WordPress приставки за увеличаване на взаимодействието и ангажираността на аудиторията

Повечето блогъри обсебват от увеличаването на аудиторията си, когато трябва да се съсредоточат върху подобряване на нивата на ангажираност. Не забравяйте, че ангажираната аудитория е купувачка и това е чудесната новина за единствената цифра, която наистина се брои: вашият краен резултат.


Подобряването на този ангажимент е постепенен процес. Страхотното съдържание е от основно значение, както винаги, но също така е и начинът, по който взаимодействате и се свързвате с аудиторията си – колкото повече се свързвате с аудиторията си, толкова по-силни стават отношенията между блогър и читател.

Защо трябва грижа за силата на тази връзка? Е, тъй като изграждането на връзки е чудесен начин да установите лоялната читателска аудитория, която ви е нужна за устойчив успех – чухте за принципа на 1000 лоялни фенове, нали? Именно тези лоялни читатели незабавно ще прочетат новия материал, който публикувате, ще споделят статиите си по-ентусиазирано и ще отворят портфейлите си, за да закупят нещата, които продавате.

Днес искам да ви помогна да повишите нивата на ангажираност на вашата аудитория, като ви покажа пет начина за взаимодействие с вашата аудитория, както и плъгин, който да ви помогне да приложите всяка стратегия. Нека се потопим направо, нали??

Секция за активно коментиране: Disqus (БЕЗПЛАТНО)

Disqus

Чудесно място за започване на взаимодействие с вашата публика е чрез секцията с коментари под статиите. WordPress включва система за коментиране по подразбиране, която работи достатъчно добре, но е доста ограничена в сравнение с многото богати на функции плъгини за коментиране, в резултат на което повечето собственици на блогове ще инсталират плъгин за коментиране.

Това се свежда до личните предпочитания, но аз съм голям фен на това Приставка за система за коментари на Disqus, който към днешна дата има над 1,5 милиона изтегляния. Защо съм толкова голям фен на Disqus? Е, не само че изглежда страхотно с просто, но стилно оформление, но прави невероятно лесно посетителите да оставят коментар – те могат да влязат с помощта на Facebook, Twitter, Google+ или Disqus акаунт. Минимизирайте триенето, увеличете максимално броя на оставените коментари.

Disqus също поддържа резбовани коментари, което прави възможно да се отговори директно на оставените коментари. Хвърлете се в система за гласуване нагоре / надолу, която насърчава хората да оставят разумни коментари – никой не харесва гласуването с право на глас, нали? – и имате перфектната платформа за коментиране, за да насърчите смислена дискусия.

Насърчете дискусиите с анкети: отзивчиви анкети ($ 14)

Отзивчиво проучване

Можете да използвате анкети по много начини, за да насърчите взаимодействието с вашата аудитория. За начало можете да ги използвате, за да получите директна обратна връзка от посетителите: можете да проведете анкета, за да видите какви теми например искате да прочетете аудиторията ви. Това е също чудесен начин да добавите интерактивност към вашите публикации: помислете да зададете актуален въпрос, да оставите посетителите да изкажат своето мнение и след това да наблюдават разгорещен дебат в пространството за коментари – ако искате да създадете бърз пост, който да насърчи дебата, това е чудесно решение.

Един от най-добрите плъгини за гласуване, с които се сблъсках, е плъгинът Responsive Poll, който струва $ 14 в CodeCanyon. Резултатите от вашата анкета са показани в отзивчиви, анимирани графики, от които има седем стила, от които да избирате: лентова диаграма, диаграма с пай, диаграма с понички, линейна диаграма, радарна диаграма, полярна диаграма и ленти за напредък на началната програма – всички стилове изглеждат страхотно , Анкетите са напълно адаптивни и можете да изберете колкото е възможно повече отговори.

Можете да вмъкнете анкета точно в средата на съдържанието си с помощта на обикновен къс код, плюс можете да използвате същия кратък код, за да добавите анкети към всяка област на джаджа – по време на писането няма специална джаджа, но това се работи от разработчиците.

Генерирайте Buzz с конкурси: ContestHopper (БЕЗПЛАТНО)

ContestHopper

Хората обичат да получават неща безплатно, затова използвайте това в своя полза: провеждането на конкурс със страхотна награда може да генерира много бръмчания за вашия уебсайт. Ако обаче не сте провеждали състезание преди, знанието как да го направите и може да изглежда плашещо. Бих препоръчал да инсталирате безплатния ContestHopper плъгин на вашия уебсайт.

ContestHopper ви позволява да добавите изчистен конкурсен формуляр към вашия уебсайт. Можете да покажете това навсякъде на вашия уебсайт с помощта на кратък код или с помощта на специална джаджа. Формулярът ви за състезание е напълно адаптивен: можете да зададете заглавието и текста на заглавието, включително цвета на фона и шрифтовете – от над 600 шрифта на Google -, както и срока на конкурса. Можете също да зададете изискванията за въвеждане – какви подробности трябва да останат, ограниченията за влизане на човек и дали е необходимо двойно включване за валидиране на записа.

След като влезете, плъгинът ще позволи на потребителя да сподели конкуренцията по един от основните социални канали – можете да ги наградите с повече записи за това. И накрая, когато срокът на състезанието изтече, плъгинът ще избере произволно победител.

Директна комуникация: Генератор на формуляри за контакти ($ 15)

Генератор на формуляри за контакти

Понякога посетител ще иска да се свърже с вас, но няма да се чувства удобно да остави заявката си в обществена среда като секцията за коментари. Най-лесният начин за получаване на съобщения от посетителите е да инсталирате приставка за формуляр за контакт. Повечето от нас вече ще са запознати с редица плъгини за формуляри за контакти – най-вече безплатните Форма за контакт 7, и премиумните Gravity Form плъгини – но днес искам да предложа нещо различно: плъгинът за генериране на формуляри за контакти, който се предлага само за 15 долара.

Contact Form Generator е мощен плъгин за създаване на формуляри, който ви позволява да създавате страхотни формуляри за контакти, използвайки интуитивен интерфейс за плъзгане и пускане. Всички форми са напълно отзивчиви и имат почти неограничен брой възможности за персонализиране. Можете бързо и лесно да стилизирате формулярите си – можете да изберете желания шрифт от селекция от 600+ уеб шрифтове на Google, както и да имате пълен контрол върху цвета на шрифта, фона, рамката и бутона.

Можете да конфигурирате формата си лесно, като просто плъзнете и пуснете елементи, както желаете – можете да добавите отметки, радио бутони и падащи списъци към вашия формуляр. Има плъзгач за определяне на ширината на всеки елемент също. Има и разширени елементи като време, дата, URL и captcha, като приставката валидира формата на всеки запис, преди да приеме подаване. И накрая, можете да интегрирате всички основни услуги за автоматичен отговор, включително MailChimp и AWeber.

Допълнителни канали за комуникация: HelloBar (БЕЗПЛАТНО)

HelloBar

От най-ранните дни на интернет, уебмайсторите са разбрали важността на разрастването на списък с имейли – има няколко по-добри начини за по-нататъшно взаимодействие с вашата аудитория. Списъкът с имейли ви позволява да общувате с абонати директно през тяхната кутия, което разширява обхвата ви извън границите на вашия уебсайт и съдържанието, което публикувате.

Съществуват редица приставки за списъци с имейли, като много стъпват фина линия между твърде натрапчивост и не грабват достатъчно внимание, за да привлекат абонати. HelloBar е фантастично решение на този проблем, привличащо достатъчно внимание, без да се чувствате надценни.

HelloBar е проста форма за избор, която пада надолу от горната част на страницата. Той може да бъде интегриран с девет автоотговорни услуги – включително големите, AWeber и MailChimp. Ако все още нямате абонамент за автоматичен отговор, HelloBar ще съхранява заснетите ви имейл адреси.

Самият HelloBar е напълно адаптивен – можете да редактирате вашето съобщение, шрифтове, цвят на шрифта и цвят на бутона, за да увеличите максимално реализациите. Показва се демо версия на вашия бар, която ви позволява да играете с тези опции за персонализиране в реално време. Самите барове изглеждат фантастично и с всички налични цветове можете да създадете нещо поразително, като все още се вписвате в цветовата схема на вашия уебсайт. Можете дори да създадете множество HelloBars и да стартирате a / b тестове, за да видите кой от тях се представя най-добре – таблото за управление HelloBar ви позволява да настроите колко често се показва всеки от тях, както и да проследявате резултатите.

Когато сте доволни от дизайна си, можете да добавите HelloBar към уебсайта си, като използвате обикновен HTML код, добавен непосредствено преди затварящия ви маркер. Освен това имате възможност да изтеглите своя собствена предварително конфигурирана приставка за WordPress, изтеглена от таблото на HelloBar – просто изтеглете и активирайте тази приставка и HelloBar ще стане незабавно активен.

Заключителни мисли

И така, има го: пет прости приставки, за да подобрите взаимодействието си с вашата аудитория. Ако се отнасяте сериозно към създаването на лоялна общност, която да задържа посетителите наводнения, това са страхотни стратегии, които можете да използвате – те могат дори да предложат някаква защита срещу най-лошото въздействие, което може да има актуализация на алгоритмите на Google върху вашия уебсайт.

И не забравяйте: взаимодействието с вашата аудитория е шега – може би най-добрата причина за всички по-често да се свързвате с публиката си!

Можете ли да препоръчате други WordPress приставки за подсилване на взаимодействието? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map