Как да преведете вашия WordPress сайт в няколко езика

Как да преведете уебсайта си в WordPress на няколко езика

Никога не знаете за кого бихте могли да проектирате и в един момент вие или клиентът ще се нуждаете от преведен уебсайт на WordPress. Но как превеждате WordPress? Не е необходимо да е сложно. Има много страхотни приставки за WordPress, които можете да използвате, за да улесните процеса на превод. Но независимо кой от тях изберете, всеки от следващите плъгини ще помогне на вашите преводи да завършат накратко. Не се изисква кодиране. Сега нека да преведем WordPress!


Опровержение: WPExplorer е филиал за един или повече продукти, изброени по-долу. Ако щракнете върху връзка и завършите покупка, можем да направим комисионна.

Weglot Translate Безплатен Plugin за WordPress

Преведете WordPress с Weglot

Информация и изтеглянеВижте демонстрацията

Следващата приставка, която трябва да разгледате, е Weglot Translate – безплатен плъгин за превод на WordPress на всеки уебсайт. Плъгинът е напълно безплатен за малки уебсайтове с един превод, но може лесно да бъде надстроен, за да отключи пълните възможности за превод.

Ако надстроите до Премия Weglot той е съвместим с най-популярните теми и плъгини, включва 60+ вградени езици за превод, разполага с адаптивен бутон за превключване на език и много други. Плъгинът дори ви дава лесен достъп до препоръчани професионални преводачи, които са на разположение под наем (много ценна инвестиция, ако ни попитате).

Най-добрата част от Weglot е лекотата на използване. Буквално инсталирате приставката, конфигурирате шест настройки (най-важният език и оригиналният език са най-важните) и плъгинът прави превода вместо вас. Ако срещнете преводи, които не работят добре за вашия уебсайт, използвайте бързата връзка в таблото за управление на приставката, за да редактирате превода си. Това ще ви отведе до вашия акаунт в Weglot, където можете да въведете „в контекстния редактор“, за да направите живи редакции на вашия уебсайт. Преводът на WordPress е много лесен за използване – просто го опитайте!

TranslatePress Многоезичен Plugin за WordPress

TranslatePress Многоезичен Plugin за WordPress

Безплатният многоезичен плъгин за превод TranslatePress е отлична опция да направите вашия сайт WordPress многоезичен. След като инсталирате приставката, трябва да видите нов раздел за настройки за TranslatePress. От тук можете да зададете език по подразбиране, както и да форматирате допълнителни преводи. Това е и мястото, където можете да получите достъп до незадължителната функция на Google Translate, която ще създаде автоматичен превод за вашия сайт на даден език.

За ръчни преводи този безплатен приставка за WordPress включва лесен и интуитивен интерфейс за превод. Просто кликнете върху опцията „Превод на страницата“ в лентата на администратора, когато сте влезли и разглеждате вашия сайт. Ако сте запознати с персонализатора на WordPress, трябва да е лесно да започнете работа с редактора на TranslatePress. Просто насочете и кликнете, за да започнете да превеждате различни раздели на страницата си. След това използвайте предоставените текстови полета, за да създадете многоезичните си преводи (забележете: наличните езикови полета се определят от езиците, които сте определили в настройките на TranslatePress).

За повече функции надстройте до a TranslatePress Личен, бизнес или план за разработчици. Това добавя мощни функции за допълнителни езици, SEO преводи (плочка на страница, мета описание, URL, изображение alt и т.н.), потребителско разрешение за преводач за роля на преводач, възможност за преглед на преведените страници като всяка потребителска роля, персонализирана езикова навигация на сайта и автоматизиран потребителски език откриване. Ако поддържате обикновен блог, безплатната версия трябва да е добре. Въпреки това, за бизнеса и блогърите с акцент върху SEO надграждането до премиум е най-добрият ви залог.

WPML.org Premium Превод за превод за WordPress

Преведете WordPress с WPML

Информация и DownloadView Демонстрацията

WPML.org е един от водещите приставки за превод на WordPress. Разгледайте най-продаваните теми и разработчици на WordPress в мрежата. Ще забележите, че повечето от тях правят смисъл да създават теми, съвместими конкретно с WPML.org. Защо? Тъй като WPML.org е мощен WordPress плъгин за превод с 40 вградени езика, опции за варианти на персонализиран език, съвместимост с инсталации за единични или много сайтове и страхотна поддръжка. С помощта на съветника за бърза настройка можете да започнете да превеждате WordPress сайтове само за минути. Просто използвайте един от включените езици, без кодиране от ваша страна. И след като завършите превод, просто добавете падащо меню за избрания от вас език в менюто за навигация на уебсайта си.

Цените започват от $ 29 и излизат от там в зависимост от нуждите на вашия превод. Въпреки че са налични безплатни плъгини за превод, WPML.org е качествен продукт с прилична поддръжка. Освен това никога няма да се притеснявате дали приставката работи с най-новата версия на вашата тема или WordPress. Те непрекъснато се актуализират, за да гарантират, че техните плъгини работят за вас и вашите читатели.

Безплатен WordPress плъгин за полиланг

Преведете WordPress с Polylang

Polylang е чудесна опция при ръчно превеждане на вашия WordPress сайт на повече от един език. Тази безплатна WordPress приставка включва поддръжка за над 50 езика. Много е вероятно езикът, който ви е необходим, да бъде включен по подразбиране. Има обаче поддръжка за персонализирани езици, ако не намерите своя. Polylang работи, като ви позволява да зададете език за всяка публикация или страница, като ги добавите. Това отнема трудната част от опитите да запазите преведените си публикации разделени.

Отлична особеност на този безплатен плъгин е, че при инсталирането ви дава възможност автоматично да настроите цялото си съдържание на език по подразбиране. Това означава, че не е нужно да се връщате през стари публикации, за да задавате езиковата страница по страница. Той също така поддържа опция за откриване на езика на браузъра на потребителя и автоматично да го използва, за да превежда страници на WordPress на вашия сайт (ако е наличен превод).

Многоезична приставка за безплатен WordPress

Преведете WordPress с многоезична преса

Многоезичната преса работи с вашата многостранна инсталация на WordPress за свързване на преводи на вашия уебсайт (един език на сайт). Плъгинът се предлага със 174 езика, вградени в езиковия мениджър и поддържа и неограничен брой уебсайтове – така че можете да създавате и свързвате толкова преводи, колкото са ви необходими. Това е чудесно за SEO, тъй като държи вашите езици на отделни публикации и страници и ако някога решите да използвате различна приставка за превод, вашето съдържание остава в такт (дори след деактивиране или изтриване на многоезична преса). Плюс това можете да добавите джаджа за преводи към всички готови области за приспособления, така че вашите читатели да могат бързо да се ориентират между преводите.

Многоезичната преса е чудесна безплатна опция за добавяне на преводи към вашия уебсайт WordPress чрез мултисайт. Плюс ако някога установите, че се нуждаете от повече опции, винаги можете да надстроите до тяхната Pro версия за $ 75. Това включва поддръжка за персонализирани типове публикации, автоматични пренасочвания на език, бързи връзки и други, улесняващи превода на WordPress публикации, страници и дори продукти на WooCommerce.

Ajax Translator Revolution DropDown WP Plugin

Ajax Translator Revolution DropDown WP Plugin

Информация и DownloadView Демонстрацията

WP-плъгинът на Ajax Translator Revolution Dropdown WP е чудесен начин да добавите езикови опции към вашия WordPress сайт. Този плъгин добавя чист и прост падащ език за избор на език към вашия сайт.

Когато имате популярен уебсайт, трябва да се погрижите за посетители от цял ​​свят. С Ajax Translator Revolution Dropdown WP Plugin можете да дадете възможност на посетителите да избират от повече от 100 езика. Падащото меню е лесно за използване и е в състояние да запомни езиковите предпочитания. Можете също така да настроите приставката да превежда цялото или част от съдържанието ви. Преведете всичко или изберете / изключете страници, публикации или категории. От теб зависи. С 90 персонализирани настройки, този плъгин е сигурен, че отговаря на вашите нужди.

Използвайте 90 персонализируеми настройки, езикови флагове и / или имена, разширени инструменти за позициониране, предпочитания за потребителски език и други, за да създадете падащите си менюта. Падащото меню Ajax Translator Revolution дори се интегрира в основния администратор на WordPress и добавя панели с раздели, за да улесни управлението.

Преведете WordPress с GTranslate

Преведете WordPress с GTranslate

GTranslate е многоезичен плъгин за WordPress, който прави вашия уебсайт многоезичен, използвайки човешки и безплатни машинни преводи незабавно при инсталиране. Настройването на приставката е толкова лесно, колкото пиенето на вода. След като конфигурирате GTranslate, уебсайтът ви автоматично ще бъде преведен на избраните от вас езици.

Машинните преводи не са най-добрите, затова платената версия на GTranslate ви позволява да редактирате тези преводи и да добавяте човешки преводи.

GTranslate няма да забави вашия уебсайт, тъй като преведената версия на вашия уеб сайт не се изтегля от вашия сървър на уебсайтове. Вместо това, GTranslate хоства преведеното съдържание в мрежата, която може да бъде (известна също като мрежа за превод на преводи). В резултат на това GTranslate няма да повлияе по никакъв начин на работата на уебсайта Ви.

qПреведете безплатен приставка за WordPress (амортизиран)

Преведете WordPress с qTranslate

qTranslate е безплатен плъгин за превод от хранилището на плъгини WordPress. С близо 1,2 милиона изтегляния това е популярна и безплатна опция за превод на вашия уебсайт. Просто го инсталирайте и се захващайте за създаването на вашите преводи. Приставката ще добави множество раздели към всяка публикация или страница, която създавате, въз основа на избраните от вас езици. Това прави ръчните преводи много по-бързи, тъй като можете бързо да навигирате между разделите, докато добавяте различни преводи на съдържание.

qTranslate включва няколко езика за автоматизирани преводи. Тази услуга обаче ще предостави на читателите само обща представа за съдържанието ви, тъй като тя ще бъде малко наскърбена (превежда това, което пишете буквално, така че няма да чете естествено на родните говорители на дадения език, на който превеждате). Но ако искате да преведете WordPress с безплатен плъгин qTranslate със сигурност ще свърши добре работата. Плъгинът включва и персонализирана джаджа qTranslate, която можете да добавите към вашия сайт, за да могат потребителите лесно да превключват между езици. Можете да научите повече и да изтеглите приставката в хранилището на WordPress.

Как превеждате WordPress?

Преводите често отнемат много време процес. Надяваме се, че с тези полезни приставки ще можете да преведете WordPress без много главоболие. Уведомете ни дали някога сте използвали някой от горните плъгини за превод и какво мислите за тях. Или ако сте опитвали друга приставка за превод на WordPress, която беше просто страхотна, уведомете ни. Оставете коментар с името на приставката в секцията по-долу. Бих искал да чуя от вас!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map