Истинско проучване на случаите в продажбата на цифрови изтегляния във вашия блог

Лесни цифрови изтегляния

Още през октомври 2012 г. прегледах приставката за WordPress Easy Digital Downloads тук на WPExplorer. По онова време имах добър танкер с плъгина и заключих, че това е най-доброто решение за продажба на цифрови изтегляния директно от вашия блог, за което бях наясно.


Бързо напред четири месеца и съм готов да сложа парите си там, където е устата ми. Пуснах информационен продукт в края на октомври и до преди няколко дни го продавах с помощта на E-Junkie. Това обаче наскоро се промени, когато преминах към използване на Easy Digital Downloads, за да се справя с продажбата на моя онлайн ръководство за писане на свободна практика.

В тази публикация ще ви представя проучване на реалния живот на моята реализация на Easy Digital Downloads, за да можете да видите какво точно участва в процеса на продажба на цифрови продукти чрез вашия WordPress блог.

Защо преминах към лесно цифрово изтегляне?

Трябва да започна с това, че не бях особено недоволен от E-Junkie. Честно казано, за 5 долара на месец не можете наистина да се оплаквате. Това е достоен вариант.

Въпреки това усетих, че искам по-добре, отколкото прилично. Интерфейсът не е особено удобен за потребителите и системата за отчитане е малко основна. Лесното цифрово изтегляне беше в съзнанието ми откакто го прегледах, но бях малко заета, за да се справя с това, което реших, че ще е леко причудлив процес на прехвърляне. Бях продаден на приставката – просто трябваше да намеря времето.

За щастие го направих, което ме довежда до това казус!

Настройка на приставката за лесно цифрово изтегляне

Бях загрижен, че стартирането и стартирането на Easy Digital Downloads ще бъде безпроблемно, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. В действителност плъгинът е практически добре да стартирате веднага след като го инсталирате – със сигурност ще бъдете добре обслужени, като направите някаква фина настройка, но изобщо нищо важно..

Веднъж инсталиран, Easy Digital Downloads се изписва по подходящ начин в страничната ви лента:

Опции на менюто за лесно цифрово изтегляне

Броят на наличните опции може първоначално да изглежда непосилен, но интерфейсът всъщност е много лесен за използване. Преди да започна да добавям продукти и да започна превключването, проверих Настройките, които са разделени на шест раздела:

Екранна снимка на лесни цифрови настройки за изтегляне

Единственото, което направих на този етап, беше да активирам тестов режим, да избера моите шлюзове за плащане и да въведем моя имейл адрес на PayPal. По подразбиране Easy Digital Download се предлага с PayPal и опция „Тестово плащане“ (използването на която е очевидно). Това е всичко, което ми трябва в момента, тъй като всичко премина през PayPal в E-Junkie, но има възможност да добавите допълнителни шлюзи за разплащане с разширения.

След това добавих моя продукт, за който всъщност има три версии (и ценови точки). Това беше парче торта – току-що въведох име, след което качих файла и зададох ограничение за цена и изтегляне:

Лесни цифрови изтегляния Нов екран за изтегляне

Това е! След като запазих изтеглянето си, бях доста добър да отида – всичко, което ми остана, беше да добавя кратък код за бутона за покупка в страницата ми за продажби.

Лесното цифрово изтегляне прави това лесно, като добавите бутон над редактора за богат текст в екраните на Нова публикация / Страница:

Бутонът за вмъкване на изтегляне

Когато щракнете върху бутона, има само няколко прости части информация, които трябва да попълните:

Екранът за изтегляне на вмъкване

Това е! След като приключите, бутонът ще се появи на страницата ви с продажби под каквато форма сте определили:

Екранна снимка на бутона „Купете сега“ в действие

Честно е да се каже, че целият процес беше много по-лесен, отколкото си мислех, че ще бъда.

Пътешествието на купувача през моя сайт

За да бъда съвсем честен, реших, че всичко е малко също лесно. Исках да проуча пътуването, което всеки клиент би извършил през моя сайт при закупуване на моя информационен продукт. За щастие това е наистина просто с включената опция Тестово плащане – можете да тествате процеса толкова пъти, колкото искате.

Скоро открих, че Easy Digital Downloads създава редица страници по подразбиране, когато е инсталиран, така че процесът на плащане / плащане е готов да започне веднага. Технически не е необходимо да докосвате нещо, за да може процесът на плащане да работи, след като добавите бутони за изтегляне и плащане, но може би е разумно да приспособите тези страници, за да направите нещата малко по-лични за вашия сайт.

Това е парче торта – тези допълнителни страници могат да бъдат намерени заедно с всички останали страници на вашия сайт и могат да бъдат редактирани по същия начин като всички други:

Страници за лесно цифрово изтегляне

Всяка страница съдържа кратък код, който осигурява връзката между страницата и динамично създаденото съдържание. Всичко, което направих, беше да добавя малко текст преди този кратък код, за да получа желания резултат, така че това …

Екранна снимка на страницата Checkout

… стана това:

Екранна снимка на страницата Checkout

След като бях доволен от процеса, чрез който клиент ще закупи артикул на моя сайт, се обърнах към имейла за потвърждение на покупката, който ще получи. Това е друга област, в която Easy Digital Downloads превъзхожда, тъй като ви позволява да персонализирате този имейл към съдържанието на сърцето си с редица динамични полета. Ето какво завърших с:

Екранна снимка на имейла за потвърждение на покупката

Което създава такъв имейл в действителност:

Екранна снимка на имейла за потвърждение на покупката

Прост, но ефективен.

Отчети и статистика

Нямам нищо в начина, по който да ви показвам отчетите (тъй като имам само снимки на продажби за един ден), но отчитането е една от основните причини, поради които реших да премина от E-Junkie към Easy Digital Downloads. Притежаването на всичките ви отчети в таблото за управление на WordPress е изключително удобно и самите отчети са наистина добре представени.

Можете да проверите данните във формат на списъка (и кликнете върху всеки продукт за допълнителна информация):

Екранна снимка на покупките

Или наблюдавайте тенденциите във времето с отчетите:

Екранна снимка на отчет за лесно цифрово изтегляне

Всичко това е доста гладко и значително подобрение в моя опит с E-Junkie. Нямам търпение да разгледам по-задълбочено тези отчети, когато имам още малко данни, с които да играя.

Има много повече зад кулисите

Това доста обхваща простите стъпки, които предприех, за да започна да работя с Easy Digital Downloads – целият процес не ми отне повече от 30 минути (от които много любопитно се занимаваше). Но въпреки че Easy Digital Downloads е достатъчно лесна за настройка, има голяма дълбочина в наличните опции, така че да можете да настроите нещата по свой вкус. Не съм сигурен, че има много (ако има) начини, по които бихте искали да предлагате цифрови изтегляния чрез вашия блог на WordPress, че Easy Digital Downloads не мога дръжка – екстра човек наистина изглежда е мислил за всичко.

Има един куп неща, за които дори не съм споменавал, като кодове за отстъпки, категории и маркери и още настройки, но всичко е за вас да откриете сами, когато изтегляте лесно цифрови изтегляния безплатно (да – безплатно е!).

Освен това, плъгинът редовно се актуализира и както споменах по-горе, има цял набор от разширения, които можете да използвате, за да увеличите неговата функционалност. Вече инсталирах разширението Affiliates Pro и ще разгледам по-отблизо други разширения, за да видя дали те могат да ми бъдат от полза и за мен.

След като вече бях инсталиран и настроил Easy Digital Downloads, не мога да измисля каквато и да е причина, поради която бих отишла с алтернатива. Не бих се поколебал да го препоръчам на всеки, който иска да продава цифрови изтегляния чрез своя блог.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map