Въведение в HTTP / 2 за WordPress

Въведение в HTTP / 2 за WordPress

HTTP / 2 е един от най-важните етапи, които трябва да бъдат въведени в съвременната мрежа. Тази статия подчертава текущото състояние на HTTP и въвежда основните предимства (и някои нетехнически концепции) на HTTP / 2. Ще научим и как да внедрите HTTP / 2 за WordPress през 2018 г..


Кратка история на HTTP

HTTP означава Hypertext Transfer Protocol, създаден от Тим ​​Бърнърс Лий през 1991 г. Тим е човекът, на когото трябва да благодарим за световната мрежа. HTTP е един от най-повсеместните и широко приети приложения протоколи в интернет. Но не е единственият.

Задръжте за секунда. Подчертах фразата приложения протоколи. Защо така? Виждате ли, Интернет всъщност е състав от четири йерархични слоя протоколи. Всеки слой се състои от редица протоколи и е отговорен за a основна функция.

Гледайки малко, в пакета Internet Protocol (IP) има четири слоя:

 1. Приложен слой
 2. Транспортен слой
 3. Интернет слой
 4. Линк слой
Протоколи за слой на интернет приложения

Слоеве за интернет протокол. Източник: Wikipedia

Без да навлизате прекалено в подробности, последните три слоя (т.е. слоевете транспорт, интернет и връзки) са отговорни за установяването на надеждна връзка за обмен на данни.

Най-горният слой се нарича Слой на приложението, който служи на всички приложения в интернета.

 • Преглеждането на уеб страници е приложение в Интернет – което става възможно чрез HTTP протокола.
 • Имейлът е друго приложение в Интернет – което става възможно чрез протокола POP или IMAP.

Има множество протоколи в приложния слой в Интернет, който прави неща като YouTube Live Videos и Сблъсък на кланове възможен.

Раждането на HTTP / 2

HTTP / 2 за начинания на WordPress

HTTP е общият език между клиенти и сървъри, позволяващ модерната мрежа. От простото си начало като единична пътека за ключови думи и документи, тя се превърна в протокол за избор не само за браузърите, но и за практически всяко свързано с Интернет софтуерно и хардуерно приложение.

Това поставя въпроса – колко често актуализираме тази важна част от софтуера? Е, както се оказва – не много често

Всъщност последният път, когато HTTP протоколът получи актуализация, беше през 1997 г. – десет години преди старта на първия iPhone! Това беше HTTP версия 1.1 и 20 години по-късно, тя все още е най-широко използваната HTTP версия днес!

Всичко, което се случва в интернет – от стрийминг видеоклипове с котки, до видео чатове на живо, доставени от Международната космическа станция, и трилиони онлайн транзакции – се случва по технологията, за която не е имало актуализация през повече две десетилетия. През годините постигнахме огромен напредък със създаването на нови приложения за Интернет. Ние обаче направихме всичко това, създавайки заобиколни от ограниченията на HTTP / 1.1

Не искам да кажа, че HTTP / 1.1 е всичко лошо. Но може използвайте актуализация. И затова през 2015 г. Работна група за интернет инженеринг удвояване при създаване на по-добър протокол за HTTP.

Резултатът беше нов протокол, който безпроблемно работеше с всички неща, работещи на HTTP / 1.1, като същевременно правеше някои сериозни подобрения в основната технология. Този нов протокол беше наречен HTTP / 2.

Какво се промени в HTTP / 2?

Всъщност много неща. Но ние няма да покриваме всички тях тук. Доста сигурен, че дотогава ще ви е скучно и още по-сигурен, че няма да мога да обясня нещата по невъзмутим начин. Но когато става въпрос за HTTP / 2 за WordPress, ето няколко основни момента.

мултиплексиране

В HTTP / 1.1 сървърът и клиентът бяха необходими, за да установят индивидуални връзки, за да поискат ресурси. Нека обясня с тази красива илюстрация от UpWork:

HTTP / 2 за WordPress: Мултиплексиране

Илюстрация на мултиплексиране от UpWork

Уебсайт е съставен от HTML, CSS, JavaScript, изображения и други файлове. Тези файлове се наричат ​​колективно ресурси. В този пример има уебсайт, състоящ се от три ресурса – JavaScript файл, CSS файл и файл с изображения.

Виждаме, че в HTTP / 1.1 браузърът изисква три TCP връзки със сървъра, за да поиска тези ресурси. Защо? Тъй като в HTTP / 1.1 всяка връзка може да поиска само една заявка. По-големият брой връзки обикновено води до това, което може да бъде най-добре описано като ресурс „задръствания“ – което в крайна сметка води до бавно изживяване на уебсайта.

HTTP / 2 поддържа мултиплексиране

Мултиплексирането е технология, която позволява на сървърите да изпращат множество файлове през една връзка. В резултат на това, когато един и същ уебсайт използва HTTP / 2, и трите ресурса могат да бъдат изпращани през една връзка. Следователно, времето за зареждане и потреблението на мрежови ресурси значително би намалило. По-просто казано, ще можете да направите повече с по-малко. Така че HTTP / 2 за WordPress е чудесен начин (потенциално) да ускорите вашия WordPress сайт.

Намаляване на домейна и други подобрения

Спомнете си как по-новите приложения изискват „обходни решения“, за да преодолеят определени ограничения на HTTP / 1.1? Заточването на домейни е едно такова решение. Нека да разгледаме защо е необходимо изостряне на домейна.

Обикновено HTTP / 1.1 ограничава максималния брой отворени връзки между сървър (домейн) и клиент. Повечето уебсайтове имат множество ресурси, които да се зареждат паралелно. В опит да накарат сайтовете да се зареждат по-бързо, уебсайтовете започват да обслужват ресурсите си от множество поддомейни. Това се нарича изостряне на домейна.

HTTP / 2 за WordPress: Засилване на домейна

Илюстрация на заточване на домейна от UpWork

Сега при HTTP / 2 няма нужда от споделяне на домейни. Не защото HTTP / 2 не поставя ограничение на максималния брой отворени връзки. Но тъй като HTTP / 2 поддържа мултиплексиране. Всички ресурси могат да бъдат изпращани директно в една връзка!

Благодарение на мултиплексирането в HTTP / 2, голяма част от тези „обходи“ вече не са необходими. Те включват CSS спрайтове, вградени изображения в CSS с помощта URI данни, и свързване на CSS и JavaScript. Да го вкарам Smashing MagazineДуми:

HTTP заявките са евтини в света на HTTP / 2. Организацията на вашите активи по време на разработване според страниците, на които те ще бъдат използвани, ще бъде далеч по-добра. След това можете да сервирате само кода, от който се нуждае посетителят. Изтеглянето на много малки стилови таблици няма да има значение. Можете също така да организирате според това колко често се променят нещата; активи с дълголетие могат да се грижат за по-дълго.

Поддръжка на двоични протоколи

Знаем, че компютрите говорят в 0 и 1, нали? Е, това не беше как HTTP / 1.x използва за разговори. HTTP1.x използва за обработка на текстови команди за завършване на цикли на отговор на заявка.

HTTP / 2 поддържа преобразуване от текстов протокол в двоичен протокол. Това дава възможност на сървъра и клиента да говорят в 0s и 1s вместо в действителния текст – по този начин значително се намалява времето и енергията, необходими за завършване на същите цикли на отговор на заявка-отговор.

HTTP / 2 Server Push

Тази функция може да бъде малко сложна за обяснение, но ще се опитам да я опростя. В класическия сценарий HTTP / 1.1, сървър (или уебсайт) ще изпраща ресурси до клиента (браузър) само когато клиентът поиска ресурса. Това е типичният сценарий за отговор на заявка.

HTTP / 2 обаче въвежда концепцията за натискане на сървър, при което за първи път сървърът може да изпраща ресурси (или информация) до клиента, без клиентът да изрично да иска ресурса. Този механизъм спестява двупосочен отговор на заявка и намалява закъсненията в мрежата.

Уеб разработчиците могат да създават приложения, които да използват Server Push и да изпращат допълнителни ресурси / информация до клиента, като очакват заявките. Краен резултат? По-бързи и плавни приложения.

Компресия на заглавката

HTTP / 2 използва нещо, наречено компресиране на заглавие HPACK при обмен на данни между клиента и сървъра. Преди да разберем защо това е важно, е време да научим малко повече за протоколите.

Единицата за данни във всеки протокол (включително HTTP) се състои от три основни компонента – заглавие, полезен товар и долен колонтитул.

 1. Header: Header съдържа информация за единицата данни
 2. Полезен товар: това са действителните данни, които се транспортират от сървъра до клиента
 3. Footer: Това е вид контролен списък, който гарантира, че единицата за данни е доставена успешно без никакви грешки.

Компресирането на хедъра е доста прост начин – сървърът компресира информацията в заглавката преди прехвърлянето му на клиента. След получаване на единицата за данни (или пакет), клиентът декомпресира заглавката и го показва (или използва) на (или за) потребителя.

Тъй като уебсайтовете, богати на медии (като Netflix или New York Times), се превръщат в норма днес, компресирането на HTACK / 2 HPACK заглавката може да спести много честотна лента при прехвърляне на данни от сървъра към клиента.

Подобрен TLS

TLS означава „Transport Layer Security“, което е битът на технологията, която криптира връзките между сървъра и клиентите. Знаем, че има HTTPS. Това е технологията, която помага да се предотврати хакерите да откраднат информацията за кредитната ни карта и други лични данни по време на онлайн транзакции.

HTTP / 2 работи безупречно със съществуващата TLS технология и внася тона от усъвършенствани функции като по-малко ръкостискания с TLS, ниско потребление на ресурси както от страна на клиента, така и от сървъра и подобрени възможности за повторно използване на съществуващи уеб сесии, като същевременно елиминира определени уязвимости, свързани с HTTP / 1 .х.

Готов ли е светът за HTTP / 2?

Е, това зависи. Повечето съвременни браузъри, включително Chrome и Firefox, поддържат HTTP / 2 протокола. Ако имате ресурси да внедрите протокола HTTP / 2 – трябва да продължите напред и да го направите.

Проверка на съвместимост за HTTP / 2 сред основните уеб браузъри.

CanIUse.com осигурява актуална проверка за съвместимост на HTTP / 2 сред основните уеб браузъри

Как да започнете с HTTP / 2 за WordPress?

HTTP / 2 за WordPress

Внедряването на HTTP / 2 на вашия хост WordPress изисква много техническо ноу-хау. Ако сте разработчик или мрежите и управлявате сървърите са вашето нещо – продължете се.

Добрата новина е, че внедряването на HTTP / 2 за WordPress е лесно благодарение на добрите хостинг доставчици на WordPress. Например Foe, както WPEngine, така и Kinsta поддържат HTTP / 2 и имат всички необходими резервни грешки, необходими, за да гарантират на посетителите на сайта, които не поддържат новия протокол, да получат надеждна, напълно оптимизирана версия на HTTP / 1.1 опит.

От гледна точка на интернет потребителя няма да е нужно да правите нищо друго освен да изтеглите най-новата версия на браузъра си. Ако уебсайтът е съвместим с HTTP / 2, вашият браузър автоматично ще комуникира с него, като използва новия протокол. HTTP / 2 обаче е напълно съвместим назад, така че уебсайтовете, които все още използват стария HTTP, няма да бъдат засегнати. Това означава, че можете просто да седнете и да се насладите на по-бързо зареждане на уебсайтове.

Преминаване на HTTP / 2 за WordPress

HTTP / 2 за WordPress е много необходима, революционна актуализация на едно от най-добрите световни технологии. Това обаче ще отнеме много време HTTP / 2 да премине в мейнстрийм – като HTTPS уебсайтове. Като се има предвид, целта на тази статия е да запознае нашите читатели с това прекрасно парче технология, което потенциално би могло да промени лицето на световната мрежа.

Мисли за HTTP / 2 за WordPress? Въпроси? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map