Най-добрите WordPress приставки за блогове с много автори

Изпълнението на уебсайт е трудно. Има само 24 часа на ден и задачите могат бързо да се подреждат; писане на вашето съдържание, маркетинг, промотиране чрез социални медии, и отговарянето на всякакви запитвания е изтощително, да не говорим за отнемане на време.


Повечето успешни хора бързо осъзнават, че могат да направят само толкова много, а бизнесът с един човек може да стигне само дотук. В даден момент има смисъл собственикът на бизнес да делегира някаква отговорност: той позволява на работниците да се специализират и да гарантира, че всички задачи ще бъдат изпълнени навреме. Голям, висококвалифициран екип е по-способен да разшири уебсайт, отколкото един блогър, работещ соло.

За блогъри, съдържание е твоя работа. Колкото повече висококачествено съдържание публикувате, толкова по-популярни ставате, толкова повече трафик ще привличате и толкова по-бързо ще се развива бизнесът ви. Тъй като уебсайтът Ви започва да генерира приходи, има смисъл да започнете да наемате писатели да произвеждат съдържание от ваше име – не е изненада, че повечето от по-големите уебсайтове имат участие в множество автори, включително тук, в WP Explorer.

Въпреки че ползите от работата с писатели са ясни, това не е без проблеми. Ще имате допълнителни проблеми с комуникацията и сътрудничеството, имате нужда от решение за преглед и редактиране на работата на вашия автор, за да се гарантира, че качеството е постоянно високо и трябва да се уверите, че авторите ви получават заслугата, която заслужават за всяко парче.

За решаването на тези проблеми са разработени редица приставки за WordPress, които да ви помогнат ефективно да управлявате блога си с много автори. Днес искам да ви представя шест от най-добрите.

Добър писател Checkify безплатен приставка за WordPress

Ако сте свикнали да правите всичко на уебсайта си за себе си, прехвърлянето на отговорността за производството на съдържание може да бъде успокояващо нервите – в крайна сметка, как някой друг ще може да отговаря на вашите безупречно високи стандарти?

Най- Добър писател Checkify плъгин е чудесно решение на този проблем. Можете да добавите до десет „съвета“, които авторите да следват, които се показват в метабокс под всяка публикация. След това авторите могат да използват това като контролен списък, за да се уверят, че изпълняват вашите предложения. Плъгинът също може да се удвои като ръководство за стил: вашият контролен списък може да включва съвети за SEO оптимизация или форматиране на най-добри практики.

Потребителски редактор на роли Безплатен приставка за WordPress

Потребителски редактор на роли

WordPress ви позволява да зададете пет различни „роли“ на потребителите, включително администратор, редактор и автор. Всяка роля идва със собствен набор от действия, които потребителите в тази група могат да изпълняват – иначе известни като разрешения. Администраторът може да прави всичко, което им харесва, но Авторите са изправени пред повече ограничения – например не искате измамен автор, който публикува съдържание, което администраторът не е одобрил или има достъп до настройките на вашите теми. Повечето потребителски ограничения са логични, но понякога ще искате да дадете разрешение на потребителска група да извърши конкретно действие, което WordPress по подразбиране не позволява.

Най- Плъгин за редактор на ролеви потребители Ви дава пълен контрол над това, какви действия могат да изпълняват всяка група потребители. Има списък на основните възможности, от които можете да избирате – като качване на медия, добавяне на плъгини и публикуване на публикации – и можете също да задавате свои собствени действия. Плъгинът ви позволява също да добавяте персонализирани потребителски роли, тъй като петте потребителски роли по подразбиране може да са недостатъчни за пълното разделяне на потребителите ви.

Редактирайте плъгин за безплатен WordPress Flow

Редактиране на потока

Редактиране на потока е фантастичен плъгин за управление на редакционния ви работен процес. Особено полезно е, ако имате работна сила, състояща се от повече от само автори – например, ако работите и с редактор. Плъгинът включва визуален календар за планиране на вашите публикации, но също така ви позволява да прикачите редица персонализирани състояния към статия. Това улеснява сътрудничеството на вашата работна сила: например, след първата чернова, автор може да превключи състоянието на статиите в „Редактиране на нуждите“ така че един редактор може бързо да вземе работата.

В допълнение, приставката за редактиране на поток също улеснява подобрената комуникация между вашия екип. Под текстовия редактор редакторите и авторите могат да оставят лични коментари един за друг. Съответните потребители също ще бъдат уведомени за промяна на състоянието или коментар по някоя от техните статии.

Автор Списък с аватари Безплатен Plugin за WordPress

Авторски списък с аватари

Ако искате да привлечете най-добрите автори, които да работят на вашия уебсайт, ще трябва да им дадете подходящата заслуга за техните усилия. Един от начините за това е да включите списък с аватари на автора в страничната си лента – това е удобно и за посетители, които бързо могат да намерят публикации от любимите си автори.

Най- Авторски списък с аватари е чудесен плъгин за точно тази цел. Можете да добавите списък с аватари към страничната лента с помощта на специална джаджа или можете да използвате обикновен кратък код, за да го добавите навсякъде в рамките на конкретна публикация или страница. Той ви дава пълен контрол върху това как се показват аватарите на вашия автор, като ви позволява да изберете от редица опции за персонализиране. За начало можете да изберете заглавието на областта (само когато използвате джаджата), да изберете броя на авторските аватари, които да се показват, и размера на миниатюрното изображение. Освен това имате възможност да покажете кратка биография на автора заедно с аватара, както и да изберете начина, по който се подреждат аватарите – можете да отидете и със случаен ред. Когато посетител кликне върху някоя от снимките на вашия автор, те ще бъдат отнесени направо към статиите, написани от този човек.

Fancier Author Box от Themato Soup Безплатен WordPress Plugin

Fancier Author Box

В блог с много автори публикациите, написани от някои автори, ще резонират с конкретни членове на аудиторията повече от други. Ако искате тези посетители да останат на вашия сайт по-дълго, трябва да им е много лесно да намерят статии от любимите си автори. Fancier Author Box от Themato Soup ви позволява да създадете табове авторски био раздел, с един раздел, посветен на най-новите публикации на автора.

Вашите автори също ще харесат плъгина, тъй като ви позволява да създадете страхотна авторова био кутия, гарантирано да получите повече внимание. Можете да персонализирате цвета на рамката, фона и раздели, за да се гарантира, че той се вписва в стила на вашия уебсайт. Можете също така да свържете био полето на автора със социалните канали, по които са активни, като покажете цветна икона за някоя от десетте социални мрежи, които плъгинът поддържа.

Съавтор плюс Безплатен приставка за WordPress

Съавтори плюс

По подразбиране WordPress ви позволява да кредитирате само по един автор за всяка публикация – и това означава само една авторова био кутия. С днешното предпочитание на аудиторията към съдържанието на дълги форми, не е рядкост двама или дори трима автори да работят върху всяка една статия в сътрудничество. Най- Плъгин за съавтор плюс ви позволява да дадете дължимия кредит на всичко вашите трудолюбиви автори, като ви позволяват да вмъквате множество редове под конкретна статия. След това съавторите могат да редактират всяка своя статия.

Co-Author Plus е полезен плъгин за всеки, който иска да приеме еднократни гост-публикации и от сътрудници. WordPress изисква от потребителя да има свой собствен потребителски акаунт, който да бъде кредитиран за написването на статия – твърде много усилия за автор, който допринася само за една публикация. Въпреки това, Co-Author Plus ви позволява да добавяте реплики към авторите без акаунт в WordPress на вашия сайт – всичко, което трябва да направите, е да създадете профил за гости и е добре да отидете.

Заключителни мисли

Разбира се, има много повече плъгини, за които да избирате, но предлаганите днес плъгини са решения за шест различни и уникални проблеми, с които може да се сблъскате.

Инсталирайки тези приставки, можете да преодолеете повечето проблеми, свързани с провеждането на блог с много автори. Ефективно управлявайки работната си сила, вие сте в състояние да използвате допълнителната работна ръка, която е на ваше разположение – което от своя страна ще позволи на вашия блог да се развива с много по-бързи темпове.

Можете ли да препоръчате още плъгини за собственици на блогове с много автори? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map