Мобилни адаптивни приставки за меню, за да направите уебсайта си WordPress по-удобен за мобилни устройства

Mobilegeddon може би е имало и няма. Въпреки това, дори ако уебсайтът ви е оцелял в тази най-новата актуализация на Google невредим, винаги можете да направите още накарайте мобилните си посетители да се чувстват като у дома си на вашия уебсайт.


Отзивчивата или дори първата тема за WordPress за мобилни устройства е чудесен начин да се настанят нарастващият брой потребители на интернет, които имат достъп до онлайн съдържание на смартфони и таблетни устройства. Въпреки това, дори ако уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства, има няколко ощипвания, които можете да извършите, за да го направите още повече.

Една конкретна област на вашия уебсайт, която има потенциал да осуети посетителите, които имат достъп до него на устройство с малък екран, е неговата навигационни менюта. Ако някога сте се опитвали да получите достъп до различните страници на уебсайт на вашия смартфон, чрез неудобно падащо меню или пренаселена навигационна система за заглавие, тогава би трябвало да можете да се свържете с тази болка.

Така че, за да гарантираме, че уебсайтът ви не прави тази основна грешка, и разрови опитите на посетителите ви да достигнат до вътрешните страници на вашия сайт, ще разгледаме някои плъгини, които могат да ви помогнат да създадете персонализирани менюта за мобилни потребители, които също се интегрират безпроблемно с останалата част от вашия уебсайт. Ще разгледаме и няколко съвета, за да ви помогнем да ги гарантирате менютата ви са възможно най-удобни за мобилни устройства.

Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Съвети за създаване на менюта на уебсайта Ви за мобилни устройства

Преди да стигнем до действителните инструменти, които могат да ви помогнат да направите менютата на уебсайта си по-полезни от мобилните посетители, нека разгледаме накратко някои съвети за използваемост за по-добро обслужване на потребителите на мобилни устройства:

 • Намалете броя на елементите от менюто: за по-добро настаняване на устройства с малък екран, опитайте да премахнете несъществени елементи от менютата си само за мобилни устройства.
 • Позиционирайте най-търсените връзки отпред и в центъра: в зависимост от целта на вашия уеб сайт, има добър шанс потребителите на мобилни устройства търсят конкретна страница – това може да бъде вашият адрес, работно време или данни за контакт – помогнете им, като поставите тези връзки на видно място.
 • Минимизирайте необходимото количество кликвания: по-голямата част от посетителите на мобилни устройства искат достъп до информацията, която търсят само с едно или две кликвания, така че опитайте да ограничите слоевете на менютата си.
 • Увеличете максимално екранните недвижими имоти: вложени или разширяване и свиване на падащите менюта са чудесен начин да избегнете менютата ви да заемат твърде много пространство на екрана. Използвайте универсалната триредова икона „nav burger“, за да сигнализирате за местоположението на менюто, или още по-добре, използвайте a контекстно-чувствителна лента от раздели.

През 2012 г. 55% от анкетираните в проучване от Google заяви, че лошо изживяване на уебсайта на мобилно устройство би навредило на възприемането им на марката; така че ако не правите всичко, което можете да направите, уебсайтът ви да бъде приветлив за потребителите на мобилни устройства през 2015 г., кой знае какви щети бихте могли да нанесете днес.

Най-доброто мобилно адаптивно меню WordPress приставки

Надяваме се, че сега можете да видите колко е важно да направите менютата на уебсайта си по-удобни за мобилни устройства. Използвайки някакъв здрав разум и горните съвети, можете да се уверите, че не изключвате мобилни потребители и вместо това предоставяте положително потребителско изживяване на посетителите си.

С помощта на един от тези безплатни или премиум приставки можете да направите навигационната система на уебсайта си по-лесна за използване и по-лесна за използване.

Отзивчиво меню Безплатен Plugin за WordPress

Отзивчиво меню

Този безплатен плъгин ви позволява да промените много аспекти на мобилното навигационно меню на уебсайта си, за да го направите по-използваем от смартфони и таблети, като използвате посетителите. Вашето оригинално меню на уебсайта остава непокътнато и достъпно от потребителите, които не са мобилни.

Списъкът с опции за персонализиране на менюто е много обширна. С активирания плъгин можете да редактирате заглавия, цветове, размер, позиция, ред и много други атрибути на вашето меню, за да го направите по-удобно за мобилни устройства.

Чувствителният плъгин за меню също го прави лесно скрийте менюто си докато потребителят кликне върху иконата, за да я разкрие. Можете да използвате стандартното три реда, nav burger менюто или да качите икона по ваш избор. Можете също така да изберете посоката на изплъзване на менюто, за да осигурите по-добра съвместимост с дизайна на вашия уебсайт. Ако търсите гъвкава опция, този популярен и добре разглеждан плъгин е добър избор.

WP отзивчиво меню Безплатен Plugin за WordPress

WP отзивчиво меню

WP отзивчивото меню е друга безплатна опция за добавяне на удобни за мобилни менюта към вашия уебсайт WordPress. Въпреки че този плъгин ще работи с всяка тема или рамка веднага извън кутията, можете да персонализирате външния му вид, за да отговаря по-добре на дизайна на вашия уебсайт.

Чрез настройките можете също да добавите вашето лого в менюто, да изберете посоката на изплъзване и скрийте ненужните елементи от менюто от потребителите на мобилни устройства. Освен това получавате възможност да активирате или деактивирате щипката, за да увеличите менютата си, в зависимост от вашите предпочитания. Налична е и премия за този плъгин, ако искате достъп до допълнителни функции.

UberMenu Premium Mobile Menu WordPress Plugin

UberMenu

Премиумният плъгин Uber Menu ви позволява да направите доста хубави невероятни неща с менютата на уебсайта си WordPress. Дори посетителите на вашия десктоп и немобилни устройства могат да се възползват от функциите на този плъгин.

С този инструмент, инсталиран на вашите уебсайтове, вашите менюта вече могат да съдържат набор от различни видове съдържание, включително изображения, формуляри, карти и икони. Всеки аспект от менютата ви може да бъде персонализиран с този плъгин, превръщайки ги от прости навигационни системи в персонализирано разширение на вашия уебсайт.

Особено приятна характеристика на тази адаптивна програма за създаване на меню е, че се осъществява цялото персонализиране на менютата чрез инструмента за персонализиране на WordPress. Това ви дава жива визуализация на вашата работа, спестявайки ви време и усилия.

Въпреки че менютата на UberMenu са отзивчиви и оптимизирани за мобилни устройства по подразбиране, получавате много допълнителен контрол върху това как потребителите на вашите смартфони и таблети ще изпитат вашите навигационни системи. Това включва конфигурируеми точки на прекъсване, подобрена поддръжка на допир за потребители на Android, iOS и Windows 8, както и елементи, скрити в зависимост от размера на екрана.

UberMenu е страхотна приставка за създаване на премиум меню, която може да ви помогне да преместите навигацията на уебсайта си на следващото ниво (плюс това идва с превъзходно ниво на документация, поддръжка и редовни актуализации, които не са гарантирани от безплатните опции по-горе).

заключение

Както можете да видите, добавянето на адаптивно меню към вашия уебсайт на WordPress или надграждането на съществуващото ви меню е много лесно. Използвайки един от горните приставки можете да изпълните тази задача без да се налага да редактирате никакъв код, променете темата си за WordPress или директно променете начина, по който тя работи.

Въпреки че уебсайтът ви е готов за мобилни устройства, отколкото просто оптимизиране на менюто, това е чудесно място за стартиране. Навигационната система на вашия уебсайт е може би най-важната му характеристика, така че да се гарантира, че е подходяща за нарастващия брой мобилни потребители е от съществено значение.

Ако искате повече съвети за което прави уебсайта Ви удобен за мобилни устройства, вижте тази статия за съвети за оптимизиране на мобилни устройства за WordPress или тази за теми и приставки за WordPress, готови за мобилни устройства.

Какво най-много ви дразни при използването на менюта на уебсайтове на вашия смартфон или таблет? Какви функции бихте искали да видите в плъгин от менюто, отговарящо на мобилните устройства? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map