Най-добрите подкастове и услуги за подкаст за WordPress

Най-добрите подкастове и решения за подкаст за WordPress

Слушате го на ежедневното пътуване до работа. На път за фитнес. Може дори да го слушате, когато разхождате кучето си. Разбира се, понякога (или, добре, през повечето време) това е Тейлър Суифт Добре дошли в Ню Йорк или Оазис “ Wonderwall, но понякога сме склонни да слушаме малки парчета аудио съдържание, които се доставят по интернет. Този мой приятел, е това, което наричаме а подкаст. Но знаете ли, че има полезни подкастове, които можете да използвате, за да хоствате аудио в собствения си сайт?


Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Какво трябва да знаете за Podcasting

По-рано разгледахме някои от любимите ни подкасти на WordPress, но днес нека споделим някои интересни статистически данни за индустрията на подкастинг.

1. Има гладна публика.

Според проучване, направено от Edison Research, 21% от младежите в САЩ са слушали подкаст през последния месец.

Източник: Edison Research – „Състояние на медиите 2016“

За да осигурят някакъв контекст за това, което представлява 21% от цялата страна, 13% от САЩ слушат Spotify месечно, а 21% от страната използва Twitter. Накратко:

Същият брой американци слушат подкасти и използват Twitter.

2. Има доказан растеж.

И броят им се увеличава от година на година. Например, броят на американските граждани на възраст над 12 години, които слушат подкаст, се е увеличил с 133% през последното десетилетие, т.е. между 2008 и 2016 г. И точно между 2015 и 2016 г. индустрията на подкастинг е нараснала с 23%.

Броят на слушателите на подкасти в САЩ се увеличи с 133% през последното десетилетие.

PS: В случай, че се чудите къде имаме номерата, направихме няколко прости математика на данните, споделени в диаграмата от Edison Research!

3. Консумацията е лесна.

Спомняте ли си как разговаряхме на настолен компютър? Не? 90-те деца!

Интернет има нов дом и той е в джоба ви. Тъй като мобилните търсения изпревариха работния плот в Google, индустрията на подкастинг видя подобна тенденция. През 2014 г. по-голямата част от подкастинга беше консумирана в настолен компютър. Днес 64% от подкасти се чуват на смартфон или таблет. (Следователно, странното въведение в тази статия!)

Какво прави Podcasting страхотно

Сега, след като сме запознати с някои от тези статистически данни, да ви кажа защо подкастингът е готиното ново дете в блока.

Това е страхотно медийно издание. Защо? Защото спестява време!

Бих казал, че ползата номер едно от подкастинга е, че спестява цяло парти от нашето време. Да си признаем – ние сме заети хора. Подкастите са за бързи потребители на информация, които искат да кажат на върха на тенденциите и да следват любимите си хора – в движение.

Не е нужно да четете!

Не ме разбирайте погрешно, но за някои от нас (* повдига ръка *) четенето изисква усилия. Ако ми казахте, че има начин да използвам същото количество информация от не трябва да чета, ще бъда развълнуван. И точно това прави подкастингът! По дяволите, дори прочетох аудио-преписи от резюмета на книги!

Лесна консумация на медии.

Можете да слушате подкаст по време на пътуване до работа или на път за фитнес. Има много невероятни приложения за подкастинг за Android и iOS, които автоматично изтеглят абонираните подкасти през WiFi. Някои също така ви дават превъзходно подкаст откриване и препоръки въз основа на вашите интереси.

Това е чудесно средство за общуване с хората.

За създателите на съдържание, които са гласни и искат да достигнат до аудиторията си извън текста, показан на екрана, подкастингът е отличен канал. Подкастингът винаги не означава звук. Можете да правите и видео, но повечето от нас предпочитат да спестяват пространството и мобилните данни на нашия телефон.

Всички го правят.

И накрая, всички (и наистина искам да кажа всеки) направо от най-продаваните автори, до шестцифрени блогъри за доходи, водещи лектори, влиятелни маркетолози и дигитални издатели – надградиха своята подкастинг игра.

Те са инвестирали сериозно време, усилия и пари в създаването, публикуването и маркетинга на подкасти на своята аудитория. Това, което следва, е много лоялни абонати, които в крайна сметка се трансформират в маркетинг от уста на уста и най-високо ниво на евангелисти за вашите продукти.

Следователно, ако 2018 г. е година, в която сте решили да се заемете с подкастинг, кудо. Това ще бъде трудно, но все пак полезно пътуване. Тъй като WordPress разполага с близо 30% от уебсайтовете в Интернет, важно е вашата настройка на подкастинг да е свързана с хардуер във вашия WordPress сайт. Той не само ще рекламира вашето съдържание пред вашата аудитория, но и ще повиши класирането на вашата търсачка.

Имайки това предвид, следващите са най-добрите подкастинг услуги и плъгини за WordPress. С помощта на един от тези подкасти или плъгини (и много усилена работа) ще можете да настроите своя собствен подкаст канал направо от вашия сайт WordPress.

Как да започнем с Podcasting на WordPress

По начина, по който го виждам, има два основни начина да започнете – безплатни инструменти и премиум решения. За тези, които тепърва започват с подкастинг (имаме по-късно страхотно съдържание за „начало“), бих препоръчал да използвате безплатните инструменти. След като приключите, можете да преминете към платено решение.

За тези, които са запознати с бизнеса на подкастинга и искат да започнат самостоятелно пътуване, платените решения биха били добро начало. Преди да преминем към изброяване на плъгините и услугите, нека се приведем в съответствие с целите.

Цел №1 – Хостинг на подкаст съдържанието

Първата цел е да домакин подкастните файлове (предимно аудио). Това изисква съхранение и консумира честотна лента, сред другите ресурси на сървъра. Можете да хоствате вашите подкаст файлове на същия сървър, където се хоства WordPress. Тук аудио файловете могат да се качват чрез стандартното устройство за качване на медии WordPress. Много безплатни приставки (както ще видите по-долу) поддържат тази опция. Можете също така да хоствате подкаст файловете си в онлайн решение за съхранение, като Amazon S3.

Обърнете внимание, че не можете да използвате безплатни решения за съхранение като Dropbox или Google Drive, тъй като обикновено те изискват много удостоверяване, преди да изтеглите файл. Amazon S3, от друга страна, ви дава директен достъп до файловете, след като конфигурирате кофата за съхранение.

Цел №2 – Подкаст плейър

Нуждаем се от подкаст плейър които биха показали нашите подкаст файлове в елегантен интерфейс и проследяват броя на файловете, които са били пускани или изтеглени.

Решенията са прости:

 • Премиум подкаст хостинг решения за WordPress се грижи за хостинг и показване на подкасти във вашия WordPress сайт. Плащате месечна (или годишна) такса за услугата и не се консумират никакви ресурси на сървъра от ваша страна.
 • Безплатни плъгини за подкастинг за WordPress просто покажете (и дори проследете) вашите подкаст аудио записи в елегантен плейър във вашия WordPress сайт. Хостингът на аудио файлове подкаст е ваша отговорност.
 • Премиум подкастинг приставки за WordPress по същество са богати на функции версии на безплатните плъгини, които показват аудио файловете ви подкаст от различни източници. Отново хостингът на аудио файловете е ваша отговорност.

По-долу е комбинация от подкастове и други опции, които трябва да бъде домакин на вашето собствено шоу. Ние покрихме редица ценови точки с различни функции, за да включим това, което смятаме, че са най-добрите варианти за хостинг на вашия собствен подкаст с WordPress.

1. По подразбиране аудио формат на WordPress и кратък код на плейлиста

Аудио формат на WordPress и кратък код за плейлист

По подразбиране WordPress поддържа аудио файлове и плейлисти. Технически не са необходими допълнителни плъгини или услуги, за да хоствате вашия собствен подкаст. Всичко, което трябва да направите е да качите аудио файловете си (mp3, ogg, wma, m4a, wav) във вашата медийна библиотека.

За да добавите вашите подкасти към вашия сайт, използвайте бутона „Добавяне на медия“, когато създавате публикация или аудио кратък код за да вмъкнете отделни подкасти в публикация:


Или използвайте плейлист кратък код за да добавите списък на всичките си аудио файлове в подкаст:

[Плейлист]

Просто знайте, че те ще разполагат със стайлинг по подразбиране (с плейъри по подразбиране или тъмни плейъри), което е доста основно, освен ако темата ви за WordPress не включва персонализирани опции (като нишова музика WordPress теми).

Ценообразуване: Безплатно – това е функция по подразбиране WordPress и трябва да работи с всяка тема.

2. Подкастинг на Buzzsprout

Buzzsprout Podcasting

Buzzsprout ви дава проста подкастинг платформа, където можете да качвате, организирате и популяризирате вашите подкасти през подкаст платформи (като iTunes), социални медии или вашия WordPress сайт. Дава ви подробна статистика за вашите епизоди на подкаст, като брой възпроизвеждания, средна продължителност на възпроизвеждане и демографска информация на вашите слушатели.

Най- Buzzsprout Podcasting WordPress плъгин възпроизвежда вашето съдържание в подкаст в аудио плейър HTML5. Плъгинът извлича последните епизоди и ги показва в плейлист. Просто използвайте краткия код, за да покажете съдържанието си на подкаст във всяка публикация или страница.

Ценообразуване: Безплатният план ви позволява да качвате 2 часа съдържание на месец, а файловете се хостват 90 дни. Плановете започват от $ 12 / месец, което ви позволява да качвате до 3 часа съдържание всеки месец, с 250 GB трансфер.

3. PowerPress Podcasting от Blubrry

PowerPress Podcasting плъгин от Blubrry

Blubrry предлага две услуги – едната е безплатен плъгин, а другата е хостинг услуга. Приставката Blubrry PowerPress WordPress има уникални функции като показване на бутон за абонамент, интегриран HTML5 плейър и персонализирана таксономия, предназначена за подкастинг. Има и кратък код, за да се изброят всички епизоди на вашия подкаст в страница или публикация.

Освен хостинг на подкаст файлове, Blubrry предоставя допълнителни функции като подкаст SEO, което по същество ви позволява да добавяте множество описания за всеки епизод (или песен), за да подобрите откриването на вашия канал в iTunes и Google Play Music. Освен това можете да импортирате подкаст съдържание от SoundCloud, Libsyn, Podbean, Squarespace или друга RSS подкаст подкаст.

Ценообразуване: Плановете започват от $ 12 / месец за 100MB хранилище на месец. Интересното е, че ако се абонирате за услугата в продължение на 3 месеца, ще получите обща памет от 300 MB. Всички планове идват с неограничена честотна лента. И ако искате малко помощ да започнете, можете да проверите нашето ръководство за бързо стартиране на PowerPress.

4. Сериозно прост подкастинг

Сериозно прост подкастинг

Сериозно простият подкастинг е цялостно решение за вашите нужди от WordPress подкастинг. Всичко, за което трябва да се притеснявате, е да хоствате вашите файлове, които за начало могат да се съхраняват на вашия сървър на WordPress като медийни файлове.

Вие подкаст файлове се играят с плейъра по подразбиране WordPress. Плъгинът има куп полезни функции като:

 • Подкаст вид на публикацията и серия таксономия за управление на вашите подкаст файлове
 • Възможност за хостване на множество подкасти от един и същ сайт, като се използват различни категории. (Всеки подкаст получава своя уникална RSS връзка)
 • Силно адаптивни опции, които улесняват подаването на директории като iTunes, Google Play и Stitcher.
 • Тонове готини добавки като такава интеграция на Podtrac за подобряване на функционалността.

Сериозно простият подкастинг също поддържа аудио и видео подкастинг и включва a безплатна добавка за статистика за да се покаже основното съдържание от вашия подкаст.

Ценообразуване: Сериозно простият подкастинг е достъпен безплатно, въпреки че можете да надстроите неограничено пространство за съхранение, импортиране с едно щракване, статистика и други.

5. WavePlayer Audio Player

WavePlayer Audio Player

Информация и DownloadView Демонстрацията

Намерете собствен подкаст с WordPress и интуитивния плъгин WavePlayer. По подразбиране можете просто да качите аудио файлове в WordPress, като това не прави създаването на плейлист и показването му по атрактивен начин лесно. Вместо това с WavePlayer можете да създадете стилистичен плейлист, който е отзивчив, модерен и интегриран с Media Manager и дори WooCommerce.

С този плъгин можете:

 • Създайте адаптивен и отзивчив плейлист
 • Показване на форма на звукови файлове по време на възпроизвеждане
 • Изберете от 4 опции за оразмеряване, за да отговарят на вашата страница
 • Лесно добавяйте песни / подкасти с WordPress Media Manager
 • Продавайте първокласни песни с WooCommerce

Ценообразуване: WavePlayer е на цена от 26 долара за лиценз за един сайт, който включва 6 месеца поддръжка и актуализации.

6. Podlove Podcast Publisher

Издател Podlove Podcast

Podlove Podcast Publisher е друг страхотен безплатен подкаст плъгин за WordPress с поддръжка за усъвършенстван анализ.

Можете да създавате нови записи в подкаст в категорията „Епизоди“. Podlove преминава допълнителната миля в добавянето на персонализиран шаблон на двигателя, използван за персонализиране на плейъра, за да съответства на вашата тема. Плъгинът включва и уеб плейър и можете лесно да управлявате и представяте всички участници в подкаста.

Що се отнася до аналитика, можете да проследявате:

 • Проследяване на броя на изтеглянията
 • Клиентите на подкаст слушаха вашето съдържание
 • Популярни дни от седмицата
 • Изтеглете източника

Друг USP на приставката е бутонът с абонамент с едно щракване, който при натискане директно стартира плейъра по подразбиране на клиента по подразбиране. Ето добрата новина – в началото на тази публикация видяхме, че 64% от подкаст съдържанието се консумира от мобилни устройства. Следователно, с добре проектирана уеб страница и ясно CTA „Абониране“, можете постоянно да увеличавате слушателската база на вашия подкаст.

Ценообразуване: Podlove е напълно безплатен плъгин.

7. Умен подкаст плейър

Умен подкаст плейър

Създаден от онлайн предприемач и подкастинг ветеран Пат Флин, Smart Podcast Player е елегантно проектиран уеб базиран подкаст плейър, който е проектиран да осигури най-доброто подкаст опит за слушане на вашите слушатели.

Най- уеб-плеър може да се вмъкне в публикация / страница с помощта на кратък код. Самият плейър е силно адаптивен, включително светли или тъмни теми и персонализирани цветове. Слушателите могат да контролират скоростта на възпроизвеждане, да превъртат с времеви марки, да сортират плейлисти и да изтеглят отделни файлове от уеб плейъра.

Ценообразуване: Лицензът за отделен сайт на Smart Podcast Player струва 8 долара на месец или 12 долара на месец с месечно таксуване и се предлага с автоматични актуализации.

8. SimplePodcastPress

SimplePodcastPress

SimplePodcastPress е превъзходен подкаст плейър за WordPress, включващ множество полезни функции като времеви марки, които могат да се кликват и плейлисти подкасти.

Освен персонализиращ плейър, плъгинът включва бутони за абонамент, полета за регистрация по имейл, подкаст преписи, автоматично издатели, автоматични скъсители на URL адреси и фрагменти с възможност за Tweet. Можете да добавите всички тези опции в страницата на вашия подкаст, за да увеличите абонаментната си база и броя на изтеглянията.

Ценообразуване: Лицензът за един сайт струва 67 долара и идва с една година поддръжка и актуализации.

9. Хостинг на Либсин Подкаст

Хостинг подкаст в Либсин

Libsyn е прочуто подкаст хостинг решение, предназначено за сериозно дигитални издатели. В него има всичко, като се започне от прости инструменти като HTML5 плейър, RSS емисии, до цялостно решение „custom-app-for-your-podcast“.

Ценообразуване: Основните планове започват от $ 5 с 50MB месечно съхранение. Бихме препоръчали Libsyn на хора, които търсят специализирано подкаст хостинг решение.

10. WordPress.com (Premium планове)

WordPress.com (Premium планове)

Изненадани ли сте? Така беше и аз, когато разбрах, че има WordPress.com вградена поддръжка за подкастинг. Първо, създавате категория, наречена „Подкасти“ или подобна, качвате аудио файловете в нова публикация, присвоявате я в категорията „Подкаст“ и ще бъдете добре. Подкастът ще бъде наличен като RSS емисия на Подкастове категория.

Освен това можете да изпратите своя подкаст в iTunes със същия URL адрес на емисия за категория. В нашия пример категорията би била Подкастове. Преди да направите това, трябва да конфигурирате информацията за канала в настройките на Media, да зададете произведението на изкуството, за да подобрите шансовете си да бъдете открити в iTunes store.

Ценообразуване: Функцията Podcasting е достъпна в личните или по-високи платени WordPress.com планове. Той започва от $ 4 / месец (таксува се годишно) и се предлага с 6GB хранилище с неограничена честотна лента.

Забележка: За разлика от вашата собствена инсталация на WordPress, не можете да инсталирате WordPress приставки, когато вашият сайт се хоства в WordPress.com. Ако започвате с WordPress, препоръчваме ви да използвате вашата собствена настройка на WordPress.

Прекратяване на най-добрите подкастове и приставки

Знаете ли кое е първото нещо, което би определило успеха на вашия подкаст? Това не създава съдържание за ритъм, не е красиво проектиран уебсайт, нито интервюира влияещи във вашия домейн. Най-важният фактор е задължение.

Ако искате да спечелите бързи пари от подкастинг, помислете отново. Подкастингът е свързан със свързването и ангажирането на вашата публика глас, а не с думи. Ако наистина ви е интересно да чуете гласа си, подкастингът може да бъде много подходящ канал за вас. Готови ли сте да започнете? Вижте това Статия за Lifehacker за бързо ръководство за започване на работа с подкастинг.

Подкастър ли си? Търсите ли да започнете? Какво искате да постигнете от подкастинга? Пропуснахме ли някой от любимите ви подкастове или услуги за подкаст? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map