Топ 5 приставки за всеки WordPress сайт

На много от популярните сайтове за уроци и новини за WordPress, а също и в Meetups и WordCamps по целия свят, има много страхотни дискусии за добри плъгини за WordPress: плъзгачи, формуляри за контакти, архивиране, SEO, членство, електронна търговия; но рядко виждам хора да се съсредоточават върху плъгини, които са специално за поддръжка и четене на бекъна на вашия сайт.


Пренебрегването на поддръжката и поддръжката на вашия сайт може не само да остане застоял, рядко използван и много по-малко посещаван сайт до екстремни случаи на пълна деформация или пълна загуба на съдържание. Без подходящи предпазни мерки, вашият сайт може бързо да се запълни с хиляди спам коментари, да се представи лошо или още по-лошо, да стане уязвим за хакери, което в крайна сметка води до престой и загуба на посетители и потенциални клиенти на вашия сайт..

Имаше огромни подобрения в отзивчивостта и контраста на администратора в най-новата версия на WordPress в 3.8, и автоматичните ъпгрейди за малки издания бяха добре дошли в основата на WordPress 3.7. Петте приставки, които препоръчах, вземат 3.7 и 3.8 на следващото ниво и позволяват по-фин контрол върху появата на администратора и планиране на автоматични актуализации.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Akismet


Akismet

Ако имате блог за WordPress, можете да забележите спам или проследяващи коментари от произволни адреси много пъти, съдържащи връзки към реклами или потенциален злонамерен софтуер, който се появява на вашия сайт. Тези спам за коментари и проследяване са автоматизирани от нападателя, но могат бързо да запълнят вашия блог и база данни с неподходяща информация и са червен флаг на лошо поддържан блог или уебсайт, който може да осигури лесна цел за онези, които искат да причинят злодеяния.

Akismet е хоствана уеб услуга, управлявана от WordPress.com, която автоматично открива и премахва спам за коментари и проследяване. Ще трябва да активирате приставката, за да я използвате, която е инсталирана по подразбиране заедно със самостоятелно хостван WordPress, а също така ще ви трябва акаунт в WordPress.com и ключ Akismet, който е безплатен за лична употреба и има минимална такса за бизнеса. Освен това, ако използвате модула за контакт в приставката за Jetpack, Akismet безпроблемно се интегрира с всички формуляри за контакт, за да се увери, че те не генерират спам, и всичко това без captcha или потребителско предизвикателство; всичко се обработва чрез услугата.

Wordfence Security


Wordfence

Ако някога сте имали хакерски сайт, знаете, че това може да бъде изтощителна и изключително трудна ситуация, особено ако не правите редовни архиви на сайта си. Сайт, който не е правилно заключен със силни пароли и други мерки, може да бъде напълно унищожен или унищожен в рамките на няколко минути. Първата ви защита използва силни пароли, като например тази, която комбинира главни и малки букви, цифри и специални знаци; колкото по-дълга е паролата, толкова по-сигурна е. Има някои други мерки, които трябва да предприемете, за да застраховате сигурен и заключен сайт, един лесен начин е да инсталирате приставката за сигурност на Wordfence..

Има няколко приставки за сигурност за WordPress, но най-любимият ми и най-пълният от тези плъгини е Wordfence. Wordfence сканира ежедневно за уязвимости в сигурността на заден план и ще ви изпрати имейл, ако нещо не е на вид. Той проверява промените в DNS, промените в приставката и основния код, остарелите приставки, спам линковете, както и предпазва от груби атаки чрез ограничаване на опитите за влизане. Това е доста скъпоценен камък на плъгин, тъй като освен предоставянето на защитна стена, можете да видите и всички опити за влизане и да блокирате потребителите по IP адрес. С професионалната версия можете дори да блокирате цели държави. Има и дневник за трафик в реално време, в който можете да видите кой има достъп до сайта и откъде. Това е плъгин, който поставям на всеки сайт, който изграждам или попадам и е силно препоръчителен за всички WordPress сайтове.

Разширени автоматични актуализации


напреднали автоматични-ъпгрейди

Заедно с WordPress 3.7 дойдоха автоматични актуализации, което е огромен пестене на време. Въпреки това, 3.7 само ще актуализира автоматично незначителни версии, като например 3.7.1; но основните актуализации, като например до 3.8, ще изискват ръчно надстройване. За да разреша този проблем и всички надстройки да се стартират автоматично, любимият ми плъгин е Разширени автоматични надстройки. Този плъгин актуализира малки и големи версии на ядрото на WordPress, заедно с възможността за автоматично надграждане на приставки и теми в ежедневен график. Внимавайте, когато използвате този плъгин, тъй като няма функция за връщане назад, така че искате да сте сигурни, че го свързвате със солидно ежедневно архивно решение като VaultPress.

WP-Optimize


оптимизиране

WordPress използва база данни заедно с файлове, за да съхранява съдържание и настройки. При редовна употреба, базите данни се фрагментират точно като твърд диск; тъй като информацията се записва, премества и изтрива, пространството става недостъпно, така че оптимизирането на таблиците в база данни е нещо, което трябва да се прави рутинно. Преди това трябва да влезете в PHPMyAdmin и да издадете няколко команди, за да изпълните тази задача. PHPMyAdmin може да бъде страшно място и дори най-опитните разработчици могат случайно да заличат сайт с няколко кликвания или натискания на клавиши.

WP-Optimize ви позволява да управлявате оптимизацията на базата данни от таблото на WordPress, което е по-безопасно и по-познато на администраторите на WordPress. В допълнение към това, че ви позволява да планирате тази задача за предварително определено време, което сте посочили, има опции за други общи задачи за почистване на базата данни, като изтриване на ревизии на публикации, чернови и спам за коментари. Инсталирам тази приставка на всеки сайт, който използвам и обикновено създавам седмичен график за повечето сайтове.

Колони за администратор на CodePress


codepress

Това е страхотен плъгин, който има по-малко общо с поддръжката на сайта и повече от администрацията на потребителския интерфейс на бекенда на WordPress. Когато преглеждате страници, публикации, медии и на много екрани на администратор, има списък на страниците / публикациите / медиите по заглавие, автор, дата и друга подходяща информация. Приставките могат да добавят или премахват тези колони. Например, много от тях са запознати с WordPress SEO от Yoast, добавяйки няколко колони, свързани със SEO към тези страници. Колоните на администратора на CodePress ви позволяват да скриете показаните колони или да покажете скрити колони, дори персонализирани полета. Това е особено полезно за добавяне на миниатюрата на публикацията, така че можете да се уверите, че има представено изображение или да се уверите, че е попълнено персонализирано поле в публикация / страница. Страхотен инструмент, който е особено полезен в големи или персонализирани сайтове.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map