Моите 7 любими WordPress приставки (за които може да не сте чували)

TOMS-любимите-плъгини

Има няколко неща, които обичам повече от откриването на страхотен нов плъгин за WordPress. Тествах буквално стотици в качеството си на блогър и писател на WordPress, но не остарява, когато откриете нещо свежо.


Имайки това предвид, мислех, че ще направя обзор на любимите ми добавки за WordPress, за който може би не сте чували. Ако сте потребител на WordPress повече от няколко седмици, ще знаете всичко за обичайните заподозрени, плъгините с милиони изтегляния и множество най-добри оценки. Но има златна мина от диаманти в грубия дебнещ точно под повърхността, за който може би никога не сте чували.

Трябва само да погледнете периодичната таблица на WordPress приставки, за да видите колко изключително популярни плъгини има там, но сега е моментът да проверите най-доброто от останалите!

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

1. Какъв файл

Ако искате да направите малко променяне на PHP файловете на вашата тема, тогава този плъгин ще ви хареса. Той добавя малка опция към лентата с инструменти на WordPress на вашия блог, която ви казва кой PHP файл се отнася до страницата, на която сте. Така че, ако например съм на страница с публикации, какво ще покаже файлът single.php:

Каква снимка на файла.

И ако съм на началната си страница, тя ще покаже index.php:

Каква снимка на файла.

Това е изключително удобно, ако искате да редактирате определена страница, но не знаете към кой PHP файл се отнася. Използвам го непрекъснато – това е един от онези прости инструменти, без които бих искал да живея!

Какъв файл

2. Мързелив товар

Малко съм обсебен от скоростта на зареждане на страницата, което вероятно е причина толкова много да харесвам Lazy Load. Функционалността му е проста, но изключително ефективна – гарантира, че изображенията във вашия блог се зареждат само когато са видими в екрана на браузъра. Така че, ако изображението е в долната част на страницата ви, то ще бъде заредено само ако посетител действително превърта, за да го види.

Предимствата на това са очевидни – изображенията (т.е. файловете, които обикновено са с най-голям ресурс на вашия сайт) се зареждат само когато са необходими. Това означава, че останалата част от вашия сайт може да се зарежда, без да бъде прекъсвана от най-големите файлове.

Също така помага, че този плъгин е разработен съвместно от никой друг, освен хората от Automattic – това е достатъчно, за да ви зареди с увереност относно неговата функционалност и ефективност.

Мързелив товар

3. Глобални съдържателни блокове

Този плъгин е чудесен инструмент за всеки, който има идентично съдържание, използвано многократно на множество страници, като фрагменти на кодове, формуляри за регистрация, отказ от отговорност, текст на кокетната плоскост и т.н..

Глобалните блокове за съдържание ви позволяват да създавате фрагменти от текст и / или код, които се вмъкват в страници и / или публикации като къси кодове. Това не само означава, че можете да вмъквате един и същ текст на няколко страници, без да се налага да копирате и поставите, но плъгинът също така запазва всяко форматиране и не позволява на WordPress да премахва маркери и т.н..

4. Widget за гъвкави постове

Честно е да се каже, че джаджите по подразбиране WordPress донякъде липсват по отношение на функционалността – джаджата Последни публикации е добър пример. Гъвкава публикация Widget се стреми да реши този проблем, като предоставя много по-мощна джаджа за показване на избор от вашите публикации. Опциите са доста изчерпателни:

Екранна снимка на гъвкави публикации за публикации.

Това е чудесно за показване на публикации по категории или по тагове – така например можете да маркирате конкретни публикации, които искате да бъдат представени, и да изберете да ги показвате само. Просто драскам повърхността, като казвам, че все пак – потенциалните възможности за показване са почти безкрайни. Например, можете също да персонализирате приспособлението по отношение на показването на миниатюри и дори да създадете свои собствени шаблони:

Екранна снимка на гъвкави публикации за публикации.

Гъвкава публикация джаджа

5. Лесно вграждане на туит

Тук трябва да дам отказ от отговорност – Съвместно разработих този плъгин, който вероятно ми дава определени пристрастия, като казва, че е чудесен инструмент за увеличаване на броя на повторното туитиране на публикацията ви.!

Easy Tweet Embed по същество емулира функционалността, предлагана от услугата Click to Tweet – разликите са, че прави въвеждането на „туит линкове“ a много по-бързо и лесно. Ето кратко видео, демонстриращо точно това:

Вграждане на лесно туит

6. Разширен редактор на кодове

Как не мога да включа плъгин, който включва изпомпване на техно музика във видео, показващо неговата функционалност? Advanced Code Editor е редактор на код, който WordPress Трябва имам.

Ако ви се случва редовно да се занимавате с PHP файлове в WordPress, инсталирането на този плъгин е малко безпроблемно.

7. По-добро вътрешно търсене на връзки

Не мога да получа достатъчно от този плъгин – ще го препоръчам на всеки, който ми даде половин възможност. Функционалността му всъщност е доста проста, но това не означава, че не може да има голяма разлика в това колко лесно можете да свързвате между публикации и страници на вашия сайт.

По-доброто търсене на вътрешна връзка прави точно това, което очаквате – това прави търсенето на вътрешна връзка по-добро. Ако не сте сигурни какво имам предвид под „търсене на вътрешна връзка“, говоря на полето, което се появява, когато се опитате да създадете връзка в публикация или страница:

Екранна снимка за търсене на вътрешна връзка.

По подразбиране търсенето ще търси споменаване на избраната от вас ключова дума навсякъде във всички публикации и страници на вашия сайт, без да се акцентира върху приложимостта или какъвто и да е друг фактор за класиране. След това връща всички публикации и страници, в които ключовата дума се споменава в обратен хронологичен ред. Накратко казано, този метод за търсене на съдържание е гаден.

По-доброто търсене на вътрешни връзки се стреми да разреши този проблем, като ограничи търсенето на ключови думи само до заглавие. Тъй като (а) е вероятно да запомните поне една дума от заглавието на публикацията, към която искате да свържете, и (б) възможностите вероятно ще са далеч по-ограничени, ще намерите публикации много по-лесно с По-добро вътрешно търсене на връзки инсталирана.

Освен това, той дава възможност за включване на страници с категории и маркери, както и на планираните публикации, което е фантастично, ако планирате доста далеч предварително и искате да свържете между публикации, които все още не са публикувани.

По-добро вътрешно търсене на връзки

Какви са любимите ви неизвестни приставки?

Почти съм сигурен, че няма да има нито един човек, който да чете това, което вече знаеше за всичките седем приставки в този списък (ако го направихте, наистина знаете своите плъгини!).

Въпреки това не искам да спирам в седем – ако можете да се сетите за някакви страхотни, но сравнително непознати плъгини, които не споменах по-горе, моля, не се колебайте да споделите с нас в секцията за коментари по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map