Направете вашия WordPress сайт многоезичен: 10+ страхотни приставки за превод

9 страхотни приставки за превод на WordPress

Да имаш адрес в интернет магистралата е най-сигурният и най-бърз начин за достигане до глобална аудитория. И така, повечето хора сериозно се свързват със световна зрителска аудитория или клиентска база имат собствени уебсайтове. При изграждането на уебсайтовете си голяма част са използвали WordPress като своя система за управление на съдържанието и използват многоезични приставки за WordPress за своите преводи.


Може да се случи така, че човек в Гърция или Бали да кацне на вашия уебсайт и да го намери написан на английски. Заставате да загубите ценен посетител (ако приемем, че той не знае английски). За да се избегнат подобни сценарии, уебсайтът трябва да бъде преведен на местния език на вашата аудитория – по този начин приставката.

WordPress по подразбиране е единна езикова система. Но общността на WordPress ускори интелигентно, за да въведе множество плъгини, които могат да правят преводи доста ефективно.

Някои многоезични плъгини за WordPress са премиум, но има и много безплатни, които могат да свършат работата ефективно. Въпреки че отделните функции могат да варират от плъгин до плъгин, начинът, по който плъгините вървят работата си, е доста подобен.

По принцип трябва да инсталирате WordPress на повече от един език и да инсталирате приставка, която ще се премести от един на друг език. И ще трябва да инсталирате .mo файловете за желаните от вас езици, като изберете същите за езика, който ви интересува.

Можете да направите вашия сайт WordPress многоезичен по много начини:

 • Създават се много публикации, всеки за един език, всички свързани заедно, което означава, че са преведени версии.
 • Всички алтернативи на езика за всяка публикация, съхранявана в една публикация.
 • Преводът е насочен към външен ресурс.
 • Поддържане на множество сайтове, всеки за един език и използване на плъгин, който пинсира напред и назад.

Не забравяйте, който и WordPress многоезични плъгини да изберете, вие ще носите отговорност за добавянето на съдържание на различни езици към уебсайта. Преводът не се извършва вместо вас. Ако се предлага автоматичен превод, той няма да е до марката, но няколко могат да ви улеснят, като позволят ръчно редактиране.

Всички метаданни трябва да бъдат преведени, както и всяка информация в персонализираните полета. Същият е случаят с прикачени файлове и изображения. Някои плъгини ще направят това автоматично. Обърнете внимание, докато превеждате областта на джаджата. Можете да опитате Плъгин за Widget Logic за това. Той може да открие езика и да го промени, като добавя и условни изрази.

Също така е много важно да се уверите, че вашият избор на многоезични приставки за WordPress е съвместим с вашата тема. Добре е да вземете пълна резервна копие на уебсайта си, преди да инсталирате плъгин, ако не сте сигурни в съвместимостта (или просто използвате услуга като VaultPress).

Когато става въпрос за многосайтови плъгини, те предлагат предимството на два или повече уебсайта, всеки за един език. Това е чист начин за поддържане на различни езикови уебсайтове, но това също изисква технически познания за управление на сървъри и управление на сървърните ресурси.

Потърсих няколко многоезични приставки на WordPress и избрах някои от по-популярните, които можете да проверите. Така че нека започнем!

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Weglot

Weglot Translate Visual editor

На първо място е Weglot, който се предлага с помощта на модела freemium. Най- безплатен плъгин за Weglot Translate е чудесен вариант за целеви страници и малки уебсайтове, докато модернизираните премиум планове са идеални за фирми и големи сайтове. За да започнете всичко, което трябва да направите, е да инсталирате приставката.

Когато използвате Weglot, можете да преведете уебсайта си във времето, необходимо за приготвяне на чаша кафе. Просто задайте вашия източник и езици за превод, след което Weglot автоматично ще открие и преведе текст. Безплатният плъгин ви позволява да създадете един превод за вашия сайт, но ако искате да предложите на посетителите на него достъп до всички налични 60+ езика на Weglot, ще трябва да преминете към план за програми или по-висока версия.

Други ключови функции включват достъп до професионални преводачи, полезен плъгин за Weglot Translate, който показва езикови флагове във всяка зона, готова за джаджи, SEO приятелски преводни URL адреси за превод и персонализиран бутон за превключване на език. Плюс това, ако някога имате въпроси относно приставката или вашите преводи, можете да се свържете с екипа на Weglot чрез форума за поддръжка, чата им на живо или по имейл – те ще се радват да ви помогнат, за да можете да подготвите многоезичния си сайт!

2. WPML

Многоезични приставки за WordPress: WPML
WPML е плъгин за превод, който се използва широко от общността на WordPress. Той е разработен и управляван от OnTheGoSystems и те изчисляват, че над 400 000 онлайн сайтове работят WPML в повече от 100 страни и езици. Плъгинът се предлага с 40 езикови опции и можете да добавите всеки друг език с помощта на редактора на езика.

Използването на WPML е лесно, не изисква технически умения. Пълният API е включен за интеграция с други плъгини и системи за превод. WPML се актуализира редовно, за да е съвместим с актуализациите на WordPress.

Всяка езикова версия се съхранява като отделна публикация или страница и след това е свързана заедно. Плъгинът открива езика на браузъра. След това той свързва и филтрира много функции на WordPress и показва уебсайта на този език. Тъй като няма промяна в съдържанието на базата данни, инсталирането и деинсталирането на приставката е лесно.

URL адресите са чисти и всички навигационни елементи са преведени. С мощната функция за управление на превода екип от преводачи може да работи заедно в даден момент. Преводаческите услуги от ICanLocalize могат да бъдат достъпни от таблото за управление. Коментарите от посетителите се превеждат автоматично. Приспособление за езиков превключвател, показващо езиковата опция, може да бъде поставено във всяка област на приспособление.

WPML е платен плъгин и се предлагат 3 плана за разплащане – Многоезичен блог, многоезичен CMS и многоезичен CMS Lifetime. С Multilingual CMS Lifetime можете да направите едно плащане в размер на $ 195 и да се възползвате от цялата им услуга за цял живот в множество уебсайтове.

С многоезичен блог можете да превеждате публикации, страници, персонализирани маркери, категории, персонализирани таксономии и WordPress менюта за 29 долара годишно. Включени са безплатни актуализации и поддръжка за една година, а таксата за подновяване на пакета е 15 долара.

За допълнителни функции като превод на персонализирани полета, джунджурии, текст по теми и администратор на плъгини, многоезична поддръжка на електронна търговия, управление на прикачени файлове на няколко езика, управление на многопотребителски превод, лепкави връзки и навигация по CMS, изберете Multilingual CMS за $ 79 на година. Годишната такса за подновяване е 39 долара. Всички пакети предлагат безплатна поддръжка и актуализации и могат да се използват на произволен брой уебсайтове.

3. TranslatePress

TranslatePress - Превод на WordPress и многоезичен Plugin

За директен вариант на превод, помислете TranslatePress. Този плъгин използва супер лесен интерфейс за шрифт, за да направи превода на съдържанието ви лек. Най-хубавото е, че тази приставка работи дори със създателите на страници, за да можете да превеждате персонализирано съдържание, което вече сте създали.

За да започнете, просто инсталирайте безплатния плъгин TranslatePress и пристъпете към работа. Кликнете върху бутона „Превод на сайта“, за да зададете оригиналния си език и да добавите няколко езика за превод за вашия сайт. Този плъгин се хоства самостоятелно (което означава, че използва вашите собствени ресурси от страна на сървъра) и предлага както опции за Google, така и самостоятелно превеждане.

Други ключови функции включват интеграция на api Google Translate, клас css на блок превод, кратък код за превключване на език, условни дисплеи, съвместимост с WooCommerce и други.

Най- премиум версия включва добавки за Pro за разширена функционалност, като няколко езика, SEO пакет за повишаване на класирането в търсенето, автоматично разпознаване на потребителски език и други.

4. Полиланг

Многоезични приставки за WordPress: Polylang
Ако искате да отидете многоезично, но не искате да се потопите в джоба си, погледнете нагоре Polylang. Това е популярен плъгин с потребители на WordPress и опакова добър удар за безплатен плъгин. Вие пишете всичките си неща – публикации, страници, категории и тагове, както винаги, след което от падащото меню избирате език, на който искате да бъде преведен. Не е нужно да се ограничавате само с един език, изберете колкото искате.

Преводът трябва да се извърши ръчно от редактора на сайта. За професионален и автоматичен превод можете да опитате Lingotek Translation. Те предлагат полуавтоматизирани услуги за превод, както и услуги за превод на паметта.

Медия, менюта, джунджурии, лепкави публикации, формати за публикации, RSS емисии могат да бъдат преведени. Изборът на език може да бъде зададен в съдържанието или в URL адреса. Задайте различно име на домейн за всеки език, ако желаете. Осигурена е поддръжка на RTL.

Плъгинът може автоматично да открие езика в браузъра. Езиков превключвател може да се добави в областта на приспособленията или в менюто за навигация.

5. Транспош

Многоезични приставки за WordPress: Transposh
Този безплатен плъгин има едно основно предимство – съдържанието се превежда автоматично на един или повече от 92 езика. Връзки, тагове, заглавия, коментари, RSS емисии могат да бъдат преведени. Това става чрез достъп до безплатни ресурси като Google Translate, MS Translate или Apertium. Наличен е и професионален превод (платени услуги) от едночасов превод.

Повечето потребители в мрежата знаят, че автоматичният превод почти винаги никога не достига знака. с Transposh, ръчно редактиране е възможно. И промените могат да бъдат запазени за бъдеща справка. Така че получавате най-доброто от двете – автоматичен превод, който спестява време и усилия, и който можете ръчно да подобрите. Можете да коригирате настройките, така че някои потребители да не могат да направят превода, ако искате да наложите такива ограничения.

Външните приставки се превеждат без притесненията на .po / .mo файлове. Transposh поддържа RTL, а преведените версии могат да се търсят. Плъгинът е интегриран и с Buddypress.

Инсталирането е лесно и трябва да изберете желаните езици в таблото за управление и да добавите джаджи. Преведена е само генерираната страница. Сайтът се превежда динамично, вместо да добавя няколко езикови версии към него. Освен това, съдържанието, създадено преди инсталирането на приставката, също може да бъде преведено.

6. Google Language Translator

Многоезични приставки за WordPress: Google Language Translator
Никоя статия за плъгините за превод не може да бъде пълна, без да споменавате Google Language Translator. С този плъгин можете да вмъкнете инструмента за превод навсякъде на вашия уебсайт, като използвате кратък код към страници и публикации. На вашия сайт се поставя малка кутия, за да могат потребителите да кликнат върху и да променят езиците.

Възможни са редица корекции в настройките и можете да покажете или скриете конкретни езици, както и лентата с инструменти на google и брандирането на google. Предлагат се 81 езикови превода. За да можете ръчно да редактирате превода, ще трябва да надстроите до премиум версия, която идва на стойност 30 долара.

7. Мултисайтов езиков превключвател

Многоезични Plugins на WordPress: многоезичен превключвател на езици
Ако поддържате различни уебсайтове за всеки език, тогава ще ви е необходим плъгин, който може да променя напред и назад между сайтовете. Най- Мултисайтов превключвател на езици е добър избор за този вид превод. С този плъгин можете да управлявате съдържание, маркери и таксономии.

Той се комбинира добре с плъгин за картографиране на домейна на WordPress MU за достъп до множество сайтове в различни домейни на един и същ сървър. Той е безплатен и поставя превключвател на сайта, на който потребителят може да кликне, за да промени езиците.

8. МногоезиченPress

Многоезични приставки за WordPress: Многоезична преса
MultilingualPress е безплатен плъгин, наличен на WordPress.org (налична е премиум поддръжка). Той се обединява добре с WordPress Multisite и с помощта на персонализируема джаджа свързва множество сайтове на различни езици, за да обслужва многоезичен WordPress сайт.

След като създадете сайта, трябва да започнете да пишете различните езикови версии на съдържанието на вашия уебсайт. Инсталирайте приставката и след това свържете публикациите със съответния на новия език. След свързването можете да видите преведената версия на публикацията на страницата Редактиране.

Езиковият мениджър предлага 174 езика, които можете да редактирате. Автоматично създавайте дубликати на съдържанието си на избрания от вас език. И с премиум версията, можете да зададете различни езикови опции за фронта и бекенд, както и да редактирате, без да превключвате сайтове.

Когато искате да прекратите с плъгина, връзките между сайтовете ще бъдат прекъснати и сайтовете ще продължат да функционират като самостоятелен сайт, без загуба на данни или съдържание.

9. Сили

Многоезични приставки за WordPress: xili
За да подредите съдържанието си като една публикация на език, можете да помислите Xili. Дава възможност за превод от публикацията. Можете да напишете публикацията си, да я преведете на няколко езика и да добавите джаджа, която читателите могат да използват за превключване между езици.

Преди да направите това, трябва да изберете езици от списъка, до който имате достъп чрез таблото за управление, и да актуализирате .mo файловете на сървъра. Настоящият потребител ще вижда администраторската област на избрания от него език.

След като публикувате публикацията по обичайния начин, копирайте я отново в друга публикация, преведете я и публикуйте тази преведена публикация. Можете да направите това на колкото искате езици.

3 удобни джаджа могат да бъдат добавени към вашия редактор, за да се покажат 3 списъка – език, скорошни публикации и коментари. Настройката на приставката изисква известна промяна в темата на сайта и малко технически познания ще се окажат полезни тук.

10. Бого

Многоезични приставки за WordPress: Bogo
Bogo е сред най-лесните плъгини за превод на WordPress сайтове. Изберете език от списъка на езиците, които предлага, и го инсталирайте, като щракнете върху него. Инсталирането е автоматично и таблото ви за управление също ще се появи на избрания език. Променете езиците, ако искате, като кликнете върху превключвателя на езици в горната част на екрана.

Езиковият превключвател може да бъде включен в областта на приспособленията или в отделни страници или публикации. Опцията за език може да бъде зададена на таблото за управление или в страницата с профили. За превод можете да използвате WordPress много собствено Екип за превод. За всеки език се създава отделна публикация.

11. qTranslate X (амортизиран)

Многоезични приставки за WordPress: qTranslate
qПреведете X е еволюирала от qTranslate, който е изоставен от първоначалния си автор. Не се актуализира, той не успя да бъде синхронизиран с актуализациите на WordPress. Други разработчици влязоха и модифицираха този по същество звуков плъгин, запазвайки задния скрипт доколкото е възможно и предоставяйки корекции за грешки и за синхронизирането му с най-новите версии на WordPress. По пътя те са добавили нови функции.

Добра причина да изберете този безплатен плъгин е, че той ви позволява да поддържате динамично многоезично съдържание на вашия WordPress сайт. Той предоставя бутони за превключване на език на страницата за редактиране на администратора. Когато се натисне бутон, не се изпраща заявка до сървъра. Вместо това промените се случват мигновено и локално в браузъра. Всички текстови полета ще бъдат променени на избрания език. Или някои полета могат да бъдат маркирани като многоезични, не непременно цели страници или сайт.

Той използва един език за всеки URL адрес, което улеснява търсещите машини да го намерят. Едно нещо, което трябва да внимавате с този плъгин е, че деактивирането му ще доведе до публикации с всички езици, изхвърлени в съдържанието.

qTranslate X се предлага с редица вградени езици – английски, немски, китайски и други. Можете да получите достъп до преводни услуги за превод от администраторската област. Разработчиците имат достъп до този плъгин в хранилището на Github, за да споделят подобрения.

Заключителни мисли за WordPress Многоезични приставки

С това завършвам списъка ми с популярни многоезични плъгини за WordPress. Трябва да ги опитате, ако наистина искате да достигнете до глобална аудитория. Възможно е да не ги инсталирате и използвате, но нито е толкова трудно, колкото изглежда. Надявам се скоро уебсайтът ви да говори на много езици!

Имате въпроси? Или някой друг многоезичен плъгин за WordPress, който да препоръчам? Просто оставете коментар в секцията по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map