10 Инструменти за мониторинг на социалните медии за WordPress

Инструменти за мониторинг на социалните медии за WordPress

Вие ли сте отговорни за анализа на социалните медии на вашата марка?


Ако сте, тогава трябва да извършите много експерименти, за да разберете най-добрите възможни стратегии за вашите маркетингови кампании в социалните медии. Всъщност наблюдението на поведението на вашата аудитория, за да наблюдава и да действа съответно, е ЕДИНСТВЕНОТО най-важно нещо, което можете да направите, за да накарате социалните медии да работят истински за вас.

Когато става въпрос за постигане на максимална ангажираност на потребителите което помага да генерирате повече продажби, трябва да имате подходящите данни пред себе си, за да вземете информирано решение.

Например, коя социална мрежа заслужава най-много от вашето време и инвестиции? Какви са съдържанието ви с най-добри резултати? Какво е цялостното влияние на социалния облик на вашата марка върху вашия бизнес?

Това са само няколко показателя, които са от съществено значение за вземането на стабилно решение, ако не и от броня. И се нуждаете от почти перфектни стратегии за социална мрежа за вашия бизнес. Понеже социалните мрежи не са само на някое място, където тийнейджърите могат да висят практически или където стари приятели се събират отново след години. Тези изключително влиятелни и силно интерактивни платформи могат да направят или да разрушат вековния бизнес за няколко часа!

Така че, за да накарате социалните медии да работят за вас, трябва да използвате някои наистина добри инструменти за наблюдение на тези канали. Тези специализирани инструменти ще направят всичко, включително проследяване на ключови думи или анализиране на поведението на потребителя, хештегове, URL адреси и много други.

Но има толкова много инструменти на пазара. И не е необичайно да се объркате да вземете подходящите за вашата цел или дори да вземете инструмент под номинално ниво. Ето защо, за да ви улесним, ще демонстрираме най-добрите инструменти за социални медии, специално създадени за наблюдение на вашите дейности в социалните медии и да ви помогнем да направите стабилни и ефективни стратегии за вашата социална мрежа..

1. Sprout Social

Sprout Social

Ако търсите анализи за междуканални социални медии, лесно можете да преминете към Sprout Social. Изборът е ваш, или можете да се потопите дълбоко в детайлните резултати на социалните медии на един бизнес или да сравните резултатите в множество канали за социални медии наведнъж. И в двата случая, Sprout Social може да бъде подходящо решение за вас.

Можете да проследявате всички анализи на каналите си в социалните медии от едно място, включително впечатления от страницата във Facebook, кликвания върху връзки към Twitter, ангажиране на LinkedIn, растеж на последователите в Instagram, оценка на Pinterest и много други.

Не само това, ще получите организирани, лесни за разбиране и представяне отчети, готови за внедряване в няколко кликвания. Използвайки Sprout Social, можете да генерирате шаблони отчети, които ще спестят вашето време, както и персонализирани, които могат да изпълнят вашите изисквания за подробен задълбочен анализ. В крайна сметка, истинското разбиране на вашата публика в най-кратки срокове е нашата цел тук, нали?

Това са само някои от усъвършенстваните функции, които Sprout Social може да предложи за извличане на ценни социални съкровища. Така че, ако сте някой, който се интересува от действителни данни, свързани с демографските данни на вашата целева аудитория, влиянието на индустрията, представянето на кампаниите, споделянето на глас и анализирането на потребителските настроения; Sprout Social е инструментът, който можете да изберете без второ съмнение!

2. Hootsuite

Hootsuite Media

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

Само мениджърът на социални медии ще знае болката от влизането в акаунти в социалните медии на компанията през деня и да публикува всеки един от тях поотделно.

Но какво ще стане, ако има решение, което ви позволява да планирате публикациите си в социалните медии за целия ден или седмица или дори месеци?

Е, има Hootsuite за вас. Това е лесен инструмент за управление на социалните медии за планиране на вашите публикации във всички платформи за социални мрежи, за които можете да се сетите. Използвайки този приобщаващ инструмент, можете да добавите широк спектър потоци към всяко табло за социални данни. Освен това можете да добавяте колони, начало, времева линия, списък и също да планирате, за да създавате потоци въз основа на филтриране.

Основният компонент на Hootsuite са неговите потоци. Това може да бъде по-полезно за анализиране на Twitter и Facebook, като настроите поток, филтриран от споменавания. В този случай просто настройте раздел на вашата целева мрежа от социални медии на страницата на потоците и го автоматизирайте за няколко минути.

Като цяло, използвайки този страхотен инструмент, ще получите здрав набор от възможности за социално управление с лесен за използване и ясен интерфейс.

3. Буфер

Буфер социален

Буферът е един от най-развиващите се инструменти за планиране на социални медии, които сме виждали през годините. Можете да планирате съдържание за Twitter, Instagram, LinkedIn, Facebook и Pinterest. Добрата част на Buffer е безплатният му акаунт, можете да създадете безплатен акаунт, който ви позволява да публикувате в три акаунта в социалните медии и да планирате до десет публикации.

Зад буфера работят три отделни инструмента. Едната е Buffer Publish, инструмент за планиране на социалните медии. След това идва Buffer Reply, инструмент за мониторинг и съобщения за социалните медии. И последно, Buffer Analyse, инструмент за анализиране на социалните медии.

Има и някои други функции, като например изглед на RSS Feed, инсталиране на разширение на браузъра, за да запишете съдържание за по-късно, като използвате куратор на Pablo изображение. Освен това, вие ще получите солиден набор от анализи относно взаимодействието и ефективността след работа.

4. Аварио

Мониторинг на Awario

Awario е инструмент за онлайн маркетинг, който е предназначен да ви помогне да се грижите за вас стойност на марката. Този отличен инструмент е разработен за наблюдение и идентифициране на мащабируемостта на вашата марка онлайн. Можете да научите повече за това как хората мислят за вашите продукти и услуги. Awario анализира съдържание от целия интернет, тъй като всеки ден може да преминава през повече от тринадесет милиарда страници.

Не само това, има няколко неща, които можете да направите с Awario. Можете да намерите нови теми за предстоящото си публикуване на гости, като анализирате съответните връзки. Вземете най-подходящите социални проучвания относно ефективността на вашата марка, като намерите влиянието на социалните медии с помощта на този страхотен инструмент.

5. BuzzSumo

BuzzSumo

BuzzSumo е филиал на Brandwatch, който оперира малко по-различно от другите инструменти за слушане на социални медии в този списък. Отличната част на BuzzSumo е способността му да идентифицира най-популярното съдържание в социалните медии, включително Facebook, Twitter, Pinterest, Reddit и т.н..

Използвайки BuzzSumo, можете да анализирате съдържанието си в социалните медии по няколко начина. Мощните параметри за търсене и филтриращите съоръжения правят нещата много по-лесни. Заедно с данните за влиянието, този инструмент ви предоставя и основни данни за социални връзки, за да вземете информирано решение.

6. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics може да се разглежда като един от най-недооценените инструменти за мониторинг на социалните медии, които повечето собственици на сайтове използват. Много от собствениците на уебсайтове използват този инструмент само за наблюдение на трафика, но този инструмент не е разработен само за наблюдение на трафика.

Технически Google Analytics не е инструмент за социални медии, но все пак може да се използва за проследяване на различни кампании в социалните медии и дори да ви помогне да измерите социалната възвръщаемост на инвестициите. Можете да създавате отчети специално за проследяване на социалните медии, например колко посетители са задвижвани към вашия сайт от кой канал за социални мрежи. Можете също така да използвате параметрите на UTM за проследяване и измерване на конкретни кампании в социални медии.

7. Ключодържател

Мониторинг на ключодържатели

Keyhole е един от най-добрите инструменти за мониторинг на социалните медии, особено за потребителите на Twitter и Instagram. Използвайки този интелигентен инструмент, можете да търсите ключови думи, hashtags, URL адреси и потребителски имена, за да анализирате поведението на потребителя. Можете също така да видите както в реално време, така и исторически данни много точно.

Специалната характеристика на топлинните карти на Keyhole ви позволява да показвате нивата на активност в определени части на света. Добрата част на този невероятен инструмент е способността му да изисква исторически данни чрез Twitter и Instagram, която включва информация за броя на публикациите, потребителите, ангажираността и влиянието.

8. Снаплитики

Snaplytics

Ако искате да се съсредоточите върху Snapchat и Instagram истории, изборът на Snaplytics би могъл да бъде отличен вариант за вас. Този прекрасен инструмент се занимава с различни показатели като отворени и затварящи проценти, което позволява на марките да виждат къде достига връзката на историята и можете да знаете и за процентите на отпадане.

Очевидно изглежда, че Snapchat може да е изпаднал в полза на някои марки, но не бива да забравяте, че тази мрежа все още се гордее със стотици милиони активни потребители, които са хилядолетия и Gen Z. Освен това, историите са най-взискателната част от Instagram промоция. Ето защо можете да използвате този инструмент за наблюдение на външния си вид в социалните медии, особено за Snapchat и Instagram.

9. Куралат

Curalate

Тъй като повечето марки се опитват да направят своите директни социални продажби, може да мислите същото и за вашата марка. В този случай Curalate може да обслужва вашата цел чрез Instagram по най-добрия възможен начин. Той ще служи като хибридна витрина и ще увеличи вашите продажби чрез Instagram.

Curalate помага на собствениците на фирми да разберат кои продукти печелят най-много кликвания и продажби. Това също ще ви позволи да проследявате продуктови маркери и споменавания, за да анализирате ефективността на генерирано от потребители съдържание чрез конкретни кампании.

10. Марка24

Brand24

Brand24 е платено средство за мониторинг на социалните медии за маркетолозите, които са отговорни за провеждането на различни кампании в социалните медии. Той ще осигури интелигентен начин за анализ на данните в социалните медии и ще ви спести безброй часове.

Използвайки този мощен инструмент, можете да наблюдавате ключови думи, свързани със стойността на вашата марка. Функцията за персонализирани предупреждения ще ви информира за вашите конкуренти и ще ви помогне да скочите точно до точката.

Можете да получите тонове показатели, включително изпълнението на ключови думи във Facebook, Twitter, Instagram, обхват на социалните медии, ангажираност, анализ на настроенията, YouTube може да се измерва с обема на споменаванията и т.н. Освен това, показателите за ангажираност, влияние, тренд хештеги и други анализи са някои от основните характеристики на Brand24.

Обобщавайки

Въпреки че на пазара има изобилие от инструменти за мониторинг на социалните медии, не можете да разполагате с инструменти с един размер. Освен този инструмент на трета страна, можете да използвате вградения инструмент за анализ на търсенето. Вграденият инструмент може да отнеме време за работа; ето защо тази статия е писана, за да ви улесни нещата.

Можете да разгледате внимателно списъка, споменат по-горе и да разберете подходящия инструмент за вас. Всеки изброен тук инструмент носи стандарт, който ще ви помогне да наблюдавате вашето присъствие в социалните мрежи като цяло. Надявам се тази статия да ви помогне много да разберете как да изберете правилния инструмент за проследяване на присъствието в социалните медии.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map