Подобрете сигурността на вашия WordPress сайт

Как да подобрим сигурността на уебсайта си WordPress

Всички знаят, че запазването на уебсайта Ви в WordPress трябва да бъде основен приоритет. Но 9 пъти от 10 не е. Има много начини да подобрите сигурността на уебсайта си в WordPress и много от тях се настройват бързо и лесно. Може би е време да обърнете внимание на сигурността на уебсайта си.


В тази статия ще разгледаме значението на сигурността на уебсайта и какво може да се обърка, ако го пренебрегнете. След това ще обсъдим изпълними задачи, които можете да внедрите, плъгини за сигурност, които можете да използвате, и важността на архивирането на вашия уебсайт WordPress.

Значението на сигурността

Сигурността е изключително важен въпрос за всички собственици на уебсайтове. Зловредният софтуер, често инсталиран на уебсайт от хакери, които са открили слабости и уязвимости, може да разпространява вируси и бъгове. Те могат да причинят несметни щети на вашия сайт и компютър, което значително ще повлияе на вашия бизнес.

Нарушенията на сигурността могат да забавят вашия сайт и да създадат отрицателно потребителско изживяване. Това може да повреди репутацията на вашата марка и в крайна сметка да загуби посетители, продажби и клиенти. И може да стане много по-лошо от това. Зловредният софтуер може да открадне информация за клиента, лични и финансови данни и да унищожи вашия сайт. Това може да доведе до дългосрочна загуба на приходи, както и да ви струва време, усилия и емоционално благополучие.

Прилагането на мерки за сигурност трябва да бъде основен приоритет за всички администратори на уебсайтове. И така, какво можете да направите, за да подобрите сигурността на уебсайта си WordPress и да го запазите и запазите?

Вече компрометиран ли е вашият сайт?

Сканиране за съхранение на WordPress

Сайтовете на много хора вече са компрометирани и те дори не знаят, че се е случило. Чудесен начин да се уверите, че вашият сайт е безопасен е да използвате проверка за сигурност.

WordPress сканиране за сигурност е онлайн скенер за сигурност, който ще тества вашия сайт за уязвимости. Основното сканиране е безплатно, но за разширена услуга ще трябва да преминете към един от техните планове за членство. Проверките се стартират върху сигурността на вашето приложение, сигурността на WordPress, хостинг средата и вашия уеб сървър. Това ще ви даде ясна представа за сигурността на вашия сайт и ще ви запознае с всички нарушения. Sucuri също предлага a безплатна проверка на сайта които ще сканират за злонамерен софтуер, грешки и актуализации на софтуера.

Винаги актуализирайте сайта си

Подобрете сигурността на уебсайта си WordPress

Звучи просто, но един от най-лесните начини за подобряване на сигурността на вашия сайт е да се уверите, че го поддържате актуализиран. Актуализираните версии на WordPress, теми и приставки помагат да се коригира и да се избегнат потенциални точки за нарушаване на сигурността.

Използвайте най-новата версия на WordPress

Всеки път, когато се пусне нова версия на WordPress, сигурността се подобрява и уязвимостите се отстраняват. Най-новата версия е най-безопасната, така че актуализирайте веднага щом стане достъпна.

Най-добра практика за теми и приставки

Като поддържате актуализирана темата и приставките, по-малко вероятно е вашият сайт да изпитва злонамерена дейност. Известията за актуализиране на теми и приставки често се появяват на таблото ви за управление. Ако сте някой, който пренебрегва тези, тогава е време да промените начините си.

Където е възможно, винаги сведете до минимум броя плъгини, които използвате на сайта си. Колкото по-малко плъгини, толкова по-малко потенциални проблеми. Винаги инсталирайте приставки от уважаван източник и не изтегляйте премиум приставки безплатно от неоторизирани източници. Премахването на неизползвани теми и приставки може да помогне за подобряване на скоростта и сигурността на вашия сайт.

Защитете вашата страница за вход

Подобрете сигурността на вашия сайт

Вашата страница за вход може да бъде изключително уязвима към злонамерени атаки, ако не е добре защитена. За да подобрите сигурността на вашия уебсайт WordPress, винаги използвайте неясно потребителско име. Администраторът или собственото ви име не са безопасен избор. Вашата парола трябва да съдържа и случаен асортимент от букви, цифри и специални знаци. Промяната на паролата ви на всеки 90 дни е силно препоръчителна.

Започнете да използвате LastPass

LastPass

LastPass запомня всичките ви потребителски имена и пароли и ги пази, така че не е нужно. Може да генерира силни пароли за вас, спестявайки ви време да ги измислите сами. Също така ви дава възможност да настроите двуфакторно упълномощаване, като предоставя на детайлите на вашия акаунт допълнителна защита.

Използвайте Lockdown

Заключване на вход

Заключване на вход е безплатна WordPress приставка, която ограничава броя на опитите, които могат да бъдат направени за влизане. Ако в рамките на определен период от време се правят повече от определен брой опити за влизане от същия IP диапазон, тогава плъгинът блокира всички допълнителни опити от този диапазон. Това помага да се предотврати откриването на парола с груба сила и дава на вашия сайт още един слой безопасност.

Инсталирайте приставка за сигурност на WordPress

Един от най-важните начини за подобряване на сигурността на вашия уебсайт WordPress е да инсталирате приставка за сигурност. Има много за избор, така че нека разгледаме няколко от най-добрите.

Всичко в една сигурност и защитна стена

Всичко в едно WP Security

Всичко в една сигурност и защитна стена е безплатен и лесен за използване WordPress плъгин, който ще поддържа вашия сайт безопасен и защитен. Той намалява риска от атаки чрез прилагане на най-новите практики и техники за сигурност на WordPress.

Плъгинът налага защитата на потребителския акаунт, влизането и регистрацията. Той има функционалност на защитната стена, защитен скенер и защитава от груби атаки, сред много други функции. Освен това използва система за класификация, показваща колко добре е защитен сайтът ви въз основа на функциите за защита, които сте активирали. Популярна и способна приставка, Всичко в една сигурност и защитна стена е чудесен избор, ако търсите безплатен плъгин, който да ви помогне да защитите вашия сайт.

Sucuri Security

по ценни книжа

Sucuri Security е мощно първокласно решение, което може да почисти хакерски сайт, както и да предлага постоянна защита. Предлагат се разширени функции, включително непрекъснато сканиране за злонамерен софтуер и хакове, премахване и почистване на зловреден софтуер, защитна стена на уебсайтове и много други. Sucuri Security също осигурява 24-часова онлайн поддръжка, така че какъвто и да е инцидентът със сигурността, професионален екип за реакция е на помощ.

Това решение не е евтино, като основният му пакет започва от 199,99 долара годишно. Този проактивен и реактивен подход към сигурността на уебсайта обаче ще запази сайта ви в безопасност, както и ще ви осигури спокойствие. Толкова спорно си струва парите. Има обаче и популярен безплатен плъгин Sucuri достъпно от директорията на плъгини WordPress.org.

Инсталирайте антивирусна защита за вашия компютър

Norton

Ако компютърът ви е компрометиран, хакерите могат да имат достъп до вашия сайт на WordPress или да намерят данните ви за вход от запазените пароли на браузъра. Следователно антивирусната защита за вашия компютър е задължителна.

Norton Antivirus Security софтуерът защитава вашия компютър от зловреден, шпионски софтуер, вируси и много други. След като бъде инсталиран, той работи редовно автоматично сканиране, така че можете да отидете онлайн с увереност. Най-важното е, че това означава, че уебсайтът ви в WordPress не може да бъде повреден чрез вашия компютър.

Винаги архивиране

VaultPress

Колкото и стратегии за сигурност да сте реализирали, нищо не е 100% надеждно. Ако сигурността е нарушена и загубите вашия сайт и неговите данни и съдържание, то резервно копие ще ви спести време, пари и дори вероятно вашия бизнес и репутация.

VaultPress е мощен инструмент, който предлага разширено архивиране и сигурност за WordPress сайтове. Тази богата на функции услуга осигурява ежедневно архивиране и сканиране на зловреден софтуер, наред с много други неща. Най-важното е, че предлага автоматично възстановяване, така че ако вашият сайт е хакнат, тогава той може бързо и лесно да бъде възстановен.

Ако имате нужда от помощ, не забравяйте да прочетете нашето ръководство, което обхваща как да архивирате вашата уеб страница WordPress.

Последни мисли за подобряване на сигурността на уебсайта ви WordPress

Както и всички съвети по-горе, използването на реномирана хостинг услуга винаги е важно. Макар и сравнително скъп, WP Engine е сигурна хостинг компания, фокусирана върху WordPress, която осигурява проактивна сигурност, за да запази уебсайта си в безопасност. Мигрирането на уебсайта ви на WordPress към нов уеб хост вероятно е по-лесно, отколкото си мислите.

С услугата за уеб хостинг с най-висок процент и изпълняваните плъгини, съвети и трикове от тази статия, вашият сайт ще има по-голям шанс от повечето да останете в безопасност.

Какви съвети за безопасност трябва да защитите уебсайт на WordPress? Моля, споделете в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map