Още безплатни приставки за WordPress (за които може да не сте чували)

Още през март публикувах публикация тук на WPExplorer, която включваше седемте ми любими безплатни плъгини за WordPress. Това не беше всекидневен списък с приставки; Положих усилия да спомена по-малко известни плъгини, вместо да тръгна по обичайния маршрут на именуване на Akismets и W3 Total Caches на този свят.


Публикацията се оказа доста успешна (в края на краищата какъв уважаващ се WordPress потребител) не искате да проверите готини приставки?), така че реших, че може да стане с продължение. И като Кръстникът Част II и други негови продължения, това цели да се подобри спрямо оригинала.

По-долу съм изброил още седем безплатни страхотни WordPress плъгини, всички които използвам (или съм използвал) в моя собствен блог (и). Те не са всички суперзвездни плъгини – някои от тях са изтегляни само няколко пъти, но това може би ги прави по-интересни от същите стари плъгини, които сте чели за времето и отново. Наслади се!

Забележка: Задължителен Плъгините са изброени в определен ред.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

TablePress

Този плъгин е изтеглян над 80 000 пъти и е получил 396 оценки към момента на писането. От тези оценки всички освен осем са петзвездни, а другите са четири. Едва ли е необходимо да се каже нещо повече. Но аз ще.

TablePress няма връстници; това е най-добрият плъгин за таблици за WordPress от разстояние. Използвах го широко в оставяне на работа отзад (виж страницата ми с доклади за доходите) и по-видно в P90X Journal (виж моите дневници за упражнения):

Таблица, създадена с TablePress.

Таблица, създадена с TablePress.

Той е безупречно кодиран и добре поддържан от един от най-хубавите разработчици на плъгини там.

Вземете TablePress

Още един свързан плъгин за публикации

Показването на свързани публикации в долната част на публикациите в блога ви е лесен начин за увеличаване на ангажираността във вашия блог. Но много хора грешат – те категоризират и етикетират постовете си лошо, а след това използват плъгин с лошо качество, за да покажат „свързани“ (за които четете „не толкова свързани“) приставки.

Ето защо аз винаги препоръчвам още един плъгин за други публикации (YARPP) – според мен той има най-добрият алгоритъм за съвпадение и също е много лесно адаптивен:

YARPP в моя блог.

YARPP в моя блог, изглежда секси.

YARPP в действителност е много популярен плъгин, но почувствах, че е оправдано включването тук за всички онези хора, които използват алтернативен плъгин, свързан с публикации. Наистина го смятам за най-доброто.

Вземете YARPP

Вечнозелена пищялка

Що се отнася до мен, това е така на плъгин, който да използвате за привличане на трафик от Twitter към вашия сайт. В интерес на пълното облъчване определено съм предубеден, че казвам, че докато разработвах приставката, но въпреки това е моето честно мнение!

Концепцията е проста: Evergreen Post Tweeter автоматично ще пуска периодично старите публикации в блога (например веднъж на всеки шест часа). Тя ви позволява да филтрирате онези публикации, които ще бъдат туитвани, като изберете маркер или маркери. По този начин можете да изберете приставката, за да туитирате само вашето „вечнозелено“ съдържание (т.е. онова, което все още си струва да прочетете), а не всичко във вашия блог.

Използването на този плъгин може да привлече много трафик към вашия сайт:

Увеличен трафик в Twitter.

Ако сте потребител на Twitter, тогава той е неразбиращ!

Лесни цифрови изтегляния

С две думи, Easy Digital Downloads (EDD) ви позволява да продавате цифрови изтегляния чрез уебсайта си. Използвам го, за да продавам ръководството си за писане на свободна практика и не съм поглеждал назад, откакто преминах от E-Junkie.

Това е един от онези приставки, за които не можете да повярвате, че е безплатен. Всъщност неговият разработчик (Pippin Williamson) създаде EDD като част от модела на freemium, който ви позволява да закупите само онези допълнителни модули, които са ви необходими (на много разумна цена). Ето бърз видеоклип, който ви показва какво има:

Наистина е толкова лесно да изглеждате да стартирате и пускате EDD. Ако продавате цифрови продукти на вашия сайт, тогава силно препоръчвам да го проверите.

Вземете лесни цифрови изтегляния

Безкрайно превъртане

Безкрайното превъртане е онази перфектна комбинация от страхотно и използваемост.

С две думи, той изменя темата ви, така че когато посетителите достигнат дъното на страници от екрана, допълнителните публикации се зареждат в реално време. Това означава, че няма да щракнете върху следващата страница (да не говорим за много изящен ефект, от който никога не се отегчавам).

Единственият недостатък на използването на Infinite Scroll е, че това може да повлияе отрицателно на степента на отпадане и броя на прегледаните страници (защото посетителите вече ще превъртат надолу по същата страница, а не да кликнат върху нова). Но това не означава, че ангажираността е намалена – точно обратното. По-малко нужда от караница и по-малко време за изчакване на страницата да се зареди вероятно ще доведат до това посетителите да се задържат по-дълго.

Plugin Performance Profiler

Въпреки че обичам плъгини, те могат да бъдат източване на старите ресурси. Твърде много надути плъгини могат да доведат до бавно зареждане на сайта и нещастни посетители.

Именно там Plugin Performance Profiler (P3) може да промени. Той сканира вашия сайт и ви дава отчет, който подробно описва кои плъгини поставят най-високото натоварване на вашия сайт:

Plugin Performance Profiler

Както можете да видите от горния екран, P3 ви дава разбивка на относителното време на изпълнение за всеки от най-интензивните плъгини, инсталирани на вашия сайт. Можете също да видите какво влияние имат плъгините колективно върху времето за зареждане на сайта, както и други точки от данни.

P3 е фантастичен инструмент за проверка дали вашият сайт е добре оптимизиран за скорост. Въпреки че методът му за сканиране на времето за работа на плъгините не е безупречен, той е достатъчно точен, за да ви даде информацията, с която да вземате информирани решения.

Коментарите не са отговорили на

Коментарите в блога представляват биещото сърце на повечето блогове. Те са отчасти това, което определя блога като блог – способността на посетителя да добави към разговора на уебсайт, който в противен случай би бил еднопосочна сделка.

И затова (според мен) трябва винаги уверете се, че отговаряте на коментари в блога си (ако отговорът е основателен). По мое мнение е да поканите хората да задават въпроси и след това да не проследявате отговор.

Но когато вашият блог достигне определен размер, може да бъде доста трудно да следите коментарите, които получавате. Точно тук влизат коментари, на които не се отговаря: добавя допълнителна колона към екрана за модериране на коментарите, който показва дали сте отговорили на коментара или не.

Коментарите не са отговорили на екранната снимка.

Това е прост, но ефективен начин да гарантирате, че тези хора, които заслужават отговор от вас, получават такъв.

Какво са Вашият Любими неизвестни приставки?

Готов съм да се обзаложа, че има поне един плъгин в този списък, за който не сте чували. Повечето от тях имат по-малко от 100 000 изтегляния (в сравнение с най-популярните с ~ 15 милион), а някои имат само шепа.

След като казах това, сигурен съм, че има много други диаманти в необработеното, което много от нас все още не са открили. Ако обичате сравнително непознат плъгин, който не беше споменат в тази публикация или в предишния ми списък, кажете ни за това в секцията с коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map