10 често срещани проблема за WordPress и как да ги поправим

10 често срещани проблема за WordPress и как да ги поправим

Има хиляди публикации във форума, отворени всеки ден не само на WordPress.org но също така и на други форуми и разбира се почти на всеки сайт за поддръжка на разработчици на теми относно много често срещани проблеми, които могат да бъдат решени много бързо и лесно. Сигурен съм, че разработчиците на теми и членовете на общността са доста отегчени да отговарят на тези въпроси отново и отново, затова реших да напиша следната публикация, която адресира някои от най-често срещаните проблеми на WordPress, за да можете отметка и го готова на ваше разположение.


Contents

1. Липсата на стилове липсва

Току-що изтеглихте или закупихте страхотна тема и отидете да я инсталирате и ще видите прекрасното съобщение по-долу:

Липсата на стилове липсва

Е, първата ви мисъл може да бъде …

„Разработчикът ме прецака и ми даде тема без таблица със стилове“

Разбира се, че е възможно получения zip файл да не е имал style.css файл, но по-вероятно е проблемът да не сте качили качването тема на корен папка.

Липсва решение за грешка в стилевия лист

Намерете папката, която имате на темата на вашия работен плот, и я отворете (ако е с цип, разархивирайте и отворете). Сега, когато го отворите, трябва да видите всичките си файлове там, ако не, темата вероятно е в под-директория. Например нашите премиум теми имат темата в папка „Тема за инсталиране“. Като цяло това е някъде очевидно и действителната папка с теми вероятно ще бъде наречена като тази. След като го намерите, го качете и качвайте чрез WordPress или качвайте разархивираната папка чрез FTP.

2. Примерни грешки при импортиране на данни

Имате инсталирана вашата тема и сега качвате примерен .xml файл, разработчикът на теми беше толкова приятен да ви предостави и въпреки това отново получавате грешка!

Примерни грешки при импортиране на данни

Импортиране на грешка Решение 1

Грешката „неуспех“ при импортиране обикновено е 1 от 2 неща. Първият е, че може да се опитва да зареди публикации или таксономии от персонализирани типове публикации, които все още не съществуват.

 • Активирайте темата: Уверете се, че темата, която ще използвате, е активна.
 • Тема за двойна проверка: Уверете се, че темата действително включва тези персонализирани типове публикации и таксономии – може би попитайте програмиста или ако знаете как изглеждате сами

Импортиране на грешка 2

За грешки, показващи „Неуспешно импортиране на медия“, изображенията не се изтеглят.

 • Поставихте отметка в квадратчето за импортиране на прикачени файлове? Преди да стартирате импортирането, трябва ли да поставите отметка в квадратчето, което гласи „изтегляне и импортиране на прикачени файлове“.
 • Достъпни ли са изображенията? Възможно е маговете да не са достъпни от сървъра. Можете да отворите примерните данни в текстов редактор и да опитате да намерите един от тези файлове и да тествате връзката във вашия браузър. Но най-лесното е вероятно да се свържете с разработчика на тема и да им уведомите, че изображенията не се изтеглят.

3. Началната страница не изглежда като демонстрацията

Би било чудесно, ако някоя тема, която сте активирали, изглежда точно като демонстрацията, след като се активира? Нашата тема WordPress Total прави това, когато използвате вградения демо вносител, но не всяка тема може да бъде толкова страхотна, колкото Total.

Така че, ако сте инсталирали тема (и това са примерни данни), но сайтът ви не съвпада с демонстрацията на тема, има няколко много често срещани причини, поради които началната ви страница може да изглежда различно.

Решение за грешка на дисплея на началната страница 1

Настройка за четене на начална страница

Настройките за четене са грешни. Това означава, че вашата тема или не изисква или не е нужна начална страница, а вие имате вашия сайт настроен на обратното. Така че отидете на Настройки> Четене и проверете опциите под „Показва предните страници“.

Ако вашата тема не изисква шаблон за страница за оформлението на началната страница, уверете се, че тази опция е зададена на „Най-новите ви публикации“. Ако вашата тема използва шаблон за начална страница, накарайте вашия сайт да използва статична начална страница.

Решение за грешка на дисплея на началната страница 2

Шаблон на началната страница

Трябва да използвате шаблон за начална страница. Много разработчици на теми използват персонализирани шаблони на страници за оформлението на началната си страница. Така че първо трябва да прочетете файловете с документацията, но ако няма надпис и да създадете нова страница, докато сте в редактора под Атрибути на страницата> Шаблон проверете дали има начална страница, начална страница, първа страница или подобен шаблон. Ако е така, вероятно е необходимо да създадете страница, използвайки този шаблон, да я запишете / публикувате и след това да преминете към Настройки> Четене за да го зададете като своя статична опция за първа страница.

4. Моят URL адрес е „грозен“

По подразбиране структурата на URL адреса на WordPress по подразбиране не е много “доста” много по-малко SEO-приятелска. Така че при първата настройка на URL адресите на уебсайта ви може да изглежда грозно (каша на идентификационния номер на публикацията, дата на публикуване, заглавие на публикацията и дори категорията). Не се притеснявайте – лесно е да се поправи.

Грозни URL адреси Решение за грешка

Настройки за постоянна връзка

Така че, ако вашите URL адреси не изглеждат толкова добре (yourwebsite.com/?p=1), просто отидете на Настройки> Препратки и променете настройката си на опцията „Име на публикацията“ (или която и да е от другите – просто изберете тази, която най-добре работи за вас).

5. Моите публикации връщат 404 грешки

Грешка в Github 404

Ако имате публикации, които сега връщат страница с грешка 404, не изпадайте в паника (все още) през повечето време вашите публикации все още са там и просто трябва да актуализирате настройките си за постоянна връзка, за да отстраните проблема. Това е много често с теми, които използват персонализирани типове публикации. Всеки път, когато активирате нова тема, която използва персонализирани типове публикации, трябва да нулирате настройките си за постоянна връзка.

Публикации, показващи 404 Грешка

Най-простото поправяне е просто да отидете на Настройки> Препратки и кликнете върху бутона за запазване. Обикновено това ще свърши работа. Но ако това не работи, може да се наложи да актуализирате ръчно вашия .htaccess файл (забележете: не препоръчваме да се справяте с това самостоятелно, ако сте съвсем нов в WordPress, вместо това може да се наложи да се свържете с програмист на свободна практика за помощ) , Можете да прочетете повече за използване на перманентни връзки на WordPress в кодекса WordPress.

6. Моето меню е празно

За тези, които използват WordPress ежедневно, вероятно няма да имате този проблем, но ако сте много нови в WordPress или сте използвали WordPress преди няколко години и просто го връщате, може да се объркате защо менюто ви е празно, когато инсталирате темата.

Липсващо решение за грешка в менюто

Настройки на WordPress Menu

Темата за WordPress по подразбиране има резервна възможност за менюто на WordPress, в случай че няма настройка, но не всички разработчици на теми са добавили това към собствените си теми.

За да сте сигурни, че менютата ви работят, преминете към Външен вид> Меню за да настроите менюто си.

 1. Уверете се, че имате меню. Ако не го направите, ще трябва да създадете такъв (проверете тази публикация, за да научите как да настройвате менюта в WordPress)
 2. Уверете се, че менюто е присвоено на местоположение. Под менюто ви трябва да видите „Показване на местоположения“ – това са областите от менюто, вградени във вашата тема. Някои теми могат да имат само едно местоположение в главното меню, а други може да имат множество места. Просто не забравяйте да проверите опцията къде искате да се покаже менюто ви, след което запазете.

7. Нова тема използва изображения, но имам тон на публикации без тях

Преди WordPress 2.9 нямаше представено изображение (публикуване на миниатюри) поддръжка в WordPress толкова много теми, използвани мета опции или персонализирани полета за дефиниране на представени изображения или те не са имали някакъв вид изображение по подразбиране след публикуване.

Така че може би преминавате от по-стара тема към нова, която поддържа представени изображения или може би предишната ви тема е била много минимална и не сте ги използвали. Няма да ви отнеме часове, за да преминете през стотиците си публикации, за да зададете представеното изображение (или може би сте), така че има бързо решение за това и то идва под формата на приставка!

Без Рекомендовани изображения Решение за грешка

Лесно добавяне на миниатюра Plugin

Просто решение е да използвате „Лесно добавяне на миниатюра”Плъгин за автоматично задаване на представени изображения на стари публикации. Просто инсталирайте, активирайте и следвайте инструкциите за добавяне на изображения към стари публикации. Напред, просто не забравяйте да добавяте избраните си изображения, когато публикувате нови публикации.

8. Слайдове, Акордеони, Превключватели, раздели … Не работи или спира работа!

Много теми на WordPress днес използват java-script / jQuery, за да подобрят темите, добавяйки неща като плъзгачи на изображения, превключватели, акордеони, раздели, мобилни менюта, задържане на изображения … и т.н..

Ако тези функции не работят върху вашата тема или изведнъж спрете да работите, най-вероятно ще направите някаква грешка в JavaScript, причинявайки всичко да се счупи.

Неработещи слайдове, прекъсвания, раздели и т.н. Решение за грешки

WP кеш на двигателя

Първото нещо, което трябва да направите, е деактивирайте всичките си приставки, изчистете кеша си (всичките) и презаредете сайта си, за да проверите дали всичко работи както трябва да бъде. Ако е, тогава вече можете да активирате своите плъгини обратно 1 по 1 и веднага щом се счупи, ще разберете, че последната приставка е тази, която причинява проблеми (отбелязвайте тази приставка, деактивирайте и продължете да правите същото).

След като знаете кои плъгини / плъгини причиняват проблема, можете или да потърсите нов плъгин със същата функционалност, която е съвместима, или можете да се свържете с разработчика на приставки или теми, за да ги уведомите за конфликта (първо проверете страницата, за да видите какво действителните проблеми са, така че можете да се свържете с съответния човек – ако грешката му в приставката изпрати бележка на приставката за приставки или ако е грешка в темата, темата dev).

9. Промените в стайлинга не правят нищо

Така че имате цялата си тема за настройка и сега искате да промените начина, по който изглежда, за да й придадете повече от вашата „личност“ и наистина да я накарате да съответства на вашата марка, бизнес, ниша… и т.н. Така че започнахте да добавяте някои персонализирани CSS към вашия сайт или да променяте таблицата със стилове, но винаги, когато опреснявате сайта си, нито една от промените ви не засяга!

Липса на решение за редактиране на стил Грешка

WordPress Live Customizer

Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да гарантирате, че вашите редакции се прилагат:

 • Деактивиране на кеша: Най-често срещаният проблем е, че имате някакъв кегинг плъгин като W3 Общ кеш инсталиран и кеширане на вашия CSS. Ако го направите, трябва да го деактивирате.
 • WordPress Customizer: Ако използвате персонализатора на теми, трябва да опитате да кликнете върху бутона за запазване, след което да опресните страницата, за да видите дали промените ви влияят.
 • Фонът не се променя: Ако просто се опитвате да промените фона с помощта на табло за управление на фона на WordPress, може да имате проблеми, ако темата, която използвате, има зададено изображение за фона. Опитайте да качите ново изображение само за да тествате, защото това трябва да го отмени. Качването на 1px плътен цвят и настройването му да се повтаря също може да бъде достоен вариант.
 • Промени в редактора на WordPress: Ако се опитвате да направите промени чрез редактора на WordPress на Външен вид> Редактор промените всъщност не могат да бъдат спестяващи поради разрешения на сървъра, но ако това е така, ще получите грешка. Можете да научите повече за настройка на разрешения за файлове тук.

10. Актуализирах моята тема и всичките ми промени са изчезнали!

Най-вероятната причина за тази грешка е, че сте направили ръчни промени във вашите шаблонови файлове, като например style.css файла (обикновено). След това, когато обновихте темата, редактираните ви файлове бяха презаписани от кода на темата по подразбиране. Ето защо НИКОГА не препоръчваме да правите промени в оригиналната тема.

Промените в темите имат решение за грешки

Добавяне на персонализиран код в WordPress

За съжаление редакциите ви може да бъдат изчезнали завинаги, освен ако нямате резервно копие на уебсайта си, което можете да използвате за възстановяването му. Някои хостинг компании предлагат резервиране на уебсайтове на стойност 30 дни, така че опитайте да се свържете с вашия хост, ако се нуждаете от помощ при намирането и / или връщане към резервно копие. Ако имате собствено ръчно архивиране, би трябвало да можете да възстановите вашите файлове с теми чрез FTP.

Въпреки че в момента няма да можете да отстраните този проблем, можете да вземете предпазни мерки, за да сте сигурни, че отново не сте в тази ситуация. В бъдеще, когато искате да редактирате вашите теми, трябва да използвате едно (или повече) от следните:

 • Персонализиран CSS Plugin. Ако имате нужда само от няколко малки ощипвания, можете да използвате персонализиран плъгин за CSS, за да направите своите ощипвания и да се уверите, че не са изтрити по време на актуализация на темата. Ето две, които харесваме:
  • CSS редактор на жълти моливи
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Създайте тема на детето. Създаването на детска тема вероятно е най-добрият метод за персонализиране на вашата тема и ще позволи най-голяма гъвкавост и дори ще ви позволи да редактирате файлове с шаблони (освен просто style.css), да премахвате или добавяте нови скриптове, както и да добавяте персонализирани функции.
  • Вижте тази статия, за да научите как да създадете детска тема на WordPress.
 • Поддържайте пълни резервни копия на уебсайтове. В случай, че нещо се обърка, винаги е добра идея да направите архивиране на уебсайта си. За това силно препоръчваме да архивирате уебсайта си WordPress (който е различен от резервните копия на сървъри, които вашата хостинг компания може да предложи), като използвате едно от следните:
 • Запазете регистър на промените. Независимо дали редактирате файловете с шаблони ръчно (най-добре да не) или използвате дъщерна тема, създаването на регистър на промените е най-добрият начин да следите всички настройки, които сте направили към темата. Особено полезно е, ако нещо се счупи, за да можете да проследите и да видите къде може да сте направили грешка.

Обобщавайки

Имате го – 10 често срещани грешки в WordPress плюс решения, за да можете да ги поправите. Но това са само няколко от грешките, които виждаме, че хората се сблъскват най-често. За повече съвети също трябва да разгледате това ръководство, за което писахме как да инсталирате вашата тема Themeforest WordPress (въпреки че ръководството има съвети, които ще се прилагат за повечето теми).

Ако имате други проблеми, първата ви стъпка трябва да бъде да направите бързо търсене с Google, за да видите дали сами можете да намерите отговор. Ако след самостоятелно проучване все още не можете да намерите отговор, опитайте да се свържете с темата или автора на плъгините (ако това е проблем с техния продукт) или посетете форум като Reddit или Envato за да видите дали член на общността може да помогне. Вероятно грешката, която получавате, е по-честа, отколкото си мислите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map