извършване на бързо възстановяване, автоматично архивиране с повтарящи се графици, мигриране на сайтове, избор на конкретни файлове за архивиране и изтегляне на архивни архиви. Ако качването спре преждевременно или не успее, приставката прави повторно неуспешно качване. Шифровайте резервните копия на базата данни с премиум версията на приставката. Този плъгин работи на няколко езика и работата по превод продължава. Безплатната версия ще бъде подходяща за повечето потребители, въпреки че премиум версията предлага цял набор от допълнителни функции, включително достъп до поддръжка с приоритет.

4. BlogVault

Резервни копия на BlogVault

Информация и изтегляне

Сигурна система за архивиране, която помага на потребителите на WordPress да създават автоматично архивиране, да извършват автоматично възстановяване, да мигрират сайтове и да преглеждат резервни копия за период до 30 дни. Можете да запишете каквото и да е архивиране от архивния архив в Dropbox. Можете да изпробвате стартиране на резервни копия на сървърите на BlogVault, за да проверите дали избраният архив е този, който сте искали.

BlogVault за архивиране на WooCommerce

С BlogVault можете също да активирате функция за архивиране в реално време. Значение, когато правите промени в сайта си BlogVault няма да актуализира и актуализира съответните файлове. По този начин съдържанието на вашия сайт винаги е безопасно!

Други забележителни функции включват инкрементални резервни копия, безплатно съхранение извън сайта, поддръжка на много сайтове, интегрирана сценария, архивиране на таблици за магазини на WooCommerce и невероятен екип за поддръжка, готов да помогне 24/7.

5. Дубликатор

Дубликатор безплатен приставка за WordPress

Дубликатор е приставка за миграция, която можете да използвате, за да поставяте резервни снимки на уебсайта си. Безплатният плъгин ви позволява да клонирате вашия WordPress сайт и да създавате ръчно архивиране при поискване. Той създаде цялостно архивиране на вашите WordPress файлове, съдържание на сайта, база данни, теми и плъгини, пакетирани в zip файл.

Има и професионална версия за архивиране на график, връзка за съхранение в облак, известия по имейл и други.

6. BackWPup

BackWPup Безплатен WordPress Plugin

BackWPup е друг freemium плъгин, който може да извършва автоматизирани архивирания на WordPress сайтове, да извършва WordPress XML експортиране, оптимизиране, проверка и поправяне на бази данни.

резервно копие безплатно

Резервните копия могат да се съхраняват чрез FTP сървъри, Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, облак Rackspace, Sugar Sync и в про версиите до Amazon Glacier и Google Drive. И ако някога се нуждаете от повече функции или поддръжка, просто надстройте до премиум версията на приставката.

7. SnapshotPro

SnapshotPro

Snapshot е плъгин от WPMU DEV, който създава резервни копия на цялото съдържание, цялата база данни или конкретни таблици. Плъгинът може да планира да изпълнява автоматизирани архивирания и можете да запишете резервните си копия в Dropbox, Amazon S3 или SFTP. Плъгинът е част от членството в WPMUdev и включва поддръжка за архивиране и възстановяване с едно щракване, автоматизирано архивиране, мултисайт поддръжка и дори включва 10 GB облачно съхранение на WPMUdev.

8. WPVivid

WPvivid

С WPvivid можете да архивирате, възстановявате и мигрирате вашия сайт – но точно сега ще се съсредоточим върху архивирането. Безплатният плъгин включва функции за автоматизирани архивиране, поддръжка на облачно съхранение (Dropbox, Google Drive, Amazon S3, SFTP и др.), Възстановяване след щракване, резервни копия с едно щракване, без ограничения на размера на резервните копия и други. Плъгинът е съвместим и с популярния мениджър на сайтове на MainWP, така че можете лесно да управлявате архивирането за всички ваши уебсайтове. И играе хубаво със създателите на страници като Elementor, SiteOrigin и Beaver Builder.

WPvivid Pro добавя още повече опции за инкрементално архивиране, мултисайтова поддръжка, отдалечено съхранение, разширено планиране, възможности за ролята на потребителя и други.

9. BackupGuard

BackupGuard

Лесно създайте резервно копие на вашия сайт с BackupGuard. Плъгинът има множество функции за архивиране за създаване на неограничен брой резервни копия на сайтове, отделни архиви на файлове или папки и дори многосайтови архиви. Освен това е лесно да планирате, експортирате или импортирате своите резервни копия. И BackupGuard предлага уникална лента за напредък, така че можете да видите къде се намирате в резервното си копие (или дори да го отмените, ако искате).

10. CodeGuard

Резервни копия на CodeGuard

Информация и изтегляне

Резервна система, която създава резервно копие на всичко на вашия WordPress сайт. Процесът на настройка не трябва да бъде твърде труден за някой, който използва WordPress известно време, архивирането се създава автоматично и можете да наблюдавате всички промени във файловете във вашата мрежа.

Възстановяването може да се извърши чрез изтегляне на zip файла и извършване на ръчно възстановяване или избиране на определени файлове за възстановяване или по лесния начин би било избора на автоматично пълно възстановяване. С планове от 39 до 239 долара на месец може да звучи малко скъпо, но наистина не е, когато вземете предвид, че защитава сайта ви.

11. WPBackItUp

WPBackItUp WordPress Plugin.

Предпоследният ни избор – WPBackItUp – е солиден претендент за архивиране на вашия сайт, с уникална ценова структура. Архивирането на вашия сайт и възстановяването му ръчно е напълно безплатно. Ако обаче искате да се възползвате от опциите за възстановяване с едно щракване (заедно с редица други функции), ще трябва да платите 79 долара за премиум версията.

Като цяло WPBackItUp е солидна алтернатива на други решения за архивиране на вашия уебсайт WordPress. Поддръжката и документацията им са отлични, което означава, че вероятно няма да имате нужда от нищо повече от безплатната версия, за да защитите сайта си.

12. Миграция на WP „всичко в едно“

Всичко в едно миграция на WP

Всичко в едно WP миграция е точно това, което звучи – приставка, която ви настройва за успех при преместване на вашия уебсайт. Но можете да използвате приставката, за да експортирате само резервно копие на вашия сайт. Просто влезте в сайта си, отворете раздела All-in-One WP Migration и натиснете големия зелен бутон за експортиране. Плъгинът включва WP-CLI интеграция, така че можете да създавате резервни копия и да изключвате файлове (като спам коментари, ревизии на публикации, неактивни приставки и т.н.) с бързи команди.

Защо архивирането на уебсайтове е толкова важно

Казано по-просто, резервно копие е копие на вашия уебсайт, което е качено на друго място (например на вашия сървър или на услуга за хостинг на файлове като Dropbox). Те са от съществено значение, за да сте сигурни, че имате начин да възстановите сайта си, когато нещата се объркат. Например, представете си грешка, засягаща вашия сайт за електронна търговия. Ако нямате резервно копие – и няма начин да възстановите загубените си данни – това ще повлияе масово на целия ви бизнес. Докато перспективите могат да бъдат мрачни, създаването на резервна стратегия – дори проста – ще ви спести бекона.

Като цяло архивирането на уебсайта Ви може да ви помогне да се предпазите от редица заплахи, включително:

  • Хакери за уебсайтове. Докато някои хакери целят да откраднат чувствителна информация, много от тях ще хакнат уебсайтове, само за да докажат, че могат. Ако имате уебсайт, вече сте изложени на риск.
  • Зловреден софтуер и вируси. Зловредните заплахи като вируси, троянски коне и друг злонамерен софтуер могат да намерят своя път във вашия уеб сайт чрез приставки за WordPress и да повредят или откраднат вашите данни. Въпреки че WordPress е сигурен, той все още не е 100% безпогрешен. Предишните версии на WordPress са били ударени и това, че имате сигурна пълна резервна копие означава, че ще сте подготвени за най-лошия сценарий.

Като цяло резервните копия са изключително важни – но също толкова важен е общият ви график. Нека да разгледаме как да се справим.

Създаване на резервен график

Графикът за архивиране е просто честотата, с която извършвате архивиране. Това може да бъде седмично или месечно архивиране, въпреки че честотата може да варира в зависимост от вашите собствени уникални изисквания. Въпреки това, независимо от това, препоръчваме да извършвате редовни архиви.

Създаването на резервен график е сравнително лесен процес. Докато ти бих могъл направете няколко прости изчисления (включително факторинг в нивата на трафика си), реалността е, че ако правите резервно копие редовно и често използвате вградените функции на избраното решение, трябва да сте добре.

Като каза това, не искате да съхранявате копия на всяка резервна копия, която правите на едно място. Вместо това се стремите да имате поне един локален архив с второ копие, съхранявано извън сайта. Отново, плъгините могат да ви помогнат в това и много от тях предлагат начин за съхранение на резервни копия външно.


Само да повторя – архивирането е жизненоважно. Те ви помагат да се върнете онлайн бързо и лесно след проблем и по-важното – спомагат за минимизиране на престоя, преживян от вашите посетители. И в крайна сметка наистина няма основателна причина (нито една) да не архивирате уебсайта си. По-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате – именно затова архивирането на уебсайта Ви е силно застъпено. Дори ако смятате, че уебсайтът ви няма да загуби много по пътя на трафика / приходите поради малко време, все пак потенциално можете да загубите всичко, което сте поставили на своя уебсайт.

Определено бих препоръчал най-малкото да получите безплатен плъгин, за да защитите сайта си в WordPress. И не забравяйте винаги да правите резервно копие, докато публикувате нови публикации, както и преди и след големи актуализации на вашата WordPress инсталация, теми и приставки (или най-малко веднъж месечно само за да сте в безопасност).

Опитвали ли сте някоя от опциите в най-добрата ни обща програма за резервни копия на WordPress? Или пропуснахме любимия ви резервен плъгин? Уведомете ни в секцията за коментари – ще се радваме да чуем от вас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map