Разширете своя учебен бизнес на LearnDash с множество инструктори

Разширете своя учебен бизнес на LearnDash с множество инструктори

Създаването на уебсайт за електронно обучение с страхотна LMS и прекрасна тема е само върхът на айсберга. Това е нещо като отваряне на библиотека и чакане на хората да влязат. Истинското предизвикателство е увеличаването на краката.


Когато става въпрос за онлайн обучение, ние започваме от притесненията за избора на подходящата платформа, за да създадем нашия перфектен сайт за електронно обучение. Тогава ние се притесняваме за създаването на първокласно учебно съдържание. Ние създаваме процеси за управление на напредъка на студентите, отговаряме на техните запитвания и увеличаваме ангажираността, наред с други неща. Но това, което често пропускаме, е да мислим как да накараме студенти на сайта!

Изграждането на сайта и съдържанието е важно. Но да привлечете вниманието на потенциалните студенти, да им предоставите широк спектър от курсове за избор, да накарате заинтересованите студенти да се запишат, не е толкова лесно.

Разрастването на бизнеса изисква много работа. Нека разберем с пример.

Казус: Уеб разработка и онлайн обучение

LearnDash

Джон е разработчик на WordPress, който желае да използва добре своя опит и свободно време. Джон иска да започне да предлага обучение за разработка на уебсайтове на WordPress, онлайн. Страхотна идея! Като се има предвид експертът по WordPress, че той е, той съвсем очевидно върви със създаването на уебсайт на WordPress за своите онлайн курсове и избира LearnDash като свой избор на LMS.

Създава видеоклипове на курсовете си. Всичко върви чудесно. Той получава регистрации и хората проявяват голям интерес към курса му. Тоест дотогава, докато броят на студентите се ограничи. Студентите се записват, но броят на регистрациите изглежда не нараства и като се има предвид усилието, което трябва да положи, за да управлява съществуващите студенти и съдържанието, печалбите му са ниски.

Джон трябва бързо да предприеме някои действия!

Пътеката най-поета.

Най-очевидната следваща стъпка за всеки бизнес, който иска да се развива, е маркетингът. Джон се съгласява. Той се гмурка дълбоко във всички възможни маркетингови дейности – блог, маркетинг в социални медии, ремаркетинг във Facebook, платени реклами, имейл маркетинг, партньорски маркетинг.

Някои подходи работят, други не.

Той осъзнава, че проблемът не е в степента на маркетинг, а в самата тема.

Като се има предвид, че WordPress е толкова популярна тема, студентите вече имат много възможности. Има много курсове, предлагащи обучение за разработка на WordPress, а някои дори безплатно. Пазарът на курсове за WordPress е наситен, а платените кампании изгарят дупка в джоба на Джон.

И така, какво може да направи Джон?

Пътеката по-малко поета.

Сега Джон осъзнава, че трябва да предложи на студентите си нещо повече, за да ги интересува и да увеличи регистрациите за курсове. Той мисли да предложи „курсове за добавяне на стойност“ за студенти, които се заемат с разработването на уебсайтове на WordPress.

Заедно с разработването на уебсайтове, той мисли да добави и дизайн на оформление и SEO курсове. Това ефективно дава на потенциалните студенти по-широк набор от курсове, от които да изберат. И тъй като курсовете са свързани, студент, който се е записал за един курс, намира и други курсове за полезни.

Резултатът?

Дори е по-добре, отколкото се надяваше Джон. Курсовете получават все повече студенти и не само това, регистрациите за разработка на уебсайтове на WordPress също се увеличават.

Но Джон не е експерт в дизайна на дизайни или SEO. И така, как Джон успя да управлява всичко това? Как създаде повече курсове и повече стойност за своите студенти?

Той получи някаква помощ от колегите инструктори.

Малко помощ върви дълъг път.

Всички имаме нужда от помощ за разрастване на нашия бизнес, а когато маркетингът не успее, увеличаването на предлагането ви за получаване на повече очни ябълки изглежда като логично решение. Но като Джон, ние не сме експерт по много теми. И така, как да изграждаме курсове по различни предмети?

Приближаваме се до други преподаватели като нас, гледайки да намерим публика за техните курсове.

Управлявайте ефективно уебсайта за обучение с мулти-инструктор

LearnDash е проста LMS, защото е лесна за разбиране и използване. Структурата на курса е доста ясна, така че можете да създавате курсове без караница и объркване, дори в рамките на няколко часа.

Тъй като администраторът на уебсайта, е запознат с бекъна на WordPress и като цяло с WordPress. Това не е трудно и бързо правило, но в крайна сметка ще трябва да го научите и използвате. Има много важни настройки и функции в WordPress бекенда, с които трябва да се съобразите, така че винаги е добра идея да започнете да го разбирате по-рано, отколкото по-късно. И след като ви е удобно с WordPress, използването на LearnDash е леко.

С уебсайт с много инструктори обаче ще добавяте повече хора към него. С начина, по който LearnDash се изгражда в момента, тези хора ще се нуждаят от достъп до задния текст, за да създадат своите курсове. И ако те не са запознати с бекенда на WordPress, тогава това може да бъде превъзходно. За тези, които са запознати с WordPress, администраторите може да се сблъскат с различен проблем – предоставянето на бекенд достъп може да компрометира сигурността на уебсайта.

И в двата случая резервната сложност и осигуряването на достъп до множество външни лица се превръщат в проблем. И се търси решение.

1. Използвайте мулти-инструкторски плъгин

Плъгин за създаване на курса на Frontend

Най-добрият начин на действие е да използвате плъгин, който ви позволява да добавяте множество инструктори към вашия уебсайт и да им позволявате да създават курсове в LearnDash, без да им предоставяте достъп до задния ред. И като всички неща в WordPress, има плъгин, който работи за тази цел. Ето и ето, създаването на предния курс за LearnDash!

Създаването на предния курс позволява на администраторите на LearnDash да създават „Автори на курсове“ на своя сайт. Както подсказва името, тези автори на курсове могат да създават курсове само от предния край. Ето няколко подробности за това как плъгин като Front End Course Creation може да помогне на творци като Джон.

2. Ограничете достъпа на авторите на курса

Достъп за авторски курс на LearnDash чрез BuddyPress

С плъгин за създаване на Front End Course администраторите могат да ограничат достъпа до уебсайтове за инструктори или автори на курсове само до предния край. Те нямат достъп до настройките на WordPress. Инструкторите могат да имат собствени страници с профили на BuddyPress с опции за създаване на курсове директно от там. Това е толкова просто като това!

3. Предложете прост интерфейс за създаване на курса

Плъгинът за създаване на предни курсове има интерфейс за създаване на курсове, който е много лесен за използване и предлага много функции, като лесно добавяне на нови курсове, уроци, теми, запазване на чернови, автоматично публикуване на съдържание и т.н. бързо и без сложни процедури. Инструкторите на Джон могат да създадат пълната йерархия на курса заедно с тестове на един екран с съставител на курсове за плъзгане и пускане. Победи трябва да се движите в множество опции LearnDash всеки ден! Всичко това, без да се притеснявате за сложността на WordPress Backback. Добре е, ако авторите на курсове изобщо не са запознати с WordPress. Няма включена крива на обучение; създаването на курса е толкова просто, колкото попълването на формуляр.

4. Продавайте курсове с лекота

Като администратор на уебсайта, Джон може да продава курсове, създадени от гост автори или колеги-инструктори. Плъгинът за създаване на предния курс е съвместим и с WooCommerce. Това означава, че Джон може дори да добави тези курсове като WooCommerce продукти, така че неговите ученици да имат по-добри възможности за плащане. Курсовете от инструктор могат да бъдат пакетирани и продавани като единичен продукт, ако е необходимо.

5. Следете комисионите

Комисии за награди на LearnDash

С Front End Course Create, Джон може да управлява и инструкторски комисии. Плъгинът му позволява да определя проценти на комисионната за платените курсове на отделни автори на курсове. Всеки път, когато е направена покупка, Front End Course Creation следи комисионната, която всеки инструктор печели за курса. Докладът на комисионите също може да бъде експортиран, както и когато е необходимо.

6. Винаги отговаряйте!

Най-добрата част от всичко е, че инструкторите на Джон изобщо нямат достъп до задния ред. Това гарантира, че Джон има пълен контрол. Джон може да избере да прегледа курсовете от нови автори, преди да ги публикува, или може да избере да публикува автоматично курсове на опитни автори. Като администратор на LearnDash, Джон има последната дума!

Раздяла с мисли

Когато става въпрос за електронно обучение (или какъвто и да е бизнес по въпроса), помощта – за мащабиране на вашия бизнес, без да се нарушава качеството – винаги е добре дошла!
Наличието на допълнителна двойка ръце означава, че можете да разпределите отговорностите си и да се съсредоточите върху това, което е важно. Всичко, от което се нуждаете, е някаква технологична помощ, която да ви подкрепи!

В случай на собственици на уебсайтове като Джон, прости плъгини могат да променят и улесняват управлението на неволите. Многофункционалният плъгин доказва, че това, че уебсайтът на LearnDash има добавени повече от един инструктор към него, не означава, че поддръжката и управлението трябва да станат сложни или досадни. Има начин да се погрижите за всичко и е просто да намерите подходящия плъгин, за да развиете безпроблемно вашия бизнес за обучение!

Честито преподаване! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map