Топ приставки за прикриване и управление на WordPress Link

Ако свързвате към външни уебсайтове от вашия WordPress сайт или блог, тогава може да искате да помислите дали да използвате инструмент, който да ви помогне да управлявате тези връзки по-ефективно. Тези инструменти не само ви помагат да управлявате външните си връзки в едно централно място на административното табло, но те също могат да се използват за прикриване или скриване на истинската дестинация на тези връзки.


Докато прикриването или прикриването на връзките на уебсайта ви може да звучи малко подъл в началото, има някои истински причини за това, както и някои малко по-съмнителни.

В тази публикация ще разгледаме някои от предимствата и причините, поради които трябва да използвате плъгин за управление на връзки и прикриване, както и да препоръчаме някои безплатни и премиум опции, от които да избирате.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Ползите от използването на плъгин за управление на връзки WordPress

Има редица предимства за използването на плъгин за управление на връзки и прикриване на вашия плъгин на WordPress. Някои от тези предимства включват: лесно актуализиране на връзки, статистика на кликвания, възможност за запазване на PageRank на вашия сайт и пренасочване на линк, базиран на геолокация. Така че, нека разгледаме по-подробно някои от тези предимства:

Лесна корекция на връзката и актуализации

Основното предимство на използването на един от плъгините, който ще разгледаме днес, е, че улеснява бързото актуализиране на връзките, които сте включили в своите публикации и страници.

Ако редовно се свързвате с любимия си уеб хост, например от публикациите в блога си, тогава използването на приставка за създаване на кратка връзка към този сайт ви позволява бързо да вмъквате връзката в вашите публикации и страници, което ви помага да спестите време.

Вместо да намерите адреса на уебсайта, към който искате да свържете, след това да копирате и поставите връзката, можете да го запишете в таблото за управление на приставката еднократно и след това много бързо да го вмъкнете в съдържанието си много пъти.

Истинската полза от това е, че ако тази връзка трябва да бъде променена в бъдеще, можете просто да я промените веднъж в таблото за приставки. След това всички случаи на съответната кратка връзка във вашите публикувани по-рано публикации и страници ще сочат новия адрес.

Ако продуктът, услугата или друга дестинация, която свързвате, за да прекратите бизнеса си, бъдете прекратени или просто искате да препоръчате или да одобрите различна опция, ще се радвате, че можете да промените тази връзка на едно място, без като трябва да проверите и след това да редактирате безброй публикации.

Направете вашите връзки по-четими

разбираеми връзки

Друга особеност на тези инструменти за управление и прикриване на връзки е, че те могат да превърнат преди това нелеки и непривлекателни дълги връзки в по-четими и надеждни изглеждащи URL адреси.

Ако свързвате към продукт в Amazon, заедно с идентификационния си номер на партньор, тази връзка може да бъде дълга няколко реда. Въпреки това, като използвате един от плъгините по-долу, можете да завъртите това:

В това:

http://www.yourdomain.com/WordPress-book

Сега имате кратка връзка за многократна употреба, която можете да вмъкнете в съдържанието си и да използвате другаде. Новата връзка също е четена от вашите посетители, в сравнение с оригиналната. Както споменахме по-рано, ако тази книга изчерпи наличността или искате да се свържете с друг артикул, можете просто да актуализирате късата връзка на едно място и тогава всички случаи на тази къса връзка ще се актуализират.

Това е известно също като прикриване или скриване на връзки, което беше споменато във въвеждането на този пост. Ако искате да направите вашите връзки да изглеждат по-малко като връзки към продукти и по-скоро като вътрешни връзки, това е един от начините за това. Това може да увеличи броя на посетителите ви, които кликнат върху връзките ви, въпреки че в зависимост от това как давате име на своите къси връзки, може да предизвика обратна връзка, тъй като посетителите ви са отведени на страница, която не са очаквали.

Ако използвате тази функция етично, все още можете да направите външните си връзки по-четими, без да заблуждавате читателите си да посещават страница, на която не са очаквали да пристигнат.

Проследяване на линкове

следите-връзка-кликвания

Обща характеристика на плъгините, които могат да ви помогнат да управлявате външните си връзки е, че те също могат да проследяват вашите къси връзки и да ви кажат колко пъти са били кликвани от посетителите ви. Тези данни могат да ви помогнат с вашите потребителски анализи и да ви дадат усещане колко успешни са били вашите техники за поставяне на връзки.

Освен това, ако популяризирате продукти като филиал, може да бъде полезно да имате свои собствени данни за проследяване. Това може да помогне, ако имате спорове с партньорската мрежа, с която работите.

Ползи за SEO

Свързването с външни сайтове се смята, че води до загуба на Google PageRank или разтваряне на „сок от връзки“ на вашия уебсайт. За да помогнат на уеб майсторите да се справят с това, разработиха Google, Yahoo и Microsoft nofollow таг.

Този маркер може да бъде добавен към връзки, за да попречи на търсачките да следват тези връзки и да прехвърлят част от PageRank на вашия уебсайт до уебсайта на местоназначението.

Макар че е спорно колко актуална е тази практика днес, ако искате лесен начин да маркирате външните си връзки като несъществуващи, тогава тези приставки за управление на връзки, които ще разгледаме, могат да ви помогнат в това.

Най-добрите приставки за управление на връзки и партньорски връзки

Това касае основните предимства на тези приставки за прикриване и управление на връзки, така че нека разгледаме най-добрите опции, достъпни за потребителите на WordPress:

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite е a безплатен плъгин за скъсяване на URL адреси което ви позволява да управлявате вашия филиал и други външни връзки с лекота. С Pretty Link съкратените връзки използват вашето име на домейн, за да ги почистите. Това може да направи вашите връзки да изглеждат по-надеждни, като същевременно затъмнявате към кой сайт всъщност се свързвате.

В допълнение към прикриването на вашите връзки, можете да ги проследявате и управлявате по-ефективно, всички от една административна област. Ако искате да преместите нещата, можете да надстроите до версията „Pro“. Това включва седем нови типа пренасочване, както и няколко други функции.

Жадни съдружници

Жадни съдружници

Thirsty Affiliates е друг безплатен инструмент за управление и прикриване на връзки. Въпреки че този плъгин включва удобно за потребителя табло и полезен набор от функции, той може да бъде надстроен чрез закупуване на една или повече от премиум добавките.

Една от отличаващите се характеристики на Thirsty Affiliates, които не се намират в Pretty Link Lite, е, че добавя бутон редактора на публикациите за бързо добавяне на нови връзки и вмъкване на съществуващи връзки във вашето съдържание. Това Ви спестява, че трябва да превключвате екрани, за да намерите вашите връзки и е в реално време.

Възможността да избирате от първоначалните добавки и да добавяте функции като автоматично свързване, пренасочвания с геолокация и разделяне на тестове, прави това добър избор за тези с по-напреднали нужди или тези, които смятат, че техните нужди ще нарастват бъдещето.

Наметало WP Wizard

Наметало WP Wizard

WP Wizard Cloak е безплатен за използване и включва полезна функция, която ви позволява да изпращате посетителите си до конкретен URL адрес въз основа на географското им местоположение.

Можете също така да създадете ключови думи, които автоматично се превръщат във връзки, когато те са представени в публикация или страница на вашия уебсайт. Освен това получавате достъп до някои полезни статистики, за да разберете колко пъти са щракнали връзките ви. Плъгинът добавя бутон към редактора на публикации, което улеснява вмъкването на тези връзки в вашите публикации и страници.

Въпреки че този плъгин е сравнително нов, той предлага страхотен набор от конкурентни функции и интуитивен потребителски интерфейс.

Link Trackr

Link Trackr

Link Trackr е първокласно хоствано решение за по-големи уебсайтове, които са готови за всички професионални инструменти за управление на връзки, които тази услуга предоставя.

Тази услуга не само обхваща управлението и прикриването на връзки, но също така разделя тестовете на връзките, проследяването на реализациите, социалните и вирусни маркетингови инструменти и подробните маркетингови отчети.

Основният пакет започва от 9 долара на месец и има 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ще ви помогне да решите дали това е инструментът за вас

заключение

Както виждате, има много добри причини да използвате плъгин за управление на връзки и прикриващ плъгин на вашия WordPress сайт и също толкова инструменти, които да избирате.

Независимо дали искате безплатна опция, която включва основно управление на връзки, или напълно предлагана услуга с премиум хост или нещо между тях, има приставка, която да отговаря на вашите нужди и да съответства на вашия бюджет.

Какво мислите за прикриването на връзката? Имате ли нещо против, когато сайтовете скриват връзките си? Какви функции искате да видите в плъгин за управление на връзки? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map