6 съвета за осигуряване на сигурността на вашия уебсайт WooCommerce

6 съвета за осигуряване на сигурността на вашия уебсайт WooCommerce

Ето нещо, което вече знаете: запазването на вашата електронна търговия е жизненоважна част от ръководството на вашия онлайн бизнес. Ако не съхранявате данните на клиентите в безопасност по време и след транзакцията, има много по-малка вероятност да сключват бизнес отново с вас.


Но технологиите, особено технологиите за сигурност, непрекъснато се променят, което може да затрудни собствениците на фирми да бъдат в крак.

За щастие не е нужно да сте експерт, който да защитава вашия сайт и клиентите си, ако използвате WooCommerce. Има прости стъпки, които си струва да предприемете за всеки собственик на сайта на WooCommerce.

Въпреки че осигуряването на вашия сайт е многоетапен процес, не е необходимо да бъдете прекалено много, ако следвате нашите прости стъпки.

1. Използвайте хост, който върши работа на защитата за вас

Както беше споменато по-горе, има хора (не вие), чиято работа е да знаят входовете и сигурността. И много от тях работят в хостинг компании. Ето защо лесен и лесен начин да защитите сайта си е да изберете хост, който прави сигурността приоритет.

Когато избирате уеб хост, потърсете тези, които предлагат:

 • Ежедневно архивиране: те ще ви помогнат да се върнете бързо онлайн в случай на атака.
 • Автоматични актуализации: те помагат да се закърпят дупките за сигурност веднага щом бъдат открити, като запазват данните си в безопасност.
 • Реставрационни услуги: заедно с архивирането, те ви помагат да се върнете онлайн, в случай че нещо се обърка.

2. Предотвратяване на груби атаки

Все пак най-разпространеният начин за пробиване на сайтове, грубите атаки се отнася до прост, но ефективен метод за просто отгатване на комбинации за пароли или ключове за сигурност, докато не се случи на правилната серия от знаци.

За щастие, тъй като методът е сравнително прост, има сравнително прости начини, по които можете да ги предотвратите.

 • Ограничете опитите за влизане: Брутната сила работи само ако лошите (или наистина техните компютри) могат да опитат и да влязат милиони и милиони пъти. За щастие, има много WP плъгини, които ограничават тези много опити. За вашия сайт WooCommerce харесваме: WP Ограничаване на опитите за влизане и Заключване на вход

 • Използвайте мениджър на пароли: Мениджърите на пароли харесват LastPass помогнете да създадете невероятно трудни пароли за вас и след това автоматично да ги въведете, когато сте на подходящия сайт, при условие че знаете главната парола. Това е чудесен начин да направите пароли, че дори и сложните нападатели ще имат проблеми с краката.
 • Използвайте 2-факторно удостоверяване: 2-факторната автентификация е друг интелигентен начин да защитите уебсайта си. С 2-факторно удостоверяване, дори ако лошите момчета са предположили вашето потребителско име и парола, те все пак ще трябва да получат достъп до друга парола на друго устройство (обикновено съдържащо се в SMS, изпратен до лична клетка), за да преминат през втория слой от защита. Ние лично сме фенове на miniOrange 2-факторна приставка.

3. Вземете си SSL сертификат

Ето какво е: ако приемате кредитни карти, имате нужда от SSL сертификат. Те криптират данните на клиентите ви – най-често данни за кредитната карта – когато хората ви изпращат информация по интернет.

Ако сте объркани относно SSL, ние съставихме удобен последен списък с две части SSL, който можете да разгледате Ultimate SSL контролен списък на McAfee, част 1 и Част 2.

4. Винаги пазете резервно копие

Вижте, знаем, че току-що казахме, че изберете хост, който осигурява ежедневно архивиране, и това е всичко добре и добре. Но в края на деня нямате гаранция, че домакинът ви ще архивира всеки ден за вас. Само вие можете да гарантирате, че поддържате архиви.

Ето защо вие също трябва да поддържате архивираните си файлове. Създайте резервни копия, ако желаете!

Има голям брой приставки за архивиране на WordPress, които предлагат това безценна услуга (наистина, не се грижи за това!)!

5. A.B.U. (Винаги се актуализира)

Спомнете си по-горе, когато говорихме как има умни хора, чиято работа е да знаят за сигурността? Друг добър къс от тези хора работят на места като WordPress и непрекъснато излизат с нови версии на WordPress, които са коригирали неоткритите преди това дупки в сигурността.

И така, когато влезете в WooCommerce и бъдете подканени да актуализирате, може да си помислите: „Уф, пак?“ но наистина, това е за доброто на вас и вашия бизнес.

Ако вашият уеб хост има автоматично актуализиране, може да не се налага да се притеснявате за това. Но ако това не стане, трябва да се актуализира всеки път, когато бъдете подканени.

6. Уведомете клиентите си, че са защитени

Макар че е едно да защитавате клиентите си (и вашия бизнес), съвсем друго е да ги уведомите, че имате задните им части.

Защо бихте искали да направите това? Тъй като клиентите, които се чувстват в безопасност, са по-склонни да купуват и препоръчват вашия сайт на своите приятели, увеличавайки долната си линия и разраствайки бизнеса ви.

Така че ние обичаме да демонстрираме своята безопасност с McAfee СИГУРЕН плъгин. Той позволява на посетителите да знаят, че вашият сайт преминава през външно сканиране на защитата и ги кара да се чувстват сигурни при покупка от вашия сайт.

McAfee SECURE е не само лесен начин за увеличаване на доверието в уебсайта Ви, но също така предоставя редица други услуги за премиум членове, включително прегледи на сайта, диагностика, Sitempas, подчертаване на търсенето, защита на идентификатора на шопъра и други.

заключение

Повечето от тези стъпки са толкова лесни, колкото инсталирането на плъгин на вашия сайт WooCommerce. Не им трябват много технически познания, а освен това си струва да отделите час или повече, за да свършите всичко това и след това да се заемете с това, което правите най-добре – продавате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map